IM001
www.scarlett.ru SC-2304
20
· GRILL.
·
.
· TIME/MENU.
· COMBI .
· ombination 1 30% + 70% .
· ombination 2 55% + 45% .
·
.
· TIME/MENU.
· TIME/MENU
.
· 100% .
· (
).
· KITCHEN TIMER.
· .
· TIME/MENU.
· ,
.
·
.
· ,
3 STOP/CANCEL.
· ,
. .
STOP/CANCEL ()
·
.
· STOP/CANCEL .
· , TIME/MENU.
· ,
STOP/CANCEL.
· ,
STOP/CANCEL .
· 2 ,
STOP/CANCEL.
: , .
· .
· .
· , ,
.
· .
· ,
, ,
. 5
,
. ,
.
·
.
· .
·
.
EST KASUTUSJUHEND
OHUTUSNÕUANDED
· Väär kasutus võib põhjustada seadme riket ja seadme kasutaja
tervist kahjustada.
· Enne seadme esimest vooluvõrku lülitamist kontrollige, et seadme
etiketil osutatud andmed vastaksid kohaliku vooluvõrgu andmetele.
TÄHELEPANU! Toitejuhtme pistikul on olemas maandusjuhe ja
kontakt. Ühendage seade ainult vastava maandusega pistikuga.
· Antud seade on mõeldud ainult koduseks, mitte tööstuslikuks
kasutamiseks.
· Ärge kasutage seadet väljas.
· Eemaldage seade vooluvõrgust enne selle puhastamist ning ajaks,
mil seda ei kasutata.
TÄHELEPANU! Laste poolt mikrolaineahju kasutamine täiskasvanute
järelvalveta on lubatud ainult sel juhul, kui on antud vastavad ja
lastele arusaadavad juhendid ohutust ahju kasutamisest ning
nendest ohtudest, mis võivad tekkida selle valel kasutamisel.
· Ärge jätke töötavat seadet järelvalveta.
· Ärge kasutage tarvikuid, mis ei kuulu komplekti.
· Ärge kasutage seadet vigastatud toitejuhtmega.
TÄHELEPANU! Ukse ja uksetihendite rikke korral ei tohi kasutada
ahju seni, kuni kvalifitseeritud spetsialist eemaldab vea.
TÄHELEPANU! Mikrolainekiirguse suurema väljavoolu vältimiseks
peavad kõik remonditööd, mis on seotud mistahes ukse
eemaldamisega, olema teostatud ainult spetsialistide poolt.
· Jälgige seda, et juhe ei puutuks vastu teravaid servi ja kuumi pindu.
· Ärge tõmmake toitejuhtmest, keerake seda krussi, ega ümber
korpuse.
· Kasutage mikrolaineahju ainult toidu valmistamiseks. Ärge
kuivatage selles riideid, pabereid või muid esemeid.
TÄHELEPANU! Vedelikke ja teisi toiduaineid ei tohi soojendada
kinnistes anumates nende anumate lõhkemise vältimiseks.
· Jookide soojendamine mikrolainete abil võib tekitada ägedat
keemist, sellepärast on vaja olla tähelepanelik ja ettevaatlik
anumate kasutamisel.
· Et toiduained ei läheks valmistamise ajal lõhki, enne
mikrolaineahjusse panemist, tehke kartulite, õunte, kastanite kõvas
koores jms auke noaga või kahvliga. Toiduainete soojendamisel
anumatest, mis on kergesti süttivatest materialidest, nt. plastmass
või paber, on vajalik jälgida ahju, et vältida süttimist.
· Mikrolaineahjus süttimise vältimiseks on vajalik:
vältida toidu kinnikõrbemist pikaajalise valmistamise tulemusena;
panna toiduained mikrolaineahju sisse ilma pakendita, sh ilma
fooliumpakendita;
süttimise korral, ärge avage ust, lülitage ahi välja ja eemaldage
see vooluvõrgust.
· Ärge lülitage tühja kambriga ahju sisse. Ärge kasutage kambrit
millegi hoidmiseks.
· Mikrolaineahi ei ole ette nähtud toiduainete konserveerimiseks.
· Ärge asetage toiduaineid otse kambri põhjale, kasutage resti või
alust.
· Alati kontrollige valmistoidu temperatuuri, eriti, kui see on ette
nähtud lastele. Ärge andke rooga lauale kohe pärast
valmissaamist, laske sellel enne serveerimist natuke jahtuda.
· Pidage retseptidest kinni, kuid hoidke meeles, et mõned toiduained
(moosid, pudingud, mandli-, suhkru, sukaaditäidised) lähevad
kuumaks väga kiiresti.
· Lühiühenduse ja ahju riknemise vältimiseks ärge laske veel sattuda
ventilatsiooniavadesse.
TÄHELEPANU:
· Toiduvalmistamiseks kasutage spetsiaalseid nõusid, ärge asetage
toitu vahetult klaasalusele, v.a juhtumitel, kui see on retseptis
soovitatud.
· Kasutage ainult nõusid, mis on ette nähtud mikrolaineahjus
kasutamiseks.
· Mikrolaineahjus kasutamiseks sobivaid nõusid kasutage vastavalt
tootja instruktsioonidele.
· Pidage meeles, et toit kuumeneb mikrolaineahjus kiiremini kui
nõud, seepärast olge ettevaatlik ahjust nõude väljatõstmise ajal,
olge ettevaatlik kaane avamisel, väljuv aur võib tuua kaasa
põletusi.
· Eemaldage eelnevalt toiduainetelt või nende pakenditelt metallribad
ja foolium.
· Mune koores ei tohi mikrolaineahjus valmistada.
KÜPSETUSNÕUD
TÄHELEPANU! Vaadake märgistust toidunõude peal ja järgige tootja
instruktsioone.
KÕLBLIK
· Kuumakindel klaas sobivaim nõude materjal.
· Soojakindel plastmass ärge kasutage rasva- ja suhkrurikka
toidu valmistamiseks. Ärge sulgege tihedalt kaant.
· Fajanss ja portselan sobivad mikrolaineahjus kasutamiseks, v.a
kullatud, hõbetatud või dekoratiivsete metallelementidega.
· Spetsiaalne pakend (paber, plastmass jt.), mis on mõeldud
mikrolaineahjus kasutamiseks järgige rangelt tootja
instruktsioone.
KÕLBMATU
Kile toiduainete säilitamiseks, samuti ka soojakindlad kilekotid
ei kõlba liha ja teiste toiduainete küpsetamiseks.
· Metallnõud (alumiinium, mitteroostetav teras jt.) ning foolium*
ekraneerivad mikrolaineid; kambriseintega kokkupuutumisel
võivad tekitada sädemeid ja lühiühendust toiduvalmistamise ajal.
* Eri toidutükke, mis võivad üle küpseda või kõrbeda, võib ühe
fooliumikihiga katta. Ärge laske seintega kokkupuutumist,
minimaalne vahe 2 cm.
· Sulav plastmass ei sobi mikrolaineahjus kasutamiseks.
· Lakitud nõud mikrolainete mõju all lakk võib lahti sulada.
· Tavaline klaas (sh ka vigurlik ja paks) kõrge temperatuuri mõju
all võib deformeerida.
· Paberist ja puust nõud, vitspunutised kõrge temperatuuri
mõju all võib süttida.