Zanussi ZOU668X Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend
Integreeritav ahi
ZOU 668
KASUTUSJUHEND
2
Ohutusteave
Hoidke kasutusjuhend hilisemaks kasutamiseks alles. Kui Te müüte või annate seadme edasi või kui Te
kolite ja jätate seadme maha, andke koos seadmega edasi ka kasutusjuhend, et uus omanik saaks
tutvuda kasutusjuhendiga ja ohutusteabega. Hoiatused on antud Teie ohutuse huvides.
Lugege need enne seadme paigaldamist ja kasutamist hoolikalt läbi.
Paigaldamine
Seadet tohib paigaldada ainult kvalifitseeritud
elektrik või muu vastavate volitustega isik.
Ahju tohib paigaldada ja seadistada ERANDI-
TULT asjatundja. Paigaldamine ja seadistamine
peab toimuma kehtivaid eeskirju järgides. Paigal-
dajale mõeldud juhised sisalduvad käesolevas
juhendis.
Kasutamise ajal
esolev seade on ette nähtud ainult toiduainete
küpsetamiseks ja seda ei tohi kasutada ühekski
muuks otstarbeks.
Kui ahju kasutamise ajal või küpsetamise
lõppedes avate ahjuukse, seiske sellest piisa-
valt kaugel, et ahjust väljuda võiv aur või
kuum õhk Teid ei kõrvetaks.
Seadme tehniliste omaduste muutmine või
muude muudatuste tegemine on ohtlik.
Ahi kuumeneb kasutamise ajal ja on kuum ka
veel hulk aega pärast kasutamise lõppu. Ärge
puudutage ahju sees olevaid küttekehi.
Kontrollige alati, et ahjunupud oleksid välja-
lülitatud (OFF) asendis, kui ahju ei kasutata.
Hügieeni ja ohutuse tagamiseks peab seade
olema alati puhas.
Rasva või toidujäänuste kogunemine seadmesse
võib põhjustada tulekahju.
Ärge kunagi katke ahju mis tahes osa alumiinium-
fooliumiga.
Kergesti puhastavaid seinamaterjale (sõltuvalt
mudelist) tohib puhastada ainult pesuaine nõrga
lahusega.
Ahju puhastamiseks ei tohi kunagi kasutada auru
ega auruseadmeid.
Enne ahju mis tahes puhastamise alustamist lülita
ahi ahju ja pliidi pistiku lahklülitist välja ning lase
ahjul jahtuda.
Veenduge, et plaadikandurid on ahju seintel
tugevasti kinni.
Mõned ahjuosad on pakitud tarnimisel kilesse,
mis tuleb enne ahju kasutuselevõttu eemaldada.
Ahi kasutab ühefaasilist 230 V pinget.
Laste ohutus
Käesolev seade on mõeldud kasutamiseks
täiskasvanute poolt. Ärge lubage lastel puudutada
ahju juhtnuppe ega mängida ahjuga.
Jälgige lapsi ja ärge lubage neil puudutada ahju
kuumi pindu ega viibida ahju lähedal siis, kui seda
kasutatakse või kui see ei ole veel piisavalt
jahtunud.
Ahju kasutamise ja grillimise ajal muutuvad
ahjuuks ja selle ümbrus väga kuumaks. Olge
ettevaatlik ja hoidke lapsed eemal, kui kasutate
seadet. Kui ühendate muid seadmeid pistiku-
pesadesse ahju lähedal, kontrollige hoolikalt, et
nende toitejuhtmed ei puutuks vastu ahju kuumi
osi ega jääks ahjuukse vahele.
TOOTJA:
ELECTROLUX HOME PRODUCTS
ITALY S.p.A.
Viale Bologna, 298
47100 FORLÌ (Itaalia)
3
Tehniline tugi
Käesolevat seadet tuleb hooldada volitatud
hooldusettevõttes. Seadmes tohib kasutada
üksnes originaalvaruosi.
Ärge mingil juhul püüdke seadet ise remontida.
Asjatundmatult teostatud remonditööd võivad
tekitada vigastusi või kahjustada seadet. Pöör-
duge hooldusettevõtte poole. Nõudke, et kasuta-
taks ainult originaalvaruosi
Kasutusjuhendi kasutamine
Ohutusjuhised
Tegevusjuhised
Soovitused
Ahju kasutuselevõtmine
Ahi töötab vaid juhul, kui kell on õigeks
seatud (vt kellaaja seadmise juhised).
Pärast seda, kui ahi on paigaldatud ette-
nähtud kohta, tuleb teha järgmist:
a) pöörake termostaadinupp suurimasse asendisse;
b) pöörake ahju juhtnupp ahju põhirežiimi kohale
(
);
c) laske tühjal ahjul kuumeneda u. 45 minutit;
d) avage ruumi tuulutamiseks aken.
Esmakordsel kasutamisel võib ahjust tulla ebameel-
divat lõhna.
See on täiesti normaalne ja selle põhjus on tootmisel
ahjupindadele jäänud ained.
Korrake samu toiminguid ahju grillimis- ja õhuringlus-
režiimil.
