Vajutage seejärel uuesti kiirkülmutuslülitit (kollane tuli
kustub) ning seade töötab jälle automaatsel tööreiimil.
Ärge
külmutage
kunagi
üheaegselt
suuremat
toiduainete
kogust,
kui
on
toodud
peatükis
„Tehni
lised
andmed“,
kuna
siis
ei
toimu
külmutusprotsess
enam
laitmatult
ja
see
võib
põhjustada
to
iduainete
kvaliteedi
langust
sulatamisel
(maitse-
ja
lõhnaomaduste
alvenemine,
riknemine
jne).
Vältige külmutamise ajal jää tootmist, kuna see
halvendab külmutusprotsessi.
Säilitamine
sügavkülmutusseadmes
Sügavkülmutatud toiduaineid peaks pärast
külmutusprotsessi lõppu säilitama olemasolevas (1 või 2)
sügavkülmalahtris. Sellega saab kindlustada ruumi
järgmiste külmutusprotsesside jaoks. Nii ei mõjutata juba
säilitatavaid toiduaineid uute külmutusprotsessidega.
Kui on vaja mahutada suuremaid koguseid toiduaineid,
siis saab sügavkülmalahtreid välja arvatud kõige alumine
eemaldada ja kaupu vahetult külmutuspinnale asetada.
Ostes juba külmutatud kaupu tuleb kindlasti
jälgida pakendil olevaid säilitusaegu. Ise kaupu
külmutades leiate Te vastavad säilitamisjuhised seadme
uksele paigutatud juhendist. Sümbolid näitavad vastavat
toiduainet, arvud vastavat maksimaalset säilivusaega
kuudes.
Külmutatud „sügavkülmatoodete“ külmutamine ei
ole ainult siis mõeldav, kui need
sügavkülmutusseadmesse paigutamise ajaks kasvõi
minimaalselt on üles sulanud.
Juba sulanud sügavkülmutatud tooteid ei tohiks uuesti
külmutada, vaid need tuleks võimalikult peatselt ära
tarvitada.
Jääkuubikute
valmistamine
Jääkuubikute valmistamiseks täitke seadme juurde kuuluv
jääkuubikute nõu veega ja asetage see
sügavkülmkambrisse. Jääkuubikud valmivad kiiremini, kui
teete jääkuubikute nõu põhja alt märjaks ja keerate
termostaadi nupu maksimumväärtusele. Pärast
jääkuubikute valmistamist ärge unustage termostaadi
nuppu tagasi soovitud asendisse keerata.
Hoidke jääkuubikute nõud jooksva vee all või painutage
või lööge seda kergelt, et jääkuubikud nõust kätte saada.
Kui jääkuubikute nõu külmub kambri põhja külge kinni,
ärge kasutage selle välja võtmiseks metallist tööriistu ega
nuga, nii võite kahjustada seadme külmutussüsteemi.
Kasulik
informatsioon
ja
nõuanded
Pöörake tähelepanu eemaldatavatele riiulitele. Riiulite
ümberpaigutamisega saab märkimisväärselt tõsta
külmkambri mahutavust. Kui uks ei avane rohkem kui
90°, saab riiulid siiski külmikust välja võtta.
Pärast sügavkülmkambri ukse avamist ja sulgemist
tekib sügavkülmiku sees õhuhõrendus; see on
tingitud madalast temperatuurist. Kui soovite ukse
uuesti avada, oodake pärast sulgemist 2-3 minutit,
kuni õhurõhk tasakaalustub.
Sügavkülmiku kasutamisel pöörake tähelepanu
termostaadi nupu asendile, et temperatuur
6
Toiduainete
säilitamine
külmikus
Kui asetate seadmesse erinevaid toiduaineid, pidage
silmas alljärgnevat loetelu ja joonist:
1. Kondiitritoored, valmistoidud, nõudesse pakitud
toidud, külmad lõigud, joogid
2. Piim, piimatooted, nõudesse pakitud toidud
3. Puuviljad, juurviljad, salatid
4. Juust, või
5. Munad
6. Jogurt, hapukoor
7. Väikesed pudelid, karastusjoogid
8. Suured pudelid, joogid
Säilitusaeg
ja
toiduainete
temperatuur
Kasutusjuhendi lõpus olevast tabelist leiate
informatsiooni toiduainete säilitusaegade kohta.
Säilitusaegu ei saa eelnevalt täpselt määrata; need
sõltuvad toiduainete värskusest ja töötlusastmest.
Seetõttu on tabelis antus säilitusajad ligikaudsed.
Kui Te ei soovi sügavkülmutatud toiduaineid kohe ära
kasutada, võite neid hoida umbes ühe ööpäeva
(ülessulamiseni) külmkambris.
Sügavkülmiku
kasutamine
Külmutamine
Seade on ette nähtud värskete toiduainete
külmutamiseks andmesildil toodud kogustes. Toiduainete
külmutamine võtke ette pärast järgmisi ettevalmistustöid.
Vajutage kiirkülmutuslülitit (sütib kollane tuli) umbes 4
tundi enne väiksemate toiduainetekoguste, kuni 24 tundi
enne suuremate toiduainete koguste külmutamist.
Seejärel töötab sügavkülmiku kompressor pidevreiimil,
et saavutada külmutusprotsessiks vajalik temperatuur.
Asetage varem külmutatud toiduained, või osa nendest,
sügavkülmikust korvi või korvidesse. Asetage värsked
toiduained sügavkülmikusse nii, et jääks küllaldaselt
ruumi õhu ringluseks. Kui sügavkülmikusse jääb veel
külmunud toiduaineid, siis asetage need sügavkülmiku
ühele poolele ja jälgige, et värsked ja varem külmutatud
toiduained ei puutuks kokku.
Laske seadmel töötada umbes 24 tundi kirjeldatud viisil.