Zanussi ZHM763X Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend
Elektriahjud
ZHM 763
ZOU 666
KASUTUSJUHEND
2
Ohutusteave
Hoidke kasutusjuhend hilisemaks kasutamiseks alles. Kui Te müüte või annate seadme edasi või kui Te
kolite ja jätate seadme maha, andke koos seadmega edasi ka kasutusjuhend, et uus omanik saaks
tutvuda kasutusjuhendiga ja ohutusteabega. Hoiatused on antud Teie ohutuse huvides.
Lugege need enne seadme paigaldamist ja kasutamist hoolikalt läbi.
Paigaldamine
Seadet tohib paigaldada ainult kvalifitseeritud
elektrik või muu vastavate volitustega isik.
Ahju tohib paigaldada ja seadistada ERANDITULT
asjatundja. Paigaldamine ja seadistamine peab
toimuma kehtivaid eeskirju järgides. Paigaldajale
mõeldud juhised sisalduvad käesolevas juhendis.
Kasutamise ajal
Käesolev seade on ette nähtud ainult toiduainete
küpsetamiseks ja seda ei tohi kasutada ühekski
muuks otstarbeks.
Kui ahju kasutamise ajal või küpsetamise lõppe-
des avate ahjuukse, seiske sellest piisavalt
kaugel, et ahjust väljuda võiv aur või kuum õhk
Teid ei kõrvetaks.
Seadme tehniliste omaduste muutmine või muude
muudatuste tegemine on ohtlik.
Ahi kuumeneb kasutamise ajal ja on kuum ka veel
hulk aega pärast kasutamise lõppu. Ärge puudu-
tage ahju sees olevaid küttekehi.
Kontrollige alati, et ahjunupud oleksid väljalülitatud
(OFF) asendis, kui ahju ei kasutata.
Hügieeni ja ohutuse tagamiseks peab seade olema
alati puhas. Rasva või toidujäänuste kogunemine
seadmesse võib põhjustada tulekahju.
Ärge kunagi katke ahju mis tahes osa alumiinium-
fooliumiga.
Kergesti puhastavaid seinamaterjale (sõltuvalt
mudelist) tohib puhastada ainult pesuaine nõrga
lahusega.
Ahju puhastamiseks ei tohi kunagi kasutada auru
ega auruseadmeid.
Enne ahju mis tahes puhastamise alustamist lülita
ahi ahju ja pliidi pistiku lahklülitist välja ning lase
ahjul jahtuda.
Veenduge, et plaadikandurid on ahju seintel tuge-
vasti kinni.
Mõned ahjuosad on pakitud tarnimisel kilesse, mis
tuleb enne ahju kasutuselevõttu eemaldada. Ahi
kasutab ühefaasilist 230 V pinget.
Laste ohutus
Käesolev seade on mõeldud kasutamiseks täis-
kasvanute poolt. Ärge lubage lastel puudutada ahju
juhtnuppe ega mängida ahjuga.
Jälgige lapsi ja ärge lubage neil puudutada ahju
kuumi pindu ega viibida ahju lähedal siis, kui seda
kasutatakse või kui see ei ole veel piisavalt jahtu-
nud.
Ahju kasutamise ja grillimise ajal muutuvad ahjuuks
ja selle ümbrus väga kuumaks. Olge ettevaatlik ja
hoidke lapsed eemal, kui kasutate seadet. Kui
ühendate muid seadmeid pistikupesadesse ahju
lähedal, kontrollige hoolikalt, et nende toitejuhtmed
ei puutuks vastu ahju kuumi osi ega jääks ahjuukse
vahele.
TOOTJA:
ELECTROLUX HOME PRODUCTS
ITALY S.p.A.
Viale Bologna, 298
47100 FORLÌ (Itaalia)
3
Tehniline tugi
Käesolevat seadet tuleb hooldada volitatud
hooldusettevõttes. Seadmes tohib kasutada üksnes
originaalvaruosi.
Ärge mingil juhul püüdke seadet ise remontida.
Asjatundmatult teostatud remonditööd võivad
tekitada vigastusi või kahjustada seadet. Pöörduge
hooldusettevõtte poole. Nõudke, et kasutataks
ainult originaalvaruosi
Kasutusjuhendi kasutamine
Ohutusjuhised
Tegevusjuhised
Soovitused
Ahju kasutuselevõtmine
Ahi töötab vaid juhul, kui kell on õigeks
seatud (vt kellaaja seadmise juhised).
Pärast seda, kui ahi on paigaldatud ettenähtud
kohta, tuleb teha järgmist:
a) pöörake termostaadinupp suurimasse asendisse;
b) pöörake ahju juhtnupp ahju põhirežiimi kohale
(
);
c) laske tühjal ahjul kuumeneda u. 45 minutit;
d) avage ruumi tuulutamiseks aken.