Kui kasutamiseks ettevalmistamine on valmis, laske
ahjul jahtuda ning puhastage siseosa seejärel pehme,
soojas pesuainevees niisutatud lapiga.
Avage ahjuuks alati käepideme keskelt
tõmmates.
Peske ahjutarvikud ettevaatlikult enne nen-
de kasutamist.
4
Seadme kirjeldus
ZOU 668
1. Juhtpaneel
2. Juhtnupp, parem eesmine pliidiplaat
3. Juhtnupp, parem tagumine pliidiplaat
4. Juhtnupp, vasak tagumine pliidiplaat
5. Juhtnupp, vasak eesmine pliidiplaat
6. Elektrooniline kell
7. Toite märgutuli
8. Ahju juhtnupp
9. Ahju märgutuli
10.Ahjutemperatuuri valikunupp
11. Grill
12. Ahjuvalgusti
13. Grillvarda ava
14. Andmesilt
5
Elektriahi
Sisselükatavad nupud
Mõnel ahjumudelil on nupud, mida saab sisse lükata
ja välja tõmmata (joonis 1). Kui ahju ei kasutata, saab
need üleni juhtpaneeli sisse lükata.
Ahju (joonis 2) ja termostaadi
(joonis 3) juhtnupud
Nende nuppude abil saab valida eri küpsetus-
meetoditele sobivaima küpsetusviisi, lülitades sisse
vajalikud küttekehad ja reguleerides temperatuuri
ettenähtud väärtusele.
OFF (välja lülitatud)
Ahjutuli – Ahjutuli põleb, kuid ühtki
toimingut ei ole valitud.
Ahju tavaline kasutamine – Soojus
tuleb nii ülevalt kui alt paiknevast kütte-
kehast, mis tagavad ühtlase temperatuuri
kogu ahjus.
Ülemine küttekeha – Ahju soojendab
ainult ülemine küttekeha.
Alumine küttekeha – Ahju soojendab
ainult alumine küttekeha.
Ainult seesmine grilliküttekeha
Kasutatakse väikese koguse grillimisel.
Grillvarras (mudel ZOU 668) – Varrast
võib kasutada näiteks vardaliha, kebabite
või väikeste lihatükkide küpsetamiseks.
Kaksikgrill – Kogu grillküttekeha on
sisse lülitatud.
Ringlusõhu kasutamine – Sellel režiimil
saab küpsetada eri roogi ja küpsetisi
ahjus ühekorraga, kartmata, et ühe lõhn
teist mõjutaks.
SulatamineSee toiming on ette nähtud
külmutatud toidu sulatamiseks.
Joonis 1
Joonis 2
Joonis 3
6
Pliidiplaatide võimsuse
reguleerimine
Pliidiplaatide võimsuse reguleerimisnupud (joonis 4)
on ahju juhtimispaneelil.
Pliidiplaatide võimsust saab reguleerida nupust järg-
misel viisil:
0 = välja lülitatud
1 = vähim kuumutusvõimsus
3 = suurim kuumutusvõimsus
Kahetsooniline kuumutusala
Mõlema plaadipoole sisselülitamiseks pöörake nupp
suurima võimsuse asendisse (3) ja siis 0 poole.
Kostab klõpsatus.
Mõlemad plaadipoolmed on sisse lülitatud.
Nüüd saate reguleerida kogu kuumutusala võimsust
ühest nupust, pöörates seda vastupäeva.
Olge rasva või õli kuumutades ettevaatlik,
sest need võivad üle kuumenedes süttida.
Ahjutermostaadi märgutuli
Kui ahi on kuumenenud ettenähtud temperatuurini,
märgutuli kustub. Kui termostaat hakkab temperatuuri
reguleerima, süttib märgutuli uuesti.
Töötamise märgutuli
Näitab, et vähemalt üks küttekeha on sisse lülitatud.
Kaitsetermostaat
Ahju väärkasutamise või rikkest tingitud ülekuume-
nemise vältimiseks on ahjul kaitsetermostaat, mis
vajaduse korral lülitab ahju välja. Kui ahi on jahtunud
normaalse temperatuurini, lülitub ahi jälle sisse. Kui
kaitsetermostaat rakendub ahju vale kasutamise tõttu,
võib ahju edasi kasutada siis, kui see on piisavalt
jahtunud. Kui kaitsetermostaat rakendub ahju rikke
tõttu, pöörduge volitatud hooldusettevõttesse.
Joonis 4
7
Elektrooniline kell
1. Valikunupp
2. Väärtuse vähendamise nupp
3. Väärtuse suurendamise nupp
4. Näidik
5. Küpsetusaja märgutuli
6. Küpsetuse lõppemise märgutuli
7. Taimeri märgutuli
8. Kellaaja märgutuli
Ahi töötab vaid siis, kui kell on õigeks
seatud. Ahju saab peale selle kasutada ka
programmeerimata.
Kellaaja seadmine
Pärast toitevoolu väljalülitamist või voolukatkestust
vilgub näidikul kellaaja märgutuli
.
Kellaaja seadmine:
1. Vajutage nuppu
või .
