5. VIHJEID JA NÄPUNÄITEID
Kasutage seadet ainult originaal-wok-
panniga, millel on ümmargune põhi.
HOIATUS
Seadme ohutu kasutamine vastavalt
standardile EN60335 tagatakse üksnes
siis, kui kasutatakse seadmega kaasas
olevat wok-panni. Lameda põhjaga nõu‐
sid kasutada ei tohi.
5.1 Woki kasutamine
• Asetage wok-pann ettevaatlikult wok-pliidi‐
plaadile. Hooletul kasutamisel võib käepide
minna hooga vastu klaaskeraamilist pinda ja
selle rikkuda.
• Ärge raputage wok-panni, kui see on wok-plii‐
diplaadil. Käepide võib pliidipinda kriimustada
või muul viisil rikkuda.
5.2 Kasutamisega kaasnevad helid
Kui kuulete
• pragisevat heli: nõud on tehtud erinevatest
materjalidest (mitmekihiline põhi).
• vilinat: kasutatakse ühte või mitut keeduvälja
suurel võimsusel ja nõud on tehtud erineva‐
test materjalidest (mitmekihiline põhi).
• surinat: kasutatakse suurt võimsust.
• klõpsumist: elektrilised ümberlülitused.
• sisinat, suminat: ventilaator töötab.
Kirjeldatud helid on normaalsed ega ole märgiks
rikkest.
5.3 Energia kokkuhoid
Kuidas energiat kokku hoida
• Võimalusel pange keedunõule alati kaas pea‐
le.
• Pange keedunõud keeduväljale enne selle
sisselülitamist.
• Toidu soojashoidmiseks või sulatamiseks ka‐
sutage jääkkuumust.
5.4 Öko Timer (Ökotaimer)
Energia säästmieks lülitub keedutsooni
soojendus välja varem, kui kostab ma‐
halugemise taimeri signaal. Soojenda‐
mise aja vähenemine oleneb toiduval‐
mistamise tasemest ja ajast.
5.5 Näpunäiteid wok-pliidi
kasutamiseks
Induktsioon-wok-pliidiplaat sobib kõige paremini
kiirelt valmivate roogade, eeskätt hiina toitude
valmistamiseks. Lühikese valmistamisaja jooksul
segatakse toitu pidevalt. Induktsioon-kuumutus‐
süsteemi ja wok-panni kasutades saate toitu val‐
mistada väga kiiresti ja kõrgel kuumusel. Tule‐
museks on mahlakas liha ja kala ning värvi, mait‐
se ja vitamiinid säilitanud köögiviljad.
HOIATUS
Olge ettevaatlik! Ülekuumenenud õli ja
rasvad võivad tekitada põletust.
Induktsioon-wok-pliit kasutab – eriti 9. ja
sellest kõrgema soosjusastme puhul –
suurt võimsust kiire reaktsiooniajaga.
Rasv ja õli kuumenevad äärmiselt kii‐
resti. Kui rasv hakkab suitsema, on see
liiga kuum.
Kui kasutate rasva või õli, ärge seadme
juurest lahkuge.
Väikese toidukoguse / õli puhul kasuta‐
ge võimsusfunktsiooni ainult lühiajali‐
selt. Vastasel juhul võib wok-pann kah‐
justuda.
Praadimistemperatuuri saab hinnata
puutikuga. Pistke puulabida ots kuuma
rasva sisse:
– Kui labida pinnale ilmuvad mullike‐
sed, on praadimistemperatuur sobiv.
– Kui mullikesi ei paista, pole õiget
praadimistemperatuuri veel saavuta‐
tud.
5.6 Küpsetusviisid wokile
Kiire praadimine
• Kallake õli wok-pannile.
• Lõigake kõik koostisained väikesteks tükki‐
deks. Lisage kastmed ja maitseained ja kuu‐
mutage kõik kiiresti ja pidevalt segades kõrgel
kuumusel läbi.
• Küpsetusaeg on väga lühike. Valmistage kind‐
lasti kõik koostisained enne toiduvalmistamist
ette.
• Alustage nendega, mille valmimisaeg on pi‐
kem.
• Pidevalt segades kuumutamine on väga ter‐
vislik toiduvalmistamisviis.
10
www.electrolux.com