ET
(Kinnitage garantiisilt siia)
Kasutus- ja hooldusjuhend
ET1
TÄHTSAD OHUTUSJUHISED
OHTLIK!
HOIATUS!
TEIE JA TEISTE OHUTUS ON VÄGA OLULINE!
Selles kasutusjuhendis ja seadmel endal on olulised hoiatused, mida tuleb lugeda ja pidevalt järgida.
See on ohusümbol, mis hoiatab kasutajaid potentsiaalsete ohtude suhtes, mis võivad ohustada neid endid ja teisi.
Kõikidele ohutusega seotud hoiatustele eelnevad ohu sümbol ja järgmised tingimused.
Näitab ohtlikku olukorda, mis mittevältimise korral põhjustab tõsise vigastuse.
Näitab ohtlikku olukorda, mis võib mittevältimise korral põhjustada tõsiseid kehavigastusi.
Kõikides ohutushoiatustes on kirjas ohu spetsiifilised üksikasjad. Hoiatustes on näidatud, kui-
das vähendada seadme ebaõigest kasutamisest tekkida võivat vigastus-, kahjustus- ja elektri-
löögiohtu. Järgige hoolikalt allolevaid juhiseid!
- Kandke kõikide lahtipakkimis- ja paigaldustoimingute ajal kaitsekindaid.
- Enne paigaldamist tuleb seade vooluvõrgust lahutada.
- Paigaldus- ja hooldustöid peab tegema kvalifitseeritud tehnik kooskõlas tootja juhiste ja
kohalike ohutuseeskirjadega. Ärge parandage ega asendage mõnda seadme osa, kui seda
kasutusjuhendis otseselt ei soovitata!
- Toitekaabli peab vahetama kvalifitseeritud elektrik! Võtke ühendust volitatud teenindusega.
- Seade peab olema nõuetekohaselt maandatud.
- Toitekaabel peab olema piisavalt pikk, et see ulatuks korpusse paigaldatud seadmest põhi
-
vooluvarustuseni.
- Lähtuge paigaldamisel kehtivatest ohutuseeskirjadest; kõiki poolusi lahutava lüliti vähim
kontaktivahe peab olema 3 mm.
- Ärge kasutage mitmikadaptereid, kui ahi on varustatud pistikuga!
- Ärge kasutage pikendusjuhtmeid!
- Ärge tõmmake toitejuhet!
- Elektriühendus peab jääma kasutajale ligipääsetavaks ka pärast paigaldamist.
- Kui induktsioonplaadi pind on mõranenud, ärge kasutage seda ja lülitage seade võimaliku
elektrilöögi vältimiseks välja (ainult induktsioonmudelid).
- Vältige seadme ja märja kehaosa kokkupuudet! Ärge kasutage seadet, kui olete paljajalu!
- Seade on mõeldud ainult kodustes tingimustes toidu valmistamiseks. Muudel eesmärkidel
kasutamine (nt tubade kütmine) on keelatud . Tootja ei vastuta ebakorrektse kasutamise
või vale häälestuse määramise eest.
- Seade ja selle juurdepääsetavad osad lähevad kasutamisel kuumaks.
Vältige küttekehade puudutamist!
Väga väikesed (0–3 aastat) ja väikesed lapsed (3–8 aastat) tuleb eemal hoida, kui neid
pidevalt ei jälgita.
Need juhised on saadaval ka veebilehel www.whirlpool.eu
ET2
- Lapsed alates 8. eluaastast ja piiratud füüsiliste, sensoorsete või vaimsete võimetega või
kogemuste või teadmisteta isikud võivad seadet kasutada ainult siis, kui nende tegevust
jälgitakse või neid on seadme ohutu kasutamise asjus juhendatud ja nad mõistavad sel
-
lega seotud ohtusid. Lastel pole lubatud seadmega mängida. Lapsed ei tohi seadet ilma
järelevalveta puhastada ega hooldada.
- Ärge puudutage kasutamise ajal ja pärast seda küttekehi või sisepindu, sest võite ennast
põletada! Ärge laske seadmel kokku puutuda riiete või muude süttivate materjalidega
enne, kui seade on täielikult maha jahtunud.
- Olge eriti ettevaatlik küpsetamise lõpus, kui hakkate seadme ust avama! Laske kuum
aur enne ahjust aeglaselt välja. Kui seadme uks on kinni, juhitakse kuum õhk välja läbi
juhtpaneeli kohal oleva ava. Ärge blokeerige ventilatsiooniavasid!
- Kasutage plaatide ja muude tarvikute eemaldamiseks pajalappe. Ärge puudutage kütte
-
kehi!
- Ärge jätke kergsüttivaid materjale seadmesse või selle vahetusse lähedusse: seadme
kogemata sisselülitamisel võib puhkeda tulekahju.
- Ärge kuumutage või küpsetage ahjus suletud purgis või anumas toitu!
Kogunev siserõhk võib põhjustada plahvatuse ja seadet kahjustada.
- Ärge kasutage sünteetilistest materjalidest anumaid!
- Ülekuumenenud õlid ja rasvad süttivad kergesti. Olge rasva- ja õlirikaste toiduainete
küpsetamisel ettevaatlik!