2. Kui kellaaeg on õige, oodake 5 sekundit. Kellaaja
märgutuli kustub ja näidikule ilmub kellaaeg.
Seade on kasutamiseks valmis.
Kellaaja muutmine:
1. Vajutage nuppu
mitu korda ja valige kellaaja
funktsioon. Vastav märgutuli hakkab vilkuma.
Järgige seejärel ülalkirjeldatud juhiseid. Kellaaega
saab muuta vaid siis, kui automaatseid
funktsioone (küpsetusaeg
või küpsetamise
lõppu
) ei ole seatud.
Küpsetusaja märgutuli
Selle funktsiooniga saab seada ahju teatud küpsetus-
aja järel automaatselt välja lülituma.
Asetage toit ahju, valige küpsetusfunktsioon ja sead-
ke küpsetustemperatuur. Vajutage nuppu
mitu
korda ja valige küpsetusaja funktsioon. Vastav
märgutuli hakkab vilkuma. Toimige järgmiselt:
8
Küpsetusaja seadmine:
1. Vajutage nuppu
või .
2. Kui küpsetusaeg on õige, oodake 5 sekundit.
Küpsetusaja märgutuli
süttib ja näidikule ilmub
uuesti kellaaeg.
3. Kui vajalik küpsetusaeg on möödunud, lülitub ahi
automaatselt välja, kostab helisignaal ja märgutuli
hakkab vilkuma. Keerake ahju funktsiooninupp ja
temperatuurinupp nullasendisse. Helisignaali
väljalülitamiseks vajutage ükskõik millist nuppu.
NB! Selle funktsiooni järel toimib ahi edasi
normaalselt ja seepärast tuleb ahju funktsiooni-
nupp ja termostaadinupp alati keerata küpsetus-
aja lõppedes nullasendisse.
Küpsetusaja tühistamine:
1. Vajutage nuppu
mitu korda ja valige
küpsetusaja funktsioon. Vastav märgutuli
vil-
gub ja näidikule ilmub järelejäänud aeg.
2. Vajutage nuppu
, kuni näidikule ilmub 0:00.
Märgutuli kustub u. 5 sekundi pärast ja näidikule
ilmub uuesti kellaaeg.
Küpsetuse lõpu funktsioon
Selle funktsiooniga saab seada ahju teatud küpsetuse
lõppemise aja järel automaatselt välja lülituma.
Asetage toit ahju, valige küpsetusfunktsioon ja
seadke küpsetustemperatuur. Vajutage nuppu
mitu korda ja valige küpsetuse lõppemise funktsioon.
Vastav märgutuli
hakkab vilkuma. Toimige järg-
miselt:
Küpsetuse lõpu seadmine
1. Vajutage nuppu
või .
2. Kui küpsetusaeg on õige, oodake 5 sekundit.
Küpsetuse lõpu märgutuli
süttib ja näidikule
ilmub uuesti kellaaeg.
3. Kui vajalik küpsetusaeg on möödunud, lülitub ahi
automaatselt välja, kostab helisignaal ja märgutuli
hakkab vilkuma. Keerake ahju funktsiooninupp ja
temperatuurinupp nullasendisse. Helisignaali
väljalülitamiseks vajutage ükskõik millist nuppu.
NB! Selle funktsiooni järel toimib ahi edasi
normaalselt ja seepärast tuleb ahju funktsiooni-
nupp ja termostaadinupp alati keerata küpsetus-
aja lõppedes nullasendisse.
9
Küpsetuse lõpu tühistamine:
1. Vajutage nuppu
mitu korda ja valige küpsetuse
lõppemise funktsioon. Vastav märgutuli
vilgub
ja näidikule ilmub küpsetuse lõpu aeg.
2. Vajutage nuppu
, kuni näidikule ilmub kellaaeg.
Kostab helisignaal ja märgutuli kustub.
Funktsioonide „Küpsetusaeg“ ja
„Küpsetuse lõpp“
kasutamine
koos
Küpsetusaja ja küpsetuse lõpu funktsioone saab
kasutada koos, kui on vaja, et ahi lülituks auto-
maatselt sisse ja hiljem ka välja.
1. Seadke küpsetuse kestus küpsetusaja
funktsiooni kasutades (järgige ülaltoodud juhiseid).
Seejärel vajutage nuppu
: idikule ilmub
programmeeritud aeg.
2. Seadke küpsetuse lõpu aeg küpsetuse lõpu
funktsiooni
kasutades (järgige ülaltoodud
juhiseid). Vastavad märgutuled süttivad ja
näidikule ilmub kellaaeg. Ahi lülitub sisse ja välja
seatud kellaaegadel.
Taimer
Seatud aja järel kostab helisignaal, kuid AHI JÄTKAB
TOIMIMIST, kui see on sisse lülitatud.
Taimeri seadmine:
1. Vajutage nuppu
mitu korda ja valige taimeri-
funktsioon. Vastav märgutuli
hakkab vilkuma.
2. Seejärel vajutage nuppu
või (pikim aeg on 2
tundi ja 30 minutit).
