10
SOOVITUSLIK KASUTUSVIIS JA NÄPUNÄITED
KATTEKILE JA KOTID
Enne kui panete mikrolaineahju paber- või
kilekoti,
eemaldage Selle küljeSt metalliSt kinnitid.
k
ileSSe tuleb teha Sälgud Või torgata sellesse
kahvliga augud, et rõhk välja pääseks ja et
vältida auru kogunemisest tingitud lõhkemist
kuumutamise ajal.
TOIDUVALMISTAMINE
et mikrolained tungivad toitu vaid piiratud
sügavuses, seadke korraga mitme tüki
valmistamisel need ringikujuliselt, et
võimalikult palju tükke oleks välisküljel.
VäikeSed tükid valmivad suurtest kiiremini.
Ühtlaseks valmimiseks lõigake toit ühesuurusteks
tükkideks.
Mikrolaineahjus toitu valmistades
auruStub
Vedelikku.
m
ikrolainekindel kaaS anumal aitab vähendada
niiskuskadu.
enamik toite jätkab valmimist ka pärast seda, kui
mikrolaineahi lõpetab töö. Seega laske toidul
lõplikuks valmimiseks alati veel veidi seista.
Mikrolaineahjus toitu valmistades
on taValiSelt
Vaja Seda Segada. Segamise käigus liigutage
küpsenud osad servadest keskele ja vähem
küpsenud osad keskosast servadesse.
aSetage õhukeSed lihaViilud üksteise peale või
asetage need vaheliti. Paksemad tükid, nt
pikkpoiss ja vorstikesed, tuleb asetada üksteise
ligi.
VEDELIKUD
Vedelikud VõiVad kuumeneda üle keemispunkti
ilma nähtavate keemismullideta. Seetõttu võib
kuum vedelik ootamatult üle keeda.
Selle ärahoidmiSekS toimige nii.
1. Vältige kitsaste kaelte ja sirgete seintega
anumate kasutamist.
2. Segage vedelikku enne, kui asetate anuma
mikrolaineahju, ja jätke teelusikas
anumasse.
3. Pärast kuumutamist segage uuesti, enne
kui eemaldate anuma ettevaatlikult
mikrolaineahjust.
IMIKUTOIT
PäraSt imikutoidu" või vedelike soojendamist
lutipudelis või imikutoidu purgis, segage see
alati läbi. Kontrollige toidu temperatuuri, enne
kui selle lapsele annate.
nii Võite olla kindel, et soojus on ühtlaselt
jaotunud, ja väldite põletusi.
Veenduge enne soojendamist, et kaas ja lutt on
ära võetud.
KÜLMUTATUD TOIT
Parima tulemuSe SaaVutamiSekS soovitame toitu
sulatada otse klaasist pöördalusel. Kui vaja, võib
kasutada mikrolaineahjus kasutamiseks sobivat
kerget plastanumat.
keedetud toit, hautised ja lihakastmed sulavad
paremini, kui neid sulamise ajal segada.
jagage VäikSematekS tükkidekS, kui need hakkavad
sulama. Üksteisest eraldatud lõigud sulavad
kiiremini.
KUIDAS KÜPSETUSTABELIT LUGEDA
tabeliS on eSitatud Parimad funktSioonid
kasutamiseks vastavalt toiduliigile.
Küpsetusaeg (kui antud) algab hetkest, mil toit
pannakse mikrolaineahju, kuid ei sisalda
eelsoojendamiseks kuluvat aega (kui vajalik).
küPSetuSSeaded ja -ajad on soovituslikud ning
olenevad toidu kogusest ja kasutatavast
ahjunõust (tarvikust).
Kuumutage toitu alati kõigepealt vähima antud
aja vältel ja kontrollige siis, kas see on läbinisti
küps.
Parima tulemuSe SaamiSekS järgige küpsetustabeli
juhiseid tarvikute (kui olemas) kasutamise
kohta.