electrolux
7
Ülessulatamine
Ülessulatamise funktsioon võimaldab Teil
sügavkülmutatud toiduaineid üles sulatada.
Ahjuventilaator töötab ilma kuumuseta ja
paneb ahjus ringlema toasooja õhu. See
kiirendab üles sulamist. See funktsioon on
eriti sobiv õrnade toiduainete, näiteks
kreemikookide, glasuuritud kookide,
saiakeste, saia jt. pagaritoodete korral, mida
kuumus võib kahjustada.
Nõuanded ja soovitused
Katke toit kaane, alumiiniumfooliumi või
kilega vältimaks selle ära kuivamist üles
sulatamise käigus.
Väiksed või õhukesed kalafilee tükid,
kooritud krevetid, hakkliha, maks ja
õhukesed karbonaaditükid sulavad üles 1-2
tunniga. Pidage silmas, et need tuleb toidu
hügieeni-lisuse huvides kohe pärast üles
sulatamist läbi küpsetada või külmakappi
panna.
Paigutage üles sulatatavad toiduained ühe
kihina.
Ja keerake need üles sulamise protsessi
keskel võimaluse korral ümber.
Paigutage üles sulatatavad toiduained ühe
kihina ja keerake need üles sulamise
protsessi keskel võimaluse korral ümber.
ÄRGE jätke kord juba üles sulatatud
toiduaineid toatemperatuuril seisma. Toored
toiduained küpsetage kohe läbi; küpsetatud
toiduained pange külmikusse.
Järgige värskete, sügavkülmutatud, tooreste ja
küpsetatud toiduainete käsitsemisel hoolega
põhilisi hügieeninõudeid.
Ringlusõhuga küpsetamine
Kuumus kandub toidule eelkuumutatud õhu
kaudu ahju tagaseinas asuva ventilaatori abil.
Nii jõuab kuumus kiiresti igasse ahju osasse
ning see võimaldab küpsetada eri restidel
korraga mitut toitu.
Tänu niiskuse vähenemisele ja kuivale
õhule maitsed sel viisil küpsetades ei
segune. Loomulikult võib ahju kasutada
ka ainult ühel tasandil küpsetamiseks.
Sellisel juhul kasutage alumisi reste, et
saaksite küpsetist paremini jälgida. Lisaks
sobib nimetatud funktsioon suurepäraselt
ka kiirsulatamiseks, konserveerimiseks,
siirupiga puuviljahoidiste valmistamiseks
ning seente või puuviljade kuivatamiseks.
- Keerake ahju juhtnupp asendisse .
- Keerake termostaadi juhtnupp soovitud
temperatuurile.
Tavalise küpsetusfunktiooni kasutamine
Selle funktsiooni ajal töötab nii ülemine kui
ka alumine küttekeha. See funktsioon
võimaldab küpsetada ahju ühel kõrgusel ja
sobib eelkõige toitudele, mille põhi vajab
enam pruunistust, näiteks kohupiima- või
puuviljakook. Gratineeritud toite, lasanjet
ja vormiroogasid, mis vajavad pealt
pruunistust, võib samuti valmistada
tavalise küpsetusfunktsiooniga. See
küpsetusviis võimaldab Teil küpsetada
ilma ventilaatorit kasutamata.
Kuidas kasutada tavalist küpsetust
• Keerake ahju funktsiooni valiknupp
asendisse.
• Keerake termostaadi juhtnupp
soovitud temperatuuri peale
Ainult alumine küttekeha
See funktsioon sobib eelkõige
lehttaignast koogilehtede ja pitsa
küpsetamiseks. Nimetatud funktsioon
sobib ka kohupiima- või
puuviljakookide küpsetamiseks, sest
siis küpseb koogi põhi korralikult läbi.