Auruga küpsetamisel kasutatavad nõud
• Kasutage ainult kuumuskindlaid ja roostevabu nõusid.
• Sobivad ka kroomitud terasest nõud (vt teavet spetsiaalsete tarvikute kohta).
Ahjutasandid
• Toidule sobivad ahjutasandid leiate alltoodud tabelitest. Ahjutasandeid loe‐
takse altpoolt üles.
Üldist
• Kui küpsetamisaeg on pikem kui 30 minutit või kui küpsetatava toidu kogu‐
sed on suured, lisage vajadusel vett.
• Kui te ahju pikemat aega ei kasuta, loputage hoolikalt veeanum, ühendus‐
voolikud ja aurugeneraator (vt jaotist "Puhastus ja hooldus").
Märkusi tabelite kohta
• Tabelis on toodud andmed levinumate toitude kohta.
• Tabelis esitatud temperatuur ja aeg on ainult soovituslikud; tegelikud väär‐
tused sõltuvad valmistatava toidu koostisest, suurusest ja kogusest ning ka‐
sutatavatest nõudest.
• Kui te tabelist oma retsepti ei leia, võtke aluseks mõni ligilähedane retsept.
• Kui tabelis teistmoodi ei juhendata, siis alustage küpsetamist külma ahjuga.
TUGEV AURUTUS
HOIATUS
Funktsiooni TUGEV AURUTUS ajal ärge mingil juhul ahjuust avage.
Funktsioon TUGEV AURUTUS on meetod, mis sobib toiduvalmistamiseks igat
tüüpi toiduainetest, sh värsketest ja külmutatutest. Seda võib kasutada küp‐
setamisel, soojendamisel, sulatamisel; köögivilja, liha, kala, pasta, riisi, maisi,
manna ja munade pošeerimisel või blanšeerimisel.
Terve menüü valmistamine: Teil on võimalik valmistada ühekorraga ka terve
menüü. Et toidud ei jääks üle- või alaküpsetatuks, valige sellised, mille val‐
mistamisaeg on enamvähem sama. Valige selline veekogus, mis on menüüsse
kuuluvate toitude puhul kõige suurem (vt küpsetustabeleid). Asetage toidud
ahju sobivates nõudes. Paigutage nõud nii, et nende vahele jääks piisavalt
ruumi auru liikumiseks.
Steriliseerimine
• Nõusid (nt lutipudeleid) saab steriliseerida funktsiooniga TUGEV AURU‐
TUS.
• Paigutage puhtad nõud esimese ahjutasandi keskele. Jälgige, et nõude
avaused oleksid suunatud väikese nurga all allapoole.
• Kallake veeanumasse maksimaalses koguses vett (650 ml) ja valige ajaks
40 min 96°C juures.
TUGEV AURUTUS tabel
Toiduaine Tempe‐
ratuur °C
Vee kogus veea‐
numas (ml)
Aeg
1)
minu‐
tites.
Ahjuta‐
sand
Risotto 96 400 25 - 30 2
Kasutamine, tabelid ja näpunäited
3