- Toiduainete kuivatamise ajal ei tohi seadet järelevalveta jätta.
- Kui kasutate toidu valmistamisel alkoholjooke (nt rumm, konjak, vein), pidage meeles, et
kõrgel temperatuuril alkohol aurustub. Seetõttu on risk, et aurustunud alkohol võib elektrili
-
se küttekehaga kokkupuutumisel süttida.
- Ärge kunagi kasutage aurpuhastusseadmeid!
- Ärge puudutage ahju pürolüüsitsükli ajal! Hoidke lapsed pürolüüsitsükli ajal ahjust
eemal! Ulatuslikult maha läinud toit tuleb ahjuõõnsusest eemaldada enne puhastustsükli
algust (ainult pürolüüsifunktsiooniga ahjude puhul).
- Kasutage ainult selle ahju jaoks soovitatud temperatuuriandurit.
- Ärge kasutage ahju ukseklaasi puhastamiseks tugevalt abrasiivseid puhasteid või tera
-
vaid metallkraabitsaid, sest need võivad pinda kriimustada ja klaas võib puruneda.
- Veenduge, et seade on enne pirni vahetamist välja lülitatud. Nii väldite võimalikku elekt
-
rilööki.
- Ärge kasutage toidu katmiseks toiduvalmistusnõus fooliumi (ainult ahjudel, mille komp
-
lekti kuulub toiduvalmistusnõu)!
ET3
PAIGALDAMINE
KESKKONNAKAITSE
VASTAVUSDEKLARATSIOON
Majapidamisseadmete utiliseerimine
- See seade on toodetud taaskasutatavatest materjalidest. Likvideerige seade vastavalt kohalikele jäätmekäitlusnõuetele. Enne utiliseerimist lõigake ära seadme
toitekaabel.
- Majapidamisseadmete jäätmekäitluse kohta saate täpsemat teavet oma kohalikust omavalitsusest, majapidamisseadmete kogumispunktist või poest, kust
seadme ostsite.
Pärast ahju lahtipakkimist veenduge, et see poleks transpordil viga saanud ja et uks sulguks korralikult. Probleemide esinemisel võtke ühendust edasimüüja või lähima
teenindusega. Kahjustuste vältimiseks eemaldage ahi oma polüstüreenaluselt alles paigaldamisel.
KÖÖGIMÖÖBLI ETTEVALMISTAMINE
• Ahjugakokkupuutuvköögimööbelpeabolemakuumuskindel(vähemalt90°C).
• Tehkekõikvajalikudsisselõikedenneahjupaigaldamistmööblisseningeemaldagehoolikaltkõikpuulaastudjasaepuru.
• Pärastpaigaldamisteioleahjupõhienamjuurdepääsetav.
• Seadmekorrektsekstöökseitohiahjuülaservajatööpinnavahelnõutudvähimasvahesmidagiolla.
ELEKTRIÜHENDUS
Veenduge,etseadmeandmeplaadilmärgitudpingevastaksteiekodumajapidamiseomale.Andmeplaatasubahjuesiküljel(nähtavkuiuksonavatud).
• Toitejuhet(tüüpH05RR-F3x1,5mm
2
) võib vahetada ainult kvalifitseeritud elektrik. Võtke ühendust volitatud teenindusega.
ÜLDISED SOOVITUSED
Enne kasutamist
- Eemaldage papist kaitsetükid, kattekile ja kleebised lisatarvikutelt.
- Eemaldage lisatarvikud ahjust ja kuumutage ahi 200 kraadini umbes tunni jooksul, nii eemaldate isolatsioonimaterjalide ja kaitsemäärete aurud ja lõhnad.
Kasutamise ajal
- Ärge pange uksele raskeid esemeid, sest need võivad seda kahjustada!
- Ärge suruge uksele raskusega ega riputage midagi selle käepideme külge!
- Ärge katke seadme sisepindu fooliumiga!
- Ärge valage vett kuuma ahju, sest see võib emaili kahjustada!
- Ärge kunagi lohistage potte-panne mööda ahju põhja, sest ka see võib emaili kahjustada!
- Veenduge, et muude seadmete elektrikaablid ei puutu kokku ahju kuumade osadega ega jää ahju ukse vahele kinni.
- Ärge jätke seadet välitingimustesse!
Pakkematerjali hävitamine
Pakkematerjal on 100% taaskäideldav ja on märgistatud taaskäitlussümboliga ( ). Pakendi eri osad tuleb ära visata kohusetundlikult ja täies vastavuses kohalike
jäätmekäitlusnõuetega.
Toote utiliseerimine
- SeadeonmärgistatudvastavaltEuroopaelektri-jaelektroonikaseadmetejäätmete(WEEE)direktiivile2012/19/EÜ.
- Toote nõuetekohase jäätmekäitlusega aitate ära hoida võimalikke negatiivseid tagajärgi keskkonnale ja inimeste tervisele, mida vale jäätmekäitlus selle toote
puhul võib kaasa tuua.
- Sümbol seadmel või seadmega kaasapandud dokumentatsioonis näitab, et seadet ei tohi käidelda olmejäätmena, vaid et see tuleb toimetada lähimas-
se elektri-ja elektroonikaseadmete kogumispunkti.
