33
4 Retsept
Kodune pitsa: pitsa põhitainas
Koostisained
250 g tavajahu pluss natuke rullimiseks ja muuks
165 ml leiget vett
4 g kuivpärmi
½ spl (valget) suhkrut
½ tl soola
Valmistamine:
1 Paigaldage mikseri kann
mootorisektsioonile ja pange sellesse vesi,
pärm,suhkur ja sool.
2 Koostisainete segamiseks vajutage kaks
korda impulssrežiimi nuppu.
3 Võtke kann mootorisektsioonlt ja laske
sellel seista 5 minutit.
4 Paigaldage köögikombaini nõu koos
tainasegamistarvikuga mootorisektsioonile
ja lisage nõusse jahu, seejärel keerake
juhtnupp kiiruseseadistusele 1.
5 Valage pärmisegu aeglaselt
sisestamistorusse nii, et mootor samal ajal
töötab.
6 Lõpetage segamine, kui tainast on
moodustunud tainapäts.
• Lisage 1 või 2 spl jahu, kui tainas on
liiga nätske.
7 Võtke tainapäts nõust välja, raputage sellele
jahu ja mässige seejärel toidukilesse.
8 Laske tainal toatemperatuuril 10-40
minutit kerkida olenevalt sellest, kui paksu
koorikuga tainast soovite.
9 Laske ahjul maksimumteperatuuril
soojeneda.
10Rullige pitsatainas jahuga kaetud pinnale
ja katke see tomatikastme, mozzarella ja
värske basiilikuga.
11 Küpsetage pitsat kuumas ahjus.
• Sõltuvalt ahju seadistustest kulub pitsa
valmimiseks 8-10 minutit.
Ettevaatust
•
Ärge kunagi pange oma kätt või mingit muud eset (nt
kahvlit, nuga, lusikat, spaatlit) sisestamistorusse. Kasutage
üksnes seadmele selleks otstarbeks lisatud tõukurit.
• Oodake, kuni sõel on täielikult pöörlemise lõpetanud, ja
eemaldage alles siis kaas.
Märkus.
•
Kontrollige sõela alati enne kasutamist. Ärge kasutage
mahlapressi, kui märkate sellel kahjustusi, nt pragusid,
kriimusid, või märkate, et riivimisketas on lahti.
• Enne koostisainete pressimist eemaldage ploomidelt,
aprikoosidelt, virsikutelt, kirssidelt jms viljadelt kivid ja
seemned ning ananassidelt, melonitelt jms kõva koorik
või kest.
• Kui panete kaane klambriga õigesti mahlapressi nõule,
kuulete klõpsatust.
Kannmikser
Enne alustamist pange seade kokku vastavalt
joonisele10.
Kannmikseriga saate valmistada piimakokteile,
mahla, suppe ja kastmeid, kasutades neis puu- ja
köögivilju ning vett või muid vedelikke. Samuti
saate sellega valmistada majoneesi.
Jää purustamiseks keerake juhtnupp asendisse
„ON (sees)” ja seejärel vajutage jää purustamise
nuppu
. Seadme töö peatamiseks vajutage
nuppu uuesti.
Märkus.
•
Ärge kunagi avage kaant, et oma kätt või mõnda eset
kannmikseri töötamise ajal kannu panna.
• Enne lõiketera mikserikannu kinnitamist paigaldage alati
rõngastihend lõiketera peale.
• Töötlemise käigus lisage vedelaid koostisaineid
mikserikannu etteandetoru kaudu.
• Enne töötlemist lõigake koostisained väikesteks
tükkideks.
• Selle asemel et valmistada ühe korraga suur kogus,
töödelge koostisaineid väikeste koguste kaupa.
• Mahaloksumise vältimiseks: kui töötlete vedelikku, mis
läheb kergesti vahtu (nt piim), ärge valage mikserikannu
vedelikku rohkem kui 1 liiter.
• Asetage koostisained mikserikannu, arvestades kannule
märgitud maksimaalse koostisainete taseme märki.