3. Kui seatud aeg on õige, oodake 5 sekundit.
Taimeri märgutuli
süttib.
4. Kui taimeriaeg saab läbi, hakkab märgutuli
vilkuma
ja kostab helisignaal. Helisignaali
väljalülitamiseks vajutage ükskõik millist nuppu.
Taimeriaja tühistamine:
1. Vajutage nuppu
mitu korda ja valige taimeri-
funktsioon. Vastav märgutuli
vilgub ja näidikule
ilmub järelejäänud aeg.
2. Vajutage nuppu
, kuni näidikule ilmub 0:00.
Märgutuli kustub u. 5 sekundi pärast ja näidikule
ilmub uuesti kellaaeg.
Näidiku väljalülitamine
1. Vajutage korraga kahte või kolme juhtnuppu ja
hoidke neid sissevajutatuna u. 5 sekundit. idik
kustub.
2. Näidiku sisselülitamiseks vajutage ükskõik millist
nuppu.
Näidikut saab välja lülitada ainult siis, kui
ühtki muud funktsiooni ei kasutata.
10
Soovitused ja nõuanded
Hoidke toiduvalmistamise ajal ahjuuks
alati suletuna.
Ahjus on õhuringlussüsteem, mis paneb ahjus õhu ja
auru pidevalt liikuma.
Tänu sellele süsteemile saab ahjus toitu küpsetada
märjas aurus, nii et valmis roog on seest pehme ja
pealt krõbe. Lisaks lüheneb küpsetamiseks vajalik
aeg ja väheneb energiatarve. Küpsetamisel võib
tekkida auru, mis ahjuukse avamisel ahjust väljub.
See on täiesti normaalne.
Seiske ahjuust küpsetamise ajal või pärast seda
avades ahjuuksest alati siiski ohutul kaugusel, et
Te ei kõrvetaks ennast ahjust väljapaiskuva auru
ja kuuma õhuga.
Tavaline kasutamine
Soojus tuleb nii ülevalt kui alt paiknevast küttekehast,
seetõttu on soovitatav hoida küpsetatav roog ahjus
keskmisel kõrgusel.
Kui toit peab küpsema rohkem pealt või alt, tõstke
küpsetusplaat või -rest vastavalt kõrgemasse või
asetage madalamasse uurdesse.
Ringlusõhu kasutamine
Toidu küpsetamisel kasutatakse eelkuumutatud õhku,
mille ahju tagaosas olev ventilaator jaotab ahju sees
ühtlaselt laiali.
Nii jõuab soojus ahju sees ühtlaselt ja kiiresti kõikjale
ning saate küpsetada ahjus samal ajal eri roogi,
asetades plaadid eri kõrgustele (joonis 5).
Ringlusõhu kasutamisel haihtub niiskus kiiresti. Ahju
kuivem õhk takistab eri toitude lõhnade ja maitsete
segunemist.
Et ringlusõhu režiimil saab kasutada mitut ahjuplaati
korraga, saate nii ahjus valmistada korraga mitut
rooga või näiteks küpsetada kolm plaaditäit kooke
korraga.
Muidugi saab ringlusõhurežiimil kasutada ahju ka
ainult ühe plaadi küpsetamiseks. Siis soovitame
kasutada kõige alumist kõrgust, et saaksite hästi
jälgida toidu küpsemist.
Peale küpsetamise saab ahju väga hästi kasutada ka
hoidiste ja keediste tegemisel ning seente või
puuviljade kuivatamiseks.
Grillimine
Määrige grillitav liha või kala kergelt õliga sisse ja
asetage siis ahjuresti peale. Valige resti kõrgus ahjus
grillitava liha- või kalatüki paksuse järgi.
Pange kõige alumisse uurdesse alati rasvakogumis-
plaat ning valage sellele veidi vett, et sellele tilkuv
rasv ei läheks kõrbema.
Soovitusi
Kookide küpsetamine
Kasutage mõõdukat temperatuuri (üldiselt 150–200
°C). Enne kookide asetamist ahju tuleb ahju u. 10 min
eelsoojendada. Ahjuust ei tohi avada enne, kui vähe-
malt kolmveerand ettenähtud küpsetamisajast on
möödunud.
Vormikoogi valmistamisel tuleb meeles pidada, et
tainast küpsetatakse vormis u. 2/3 kogu küpsetus-
ajast ja seejärel lisatakse täidisi kaunistused ning
küpsetatakse veel.
Küpsetamise lõppjärgu pikkus oleneb muidugi täidi-
sest (keedis, marjad jne).
Pidage meeles, et tainas peab olema paraja sitku-
sega, sest liiga nätske tainas vajab rohkem küpseta-
mist. Liiga toores tainas jääb lusika või käe külge
kergesti kinni.
Kui küpsetate korraga kolme plaadiga, asetage kahe
alumise plaadi vahele veel üks küpsetusplaat (joonis
5).
Liha ja kala küpsetamine
Ahjus küpsetatav lihatükk peab olema vähemalt 1 kg
raske, et see ei kuivaks küpsetamise ajal ära. Kui
soovite, et liha jääks seest mahlaseks ja punakaks,
kasutage kõrget temperatuuri (200–220 °C).