Energia säästmine
- Eelsoojendage ahju ainult siis, kui see on küpsetustabelis või retseptis ette nähtud.
- Kasutage tumedaid küpsetusvorme, sest need neelavad paremini kuumust.
- Lülitageahivälja10–15minutitennemääratudküpsetusaega.Toiduküpseminekuumasahjusjätkubkasiis,kuiahionväljalülitatud.
- See ahi on mõeldud kokkupuuteks toiduainetega, vastab Euroopa direktiivile (
)nr1935/2004ningonkonstrueeritud,toodetudjamüüdudvastavuses
madalpingedirektiivi2006/95/EÜ(misasendabdirektiivi73/23/EMÜjasellemuudatused)ohutusnõuetelejaelektromagnetiliseühilduvusedirektiivi2004/108/
EÜ kaitsenõuetele.
- SeadetäidabEuroopaeeskirjadenr65/2014ja66/2014säästlikudisaininõudedvastavusesEuroopastandardigaEL60350-1.
ET4
• Kuitabloolon
koosnumbriga,pöördugelähimasseteenindusse.Edastageneileselliseljuhultähele järgnev number.
RIKKEOTSING
TEENINDUS
PUHASTAMINE
HOIATUS!
Ahi ei tööta
• Kontrolligevooluolemasolujaveenduge,etahionvooluvõrkuühendatud.
• Lülitageahiväljajauuestisisse,etnäha,kasvigapüsib.
Uks ei avane
• Lülitageahiväljajauuestisisse,etnäha,kasvigapüsib.
Tähtis! ukseiavaneisepuhastuseajal.Oodakekuniseeavanebautomaatselt(vaadakeosa„Pürolüüsigapuhastustsükkel“).
Elektrooniline programmeerija ei tööta
Enne teenindusse helistamist
1. Vaadake, ehk suudate probleemi ise tõrkeotsingu juhistes antud näpunäidete abil lahendada.
2. Lülitage seade välja ja uuesti sisse, et näha, kas probleem on kõrvaldatud.
Kui viga jääb ikkagi püsima, võtke ühendust lähima teenindusega.
Alatitäpsustage:
• tõrkelühikekirjeldus;
• ahjutüüpjatäpnemudel;
• teenindusnumber(andmeplaadilpärastsõnaService),misonahjuseesparemasservas(nähtav,kuiuksonavatud).
Teenindusnumber on kirjas ka garantiibrošüüris;
• teietäielikaadress;
• teietelefoninumber.
Kui seadet on vaja ükskõik millisel viisil remontida, pöörduge volitatud teenindusse (see tagab originaalvaruosade kasutamise ja kvaliteetse remondi).
- Ärge kasutage aurpuhastusseadmeid!
- Puhastage ahju ainult siis, kui see on maha jahtunud.
- Lahutage enne hooldustöid toide!
Ahju välispinnad
TÄHTIS: ärge kasutage abrasiivseid või söövitavaid puhastusvahendeid. Juhul kui mõni selline aine peaks kogemata seadmega kokku puutuma,
pühkige seade koheselt niiske mikrokiudlapiga puhtaks.
• Puhastagevälispinduainultniiskemikrokiudlapiga.Kuipinnadonvägamäärdunud,lisagevettenatukepesuvahendit.Lõpetagepuhastaminekuivalapiga.
Ahju sisemus
TÄHTIS: ärge kasutage abrasiivseid käsnu, kaabitsaid või terasnuustikuid. Ajapikku lõhuvad need emailpinna ja ahju ukseklaasi.
• Laskeahjulpärastigakasutamistjahtudajapuhastagesedasiis,kuiahionveelsoe–niisaateeemaldadakogunenudmustusejatoidujäägid(ntsuuresuhkru-
sisaldusega toidud).
• Kasutageõigeidahjupuhastusvahendeidjajärgigetäpseltpuhastusvahenditootjajuhiseid.
• Puhastageukseklaasisobivavedelapuhastusvahendiga.Ustonvõimalikpuhastamiselihtsustamisekseemaldada(vtjaotistHOOLDUS).
• Ülemistgrilliküttekeha(vtosaHOOLDUS)onvõimalikallakeerata(ainultmõnelmudelil)ahjulaepuhastamiseks.
NB! pikemaajalisel kõrge vedelikusisaldusega toitude (nt pitsa, juurviljad, jne) küpsetamisel võib ukse sisse ja tihendi ümber vett kondenseeru-
da. Kui ahi on jahtunud, kuivatage see lapi või käsnaga ära.
Tarvikud
• Leotagetarvikuidpesuveeskohepärastkasutamist(kuineedonveelkuumad,käsitsegeneidpajalappidega).
• Toidujääkesaabkergestieemaldadaharjavõikäsnaga.
Tagaseina ja katalüütiliste külgpaneelide puhastamine (olenevalt mudelist)
TÄHTIS: ärge kasutage söövitavaid või abrasiivseid pesuvahendeid, karedaid harju, terasharju või ahju pihusteid, mis võivad katalüütilist pinda
kahjustada ja rikkuda selle enesepuhastusvõime.
