EST
25
Ohutusjuhised
Seade vastab tehnilistele eeskirjadele ja kehtivatele normidele.
Seade on mõeldud kasutamiseks ainult vahelduvvooluga. Palun veenduge enne seadme esimest
kasutamist, et võrgupinge vastab seadme nimeplaadil toodule.
Ärge asetage seda seadet kuumadele pliidiplaatidele ega lahtise tule (gaasipliidi) juurde ega kasutage seda
nende läheduses.
Kasutage seadet ainult stabiilsel tööpinnal, kus selle peale ei saa pritsida vesi. Seadet ei tohi pöörata
põhjaga ülespoole.
Seade tuleb elektrivõrgust eemaldada, kui:
- kasutamise ajal tekib mingi ebatavaline olukord;
- enne igasugust puhastamist ja hooldamist;
- peale kasutamist ja järelvalveta jätmisel;
- iga kord tarvikute väljavahetamisel.
Mitte kunagi ärge tõmmake seadet vooluvõrgust eemaldamiseks juhtmest.
Enne pikendusjuhtme kasutamist veenduge, et see on töökorras.
Elektrilist kodumasinat ei tohi kasutada, kui:
- see on maha kukkunud;
- nuga on kahjustunud või mittekomplektne.
Kui toitejuhe on kahjustatud, peab selle ohu vältimiseks välja vahetama tootja, tema volitatud teenindus
või vastava kvalifikatsiooniga isik.
Seade on mõeldud ainult koduses majapidamises kasutamiseks, mitte mingil juhul ei tohi seda kasutada
ärilistel eesmärkidel. Sel juhul ei anna tootja garantiid ega kanna mingit vastutust võimalike kahjude eest.
Mitte kunagi ärge lükake liha seadmesse sõrmedega. Kasutage alati lükkurit.
See seade pole mõeldud kasutamiseks isikute (sealhulgas laste) poolt, kelle füüsilised, taju- või
intellektuaalsed võimed on piiratud, ega isikute poolt, kellel puuduvad kogemused ja teadmised, välja
arvatud juhul, kui nad teevad seda nende eest vastutavate isikute järelvalve all või on saanud juhiseid selle
seadme kasutamiseks.
Hoolitsege selle eest, et lapsed ei mängiks selle seadmega.
Seadme kirjeldus
1. Mootoriplokk
2. Lükkur
3. Täitmiskauss
4. Jahvatamisploki kinnituse nupp
5. Jahvatamisplokk
6. Spiraal
7. Nuga
8. Sõel (vastavalt tüübile):
a. väikesed avad - Ø 3mm
b. keskmised avad - Ø 4,7mm
c. suured avad - Ø 7,5 mm
9. Rõngas
10. Vorstide täitmise toru (vastavalt tüübile)
11. Kebbe-tarvik (vastavalt tüübile)
12. Küpsetiste valmistamise detail (vastavalt
tüübile):
12a : tugi
12b : vorm
13. Tarvikud mahlade ja mehude
valmistamiseks (vastavalt tüübile):
13a : kruvi
13b : eri suurusega avadega filter pudru
jaoks
13c : väikeste avadega filter mahla jaoks
13d : mahla ärajuhtimise vannike
14. Luuk
Kasutamine
Enne esimest kasutamist peske kõik osad pesuvahendit sisaldavas veel ja
kuivatage hoolikalt ära.
Restil ja noal peab olema määrdekiht. Kasutage määrimiseks toiduõli.
Ärge laske määrimata resti ja noaga seadmel tühjalt töötada.
Olge noaga väga
ettevaatlik, selle terad on
väga teravad.
Notice_TEFAL_2642950/A:19L-2642707 9/12/09 16:23 Page 25
26
Jahvatamisploki kokkupanemine (joo. 1)
• Lükake spiraal (6) (pikk telg ees) jahvatamisplokki (5).
• Spiraali lühikesele teljele paigaldage nuga (7) teraga väljapoole, suunaga
resti poole.
• Noa otsa paigaldage valitud sõel (8), nii et mõlemad nukid ja väljalõiked
asetuksid üksteise sisse. Keerake rõngas lõpuni (9) kinni, kuid mitte nii
kõvasti, et see blokeeruks.
• Kontrollige, kas olete pannud seadme õigesti kokku. Telg ei tohi pöörelda
ega olla ka blokeeritud. Vastasel korral monteerige kogu plokk uuesti.
Ploki monteerimine seadme külge
Seade peab olema eemaldatud vooluvõrgust.
• Kallutage jahvatamisplokki paremale (joo. 2).
• Viige jahvatamisplokk lõpuni mootoriploki sisse ja pöörake seda vasakule,
seejärel paigaldage täitmiskauss.