Esmakordsel kasutamisel võib ahjust tulla ebameeldi-
vat lõhna.
See on täiesti normaalne ja selle põhjus on tootmisel
ahjupindadele jäänud ained.
Korrake samu toiminguid ahju grillimis- ja õhuringlus-
režiimil.
Kui kasutamiseks ettevalmistamine on valmis, laske
ahjul jahtuda ning puhastage siseosa seejärel pehme,
soojas pesuainevees niisutatud lapiga.
Avage ahjuuks alati käepideme keskelt
tõmmates.
Peske ahjutarvikud ettevaatlikult enne nende
kasutamist.
4
Seadme kirjeldus
ZOU 666
1. Juhtpaneel
2. Juhtnupp, parem eesmine pliidiplaat
3. Juhtnupp, parem tagumine pliidiplaat
4. Juhtnupp, vasak tagumine pliidiplaat
5. Juhtnupp, vasak eesmine pliidiplaat
6. Elektrooniline kell
7. Toite märgutuli
8. Ahju juhtnupp
9. Ahju märgutuli
10. Ahjutemperatuuri valikunupp
11. Grill
12. Ahjuvalgusti
13. Grillvarda ava
14. Andmesilt
5
Elektriahi
Sisselükatavad nupud
Mõnel ahjumudelil on nupud, mida saab sisse lükata
ja välja tõmmata (joonis 1). Kui ahju ei kasutata, saab
need üleni juhtpaneeli sisse lükata.
Ahju (joonis 2) ja termostaadi
(joonis 3) juhtnupud
Nende nuppude abil saab valida eri küpsetus-
meetoditele sobivaima küpsetusviisi, lülitades sisse
vajalikud küttekehad ja reguleerides temperatuuri
ettenähtud väärtusele.
OFF (välja lülitatud)
Ahjutuli – Ahjutuli põleb, kuid ühtki toimingut ei
ole valitud.
Ahju tavaline kasutamine – Soojus tuleb nii
ülevalt kui alt paiknevast küttekehast, mis
tagavad ühtlase temperatuuri kogu ahjus.
Ülemine küttekeha – Ahju soojendab ainult
ülemine küttekeha.
Alumine küttekehaAhju soojendab ainult
alumine küttekeha.
Ainult seesmine grilliküttekeha
Kasutatakse väikese koguse grillimisel.
Grillvarras (mudel ZOU 666) – Varrast võib
kasutada näiteks vardaliha, kebabite või
väikeste lihatükkide küpsetamiseks.
Joonis 1
Joonis 2
Joonis 3
6
Kaksikgrill – Kogu grillküttekeha on sisse
lülitatud.
Ringlusõhu kasutamine – Sellel režiimil
saab küpsetada eri roogi ja küpsetisi ahjus
ühekorraga, kartmata, et ühe lõhn teist
mõjutaks.
Sulatamine – See toiming on ette nähtud
külmutatud toidu sulatamiseks.
Pliidiplaatide võimsuse
reguleerimine
Pliidiplaatide võimsuse reguleerimisnupud (joonis 4)
on ahju juhtimispaneelil.
Pliidiplaatide võimsust saab reguleerida nupust järg-
misel viisil:
0 = välja lülitatud
1 = vähim kuumutusvõimsus
3 = suurim kuumutusvõimsus
Kahetsooniline kuumutusala
Mõlema plaadipoole sisselülitamiseks pöörake nupp
suurima võimsuse asendisse (3) ja siis 0 poole.
Kostab klõpsatus.
Mõlemad plaadipoolmed on sisse lülitatud.
Nüüd saate reguleerida kogu kuumutusala võimsust
ühest nupust, pöörates seda vastupäeva.
Olge rasva või õli kuumutades ettevaatlik,
sest need võivad üle kuumenedes süttida.
Joonis 4
7
Ahjutermostaadi märgutuli
Kui ahi on kuumenenud ettenähtud temperatuurini,
märgutuli kustub. Kui termostaat hakkab temperatuuri
reguleerima, süttib märgutuli uuesti.
Töötamise märgutuli
Näitab, et vähemalt üks küttekeha on sisse lülitatud.
Kaitsetermostaat
Ahju väärkasutamise või rikkest tingitud ülekuume-
nemise vältimiseks on ahjul kaitsetermostaat, mis
vajaduse korral lülitab ahju välja. Kui ahi on jahtunud
normaalse temperatuurini, lülitub ahi jälle sisse.
Kui kaitsetermostaat rakendub ahju vale kasutamise
tõttu, võib ahju edasi kasutada siis, kui see on
piisavalt jahtunud. Kui kaitsetermostaat rakendub
ahju rikke tõttu, pöörduge volitatud hooldusette-
võttesse.
