Et
17
TOIDUVALMISTAMINE
KATTEKILE JA KOTID
SOOVITUSLIK KASUTUSVIIS JA NÄPUNÄITED
enne kui Panete mikrolaineahju paber- või kilekoti,
eemaldage selle küljest metallist kinnitid.
kilesse tuleb teha sälgud või torkida seda
kahvliga, et rõhk välja pääseks ja et vältida auru
kogunemisest tingitud lõhkemist kuumutamise
ajal.
et mikrolained tungivad toitu vaid piiratud
sügavuses, seadke korraga mitme tüki
valmistamisel need ringikujuliselt, et
võimalikult palju tükke oleks välisküljel.
väikesed tükid valmivad suurtest kiiremini.
Ühtlaseks küpsetamiseks lõigake toit
ühesuurusteks tükkideks.
mikrolaineahjus küPsetamise ajal aurustub
niiskust.
anuma mikrolainekindel kate aitab vähendada
niiskuskadu.
enamik toite jätkab küPsemist ka pärast seda, kui
mikrolaineahi lõpetab töö. Seega laske toidul
valmimiseks alati veel veidi seista.
mikrolaineahjus toitu valmistades on tavaliselt
vaja seda segada. Segamise käigus liigutage
küpsenud osad servadest keskele ja vähem
küpsenud keskosa servadesse.
asetage õhukesed lihatükid üksteise Peale või
vaheliti. Paksemad tükid, nt pikkpoiss ja
vorstikesed, tuleb asetada üksteise lähedale.
VEDELIKUD
vedelikud võivad kuumeneda üle keemispunkti
ilma nähtavate keemismullideta. Seetõttu võib
kuum vedelik ootamatult üle keeda.
selle ärahoidmiseks toimige nii.
q
Vältige kitsaste kaelte ja sirgete seintega
anumate kasutamist.
w
Segage vedelikku enne, kui asetate anuma
mikrolaineahju, ja jätke teelusikas
anumasse.
e
Pärast kuumutamist segage uuesti, enne
kui eemaldate anuma ettevaatlikult
mikrolaineahjust.
IMIKUTOIT
Pärast imikutoidu või vedelike soojendamist
lutipudelis või imikutoidu purgis segage seda
alati. Kontrollige temperatuuri, enne kui toidu
lapsele annate.
nii võite olla kindel, et soojus on ühtlaselt
jaotunud ja väldite põletusi.
veenduge enne soojendamist, et kaas ja lutt on ära
võetud.
KÜLMUTATUD TOIT
Parima tulemuse saavutamiseks soovitame toitu
sulatada otse klaasist pöördalusel. Kui vaja, võib
kasutada mikrolaineahjus kasutamiseks sobivat
kergplastist anumat.
keedetud toit, hautised ja lihakastmed sulavad
paremini, kui neid sulamise ajal segada.
eraldage tükid, kui need hakkavad sulama.
Üksikud lõigud sulavad kiiremini.
KUIDAS KÜPSETUSTABELIT LUGEDA
tabel näitab antud toitude Puhul kõige
sobivamaid funktsioone. Küpsetusaeg (kui
antud) algab hetkest, mil toit pannakse
mikrolaineahju, kuid ei sisalda
eelsoojendamiseks kuluvat aega (kui vajalik).
küPsetusseaded ja -ajad on soovituslikud ning
olenevad toidu kogusest ja kasutatavast
ahjunõust (tarvikust).
Kuumutage toitu alati kõigepealt vähima antud
aja vältel ja kontrollige siis, kas see on läbinisti
küps.
Parimate tulemuste saamiseks järgige
küpsetustabeli juhiseid tarvikute (kui olemas)
kasutamise kohta.