• Sulgege luuk (14).
• Ühendage seade vooluvõrku.
• Pange valmis toiduained, mida te soovite jahvatada, ning eemaldage neist
eelnevalt kondid, kõhred ja närvid.
• Lõigake liha tükkideks (umbes 2x2 cm) ja asetage täitmiskaussi.
• Mitte kunagi ärge püüdke jahvatada konditükke, kõhresid ega seanahka.
• Valige rest:
- väikesed avad – Ø 3mm: väga õrn liha
- keskmised avad – Ø 4,7 mm: sealiha, loomaliha, lambaliha, linnuliha jne.
- suured avad – Ø 7,5 mm: vorstid, kõva liha...
• Et liha oleks parem jahvatada, lõigake see toru otsast väiksemateks tükkideks.
• Asetage jahvatamisploki alla nõu.
• Viige seadme tagaküljel olev lüliti asendisse «I» (joo. 4)
• Asetage jahvatamisplokki lihatükid ja vajaduse korral lükake lükkuriga (2).
Kui seade läheb umbe:
• Peatage seade, viies lüliti asendisse «O».
• Avage tarvikute hoiukoha luuk.
• Hoidke mõni sekund all nuppu «reverse», nii tuleb seadmes olev mass lahti
(joo. 5) ;
• Seejärel sulgege luuk, lülitage seade pealülitist jälle sisse ja laske sellel lõpuni
jahvatada.
Tähelepanu!
• Ärge laske seadmel
töötada tühjalt (ilma
lihata).
• Soovitame resti pärast
puhastamist õlitada.
Mitte kunagi ärge lükake
liha sõrmedega.
Tähelepanu: Enne lüliti
vajutamist oodake, kuni
seade on täielikult
seisma jäänud.
Märkus:
nede retseptide puhul
on vajalik suur imsus
(umbes 800 W). Sel juhul
ärge kasutage seadet
kauem kui 30 sekundit.
EST
Notice_TEFAL_2642950/A:19L-2642707 9/12/09 16:23 Page 26
27
NÄIDE: Hernepuder peekoni või lambalihaga.
Ained: 100 g peekonit või lambaliha, 150 g tooreid kaunadest väljavõetud
herneid, 100 g jahu, 50 g vett, 20 g küüslauku, soola, pipart, oliiviõli
- Segage herned nõus jahuga ja lisage järk-järgult vett, kuni saate ühtlase segu.
- Pange segu hakklihamasina täitmiskaussi.
- Pange seade tööle ja lükake segu lükkuri abil avasse.
- Seejärel pange masinasse 2 x 2 cm suurusteks tükkideks lõigatud peekon või
lambaliha ja küüslauk.
- Valage see segu koos 1,5 liitri veega potti. Segage ja laske keeda 20 kuni 30
minutit.
- Seejärel lisage 1/2 klaasi oliiviõli ja miksige uuesti läbi.
„Mikseril" on spiraali telje (6) küljes kaitseseade.
Järgige hakklihamasina ületäitmise või ummistamiseltimiseks juhiseid
toiduainete lõikamise ja resti valimise kohta.
Lahtivõtmine
Kasutamise järel lülitage seade välja ja ühendage vooluvõrgust lahti.
• Vajutage seadme esiküljel olevat kinnituse nuppu (4).
• Kallutage jahvatamisplokki paremale.
• Tõmmake plokk välja.
• Keerake jahvatamisploki küljest rõngas ära, vajutage teljele ja tõmmake kõik
välja.
• Enne iga puhastamist ja tarvikute eemaldamist eemaldage seade
vooluvõrgust.
• Puhastage seda niiske lapiga. Kõik ülejäänud osasid võib pesta sooja vee ja
pesuvahendiga. Mitte kunagi ärge kasutage abrasiivseid vahendeid.
Soovitame hakklihamasina nuga ja sõelu määrida iga kasutamise järel
toiduõliga.
Hoidmine
Detailid võib asetada selleks ettenähtud kohta: seadme luugi (14) taha (joo. 6).
Juhtme võib kerida seadme alla (joo. 7).
Muud tarvikud
Vorstide täitmise toru (vastavalt tüübile)
Seda tarvikut kasutatakse ilma sõela ja noata. See kinnitatakse jahvatamisploki
külge ja see võimaldab hõlpsalt vorste valmistada.
Ärge kastke
mootoriplokki vette.
„Mikseri pead”, st
jahvatamisplokki (5),
spiraali (6), nuga (7),
sõelu (8) ja rõngast (9)
ärge peske pesumasinas.