8
Elektrooniline kell
1. Valikunupp
2. Väärtuse vähendamise nupp
3. Väärtuse suurendamise nupp
4. Näidik
5. Küpsetusaja märgutuli
6. Küpsetuse lõppemise märgutuli
7. Taimeri märgutuli
8. Kellaaja märgutuli
Ahi töötab vaid siis, kui kell on õigeks sea-
tud. Ahju saab peale selle kasutada ka
programmeerimata.
Kellaaja seadmine
Pärast toitevoolu väljalülitamist või voolukatkestust
vilgub näidikul kellaaja märgutuli
Kellaaja seadmine:
1. Vajutage nuppu
või .
2. Kui kellaaeg on õige, oodake 5 sekundit. Kellaaja
märgutuli kustub ja näidikule ilmub kellaaeg.
Seade on kasutamiseks valmis.
Kellaaja muutmine:
1. Vajutage nuppu mitu korda ja valige kellaaja
funktsioon.
Vastav märgutuli hakkab vilkuma.
Järgige seejärel ülalkirjeldatud juhiseid.
Kellaaega saab muuta vaid siis, kui automaatseid
funktsioone (küpsetusaeg
või küpsetamise
lõppu
) ei ole seatud.
Küpsetusaja märgutuli
Selle funktsiooniga saab seada ahju teatud küpsetus-
aja järel automaatselt välja lülituma.
Asetage toit ahju, valige küpsetusfunktsioon ja sead-
ke küpsetustemperatuur. Vajutage nuppu
mitu
korda ja valige küpsetusaja funktsioon. Vastav
märgutuli hakkab vilkuma. Toimige järgmiselt:
9
Küpsetusaja seadmine:
1. Vajutage nuppu
või .
2. Kui küpsetusaeg on õige, oodake 5 sekundit.
Küpsetusaja märgutuli süttib ja näidikule ilmub
uuesti kellaaeg.
3. Kui vajalik küpsetusaeg on möödunud, lülitub ahi
automaatselt välja, kostab helisignaal ja märgutuli
hakkab vilkuma. Keerake ahju funktsiooninupp ja
temperatuurinupp nullasendisse.
Helisignaali väljalülitamiseks vajutage ükskõik
millist nuppu. NB! Selle funktsiooni järel toimib
ahi edasi normaalselt ja seepärast tuleb ahju
funktsiooninupp ja termostaadinupp alati keerata
küpsetusaja lõppedes nullasendisse.
Küpsetusaja tühistamine:
1. Vajutage nuppu
mitu korda ja valige küpsetus-
aja funktsioon. Vastav märgutuli
vilgub ja
näidikule ilmub järelejäänud aeg.
2. Vajutage nuppu
, kuni näidikule ilmub 0:00.
Märgutuli kustub u. 5 sekundi pärast ja näidikule
ilmub uuesti kellaaeg.
Küpsetuse lõpu funktsioon
Selle funktsiooniga saab seada ahju teatud küpsetuse
lõppemise aja järel automaatselt välja lülituma.
Asetage toit ahju, valige küpsetusfunktsioon ja sead-
ke küpsetustemperatuur. Vajutage nuppu
mitu
korda ja valige küpsetuse lõppemise funktsioon.
Vastav märgutuli
hakkab vilkuma. Toimige järg-
miselt:
Küpsetuse lõpu seadmine
1. Vajutage nuppu
või .
2. Kui küpsetusaeg on õige, oodake 5 sekundit.
Küpsetuse lõpu märgutuli
süttib ja näidikule
ilmub uuesti kellaaeg.
3. Kui vajalik küpsetusaeg on möödunud, lülitub ahi
automaatselt välja, kostab helisignaal ja märgutuli
hakkab vilkuma. Keerake ahju funktsiooninupp ja
temperatuurinupp nullasendisse. Helisignaali
väljalülitamiseks vajutage ükskõik millist nuppu.
NB! Selle funktsiooni järel toimib ahi edasi
normaalselt ja seepärast tuleb ahju funktsiooni-
nupp ja termostaadinupp alati keerata küpsetus-
aja lõppedes nullasendisse.
10
Küpsetuse lõpu tühistamine:
1. Vajutage nuppu
mitu korda ja valige küpsetuse
lõppemise funktsioon. Vastav märgutuli
vilgub
ja näidikule ilmub küpsetuse lõpu aeg.
2. Vajutage nuppu
, kuni näidikule ilmub kellaaeg.
Kostab helisignaal ja märgutuli kustub.
Funktsioonide „Küpsetusaeg“ ja
„Küpsetuse lõpp“ kasutamine
koos
Küpsetusaja ja küpsetuse lõpu funktsioone saab
kasutada koos, kui on vaja, et ahi lülituks auto-
maatselt sisse ja hiljem ka välja.
1. Seadke küpsetuse kestus küpsetusaja
funkt-
siooni kasutades (järgige ülaltoodud juhiseid).
Seejärel vajutage nuppu
: idikule ilmub
programmeeritud aeg.