Valge kanaliha ja kala tuleb küpsetada mõõdukal
temperatuuril (150–175 °C).
Kastme koostisained asetatakse ahjupannile küpseta-
mise alguses ainult siis, kui küpsetamisaeg on lühike.
Vastasel juhul lisatakse need alles viimase poole
tunni jooksul.
Kõige lihtsam viis kontrollida, kas liha on küps, on
vajutada seda lusikaga: kui liha ei vaju lusika all
sügavamale, on see pööramiseks valmis.
Kui küpsetate seest punaseks jäävat praadi ja fileed,
kasutage lühikest küpsetusaega.
Liha saab küpsetada ahjupraepannil või restil.
Viimasel juhul tuleb resti alla tingimata asetada
rasvakogumisplaat, millele lihast nõrguv mahl võiks
tilkuda.
Väga rasvast liha praadides asetage liha otse grilli ja
grilli rasvakogumispanni kohale, et vältida ahju
määrdumist.
Kui liha on küps, oodake enne lahtilõikamist vähemalt
15 minutit. Vastasel korral jookseb mahl lihast välja.
11
Et küpsetamise ajal ei tekiks ahju kõrbelõhna, valage
rasvakogumisplaadile veidi vett. Kui see küpsetamise
ajal ära aurab, lisage vett juurde.
Toitu saba hoida enne serveerimist ahjus soojas.
Selleks lülitage ahi vähimale temperatuurile
Ettevaatust! - Ärge asetage ahju põhja min-
geid esemeid ja ärge katke ahju põhja
fooliumiga, sest see võib kahjustada email-
pindu ja küpsetatavat toitu.
Nõud, kuumuskindlad nõud ja alumiinium-
foolium tuleb alati asetada ahjupanni peale.
Ringlusõhu kasutamine
Joonis 5
Küpsetusaeg
Küpsetusaeg oleneb valmistatavast toidust ning selle
tüübist ja kogusest.
Kirjutage esimeste kasutuskordade küpsetusajad ja
temperatuurid üles, sest nii saate sama toidu jaoks
edaspidi kasutada samu tingimusi ja nii saavutada
alati samasuguse küpsetustulemuse.
Koguneva kogemuse najal saate teha küpsetusaja
tabelisse vajalikke parandusi.
Grillvarda kasutamine
(mudel ZOU 668)
Asetage vardaraam altpoolt teise uurdesse (vt
joonis 6).
— Lükake varras tugevalt läbi küpsetatava toidu.
Asetage vardaots pööramisseadme avasse ahju
tagaseinas ja esiosa süvendisse vardaraami
keskel.
— Eemaldage varda käepide.
Keerake ahju funktsiooninupp grillimisfunktsiooni
kohale.
Jätke ahjuuks kinni.
Joonis 6
12
Küpsetusajad ja -temperatuurid
Tavaline küpsetamine ja ringlusõhuga küpsetamine
Tavaline
küpsetamine
Ringlusõhuga ahi
Kaal
(g)
TOIDUAINE
Kõrgus
Tempera-
tuur °C
Kõrgus
Tempera-
tuur °C
Küpsetusaeg
(minutit)
RKUS
1000
500
500
250
1000
1200
1000
1500
1500
1500
1500
2000
1200
1200
1000
4000
1500
3000
1200
1500
800
1200
1500
KOOGID
Sõtkutud taigen
Muretaigen
Kohupiima- ja
juustukook
Õunapirukas
Struudel
Marjapirukas
Puuviljapirukas
Biskviitkook
Jõulukook
Ploomikook
Väiksed pirukad
Küpsised
Beseed
Saiakesed
Võitainaküpsised
LEIB-SAI JA
PITSA
Sai
Rukkileib
Kuklid
Pitsa
VORMIROAD
Makaronivorm
Köögiviljavorm
Pirukad
Lasanje
Täidetud
makaronid
LIHA
Veiseliha
Sealiha
Vasikaliha
Ahjupraad
punane
keskmine
läbiküpsenud
Sea abatükk
Seakoot
Lambaliha
Broiler
Kalkun
Part
Hani
Küülik
Jänes
Faasan
Pikkpoiss
KALA
Meriforell/latikas
Tuun/lõhe
2
2
1
1
2
2
1
1
1
1
2
2
2
2
2
1
1
2
1
2
2
1
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
170
170
160
180
175
175
175
175
170
170
175
160
100
190
200
190
190
200
210
200
200
200
180
200
190
180
190
210
210
210
180
180
190
190
180
175
175
190
190
190
180
190
190
2 (1 ja 3)*
2 (1 ja 3)*
2
2 (1 ja 3)*
2
2 (1 ja 3)*
1
2 (1 ja 3)*
1
1
2 (1 ja 3)*
2 (1 ja 3)*
2 (1 ja 3)*
2 (1 ja 3)*
2 (1 ja 3)*
2
1
2 (1 ja 3)*
2 (1 ja 3)*
