electrolux
8
temperatuuri kui tavapärasel viisil
küpsetamise korral. Oma retseptide
korral ärge unustage temperatuuri
tavapärasel viisil küpsetamisega
võrreldes 20 - 25°C võrra alandada.
Ühtlane kuumuse jaotumine
kondiitritoodete küpsetamisel
Ahjuventilaator tagab kuumuse ühtlase
jaotumise kõigil resti kõrgustel. See
tähendab, et sama liiki toiduportsjoneid
saab ahjus küpsetada samaaegselt. Siiski
võib ülemine restitäis küpseda pisut
kiiremini kui alumine.
See on täiesti tavaline. Maitsed ei segune
roogade vahel.
Kuidas ahjuventilaatorit kasutada:
1. Keerake ahju funktsiooni valiku nupp
asendisse
.
2. Keerake termostaadi juhtnupp soovitud
temperatuuri peale.
Nõuanded ja soovitused
Resti kõrgused ei ole kriitilised, kuid
kontrollige, et restid oleksid jaotatud
ühtlaselt. Kui Te küpsetate ahjuventilaatorit
kasutades korraga mitut rooga, asetage
need pigem erinevate restide keskele kui
kõrvuti samale restile.
Kui ahi on täis, võib olla vajalik
küpsetusaega mõnevõrra pikendada. Ühe
resti võib asetada ka ahju põhjale.
Võimaldamaks õhu ringlust ümber toidu,
asetage toit pigem ahju põhja pandud
restile kui otse ahju põhja.
Kui ahi on täidetud sama liiki toiduga,
näiteks ühesugused plaadid väikeste
saiakestega või võrdse suurusega
tordipõhjad, siis saavad eed küpseks
üheaegselt ja need võib korraga ahjust
välja võtta.
Erineva suurusega plaatide või toidu liikide,
näiteks küpsiste ja saiakeste koos
küpsetamise korral ei pruugi need
üheaegselt valmis saada.
Ahjuventilaatorit saab kasutada
toiduainete, näiteks puuviljakookide,
pirukate, vorstirullide ja väikeste
kondiitritoodete läbikuumutamiseks ilma
neid eelnevalt sügavkülmutatud olekust
üles sulatamata. Küpsetage 20-40 minutit
temperatuuril 190-200°C (sõltuvalt ahjus
olevate toiduainete kogusest).
Üksnes kogemuste põhjal saate Te valida
Teie isiklikele küpsetusvajadustele sobi-vaima
seadistuse. Toodud temperatuurid on üksnes
orienteeru-vad. Teie isiklikele eelistustele
vastamiseks võib olla vajalik temperatuuri
suurendada või vähendada.
Küpsetusnõude mõju küpsetustulemusele
Küpsetusnõud ja koogivormid on erineva
paksusega, soojusjuhtivusega, eri värvi jne.
Kõik need omadused mõjutavad viisi, kuidas
need nende sisse pandud toiduainetele
soojust edasi annavad.
A Alumiinium- ja savinõud, kuumuskindlast
klaasist ahjunõud ning selged ja säravad nõud
vähendavad küpsemiskiirust ja alt poolt
pruunistumist.
B Emailitud malmist, anodeeritud
alumiiniumist, seest teflonkihiga kaetud
alumiiniumist ja värvitud välispinnaga ja
tumedad, rasked nõud suurendavad
küpsemiskiirust ja alt poolt pruunistumist.
Grillimine
Grillimise ajal on seadme mõned
osad kuumad ja seadet ei tohiks jätta
järelvalveta. Hoolitsege selle eest, et
lapsed ei mängiks seadme
läheduses.
Grillimise ajal peab ahjuuks olema
suletud.
Tähelepanu: kasutage
grillimisfunktsiooni maks. 230 °C
juures.
Toiduained tuleb asetada grillrestile ja sinna
alla pange rasvapann nii, et oleks tagatud
maksimaalne õhu liikumine, mis eraldab
toidust rasva ja mahlad. Soovi korral võib
sellised toiduained nagu näiteks kala, maks ja
neerud asetada otse rasvapannile.
Valige grillresti ja rasvapanni asend vastavalt
toitude erinevale paksusele.
Võimalike pritsmete eest kaitsmiseks tuleks