2. Seadke küpsetuse lõpu aeg küpsetuse lõpu
funktsiooni kasutades (järgige ülaltoodud juhiseid)
Vastavad märgutuled süttivad ja näidikule ilmub
kellaaeg. Ahi lülitub sisse ja välja seatud kellaa-
egadel.
Taimer
Seatud aja järel kostab helisignaal, kuid AHI JÄTKAB
TOIMIMIST, kui see on sisse lülitatud.
Taimeri seadmine:
1. Vajutage nuppu
mitu korda ja valige taimeri-
funktsioon. Vastav märgutuli
hakkab vilkuma.
2. Seejärel vajutage nuppu
või (pikim aeg on 2
tundi ja 30 minutit).
3. Kui seatud aeg on õige, oodake 5 sekundit. Tai-
meri märgutuli süttib.
4. Kui taimeriaeg saab läbi, hakkab märgutuli vilku-
ma ja kostab helisignaal. Helisignaali väljalülita-
miseks vajutage ükskõik millist nuppu.
Taimeriaja tühistamine:
1. Vajutage nuppu
mitu korda ja valige taimeri-
funktsioon. Vastav märgutuli
vilgub ja näidikule
ilmub järelejäänud aeg.
2. Vajutage nuppu
, kuni näidikule ilmub 0:00.
Märgutuli kustub u. 5 sekundi pärast ja näidikule
ilmub uuesti kellaaeg.
11
Näidiku väljalülitamine
1. Vajutage korraga kahte või kolme juhtnuppu ja
hoidke neid sissevajutatuna u. 5 sekundit.
Näidik kustub.
2. Näidiku sisselülitamiseks vajutage ükskõik millist
nuppu.
Näidikut saab välja lülitada ainult siis, kui
ühtki muud funktsiooni ei kasutata.
Soovitused ja nõuanded
Hoidke toiduvalmistamise ajal ahjuuks alati
suletuna.
Ahjus on õhuringlussüsteem, mis paneb ahjus õhu ja
auru pidevalt liikuma.
Tänu sellele süsteemile saab ahjus toitu küpsetada
niiskes aurus, nii et valmis roog on seest pehme ja
pealt krõbe.
Lisaks lüheneb küpsetamiseks vajalik aeg ja väheneb
energiatarve.
Küpsetamisel võib tekkida auru, mis ahjuukse
avamisel ahjust väljub. See on täiesti normaalne.
Seiske ahjuust küpsetamise ajal või pärast seda
avades ahjuuksest alati siiski ohutul kaugusel, et
Te ei kõrvetaks ennast ahjust väljapaiskuva auru
ja kuuma õhuga.
Tavaline kasutamine
Soojus tuleb nii ülevalt kui alt paiknevast küttekehast,
seetõttu on soovitatav hoida küpsetatav roog ahjus
keskmisel kõrgusel.
Kui toit peab küpsema rohkem pealt või alt, tõstke
küpsetusplaat või -rest vastavalt kõrgemasse või
asetage madalamasse uurdesse.
Ringlusõhu kasutamine
Toidu küpsetamisel kasutatakse eelkuumutatud õhku,
mille ahju tagaosas olev ventilaator jaotab ahju sees
ühtlaselt laiali.
Nii jõuab soojus ahju sees ühtlaselt ja kiiresti kõikjale
ning saate küpsetada ahjus samal ajal eri roogi,
asetades plaadid eri kõrgustele (joonis 5).
Ringlusõhu kasutamisel haihtub niiskus kiiresti. Ahju
kuivem õhk takistab eri toitude lõhnade ja maitsete
segunemist.
Et ringlusõhu režiimil saab kasutada mitut ahjuplaati
korraga, saate nii ahjus valmistada korraga mitut
rooga või näiteks küpsetada kolm plaaditäit kooke
korraga.
Muidugi saab ringlusõhu režiimil kasutada ahju ka
ainult ühe plaadi küpsetamiseks. Siis soovitame
kasutada kõige alumist kõrgust, et saaksite hästi
jälgida toidu küpsemist.
Peale küpsetamise saab ahju väga hästi kasutada ka
hoidiste ja keediste tegemisel ning seente või puu-
viljade kuivatamiseks.
Grillimine
Määrige grillitav liha või kala kergelt õliga sisse ja
asetage siis ahjuresti peale.
Valige resti kõrgus ahjus grillitava liha- või kalatüki
paksuse järgi.
Pange kõige alumisse uurdesse alati rasvakogumis-
plaat ning valage sellele veidi vett, et sellele tilkuv
rasv ei läheks kõrbema.
Soovitusi
Kookide küpsetamine
Kasutage mõõdukat temperatuuri (üldiselt 150–200
°C).
Enne kookide asetamist ahju tuleb ahju u. 10 min eel-
soojendada.
Ahjuust ei tohi avada enne, kui vähemalt kolm-
veerand ettenähtud küpsetamisajast on möödunud.