2 (1 ja 3)*
2 (1 ja 3)*
2 (1 ja 3)*
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2 (1 ja 3)*
2 (1 ja 3)*
160
160
150
170
150
160
160
160
160
160
160
150
100
180
190
180
180
175
190
175
175
180
160
175
175
175
175
200
200
200
170
160
175
175
160
160
160
175
175
175
160
175
175
45 ~ 60
20 ~ 30
60 ~ 80
40 ~ 60
60 ~ 80
30 ~ 40
45 ~ 60
30 ~ 40
40 ~ 60
50 ~ 60
25 ~ 35
20 ~ 30
90 ~ 120
12 ~ 20
15 ~ 25
40 ~ 60
30 ~ 45
20 ~ 35
15 ~ 30
40 ~ 50
45 ~ 60
35 ~ 45
45 ~ 60
40 ~ 55
50 ~ 70
100 ~ 130
90 ~ 120
50 ~ 60
60 ~ 70
70 ~ 80
120 ~ 150
100 ~ 120
110 ~ 130
60 ~ 80
210 ~ 240
120 ~ 150
150 ~ 200
60 ~ 80
150 ~ 200
90 ~ 120
40 ~ 60
30 ~ 40
25 ~ 35
Koogivormis
Koogivormis
Koogivormis
Koogivormis
Küpsetuspannil
Koogivormis
Koogivormis
Küpsetuspannil
Ahjupannil
Ahjupannil
Ahjupannil
Ahjupannil
Ahjupannil
1–2 tk
Küpsetuspannil
6–8 kuklit
Küpsetuspannil
vormis
vormis
vormis
vormis
vormis
ahjurestil
ahjurestil
ahjurestil
ahjurestil
ahjurestil
ahjurestil
koos nahaga
2 tk
Jalg
Tervikuna
Tervikuna
Tervikuna
Tervikuna
Tükeldatud
Tükeldatud
Tervikuna
Küpsetuspannil
3–4 kala
4–6 fileed
(*) Kui kasutate ahju korraga mitme toidu valmistamiseks, asetage küpsetatavad toiduained sulgudes näidatud kõrgustele.
13
Grillimine
Kogus Grillimine
Küpsetusaeg
(minutit)
TOIDUAINE
Arv Kaal
Kõrgus
Temperatuur °C
Pealmine
pool
Alumine
pool
Fileetükid
Veiseliha
Vorstid
Sealiha
Broiler (pool broilerit)
Kebabid
Broiler (rinnatükk)
Hakklihakotletid
Kala (filee)
Võileivad
Röstsai
4
4
8
4
2
4
4
6
4
4-6
4-6
800
600
600
1000
400
600
400
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
Suurim
Suurim
Suurim
Suurim
Suurim
Suurim
Suurim
Suurim
Suurim
Suurim
Suurim
12 ~ 15
10 ~ 12
12 ~ 15
12 ~ 16
30 ~ 35
10 ~ 15
12 ~ 15
10 ~ 15
12 ~ 14
5 ~ 7
2 ~ 4
12 ~ 14
6 ~ 8
10 ~ 12
12 ~ 14
25 ~ 30
10 ~ 12
12 ~ 14
8 ~ 10
10 ~ 12
2 ~ 3
Grillvarras (mudel ZOU 668)
TOIDUAINE Kaal (g) Küpsetuskõrgus Temperatuur °C minutit
Broiler
Praed
1000
800
3
3
200
200
50/60
50/60
Toodud küpsetusajad on ligikaudsed. Küpsetamise ajal võib olla vaja muuta temperatuuri soovitud lõpptule-
muse saavutamiseks. Küpsetamisaeg ei sisalda ahju eelsoojenemisaega (u. 10 minutit).
14
Puhastamine ja hooldus
Lülitage ahi välja ja laske sel enne puhas-
tamise algust jahtuda.
Ahju puhastamiseks ei tohi kunagi kasu-
tada auru ega auruseadmeid.
Tähtis! Kontrollige enne hooldus- ja
puhastustööde algust, et ahi oleks toite-
võrgust lahti ühendatud.
Puhastamist tohib alustada alles siis, kui ahi on
jahtunud. Peske emailpinnad leige vee ja pesuainega.
Ärge kasutage selliseid aineid ega vahendeid, mis
võiksid ahjupindu kahjustada, näiteks traatnuustikut
või happeid! Pärast kasutamist loputage roostevabad
pinnad veega ja kuivatage pehme lapiga.
Kui pinnad on tugevasti määrdunud, tohib kasutada
tavalisi mittekriimustavaid pesuaineid või roostevaba
terase puhastamisvahendeid. Teine võimalus on
kasutada puhastamisel veidi kuuma äädikat.
Ahjuukse klaasi tohib puhastada ainult kuuma veega.
Karedaid puhastuslappe ja kriimustavaid puhastus-
vahendeid kasutada ei tohi. Puu- ja köögiviljad (nt
sidrunid ja keedetud ploomid) võivad eraldada
kuumutamisel happeid, mis jätavad emailpindadele
raskesti eemaldatavad plekid. Need plekid ei takista
ahju tõrgeteta kasutamist. Puhastage ahi hoolikalt
pärast kasutamist. Nii on toidujäänuseid lihtsam
eemaldada ja need ei kõrbe ahju järgmisel kasutus-
korral kinni.