• Kuumutagetühjaahjuventilaatorigasundventilatsioonirežiimisumbesühetunnijooksul200°Cjuures
• Laskeseadmelmahajahtuda,ennekuihakkatekäsnagatoidujääkeeemaldama.
ET5
HOOLDUS
HOIATUS!
Joonis6 Joonis7
NB!
- Kasutageainulthõõglampe25–40W/230VtüüpE-14,T300°Cvõihalogeenlampe20–40W/230VtüüpG9,T300°C(olenevaltmudelist).
- Seadmeskasutatavadlambipirnidonloodudspetsiaalseltelektriseadmeteleegasobimajapidamisestubadevalgustamiseks(Komisjonimäärus(EÜ)nr244/2009).
- Pirnid on saadaval teeninduses.
TÄHTIS:
- Ärge puutuge halogeenlampe palja käega, sest sõrmejäljed võivad lampi pöördumatult kahjustada!
- Ärge kasutage ahju enne lambikatte tagasipanemist!
Joonis 1 Joonis 2
ÜLEMISE KÜTTEELEMENDI LIIGUTAMINE (SÕLTUVALT MUDELIST)
1. Eemaldage külgmised riiulite juhikud (Joon. 3).
2. Tõmmakeelementiveidivälja(jn4)jakeerakeseealla(jn5).
3. Kütteelemendi asendi taastamiseks tõstke seda ülespoole ja tõmmake samal ajal natuke enda poole. Veenduge, et kütteelement jääks külgmistele tugedele toetuma.
Joonis3 Joonis4 Joonis5
LAMBIPIRNI VAHETAMINE
Tagumise pirni vahetamine (kui on olemas)
1. Eemaldage ahi vooluvõrgust.
2. Keerakemahalambikate(jn6),asendagelamp(lambitüübileiatealtpoolt)jakeerakelambikatepealetagasi(jn7).
3. Ühendage ahi uuesti elektrivõrku.
- Kandke kaitsekindaid!
- Veenduge enne järgnevaid toiminguid, et ahi on jahtunud!
- Lahutage enne hooldustöid toide!
AHJU UKSE EEMALDAMINE
Ukse eemaldamine
1. Tehke uks pärani lahti.
2. Tõstke kinnitid üles ja lükake neid nii kaugele kui need lähevad (jn 1).
3. Sulgegeuksniipaljukuivõimalik(A),tõstkesedaüles(B)jakeerake(C)kuniuksvabaneb(D)(jn2).
Ukse paigaldamine
1. Asetagehingedomakohtadele.
2. Tehke uks pärani lahti.
3. Lükake kaks fiksaatorit alla.
4. Sulgegeuks.
ET6
JUHISED AHJU KASUTAMISEKS
3
6
10
9
1
2
5
11
4
7
8
TEAVET ELEKTRIÜHENDUSE KOHTA SAATE PAIGALDAMIST KÄSITLEVAST OSAST.
1. Juhtpaneel
2. Ülemine kütteelement/grill
3. Jahutussüsteem (sõltuvalt mudelist)
4. Andmeplaat(mitteeemaldada)
5. Valgustus
6. Ventilatsioonisüsteem (sõltuvalt mudelist)
7. Pöörlevapraevardapesa(kuiolemas)
8. Aluminekütteelement(eiolenäha)
9. Uks
10. Riiuliteasendid
11. Tagumine sein
NB!
- Jahutusventilaator võib küpsetamise lõpus pärast ahju väljalülitamist veel mõnda aega tööd jätkata.
- Teie toode võib joonisel kujutatust veidi erineda.
ET7
Joonis9
Rasvavann (jn 1)
Restilepandudroasttilkuvarasvajapudenevatetükkidepüüdmiseksvõiliha,kana,kala,jne.küpsetamiselpanninakasutamiseks.Valagerasvavanniveidivett,ettilkuv
rasv ei hakkaks pritsima ja suitsema.
Küpsetusplaat (jn 2)
Küpsiste, kookide ja pitsade küpsetamiseks.
Rest (jn 3)
Toidugrillimiseksvõiahjunõudealuseks.Sedavõibpannamistahestasandile.Restivõibpaigutadanõgusapoolegaallavõiüles.
Katalüütilised külgpaneelid (jn 4)
Nendelpaneelidelonspetsiaalnemikropooridegaemailkate,misimabendasserasvapritsmed.Automaatpuhastustonsoovitatavkasutadapärasteritirasvasteroogade
küpsetamist(vtPUHASTAMINE).
Küpsetusvarras (jn 5)
Kasutageküpsetusvarrast,nagunäidatudjn9.Vaadakekaosa„Soovituslikkasutusjavihjed“.
Grillpannikomplekt (jn 6)
Komplekt koosneb restist (6a) ja emailitud anumast (6b). Komplekt peab olema paigaldatud restile (3) ja kasutada tuleb grilli funktsiooni.
Rasvafilter (jn 7)
Kasutada ainult eriti rasvaste roogade puhul. Kinnitage see tagaseinale, ventilaatori vasta. Seda saab pesta nõudepesumasinas ja kasutada ka koos ventilaatoriga.
Liugriiulid (jn 8)
Need võimaldavad reste ja rasvavanne küpsetamise ajal pooleldi välja tõmmata. Sobivad kõikidele lisatarvikutele, neid saab pesta nõudepesumasinas.