EST
Notice_TEFAL_2642950/A:19L-2642707 9/12/09 16:23 Page 27
28
Kokkupanemine (joo. 8):
• Kinnitage ploki külge spiraal.
• Paigaldage toru vorstide jaoks.
• Keerake peale rõngas.
• Kinnitage plokk seadme külge.
Kasutamine:
• Valmistage vastavalt oma maitsele ette liha ja maitseained.
• Kastke soolikas leigesse vette, et see muutuks elastseks, ning tõmmake see
siis toru (10) peale.
• Asetage hakkliha täitmiskaussi, pange seade tööle ja lükake hakkliha lükkuri
abil toru lõpuni.
• Peatage seade ja tehke soolikasse sõlm.
• Käivitage seade uuesti ja lükake liha edasi lükkuri abil.
Kebbe-tarvik (vastavalt tüübile)
Seda tarvikut kasutatakse ilma sõela ja noata. See kinnitatakse seadme korpuse
külge ning see võimaldab valmistada pikliku kujuga segu (lambaliha ja bulgur).
See mass lõigatakse lühikesteks juppideks, mis ümbritsetakse hakklihaga ja
tehakse otstest peenikeseks. Saadavad lihapallid praetakse.
Kokkupanemine: Samamoodi nagu vorstitoru puhul (joo. 9).
Küpsetiste valmistamise detail (vastavalt tüübile)
Kokkupanemine (joo. 10) :
• Asetage spiraal (6) jahvatamispea plokki (5).
• Asetage vorm (12b) toe sisse (12a) ja kinnitage kogu sõlm jahvatamispea
külge. Pöörake tähelepanu sellele, et kõik osad satuksid jahvatamisploki (5)
vastavatesse soontesse ning keerake tagantpoolt mutter (9) kinni.
• Niimoodi kohandatud pea kinnitage mootoriploki (1) külge, nagu on näidatud
(joo. 10).
Kasutamine:
• Valmistage taigen (kõige parema tulemuse saate siis, kui taigen pole väga
kõva).
• Valige vorm. Selleks viige nool vastava kuju juurde.
• Käivitage seade ja hakake sellesse taignat panema.
Tarvikud mahlade ja mehude valmistamiseks
(vastavalt tüübile)
Neid tarvikuid kasutatakse mehu (punased puuviljad, tomatid) ja mahlade
(õunad, pirnid, apelsinid jne) valmistamiseks. See kinnitatakse jahvatamisploki
(5) külge.
Märkus: seda tarvikut
kasutatakse ilma sõela ja
noata.
EST
Notice_TEFAL_2642950/A:19L-2642707 9/12/09 16:23 Page 28
29
Kokkupanemine (joo. 10)
:
• Kinnitage jahvatamisplokk (5) mootoriploki (1) külge.
• Asetage kruvi (13a) jahvatamisplokki (5).
• Paigaldage valitud filter:
- (13b), eri suurusega avadega filter mehu valmistamiseks või
- (13c), väikeste avadega filter mahlade valmistamiseks.
• Keerake kinni jahvatamisplokil olev mutter (5).
• Asetage mahla ärajuhtimise vannike (13d) ettevalmistatud filtri (13b või 13c)
alla.
Kasutamine:
Mehu: Parema tulemuse saamiseks kasutage eri suurusega avadega filtrit
(13b).
Mehu valmistamiseks kasutage ainult värskeid puuvilju. Vastavalt aastaajale ja
puuviljade kvaliteedile soovitame lasta viljaliha seadmest läbi kaks korda, et
saada võimalikult palju mehu.
Mahl: Kasutage ühesuuruste avadega filtrit (13c).
Mahlanõu asetage mahla ärajuhtimise vannikese (13d) alla, teine nõu asetage
filtri (13b või 13c) alla jäätmete püüdmiseks.
Niipea, kui olete tarvikud õigesti paigaldanud, võite seadet kasutada nagu
tavaliselt.
Seadme puhastamine:
Kõik osad tuleb pesta sooja voolava vee ja pesuvahendiga.
Mitte kunagi ärge kasutage abrasiivseid vahendeid. Sõelu on kõige lihtsam
puhastada harjakese (nagu näiteks hambaharja) abil.
Elektri- või elektroonikaseade kasutusea lõpul
Aitame kaasa keskkonna kaitsmisele!
Teie seade sisaldab suurt hulka kasutatavaid või taaskasutatavaid materjale.
Viige seade seetõttu kogumiskohta või volitatud teenindusse, kus toimub selle töötlemine.
Tähelepanu:
ärge peske osi
nõudepesumasinas.
EST
Notice_TEFAL_2642950/A:19L-2642707 9/12/09 16:23 Page 29
/