14
NB: Kausi võib panna mikrolaineahju, tingimusel, et ei kasutata rasvaineid ja et kausi metallvõll oleks üleni
koostisainetega kaetud.
Ained Maksimumkogus Aeg
Hakitud sibulad
Küüslauk
Šalottsibulad
Petersell
Piparmünt
Kuivatatud aprikoosid
Mandlid / Pähklid
Tükeldatud toores liha
Vedel tainas
Puuviljakompott
Supp
Imikutoit (Vt. retsept)
300 g
200 g
300 g
30 g
30 g
100 g
150 g
150 kuni 200 g
0,6 l
500 g
0,6 l
200 g keedetud köögivilja
5 vajutust
5 vajutust
10 vajutust
5 kuni 10 vajutust
5 kuni 10 vajutust
5 sekundit
30 sekundit
15 kuni 20 sekundit
30 sekundit
15 sekundit
30 sekundit
20 sekundit
Korraliku hakkliha saamiseks:
Töödelge liha järjest seadmele vajutades. Juhul kui toiduainete tükid (liha, sibul jne.) kausi seinte külge
kleepuvad, lükake need pannilabidaga lahti, jaotage ühtlaselt kaussi ja töödelge segu veel 2-3 vajutusega.
Kausil olev mõõduskaala on antud paikapandud noa jaoks; skaala sobib orientiiriks, aga mitte täpseks
mõõtmiseks
Mõned retseptid
TZATZIKI
1 kurk, 2 küüs küüslauku, värsket piparmünti, 100 ml oliiviõli, 1 maitsestamata jogurt, sool, pipar.
Eemaldage kurgi seemned ja lõigake see kausis tükkideks. Hakkige järjest seadmele vajutades. Pange
kurgitükid teise anumasse, raputage neile soola ja laske sellel umbes 15 minutit imenduda. Hakkige küüslauk
ja piparmünt seadmele vajutades peeneks. Lisage kaussi jogurt ja oliiviõli. Mikserdage segu, kuni see muutub
ühtlaseks. Lisage soola ja pipart. Võtke nuga ära ja lisage segule kurgitükid. Serveerige külmkapis jahutatult.
YAPRAK DOLMA (Viinamarjaleherullid) 8 inimesele
250 g riisi, 400 g viinamarjalehti (värskeid või konserveeritud), 100 ml oliiviõli, 1 sibul , 1/2½ rohelist paprikat,
1 tomat, 1 küüs küüslauku, soola, pipart, 100 ml sidrunimahla, piparmündilehti.
Viinamarjalehtede ettevalmistamine: Eemaldage lehevarred ja keetke neid 5 minutit vees, millele on lisatud
veidi sidrunimahla. Tõstke veest välja ja pange ükshaaval nõrguma.
Täidis: hakkige üksteise järel koostisained: tomatid, paprika, sibul ja küüslauk. Kuumutage kastrulis veidi õli ja
pruunistage selles hakitud köögiviljad. Lisage soola ja pipart Lisage piparmündilehed ja sidrunimahl.
Kuumutage uuesti ning lisage hoolikalt pestud riis. Segage pidevalt, et täidis jääks ühtlane. Lisage 2 klaasi
keeva vett ja laske täisidel 15 minutit küpseda. Seejärel pange täidis jahtuma.
Pange viinamarjalehe keskele supilusikatäis täisid. Keerake lehe servad täidise peale ja rullige leht siis kokku.
Pange rullid potti. Valage sinna nii palju vett, et dolmas oleksid täielikult kaetud. Küpsetage madalal kuumusel
20 minutit. Soovitame serveerida külmalt.
HUMMUS BI TAHINI (kikerhernepüree seesamiseemnetega)
100 g kuivatatud kikerherneid, 1 triiki teelusikatäis soola, 50 ml tahini (seesamiseemnepastat), 50 ml
sidrunimahla, 50 ml lihamahla, 1 küüs küüslauku, veidi oliiviõli, värsket peterselli, paprikapulbrit.
Pange kikerherned 12 tunniks likku. Loputage, pange potti ja valage peale vesi. Kuumutage keemiseni ja
keetke madalal kuumusel poolteist tundi. Nõrutage kikerherned ja jätke veidi keeduvett alles.