6a
6b
ÜHILDUVAD TARVIKUD
(ahjuga kaasasolevate tarvikute kohta leiate infot tehnilisest osast)
Joonis1 Joonis2 Joonis3 Joonis4
Joonis5 Joonis6 Joonis7 Joonis8
ET8
Taimeri seadmine
2 3
4
A
U
T
O
1 2 3
B
A
JUHTPANEELI KIRJELDUS
Kui ahju nupud on sisselükatavad, siis vajutage neid keskele ja nad hüppavad välja (olenevalt mudelist).
Teie toode võib joonisel olevast veidi erineda.
1. Funktsioonivalikunupp
2. Elektrooniline programmeerija
3. Termostaadinupp
4. TermostaadipunaneLED.
KUIDAS AHJU KASUTADA
• Keerakevalikunuppsoovitudfunktsioonile.
Ahjutulihakkabpõlema.
• Keeraketermostaadinupppäripäevasoovitudtemperatuurile.
Süttib termostaadi tuli, lülitudes uuesti välja, kui ahi saavutab valitud temperatuuri.
Toiduvalmistamise lõpus keerake nupud asendisse 0.
ELEKTROONILISE PROGRAMMEERIJA KASUTAMINE
1. Nupp - : ekraanil kuvatava väärtuse vähendamiseks
2. Nupp : mitmesuguste seadete valimiseks:
a. Taimer
b. Toiduvalmistamise aeg
c.Küpsetamiselõpuajamääramine
3. Nupp + : ekraanil kuvatava väärtuse suurendamiseks
A. Sümbol
näitab, et taimerifunktsioon on kasutusel
B. Sümbol AUTO kinnitab seade rakendamise
Seadistused esmakordsel kasutamisel
Kellaaja ja helisignaali tooni seadmine.
AhjuühendamiselelektrivõrkuvilguvadekraanilAUTO ja 0.00. Kellaaja seadmiseks vajutage korraga nuppe - ja + : keskmine täpp vilgub. Seadke kellaaeg nuppudega
+ ja -.Pärastsoovitudväärtusevalimistvajutagekeskmistnuppu.Ekraanilkuvatakse“ton1”.Soovitudtoonivalimiseksvajutagenuppu–.Pärastsoovitudtooni
valimist vajutage keskmist nuppu. Kellaaja muutmiseks toimige ülalkirjeldatud viisil.
Taimeri seadmiseks vajutage pikalt keskmist nuppu: ekraanil kuvatakse 0.00 ning kellukesesümbol vilgub. Seadke taimer nupuga +(maxprogrammeeritavväärtus
on23tundija59minutit).Ajaarvestusalgusenialgabmõnesekundipärast.Ekraanilkuvataksekellaaegjakellukejääbpõlema,andesmärku,ettaimeronseatud.
Ajaarvestusevaatamiseksjavajaduselmuutmiseksvajutageuuestikeskmistnuppu.
Küpsetusaja seadmine
Pärastküpsetusrežiimijatemperatuurivalimistnuppudeabilvajutagekeskmistnuppu:ekraanilkuvatakse0.00ningkellukesesümbolvilgub.Vajutagekeskmist
nuppu uuesti: ekraanil ilmuvad järjest ja 0.00 ning vilgub tekst AUTO. Seadke küpsetusaeg nuppudega + ja -(maxprogrammeeritavväärtuson10tundi).
Mõne sekundi pärast kuvatakse ekraanil kellaaeg ja AUTO jääb põlema, kinnitades seade rakendamist. Järelejäänud küpsetusaja vaatamiseks ja vajaduse korral
muutmiseks vajutage keskmist nuppu 2 sekundit, seejärel vajutage seda uuesti. Määratud aja lõppemisel lülitub sümbol välja, kõlab helisignaal ja tablool vilgub
tekst AUTO. Helisignaali väljalülitamiseks vajutage ükskõik millist nuppu. Keerake funktsiooni- ja temperatuurinupp tagasi nulli ja vajutage küpsetamise lõpetamiseks
keskmist nuppu kaks sekundit.
ET9
FUNKTSIOONIDE KIRJELDUSTE TABEL
OFF (VÄLJAS)
LAMP
TAVAPÄRANE
KÜPSETAMINE
KONVEKTSIOON-
KÜPSETUS
GRILL
TURBOGRILL
ÜLESSULATAMINE
TURBOVENTILAATOR
ÕHU SUNDRINGLUS
ALUMINE
KUUMUTUS
FUNKTSIOONIDE NUPP
Küpsetamise seiskamiseks ja ahju väljalülitamiseks.
Ahjuvalgustusesisse-javäljalülitamiseks.
Mis tahes tüüpi toitude küpsetamiseks ainult ühel ahjutasandil. Kasutage 2. ahjutasandit. Eelsoojendage ah soovitava tempera-
tuurini.TermostaadiLED-tulilülitubvälja,kuiahionvalmisjatoiduvõibsellesisseasetada.
Krõbeda põhja ja pehme pealisosaga toidu valmistamiseks. Sobib suurepäraselt vedela täidise ja eelküpsetamata põhjaga
kookide (näiteks tordid, ploomikoogid, kohupiimakoogid, kuid ka ohtra pealiskattega pitsad) valmistamiseks ühel tasandil.
