6
Vältige külmutamise ajal jää tootmist, kuna see
halvendab külmutusprotsessi.
Säilitamine
sügavkülmutusseadmes
Sügavkülmutatud toiduaineid peaks pärast
külmutusprotsessi lõppu säilitama olemasolevas (1 või 2)
sügavkülmalahtris. Sellega saab kindlustada ruumi
järgmiste külmutusprotsesside jaoks. Nii ei mõjutata juba
säilitatavaid toiduaineid uute külmutusprotsessidega. Kui
on vaja mahutada suuremaid koguseid toiduaineid, siis
saab sügavkülmalahtreid välja arvatud kõige alumine
eemaldada ja kaupu vahetult külmutuspinnale asetada.
Ostes juba külmutatud kaupu tuleb kindlasti
jälgida pakendil olevaid säilitusaegu. Ise kaupu
külmutades leiate Te vastavad säilitamisjuhised seadme
uksele paigutatud juhendist. Sümbolid näitavad vastavat
toiduainet, arvud vastavat maksimaalset säilivusaega
kuudes.
Külmutatud „sügavkülmatoodete“ külmutamine ei
ole ainult siis mõeldav, kui need
sügavkülmutusseadmesse paigutamise ajaks kasvõi
minimaalselt on üles sulanud.
Juba sulanud sügavkülmutatud tooteid ei tohiks uuesti
külmutada, vaid need tuleks võimalikult peatselt ära
tarvitada.
Jääkuubikute
valmistamine
Jääkuubikute valmistamiseks täitke seadme juurde kuuluv
jääkuubikute nõu veega ja asetage see
sügavkülmkambrisse. Jääkuubikud valmivad kiiremini, kui
teete jääkuubikute nõu põhja alt märjaks ja keerate
termostaadi nupu maksimumväärtusele. Pärast
jääkuubikute valmistamist ärge unustage termostaadi
nuppu tagasi soovitud asendisse keerata.
Hoidke jääkuubikute nõud jooksva vee all või painutage
või lööge seda kergelt, et jääkuubikud nõust kätte saada.
Kui jääkuubikute nõu külmub kambri põhja külge kinni,
ärge kasutage selle välja võtmiseks metallist tööriistu ega
nuga, nii võite kahjustada seadme külmutussüsteemi.
Kasulik
informatsioon
ja
nõuanded
Pöörake tähelepanu eemaldatavatele riiulitele.
Riiulite ümberpaigutamisega saab märkimisväärselt
tõsta külmkambri mahutavust. Kui uks ei avane
rohkem kui 90°, saab riiulid siiski külmikust välja
võtta.
Pärast sügavkülmkambri ukse avamist ja sulgemist
tekib sügavkülmiku sees õhuhõrendus; see on
tingitud madalast temperatuurist. Kui soovite ukse
uuesti avada, oodake pärast sulgemist 2-3 minutit,
kuni õhurõhk tasakaalustub.
Sügavkülmiku kasutamisel pöörake tähelepanu
termostaadi nupu asendile, et temperatuur
sügavkülmiku sees ei tõuseks kunagi üle -18°C;
kõrgema temperatuuri korral väheneb toiduainete
säilitusaeg.
Kontrollige iga päev, kas seade on täiesti töökorras.
Nii märkate aegsasti võimalikke tõrkeid ja väldite
külmutatud toiduainete ülessulamist ning riknemist.
Soovitused
ja
ideed
Järgmisest lõigust leiate praktilisi soovitusi ning ideid
seadme selliseks kasutamiseks, mis tagab maksimaalse
energiasäästlikkuse ja keskkonnasõbralikkuse.
Nii
saate
te
energiat
säästa
Vältige seadme paigaldamist tugeva päikesekiirguse
kätte või soojusallikate lähedusse.
Jälgige, et kondensaatoritel ja kompressoritel oleks
küllaldane ventilatsioon. Seepärast ei tohi takistada
õhu vaba juurdepääsu.
Säilitage toiduaineid hästi suletavates anumates või
fooliumi pakituna, et vältida ülearuse härmatise teket.
Vältige pikemaajalist või mittevajalikku uste avamist.
Sooja toitu võib külmkappi asetada ainult siis, kui see
on juba toatemperatuurini jahtunud.
Kondensaator tuleb hoida alati puhtana.
Keskkonnakaitse
Käesoleva seadme külmaagendi tsirkulatsioonisüsteem
ja soojusisolatsioonimaterjalid ei sisalda osooni
kahjustavaid gaase. Seadet ei tohi utiliseerida koos
olmeprügiga. Vältige külmutus-süsteemi kahjustamist,
eriti seadme tagaosas, soojusvaheti lähedal.
Informatsiooni jäätmekäitluspunktide kohta võite saada
kohalikest omavalitsustest.
Käesoleva seadme tootmisel kasutatud materjalid, millel
on märgistus , on taaskasutatavad.
Hooldus
Sulatamine
Seadme töö juurde kuulub ka see, et külmuti mõnest
osast väljuv niiskus moodustab härmatise- või jääkihi.
Paksul härmatise- või jääkihil on isoleeriv mõju ja see
vähendab jahutusvõimsust, mis põhjustab külmutis
temperatuuri tõusu ja suurendab energiakulu.
Selle seadmetüübi puhul toimub külmutuspindade
sulatamine täisautomaatselt ilma igasuguse välise mõjuta.
Temperatuuriregulaator katkestab regulaarsete
vaheaegade järel lühemaks või pikemaks ajaks
kompressori töö sealjuures katkeb ka külmutusprotsess
ja seadme sisemuses tõuseb temperatuur üle 0°C ja
algab sulatus. Kui külmutuspinna temperatuur tõuseb +3
kuni +4°C, lülitab temperatuuriregulaator süsteemi jälle
automaatselt tööle.
Sulamisvesi voolab torude kaudu anumasse kompressori
all ja aurustub kompressori soojuse tõttu.
Jälgige
palun,
et
sulamisvee
äravooluava
tuleb
regulaarselt
kontrollida
ja
puhastada,
kuna
ummistuse
korral
võib
kogunev
sulamisvesi
tungida
seadme
isolatsiooni
ja
seal
ajapikku
seadme
tööd
kahjustada.
Äravoolukanaleid puhastage palun kaasasoleva ja pildil
kujutatud torupuhastajaga. Torupuhastajat tuleks alal
hoida äravooluavas.
Tüüpiline äravoolukanali ummistus tekib siis, kui
paberisse pakitud toiduained pannakse külmikusse ja
need puutuvad kokku külmiku tagaseinaga ja kinni
külmuvad. Kui toiduaine sel hetkel välja võetakse, siis