Vormikoogi valmistamisel tuleb meeles pidada, et
tainast küpsetatakse vormis u. 2/3 kogu küpsetus-
ajast ja seejärel lisatakse täidisi kaunistused ning
küpsetatakse veel.
Küpsetamise lõppjärgu pikkus oleneb muidugi täidi-
sest (keedis, marjad jne).
Pidage meeles, et tainas peab olema paraja sitku-
sega, sest liiga nätske tainas vajab rohkem küpseta-
mist.
Liiga toores tainas jääb lusika või käe külge kergesti
kinni.
Kui küpsetate korraga kolme plaadiga, asetage kahe
alumise plaadi vahele veel üks küpsetusplaat
(joonis 5).
12
Liha ja kala küpsetamine
Ahjus küpsetatav lihatükk peab olema vähemalt 1 kg
raske, et see ei kuivaks küpsetamise ajal ära. Kui
soovite, et liha jääks seest mahlaseks ja punakaks,
kasutage kõrget temperatuuri (200–220 °C).
Valge kanaliha ja kala tuleb küpsetada mõõdukal
temperatuuril (150–175 °C).
Kastme koostisained asetatakse ahjupannile küpseta-
mise alguses ainult siis, kui küpsetamisaeg on lühike.
Vastasel juhul lisatakse need alles viimase poole
tunni jooksul.
Kõige lihtsam viis kontrollida, kas liha on küps, on
vajutada seda lusikaga: kui liha ei vaju lusika all
sügavamale, on see pööramiseks valmis.
Kui küpsetate seest punaseks jäävat praadi ja fileed,
kasutage lühikest küpsetusaega.
Liha saab küpsetada ahjupraepannil või restil. Viima-
sel juhul tuleb resti alla tingimata asetada rasva-
kogumisplaat, millele lihast nõrguv mahl võiks tilkuda.
Väga rasvast liha praadides asetage liha otse grilli ja
grilli rasvakogumispanni kohale, et vältida ahju
määrdumist.
Kui liha on küps, oodake enne lahtilõikamist vähemalt
15 minutit. Vastasel korral jookseb mahl lihast välja.
Et küpsetamise ajal ei tekiks ahju kõrbelõhna, valage
rasvakogumisplaadile veidi vett. Kui see küpsetamise
ajal ära aurab, lisage vett juurde.
Toitu saba hoida enne serveerimist ahjus soojas.
Selleks lülitage ahi vähimale temperatuurile
Ettevaatust! - Ärge asetage ahju põhja mingeid
esemeid ja ärge katke ahju põhja fooliumiga,
sest see võib kahjustada emailpindu ja
küpsetatavat toitu. Nõud, kuumuskindlad nõud
ja alumiiniumfoolium tuleb alati asetada ahju-
panni peale.
Ringlusõhu kasutamine
Joonis 5
Küpsetusaeg
Küpsetusaeg oleneb valmistatavast toidust ning selle
tüübist ja kogusest.
Kirjutage esimeste kasutuskordade küpsetusajad ja
temperatuurid üles, sest nii saate sama toidu jaoks
edaspidi kasutada samu tingimusi ja nii saavutada
alati samasuguse küpsetustulemuse.
Koguneva kogemuse najal saate teha küpsetusaja
tabelisse vajalikke parandusi.
Grillvarda kasutamine
(mudel ZOU 666)
— Asetage vardaraam altpoolt teise uurdesse (vt
joonis 6).
— Lükake varras tugevalt läbi küpsetatava toidu.
— Asetage vardaots pööramisseadme avasse ahju
tagaseinas ja esiosa süvendisse vardaraami
keskel.
— Eemaldage varda käepide.
— Keerake ahju funktsiooninupp grillimisfunktsiooni
kohale.
Jätke ahjuuks kinni.