Paigutage toit teisele tasandile. Kuumutage ahju enne küpsetamist. See funktsioon sobib ka külmutatud kiirtoidu (nt pitsad,
friikartulid, struudel, lasanje) küpsetamiseks. Järgige toote pakendil olevaid juhiseid.
Küpsetuse lõpuaja viivitus
Vajutage pärast küpsetusaja valimist keskmist nuppu: tablool kuvatakse , küpsetusaja lõpp ja tekst AUTO, mis järjest vilguvad. Küpsetuse lõpuaja vaatamiseks
vajutage nuppu +(küpsetamistsaabviivitadakuni23tundija59minutit).Mõnesekundipärastilmubtabloolekellaaeg,sümbol kustub ja tekst AUTO jääb
põlema, kinnitades seade aktiveerimist. Küpsetuse lõpuaja vaatamiseks ja vajadusel muutmiseks vajutage keskmist nuppu ja seejärel sama nuppu uuesti kaks korda.
Ajaarvestuselõpussüttibsümboljaahijätkabvalitudküpsetusrežiimis.
Liha ja vedela täidisega pirukate (soolaste või magusate) valmistamine ühel tasandil ning pitsade valmistamine ühel või
kahel tasandil. Selle funktsiooniga saab ühtlase, kuldpruuni ja krõbeda katte ning põhja. Kahel tasandil küpsetades vahetage
poole küpsetamise ajal toitude asukoht, et need küpseks ühtlasemalt. Kui küpsetate ainult ühel ahjutasandil, kasutage 2.
tasandit. Kahel tasandil küpsetades kasutage 1. ja 3. tasandit. Kuumutage ahi soovitud temperatuurile ja pange roog ahju, kui
määratud temperatuur on käes.
Lihalõikude,kebabijavorstikestegrillimiseks;köögiviljagratääniküpsetamiseksjasaiaröstimiseks.Paigutagetoit4.tasan-
dile.Lihagrillimiselkasutagelihaleemekogumiseksrasvavanni.Asetagerasvavann3.tasandile,valadesselleleumbespool
liitritvett.Eelkuumutageahju3–5minutit.Ahjuukspeabküpsetamiseajalolemasuletud.
Suurte lihatükkide (kintsud, rostbiif, kana) küpsetamiseks. Paigutage toit keskmisele ahjutasandile. Kasutage lihaleeme kogu-
miseks rasvavanni. Paigutage rasvavann 1. või 2. tasandile ja valage sellele umbes pool liitrit vett. Ühtlasema pruunistumise
saavutamiseksonsoovitatavlihatükkiküpsetamiseajalpöörata.Ahjueiolevajaeelkuumutada.Küpsetamiseajalpeabahju
uks kinni olema. Koos selle funktsiooniga saate kasutada ka pöörlevat praevarrast (kui on komplektis).
Külmutatud toidu sulatamise kiirendamiseks. Paigutage toit keskmisele ahjutasandile. Jätke toit pakendisse, et vältida selle
pealispinna kuivamist.
Mitmesuguste sama temperatuuri nõudvate toitude (nt kala, köögiviljad, koogid) valmistamiseks korraga kahel tasandil. Seda
funktsiooni saab kasutada eri toitude üheaegseks küpsetamiseks, ilma et ühe toidu lõhn või maitse kanduks üle teisele. Kui
küpsetate ainult ühel ahjutasandil, kasutage 2. tasandit. Kahel tasemel küpsetamisel kasutage pärast ahju eelsoojendamist 1.
ja 3. taset.
Kasutage seda funktsiooni pärast küpsetamist toidu põhja pruunistamiseks. Toit on soovitatav asetada 1./2. küpsetustasandile.
Seda funktsiooni saab kasutada ka aeglaseks küpsetamiseks, nt köögiviljade ja lihahautiste puhul; sel juhul kasutage 2. küpse-
tustasandit.Ahjueiolevajaeelkuumutada.
SMARTCLEAN
Toiduvalmistamise ajal tekkinud mustuse kõrvaldamiseks madala temperatuuriga tsükli abil. Mustuse eemaldamist hõlbus-
tab spetsiaalse emailikihi ja tsükli käigus eralduva veeauru koosmõju. Käivitage funktsioon, kui ahi on külm. Pange ahju põhja
200mlvettjakäivitagetsükkel30minutikstemperatuuril90°C.Tsüklilõpusoodakeenneukseavamist15minutit.
