MULTIFUNKTSIONAALSE AHJU KASUTAMINE
TAVALINE KÜPSETUSREZHIIM
Pöörake ahjurezhiimide valiknupp vastavale
sümbolile (
) ja seadke termostaadi nupp soovitud
temperatuurile.
Kui soovite tugevamat alt- või ülaltkuumutamist,
pöörake rezhiimi nupp kas sümbolile
(ainult
ülemine kuumutuselement) või
(ainult alumine
kuumutuselement).
AHJU VENTILATSIOONIREZHIIM (
)
Pöörake ahjurezhiimide valiknupp vastavale
sümbolile (
) ja seadke termostaadi nupp soovitud
temperatuurile.
Ahju tagapaneeli taga asuv ventilaator käivitub ja
ahjus hakkab tsirkuleerima kuum õhk.
Kui soovite valmistada ahjuga ventilatsioonirezhiimis
toitu enam kui ühes vaagnas, asetage liuad ahju
põhjast esimesele ja kolmandale positsioonile. Kui
Teil on ainult üks liud, siis asetage see paremate
tulemuste saamiseks alumisele positsioonile.
SULATAMINE
Pöörake ahjurezhiimide valiknupp vastavale
sümbolile (
) ja seadke termostaadi nupp
väljalülitatud asendisse (sümbol: ll). Ahju
ventilaator alustab tööd ilma kuumutamiseta ja ahjus
ringleb toatemperatuuriga õhk.
• Temperatuur ahjus võib tõusta kuni 250
0
C.
Veenduge alati, et kasutatavad vaagnad, alused jt
nõud oleksid mõeldud ahjus kasutamiseks.
• Ärge asetage panne, küpsisevalmistamise plaate
ja alumiinium fooliumit otse ahju põrandale. See
võib põhjustada ahju sisemist ülekuumenemist
ning rikkuda ahju emaili.
• Olge ettevaatlik rasva või õliga, mis võivad
ülekuumenemisel põhjustada tulekahju. Samal
põhjusel olge ettevaatlik toitude asetamisel või
väljavõtmisel ahjust ning vältige rasva või õli
sattumist ahju põhjale. Kui rasv või õli peaksid
sattuma ahju põhjale, puhastage see hoolikalt. Nii
väldite ebameeldiva lõhna või suitsu tekkimist.
NÕUANDEID JA NÄPUNÄITEID KALA-
JA LIHATOITUDE KÜPSETAMISEKS
Liha võite asetada kuumuskindlatele liudadele või
otse ahju restile. Viimasel juhul ärge unustage
paigutamast kõige alla rasvakogumispanni koos
vähese veega. Rasvakogumispann väldib sulava
rasva sattumist ahju põhjale.
Hele liha, linnuliha ja kala vajavad reeglina keskmist
küpsetustemperatuuri (150 kuni 175
0
C). Kui soovite
valmistada punast liha (väljastpoolt kergelt
pruunistunud, seest toorem), soovitame kasutada
kõrgemat temperatuuri (200 kuni 250
0
C) ja lühemat
küpsetusaega.
NÕUANDEID JA NÄPUNÄITEID
JAHUTOODETE KÜPSETAMISEKS
Koogid, keeksid jt jahutooted nõuavad reeglina
keskmist küpsetustemperatuuri (150 kuni 200
0
C).
Soovitav on lühike (ca 10 minutit) ahju
eelsoojendamine. Kui olete küpsetamist juba
alustanud, hoidke ahju uks suletuna kuni
küpsetamise lõpuni. Küpsetusprotsessi kulgemist
kontrollige läbi ukseklaasi.
NÕUANDEID JA NÄPUNÄITEID
GRILLIMISEL
Liha ja kala grillimisel asetage need pärast kerget
õliga määrimist otse ahju riiulile. Grillirezhiimis
kuumutatakse valmistatavaid toite ainult ülalt, seega
sõltub kuumutusrezhiimi valik liha või kala paksusest.
Ärge unustage paigutamast kõige alla
rasvakogumispanni koos vähese veega.
RASVAFILTER
Lihaküpsetamisel tuleb ahju tagaseinas asuva
ventilaatorile avadele kinnitada rasvafilter. See
väldib rasva kogunemist ventilaatori liikuvatele
osadele. Ärge kasutage tihendi puhastamiseks
abrasiivseid materjale. Rasvafiltrit võib pesta
sarnaselt toidunõudega.
Kui küpsetamine on lõppenud ja ahi jahtunud,
eemaldage rasvafilter, lükates selle peal asuvat
elastset kinnitusklambrit üles. (vt joon. 4)
Kasutage rasvafiltrit ainult praadimisel.