Joonis 6
13
Küpsetusajad ja -temperatuurid
Tavaline küpsetamine ja ringlusõhuga küpsetamine
Tavaline küpsetamine Ringlusõhuga ahi
Kaal
(g)
Toiduaine
Kõrgus
Tempe-
ratuur °C
Kõrgus
Tempe-
ratuur °C
Küpsetusaeg
(minutit)
RKUS
1000
500
500
250
1000
1200
1000
1500
1500
1500
1500
2000
1200
1200
1000
4000
1500
3000
1200
1500
800
1200
1500
KOOGID
Sõtkutud taigen
Muretaigen
Kohupiima- ja
juustukook
Õunapirukas
Struudel
Marjapirukas
Puuviljapirukas
Biskviitkook
Jõulukook
Ploomikook
Väiksed pirukad
Küpsised
Beseed
Saiakesed
Võitainaküpsised
LEIB-SAI JA
PITSA
Sai
Rukkileib
Kuklid
Pitsa
VORMIROAD
Makaronivorm
Köögiviljavorm
Pirukad
Lasanje
Täidetud
makaronid
LIHA
Veiseliha
Sealiha
Vasikaliha
Ahjupraad
punane
keskmine
läbiküpsenud
Sea abatükk
Seakoot
Lambaliha
Broiler
Kalkun
Part
Hani
Küülik
Jänes
Faasan
Pikkpoiss
KALA
Meriforell/latikas
Tuun/lõhe
2
2
1
1
2
2
1
1
1
1
2
2
2
2
2
1
1
2
1
2
2
1
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
170
170
160
180
175
175
175
175
170
170
175
160
100
190
200
190
190
200
210
200
200
200
180
200
190
180
190
210
210
210
180
180
190
190
180
175
175
190
190
190
180
190
190
2 (1 ja 3)*
2 (1 ja 3)*
2
2 (1 ja 3)*
2
2 (1 ja 3)*
1
2 (1 ja 3)*
1
1
2 (1 ja 3)*
2 (1 ja 3)*
2 (1 ja 3)*
2 (1 ja 3)*
2 (1 ja 3)*
2
1
2 (1 ja 3)*
2 (1 ja 3)*
2 (1 ja 3)*
2 (1 ja 3)*
2 (1 ja 3)*
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2 (1 ja 3)*
2 (1 ja 3)*
160
160
150
170
150
160
160
160
160
160
160
150
100
180
190
180
180
175
190
175
175
180
160
175
175
175
175
200
200
200
170
160
175
175
160
160
160
175
175
175
160
175
175
45 ~ 60
20 ~ 30
60 ~ 80
40 ~ 60
60 ~ 80
30 ~ 40
45 ~ 60
30 ~ 40
40 ~ 60
50 ~ 60
25 ~ 35
20 ~ 30
90 ~ 120
12 ~ 20
15 ~ 25
40 ~ 60
30 ~ 45
20 ~ 35
15 ~ 30
40 ~ 50
45 ~ 60
35 ~ 45
45 ~ 60
40 ~ 55
50 ~ 70
100 ~ 130
90 ~ 120
50 ~ 60
60 ~ 70
70 ~ 80
120 ~ 150
100 ~ 120
110 ~ 130
60 ~ 80
210 ~ 240
120 ~ 150
150 ~ 200
60 ~ 80
150 ~ 200
90 ~ 120
40 ~ 60
30 ~ 40
25 ~ 35
Koogivormis
Koogivormis
Koogivormis
Koogivormis
Küpsetuspannil
Koogivormis
Koogivormis
Küpsetuspannil
Ahjupannil
Ahjupannil
Ahjupannil
Ahjupannil
Ahjupannil
1–2 tk
Küpsetuspannil
6–8 kuklit
Küpsetuspannil
vormis
vormis
vormis
vormis
vormis
ahjurestil
ahjurestil
ahjurestil
ahjurestil
ahjurestil
ahjurestil
koos nahaga
2 tk
Jalg
Tervikuna
Tervikuna
Tervikuna
Tervikuna
Tükeldatud
Tükeldatud
Tervikuna
Küpsetuspannil
3–4 kala
4–6 fileed
(*) Kui kasutate ahju korraga mitme toidu valmistamiseks, asetage küpsetatavad toiduained sulgudes näidatud
kõrgustele.
14
Grillimine
Kogus Grillimine Küpsetusaeg (minutit)
TOIDUAINE
Arv Kaal Kõrgus
Temperatuur
°C
Pealmine pool Alumine pool
Fileetükid
Veiseliha
Vorstid
Sealiha
Broiler (pool
broilerit)
Kebabid
Broiler (rinnatükk)
Hakklihakotletid
Kala (filee)
Võileivad
Röstsai
4
4
8
4
2
4
4
6
4
4-6
4-6
800
600
600
1000
400
600
400
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
Suurim
Suurim
Suurim
Suurim
Suurim
Suurim
Suurim
Suurim
Suurim
Suurim
Suurim
12 ~ 15
10 ~ 12
12 ~ 15
12 ~ 16
30 ~ 35
10 ~ 15
12 ~ 15
10 ~ 15
12 ~ 14
5 ~ 7
2 ~ 4
12 ~ 14
6 ~ 8
10 ~ 12
12 ~ 14
25 ~ 30
10 ~ 12
12 ~ 14
8 ~ 10
10 ~ 12
2 ~ 3
Grillvarras (mudel ZOU 666)
TOIDUAINE Kaal (g) Küpsetuskõrgus Temperatuur °C minutit
Broiler
Praed
1000
800
3
3
200
200
50/60
50/60
Toodud küpsetusajad on ligikaudsed.
Küpsetamise ajal võib olla vaja muuta temperatuuri soovitud lõpptulemuse saavutamiseks.
Küpsetamisaeg ei sisalda ahju eelsoojenemisaega (u. 10 minutit).