Roostevabast terasest või alumiiniumist mudelid
Puhastage ahjuuks niiske käsnaga ja kuivatage
seejärel pehme lapiga.
Ärge kasutage kunagi selliseid aineid ega vahendeid,
mis võiksid ahjupindu kahjustada, näiteks traat-
nuustikut, happeid või kriimustavaid puhastusaineid!
Järgige neid juhiseid ka juhtpaneeli puhastamisel.
Ahjuukse puhastamine
Ahjuust on lihtsam puhastada, kui võtate ukse järg-
misel viisil eest ära:
Tõmmake ahjuuks täiesti pärani.
Tõstke uksehingedes olevad väikesed hoovad üles
ja pöörake need sissepoole (joonis 7).
Sulgege uks aeglaselt, kuni see puutub vastu neid
kahte hooba.
Seejärel lükake uks vastu ukseava ja võtke uks
oma kohalt lahti, tõmmates seda väljapoole.
Asetage luuk rõhtasendisse.
Puhastatud luugi tagasipaigaldamiseks tuleb soori-
tada ülalnimetatud toimingud vastupidises järjestuses.
Uks on korralikult paigas, kui väikesed hoovad on
vastu hingi.
Joonis 7
15
Ahjulambi vahetamine
Eemaldage seadme toitejuhe pistikupesast.
Vajutage lambikatet sissepoole ja keerake see lahti
(joonis 8). Keerake lamp lahti ja paigaldage uus 230
V (50 Hz) 25 W E14 sokliga lamp, mis peab taluma
kuumust (300 °C). Ühendage seade uuesti voolu-
võrku.
Pööratav grillküttekeha
Mõnel ahjumudelil on pööratav grillküttekeha, mis
hõlbustab ahjulae puhastamist.
Enne puhastamise alustamist veenduge,
et ahi on jahtunud ja toitevõrgust lahti
ühendatud.
Keerake lahti kruvid, millega grillküttekeha on
kinnitatud kohale (joonis 9).
Kruvide esmakordsel lahtikeeramisel on soovi-
tatav kasutada kruvikeerajat.
Tõmmake grillküttekeha ettevaatlikult alla, nii et
ahju laele pääseb ligi.
Puhastage ahju lagi sobiva puhastusainega ja
kuivatage enne grillküttekeha tagasi paigaldamist.
Pöörake grillküttekeha ettevaatlikult ülespoole ja
keerake kinnituskruvid tugevasti kinni.
Veenduge, et grillküttekeha kinnituskruvid
on tugevasti kinni, et küttekeha ei kukuks
kasutamise ajal alla.
Joonis 8
Joonis 9
16
Tõrked
Kui seade ei tööta korralikult, kontrollige järgmised kohad, enne kui pöördute volitatud hooldusettevõtte poole.
TÕRGE LAHENDUS
Ahi ei lülitu sisse.
Kontrollige, et ahi on käsitsijuhtimisrežiimil ning et on
valitud küpsetamine ja vajalik temperatuur.
või
Kontrollige, et seadme elektriühendus on korras ja
pistikulüliti või voolulüliti on sees.
Ahju temperatuurituli ei sütti.
Keerake termostaadinupp mingi temperatuuri kohale.
või
Keerake ahju funktsiooninupp mingi funktsiooni koha-
le.
Ahjulamp ei sütti.
Keerake ahju funktsiooninupp mingi funktsiooni
kohale.
või
Hankige volitatud hooldusettevõttest uus ahjulamp ja
vahetage see käesolevas juhendis olevaid juhiseid
järgides.
Toidud küpsevad liiga aeglaselt või liiga
kiiresti.
Vt kasutusjuhendist ptk „Soovitused ja nõuanded“
Toitudel ja ahjus on auru ja niiskust.
Ärge jätke toitu ahju kauemaks kui 15–20 minutiks
pärast küpsetamise lõppu.
17
Hooldus ja varuosad
Kui seade ei tööta korralikult ka pärast käesolevas
peatükis kirjeldatud kontrollimisi, pöörduge volitatud
hooldusettevõtte poole. Kirjeldage, milles seisneb
tõrge, ja teatage seejuures ka seadme mudel (Mod.),
tootekood (Prod. (No.)) ja seerianumber (Ser. No.),
mis on märgitud seadme andmesildile.
Andmesilt asub ahju sees esikülje lähedal.
Tootja poolt heakskiidetud varuosadele on peale
märgitud, et neid tohib kasutada, ja neid on võimalik
hankida ainult volitatud hooldusettevõtetest ja
varuosakauplustest.