ET10
KÜPSETUSTABELID
Pärmitainast koogid
Täidisega pirukad
(toorjuustukook,
struudel, õunapirukas)
Küpsised/korvikesed
Tuuletaskud
Besee
Sai / pitsa / focaccia
Sügavkülmutatud pitsa
Soolased pirukad
(juurviljapirukas,
juustu-peekonitäidisega
pirukas)
Funktsioon
Eelkuumu
-
tamine
Jah
Jah
Jah
Jah
Jah
Jah
Jah
Jah
Jah
Jah
Jah
Jah
Jah
Jah
Jah
Jah
Ahjutasand
(alt ülespoole)
2
1–3
2
1-3
3
1–3
3
1-3
3
1–3
2
1–3
2
1–3
2
1–3
Temp. (°C)
160–180
150–170
150–190
150–190
170–180
150–175
180
170–190
90
90
190–250
190–250
250
250
175–200
175–190
Aeg
(min)
35–55
30–90
30–85
35–90
15–40
20–45
30–40
35–45
120–130
130–150
15–50
25–50
10–15
10–20
40–50
50–65
Tarvikud ja märkused
Koogivorm restil
3. tasand: koogivorm restil
1. tasand: koogivorm restil
Rasvavann/küpsetusplaatvõikoogivormrestil
3. tasand: koogivorm restil
1. tasand: koogivorm restil
Rasvavann/küpsetusplaat
3. tasand: rest
1. tasand: rasvavann / küpsetusplaat
Rasvavann/küpsetusplaat
3. tasand: ahjuplaat restil
1. tasand: rasvavann / küpsetusplaat
Rasvavann/küpsetusplaat
3. tasand: ahjuplaat restil
1. tasand: rasvavann / küpsetusplaat
Rasvavann/küpsetusplaat
koogivorm restil
3. tasand: koogivorm restil
1. tasand: koogivorm restil
Retsept
3. tasand: ahjuplaat restil
1. tasand: rasvavann / küpsetusplaat
2. tasand: rasvavann/küpsetusplaat või rest
3. tasand: ahjuplaat restil
1. tasand: rasvavann / küpsetusplaat
Retsept
Funkt-
sioon
Eelkuumu-
tamine
Ahjutasand
(alt ülespoole)
Temp. (°C)
Aeg
(min)
Tarvikud ja märkused
Volovanid / lehttainast
küpsised
Jah 3 180–200 20–30 Rasvavann/küpsetusplaat
Jah 1–3 175–200 25–45
3. tasand: ahjuplaat restil
1. tasand: rasvavann / küpsetusplaat
Lasanje / küpsetatud
pastaroad /
täidetud makaronitorud /
karamellpuding
Jah 2 190–200 40–65 Rasvavannvõiahjuplaatrestil
Lambaliha / vasikaliha /
loomaliha / sealiha 1 kg
Jah 2 190–200 90–110 Rasvavannvõiahjuplaatrestil
Kana / küülik / part 1 kg
Jah 2 190–200 65–85 Rasvavannvõiahjuplaatrestil
Kalkun / hani 3 kg
Jah 1/2 190–200 140–180 Rasvavannvõiahjuplaatrestil
Küpsetatud kala / kalalõigud
(filee, terve kala)
Jah 2 180–200 40–60 Rasvavannvõiahjuplaatrestil
Täidetud köögivili
(tomatid, suvikõrvitsad,
baklažaan)
Jah 2 175–200 50–60 Ahjuplaatrestil
Röstleib ja -sai
Jah 4 200 2–5 rest
Kalafileed / -steigid
Jah 4 200 30–40
4.tasand:rest(pööraketoitupooleküpsetus-
aja möödudes)
3. tasand: veega rasvavann
Vorstid / kebab / ribi /
kotletid
Jah 4 200 30–50
4.tasand:rest(pööraketoitupooleküpsetus-
aja möödudes)
3. tasand: veega rasvavann
Praetud kana 1–1,3 kg
- 2 200 55–70
2. tasand: rest (vajadusel pöörake ümber
pärast 2/3 küpsetusaja möödumist)
1. tasand: veega rasvavann
Praetud kana 1–1,3 kg
- 2 200 60–80
2. tasand: praevarras (olenevalt mudelist)
1. tasand: veega rasvavann
Pooltoores loomalihapraad
1 kg
- 2 200 35–50
Ahjuplaatrestil(kuivaja,pöörakelihakahe
kolmandiku küpsetusaja möödudes)
Lambakoot / -jalg
- 2 200 60–90
Rasvavannvõiahjuplaatrestil(vajadusel
pöörake liha 2/3 küpsetusaja möödudes)
Ahjukartulid
- 2 200 45–55
Rasvavann/küpsetusplaat(vajaduselpöörake
toitu 2/3 küpsetusaja möödudes)
Köögiviljagratään
- 2 200 20–30 Ahjuplaatrestil
Lasanje ja liha
Jah 1–3 200 50–100*
3. tasand: ahjuplaat restil
1. tasand: rasvavann või ahjuplaat restil
ET11
Retsept
Funkt-
sioon
Eelkuumu-
tamine
Ahjutasand
(alt ülespoole)
Temp. (°C)
Aeg
(min)
Tarvikud ja märkused
Liha ja kartulid
Jah 1–3 200 45–100*
3. tasand: ahjuplaat restil
1. tasand: rasvavann või ahjuplaat restil
Kala ja köögiviljad
Jah 1–3 175 30–50*
3. tasand: ahjuplaat restil
1. tasand: rasvavann või ahjuplaat restil
ET12
SOOVITUSLIK KASUTUSVIIS JA NÄPUNÄITED
Tabelisesitatudajadonantudküpsetamisekskäivitusviivituserežiimis(kuionolemas).Küpsetusajadvõivadsõltuvalttoidustollapikemad.
NB! Küpsetusfunktsiooni sümbolid võivad joonisel olevast veidi erineda.
NB!Toiduvalmistamiseajadjatemperatuuridvastavadumbes4portsjonile.
Kuidas küpsetustabelit lugeda
Tabelis on näidatud, milline funktsioon mingi roa küpsetamiseks ühel või mitmel ahjutasandil kõige paremini sobib. Küpsetusaeg algab hetkest, mis toit pannakse
ahju, kuid ei sisalda eelsoojendamiseks kuluvat aega. Küpsetustemperatuurid ja ajad on soovituslikud ning sõltuvad toidu kogusest ja kasutatavast ahjunõust (tarvi-
kust). Kasutage algatuseks kõige madalamat soovituslikku väärtust ja kui toit ei ole piisavalt küps, kasutage kõrgemaid väärtusi. Kasutage kaasasolevaid tarvikuid ja
eelistatavalt tumedat värvi metallist koogivorme ja ahjuplaate. Kasutada võib ka püreksklaasist ja keraamilisi nõusid, kuid tuleb meeles pidada, et nende kasutamisel
on küpsetusajad veidi pikemad. Parimate tulemuste saavutamiseks järgige küpsetustabelis antud juhiseid sobivaima ahjutarviku (ahjuga kaasas) ja ahjutasandi
valimiseks.
Eri toitude üheaegne küpsetamine
KasutadesÕHUSUNDRINGLUSE”funktsiooni,saateküpsetadakorragaerinevaidsamaltemperatuurilvalmistatavaidroogasid(näitekskalajaköögiviljad),paiguta-
des toidud erinevatele ahjutasanditele. Võtke lühema küpsetusajaga road ahjust välja varem ja jätke pikemat küpsemist vajavad toidud kauemaks ahju.
Magustoidud
- Küpsetage õrnu magustoite tavapäraselt ainult ühel ahjutasandil. Kasutage tumedaid metallist koogivorme ja pange need alati ahjuga kaasasolevale restile. Et
küpsetada korraga mitmel ahjutasandil, tuleb valida õhu sundringluse funktsioon ja paigutada küpsetusvormid eri ahjutasanditele vaheldumisi, et kuum õhk
pääseks ahjus vabalt ringlema.
- Kui tahate kontrollida, kas kerkinud kook on valmis, torgake koogi keskele hambatikk. Kui tikk on koogist välja tõmmates puhas, on kook valmis.
- Kui kasutate mittenakkuvaid vorme, ärge võidke vormi servi, sest siis võib kook kerkida äärtest ebaühtlaselt.
- Kui kook vajub küpsetamise ajal kokku, küpsetage järgmine kord madalamal temperatuuril, vähendage veidi vedeliku hulka ja segage tainast õrnemini.
- Kasutageniiskesisugakookidepuhul(juustukookvõipuuviljapirukas)funktsiooniCONVECTIONBAKE(KONVEKTSIOONIGAKÜPSETAMINE).Juhul,kuikoogipõhi
jääb nätskeks, tõstke vorm madalamale ahjutasandile ja puistake koogi põhjale enne täidise lisamist leiva- või biskviidipuru.
Liha
- Kasutagelihaküpsetamisekssobivasuurusegamistahestüüpiahjuplaatevõipyrex-nõusid.Praetükkideküpsetamiselonsoovitavnõupõhjaveidipuljongitvõi
lihaleentvaladajaküpsetamiseajalsellegalihamaitsetugevdamisekskasta.Kuipraadonvalmis,laskesellelahjusseista10–15minutitvõimähkigefooliumisse.
- Kui tahate liha grillida, valige ühtlase küpsetustulemuse saavutamiseks võimalikult võrdse paksusega lõigud. Väga paksud tükid vajavad küpsemiseks pikemat
aega. Liha välispinna kõrbemise vältimiseks tõstke rest madalamale, et liha asuks grillelemendist kaugemal. Pöörake lihal 2/3 küpsetusaja möödumisel teine
külg.
Lihaleeme kogumiseks on soovitatav panna otse resti alla rasvavann, kuhu on valatud umbes pool liitrit vett. Vajaduse korral lisage vett ka küpsetamise ajal.
Pöörlev praevarras (mitte kõikidel mudelitel)
Kasutage seda tarvikut suuremate lihatükkide ja lindude ühtlaseks küpsetamiseks. Lükake liha küpsetusvardale (kana siduge veel omakorda kinni) ja kontrollige, et
see oleks korralikult kinni enne, kui asetate varda tagaküljes asuvasse auku ja esiküljel asuvale toele. Suitsemise vältimiseks ja lihaleeme kogumiseks on soovitatav
panna esimesele ahjutasandile poole liitri veega täidetud rasvavann. Vardal on plastkäepide, mis tuleb enne küpsetamist eemaldada. Pärast küpsetamist kasutage
seda toidu väljavõtmiseks ahjust, et hoiduda põletustest.
Pitsa
Määrige küpsetusplaati, nii saate krõbeda põhjaga pitsa. Kui kaks kolmandikku küpsetusajast on möödunud, puistake pitsa üle mozzarellaga.
ET
400010776249
Whirlpool on Whirlpooli (USA) registreeritud kaubamärk.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16