15
Puhastamine ja hooldus
Lülitage ahi välja ja laske sel enne puhasta-
mise algust jahtuda.
Ahju puhastamiseks ei tohi kunagi kasutada
auru ega auruseadmeid.
Tähtis! Kontrollige enne hooldus- ja puhas-
tustööde algust, et ahi oleks toitevõrgust
lahti ühendatud.
Puhastamist tohib alustada alles siis, kui ahi on
jahtunud. Peske emailpinnad leige vee ja pesuainega.
Ärge kasutage selliseid aineid ega vahendeid, mis
võiksid ahjupindu kahjustada, näiteks traatnuustikut
või happeid!
Pärast kasutamist loputage roostevabad pinnad
veega ja kuivatage pehme lapiga.
Kui pinnad on tugevasti määrdunud, tohib kasutada
tavalisi mittekriimustavaid pesuaineid või roostevaba
terase puhastamisvahendeid.
Teine võimalus on kasutada puhastamisel veidi kuu-
ma äädikat.
Ahjuukse klaasi tohib puhastada ainult kuuma veega.
Karedaid puhastuslappe ja kriimustavaid puhastus-
vahendeid kasutada ei tohi.
Puu- ja köögiviljad (nt sidrunid ja keedetud ploomid)
võivad eraldada kuumutamisel happeid, mis jätavad
emailpindadele raskesti eemaldatavad plekid. Need
plekid ei takista ahju tõrgeteta kasutamist.
Puhastage ahi hoolikalt pärast kasutamist.
Nii on toidujäänuseid lihtsam eemaldada ja need ei
kõrbe ahju järgmisel kasutuskorral kinni.
Roostevabast terasest või alumiiniumist mudelid
Puhastage ahjuuks niiske käsnaga ja kuivatage
seejärel pehme lapiga.
Ärge kasutage kunagi selliseid aineid ega vahendeid,
mis võiksid ahjupindu kahjustada, näiteks traat-
nuustikut, happeid või kriimustavaid puhastusaineid!
Järgige neid juhiseid ka juhtpaneeli puhastamisel.
Ahjuukse puhastamine
Ahjuust on lihtsam puhastada, kui võtate ukse järg-
misel viisil eest ära:
- Tõmmake ahjuuks täiesti pärani.
Tõstke uksehingedes olevad väikesed hoovad
üles ja pöörake need sissepoole (joonis 7).
- Sulgege uks aeglaselt, kuni see puutub vastu
neid kahte hooba.
- Seejärel lükake uks vastu ukseava ja võtke uks
oma kohalt lahti, tõmmates seda väljapoole.
- Asetage luuk rõhtasendisse.
Puhastatud luugi tagasipaigaldamiseks tuleb soori-
tada ülalnimetatud toimingud vastupidises järjestuses.
Uks on korralikult paigas, kui väikesed hoovad on
vastu hingi.
Joonis 7
16
Ahjulambi vahetamine
Eemaldage seadme toitejuhe pistikupesast.
Vajutage lambikatet sissepoole ja keerake see lahti
(joonis 8). Keerake lamp lahti ja paigaldage uus 230
V (50 Hz) 25 W E14 sokliga lamp, mis peab taluma
kuumust (300 °C). Ühendage seade uuesti voolu-
võrku.
Pööratav grillküttekeha
Mõnel ahjumudelil on pööratav grillküttekeha, mis
hõlbustab ahjulae puhastamist.
Enne puhastamise alustamist veenduge, et
ahi on jahtunud ja toitevõrgust lahti ühen-
datud.
Keerake lahti kruvid, millega grillküttekeha on
kinnitatud kohale (joonis 9). Kruvide esmakordsel
lahtikeeramisel on soovitatav kasutada kruvikeera-
jat.
Tõmmake grillküttekeha ettevaatlikult alla, nii et
ahju laele pääseb ligi.
Puhastage ahju lagi sobiva puhastusainega ja
kuivatage enne grillküttekeha tagasi paigaldamist.
Pöörake grillküttekeha ettevaatlikult ülespoole ja
keerake kinnituskruvid tugevasti kinni.
Veenduge, et grillküttekeha kinnituskruvid
on tugevasti kinni, et küttekeha ei kukuks
kasutamise ajal alla.
Joonis 8
Joonis 9
17
Tõrked
Kui seade ei tööta korralikult, kontrollige järgmised kohad, enne kui pöördute volitatud hooldusettevõtte poole.
TÕRGE LAHENDUS
Ahi ei lülitu sisse.
Kontrollige, et ahi on käsitsijuhtimisrežiimil ning et on
valitud küpsetamine ja vajalik temperatuur.
või
Kontrollige, et seadme elektriühendus on korras ja
pistikulüliti või voolulüliti on sees.
Ahju temperatuurituli ei sütti.
Keerake termostaadinupp mingi temperatuuri kohale.
või
Keerake ahju funktsiooninupp mingi funktsiooni
kohale.