18
Tehnilised andmed
Ahju välismõõtmed
Kõrgus 593 mm
Laius 560 mm
Sügavus 550 mm
Ahju sisemõõtmed
Kõrgus 335 mm
Laius 395 mm
Sügavus 400 mm
Maht: 53 l
Ahjutermostaadi reguleerimispiirkond: 50…230 °C
Kuumutusvõimsused
Alumine küttekeha 1000 W
Ülemine küttekeha 800 W
Kogu ahi (ülemine + alumine) 1800 W
Grillküttekeha: ühekordne 1650 W
kahekordne 2450 W
Ringlusõhu küttekeha 2000 W
Ahju valgustus 25 W
Konvektsioonipuhur 30 W
Grillvarda mootor 4 kW
Suurim võimsus 2500 W
Pinge (50 Hz)
230 V
See seade vastab järgmistele Euroopa
Liidu direktiividele:
73/23/EMÜ ja 90/683/EMÜ (madalpingedirektiiv)
89/336/EMÜ (elektromagnetilise ühilduvuse
direktiiv)
93/68/EMÜ (ülddirektiivid) ja nende hilisemad
muudatused:
Käesolevat seadet saab ühendada järgmiste
keraamiliste pliidiplaatidega:
Keraamilised pliidiplaatidega
Mudel: ZC 6675
Koguvõimsus 5,8 kW
Mudel: ZC 6695
Koguvõimsus 6,4 kW
Mudel: ZK 630
Koguvõimsus 7,6 kW
Pinge 230 V 50 Hz
Suurim nimivõimsus
Ahi ja keraamiline pliidiplaat 8,300 kW – 8,900
kW – 10,100 kW.
19
Paigaldusjuhised
Seadme tohib paigaldada üksnes kvalifit-
seeritud elektrik, kellele käesolevad
juhised on mõeldud. Seadme paigalda-
mise teistesse seadmetesse ja elektritööd
peab sooritama kvalifitseeritud elektrik.
Paigaldamisel tuleb järgida kehtivaid
kohalikke eeskirju ja käesoleva kasutus-
juhendi juhiseid.
Köögimööblisse paigaldamine
Ahju paigaldamisel köögimööblisse on oluline, et
mööbliesemete mõõtmed ja materjalid oleksid õiged.
Materjalid peavad taluma temperatuurimuutusi.
Korralik paigaldamine peab tagama, et elektri-
ühendusi ega muid pinge all olevaid osi ei saaks
puutuda.
Elektriühenduste kaitsedetaile ei tohi olla võimalik
eemaldada käsitsi.
Ahju ei tohi paigaldada külmiku ega sügavkülmiku
vahetusse lähedusse, sest nii võib ahi tekitada
külmiku/sügavkülmiku töös tõrkeid.
Ahju mõõtmed: Ahju mõõtmed on kujutatud
joonisel 10.
Mõõtmed paigutamisel tööpinna alla:
Tööpinna aluste kappide mõõtmed on kujutatud
joonisel 11.
Ahju kinnitamine
Asetage ahi tööpinna alla kappi.
Avage ahjuuks ja kinnitage ahi kappi nelja puidu-
kruviga, mis mahuvad ahjuraami avadesse (vt
joonis 12).
Kui ahju peale paigaldatakse pliidiplaat, tuleb ohutuse
tagamiseks ühendada see ahjust eraldi. Ahjust peab
olema võimalik voolu kergesti välja lülitada.
Joonis 10
Joonis 11
Joonis 12
20
Elektriühendus
Paigaldamise, ahju võimalikud muudatused, toite-
kaabli pikendamine jt peab sooritama kvalifitseeritud
elektrik, järgides kehtivaid asjakohaseid eeskirju.
Kui neid töid sooritab asjatundmatu isik, võivad ahju
omadused halveneda ja ahi võib tekitada vigastusi
ja/või ainelisi kahjusid.
Ahju tarnekomplektis ei ole toitekaablit ega pistikut;
ahi ühendatakse poolpaikselt 230 V võrku.
Pinge 230 V.
Kõik elektritööd tuleb sooritada kehtivate kohalike
eeskirjade järgi.
Ühendusskeem on märgitud ahju tagaosas olevale
ühenduskarbile.
Käesolevat tüüpi ahju ühendamiseks tohib kasutada
kaableid H07 RN-F, H05 RN-F, H05 RR-F, H05 VV-F,
H05 V2V2-F (T90) ja H05 BB-F.
NB! Kui ahi paigaldatakse kõrgesse kappi, tuleb
ühenduspistmik paigaldada ahju kohale või alla.
Kui ahi paigaldatakse tööpinna alla, tuleb ühendus-
pistmik paigaldada kõrvalkappi.
Ahju ja pliidi elektriühendus
Käesolevat ahju saab ühendada pliidiga, mis on
mainitud peatükis „Hooldustööd ja varuosad“ (lk 40).
Pliidiplaadi ühendusdetailid asuvad ahju ülaosas.
Pliidiplaadi vastavad ühendusdetailid on u. 50 cm
pikkuse ühendusjuhtme otsas.
Ahju ja pliidiplaadi ühendamiseks ühendage vaid
vastavad ühendusdetailid.
Ühendusdetailid on kavandatud sellisteks, et nende
vale ühendamine on täielikult välistatud.
Joonis 13
Joonis 14
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24

Zanussi ZOU668X Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend