9
Kontrollige iga päev, kas seade on täiesti
töökorras. Nii märkate aegsasti võimalikke
tõrkeid ja väldite külmutatud toiduainete
ülessulamist ning riknemist.
Soovitused
ja
ideed
Järgmisest lõigust leiate praktilisi soovitusi ning
ideid seadme selliseks kasutamiseks, mis tagab
maksimaalse energiasäästlikkuse ja
keskkonnasõbralikkuse.
Nii
saate
te
energiat
säästa
Vältige seadme paigaldamist tugeva
päikesekiirguse kätte või soojusallikate
lähedusse.
Jälgige, et kondensaatoritel ja kompressoritel
oleks küllaldane ventilatsioon. Seepärast ei tohi
takistada õhu vaba juurdepääsu.
Säilitage toiduaineid hästi suletavates anumates
või fooliumi pakituna, et vältida ülearuse
härmatise teket.
Vältige pikemaajalist või mittevajalikku uste
avamist.
Sooja toitu võib külmkappi asetada ainult siis, kui
see on juba toatemperatuurini jahtunud.
Kondensaator tuleb hoida alati puhtana.
Keskkonnakaitse
Käesoleva seadme külmaagendi
tsirkulatsioonisüsteem ja soojusisolatsioonimaterjalid
ei sisalda osooni kahjustavaid gaase. Seadet ei tohi
utiliseerida koos olmeprügiga. Vältige külmutus-
süsteemi kahjustamist, eriti seadme tagaosas,
soojusvaheti lähedal. Informatsiooni
jäätmekäitluspunktide kohta võite saada kohalikest
omavalitsustest.
Käesoleva seadme tootmisel kasutatud materjalid,
millel on märgistus , on taaskasutatavad.
Hooldus
Sulatamine
Seadme töö juurde kuulub ka see, et külmuti
mõnest osast väljuv niiskus moodustab härmatise-
või jääkihi.
Paksul härmatise- või jääkihil on isoleeriv mõju ja
see vähendab jahutusvõimsust, mis põhjustab
külmutis temperatuuri tõusu ja suurendab
energiakulu.
Selle seadmetüübi puhul toimub külmutuspindade
sulatamine täisautomaatselt ilma igasuguse välise
mõjuta. Temperatuuriregulaator katkestab
regulaarsete vaheaegade järel lühemaks või
pikemaks ajaks kompressori töö - sealjuures
katkeb ka külmutusprotsess - ja seadme sisemuses
tõuseb temperatuur üle 0°C ja algab sulatus. Kui
külmutuspinna temperatuur tõuseb +3 kuni +4°C,
lülitab temperatuuriregulaator süsteemi jälle
automaatselt tööle.
Säilitamine
sügavkülmutusseadmes
Sügavkülmutatud toiduaineid peaks pärast
külmutusprotsessi lõppu säilitama olemasolevas (1 või
2) sügavkülmalahtris. Sellega saab kindlustada ruumi
järgmiste külmutusprotsesside jaoks. Nii ei mõjutata
juba säilitatavaid toiduaineid uute
külmutusprotsessidega.
Kui on vaja mahutada suuremaid koguseid
toiduaineid, siis saab sügavkülmalahtreid välja arvatud
kõige alumine eemaldada ja kaupu vahetult
külmutuspinnale asetada.
Ostes juba külmutatud kaupu tuleb kindlasti jälgida
pakendil olevaid säilitusaegu. Ise kaupu
külmutades leiate Te vastavad säilitamisjuhised seadme
uksele paigutatud juhendist. Sümbolid näitavad vastavat
toiduainet, arvud vastavat maksimaalset säilivusaega
kuudes.
Külmutatud „sügavkülmatoodete“ külmutamine
ei ole ainult siis mõeldav, kui need
sügavkülmutusseadmesse paigutamise ajaks kasvõi
minimaalselt on üles sulanud.
Juba sulanud sügavkülmutatud tooteid ei tohiks uuesti
külmutada, vaid need tuleks võimalikult peatselt ära
tarvitada.
Jääkuubikute
valmistamine
Jääkuubikute valmistamiseks täitke seadme juurde
kuuluv jääkuubikute nõu veega ja asetage see
sügavkülmkambrisse. Jääkuubikud valmivad kiiremini,
kui teete jääkuubikute nõu põhja alt märjaks ja keerate
termostaadi nupu maksimumväärtusele. Pärast
jääkuubikute valmistamist ärge unustage termostaadi
nuppu tagasi soovitud asendisse keerata.
Hoidke jääkuubikute nõud jooksva vee all või
painutage või lööge seda kergelt, et jääkuubikud
nõust kätte saada. Kui jääkuubikute nõu külmub
kambri põhja külge kinni, ärge kasutage selle välja
võtmiseks metallist tööriistu ega nuga, nii võite
kahjustada seadme külmutussüsteemi.
Kasulik
informatsioon
ja
nõuanded
Pöörake tähelepanu eemaldatavatele riiulitele.
Riiulite ümberpaigutamisega saab märkimisväärselt
tõsta külmkambri mahutavust. Kui uks ei avane
rohkem kui 90°, saab riiulid siiski külmikust välja
võtta.
Pärast sügavkülmkambri ukse avamist ja sulgemist
tekib sügavkülmiku sees õhuhõrendus; see on
tingitud madalast temperatuurist. Kui soovite ukse
uuesti avada, oodake pärast sulgemist 2-3 minutit,
kuni õhurõhk tasakaalustub.
Sügavkülmiku kasutamisel pöörake tähelepanu
termostaadi nupu asendile, et temperatuur
sügavkülmiku sees ei tõuseks kunagi üle -18°C;
kõrgema temperatuuri korral väheneb toiduainete
säilitusaeg.