Ahjulamp ei sütti.
Keerake ahju funktsiooninupp mingi funktsiooni
kohale.
või
Hankige volitatud hooldusettevõttest uus ahjulamp ja
vahetage see käesolevas juhendis olevaid juhiseid
järgides.
Toidud küpsevad liiga aeglaselt või liiga kiiresti.
Vt kasutusjuhendist ptk „Soovitused ja nõuanded“
Toitudel ja ahjus on auru ja niiskust.
Ärge jätke toitu ahju kauemaks kui 15–20 minutiks
pärast küpsetamise lõppu.
18
Hooldus ja varuosad
Kui seade ei tööta korralikult ka pärast käesolevas
peatükis kirjeldatud kontrollimisi, pöörduge volitatud
hooldusettevõtte poole. Kirjeldage, milles seisneb
tõrge, ja teatage seejuures ka seadme mudel (Mod.),
tootekood (Prod. (No.)) ja seerianumber (Ser. No.),
mis on märgitud seadme andmesildile.
Andmesilt asub ahju sees esikülje lähedal.
Tootja poolt heakskiidetud varuosadele on peale
märgitud, et neid tohib kasutada, ja neid on võimalik
hankida ainult volitatud hooldusettevõtetest ja
varuosakauplustest.
19
Tehnilised andmed
Ahju välismõõtmed
Kõrgus 593 mm
Laius 560 mm
Sügavus 550 mm
Ahju sisemõõtmed
Kõrgus 335 mm
Laius 395 mm
Sügavus 400 mm
Maht: 53 l
Ahjutermostaadi reguleerimispiirkond: 50…230 °C
Kuumutusvõimsused
Alumine küttekeha 1000 W
Ülemine küttekeha 800 W
Kogu ahi (ülemine + alumine) 1800 W
Grillküttekeha: ühekordne 1650 W
kahekordne 2450 W
Ringlusõhu küttekeha 2000 W
Ahju valgustus 25 W
Konvektsioonpuhur 30 W
Grillvarda mootor 4 kW
Suurim võimsus 2500 W
Pinge (50 Hz) 230 V
See seade vastab järgmiste Euroopa Liidu
direktiivide nõuetele:
73/23/EMÜ ja 90/683/EMÜ (madalpingedirektiiv)
89/336/EMÜ (elektromagnetilise ühilduvuse direktiiv)
93/68/EMÜ (ülddirektiivid) ja nende hilisemad
muudatused:
Käesolevat seadet saab ühendada järgmiste
keraamiliste pliidiplaatidega:
Keraamilised pliidiplaadid
Mudel: ZC 6675
Üldvõimsus 5,8 kW
Mudel: ZC 6695
Üldvõimsus 6,4 kW
Mudel: ZK 630
Üldvõimsus 7,6 kW
Pinge 230 V 50 Hz
Suurim nimivõimsus
Ahi ja keraamiline pliidiplaat 8,300 kW – 8,900 kW
10,100 kW.
20
Paigaldusjuhised
Seadme tohib paigaldada üksnes kvalifit-
seeritud elektrik, kellele käesolevad juhised
on mõeldud.
Seadme paigaldamise teistesse seadme-
tesse ja elektritööd peab sooritama kvalifit-
seeritud elektrik.
Paigaldamisel tuleb järgida kehtivaid koha-
likke eeskirju ja käesoleva kasutusjuhendi
juhiseid.
Köögimööblisse paigaldamine
Ahju paigaldamisel köögimööblisse on oluline, et
mööbliesemete mõõtmed ja materjalid oleksid õiged.
Materjalid peavad taluma temperatuurimuutusi.
Korralik paigaldamine peab tagama, et elektriühen-
dusi ega muid pinge all olevaid osi ei saaks puutuda.
Elektriühenduste kaitsedetaile ei tohi olla võimalik
eemaldada käsitsi.
Ahju ei tohi paigaldada külmiku ega sügavkülmiku
vahetusse lähedusse, sest nii võib ahi tekitada
külmiku/sügavkülmiku töös tõrkeid.
Ahju mõõtmed: Ahju mõõtmed on kujutatud
joonisel 10.
Mõõtmed paigutamisel tööpinna alla:
Tööpinna aluste kappide mõõtmed on kujutatud
joonisel 11.
Ahju kinnitamine
Asetage ahi tööpinna alla kappi.
Avage ahjuuks ja kinnitage ahi kappi nelja puidu-
kruviga, mis mahuvad ahjuraami avadesse (vt
joonis 12).
Kui ahju peale paigaldatakse pliidiplaat, tuleb ohutuse
tagamiseks ühendada see ahjust eraldi.
Ahjust peab olema võimalik voolu kergesti välja
lülitada.
Joonis 10
Joonis 11
Joonis 12
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24

Zanussi ZHM763X Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend