18
Nõuanded
ja
kasulik
informatsioon
1.Tähelepanu tasub pöörata varieeritavatele riiulitele, mis täiendavad
märkimisväärselt värske toidu sektsiooni kasutusvõimalusi. Kui uks on
avatud nurga all 90°, saab riiuleid ka ümber paigutada.
2.Pärast ukse avamist ja sulgemist tekib madala temperatuuri tõttu seadme
sees vaakum. Seega on soovitatav oodata 2-3 minutit pärast ukse sulgemist
(kui te soovite seda uuesti avada), kuni sisemine rõhk ühtlustub.
3.Seadistage sügavkülmiku termostaat nõnda, et sisetemperatuur ei oleks
kunagi soojem kui -18°C.
4.Masina rikete õigeaegseks avastamiseks ning toidu riknemise vältimiseks
võiks masina töökindlust kontrollida iga päev.
5.Normaalsed tööhelid:
Klõbin: Kompressori sisse- või väljalülitumisel võib kuulda klõpsuvat heli.
Jahutusvedeliku läbi tagaküljel asuva spiraali külmplaati/aurus-
tusseadmesse pumpamisel võib kuulda kergelt korisevaid või mulksuvaid
helisid.
Mulin: Kompressori käivitumisel hakkab jahutusvedelik torudes ringlema
ning sellega võib kaasneda pulseeriv (põrin, sahin, voolamine) heli.
Taolist heli võib kuulda ka siis, kui kompressor on juba mõnda aega välja
lülitatud.
Külmiku aurustusseade (see osa jahutab külmiku sektsiooni) suunab
kambrisse külma õhku, mille tagajärjel muutub temperatuur selles osas
ning veidi ka lähedastes osades.
Need muutused võivad tekitada
ragisevat heli, mis on loomulik ja
ohutu nähtus.
6.Juhul, kui te soovite kontrollida
külmikus säilitatava toidu temper-
atuuri, seadke termostaadi nupp
keskmisesse asendisse, asetage
veega täidetud klaas kambri
keskele ning pange selle sisse ter-
momeeter täpsusega +/- 1°C. Kui
6 tunni pärast näitab termomeeter
+3°C ja +8°C vahele jäävat väär-
tust, töötab külmik korralikult.
Mõõtmist tuleks teostada sarnastes
töötingimustes (koormust muutmata).
7.Külmiku temperatuuri mõõtmisel termomeetriga tuleks termomeeter toidu-
ainete vahele asetada nõnda, et see näitab külmutatud toodete tegelikku
temperatuuri.