20
• Ärge külmutage korraga liiga suurt kogust. Saavutate parema kvaliteedi,
kui toiduained kiiresti täielikult läbi külmuvad.
1. Kui Te soovite kasutada maksimaalset külmutusvõimsust, siis vajutage 24 tundi,
väiksemate koguste puhul 4 kuni 6 tundi, enne külmutatavate toiduainete
sügavkülmkambrisse panemist nuppu FROSTMATIC. Kollane kontrolltuli põleb.
Väiksemate külmutatavate koguste puhul pole nupu FROSTMATIC vajutamine
vajalik.
2. Pakkige kõik toiduained enne külmutamist või sügavkülmkambris säilitamist
õhukindlatesse pakenditesse, nii on võimalik vältida nende kuivamist,
maitseomaduste kaotust ja erinevate toiduainete maitsete segunemist.
Ettevaatust! Ärge puutuge külmutatud toiduaineid märgade kätega.
Käed võivad nende külge kinni külmuda.
3. Asetage pakitud toiduained külmkambri põhjale. Seejuures peab jälgima, et juba
külmunud toiduained ei puutuks kokku veel külmumata toiduainetega, sest
külmunud toiduained võivad hakata otsast sulama.
4. Sulgege külmkambri uks korralikult.
Seadme elektroonika lülitab funktsiooni FROSTMATIC 48 tunni möödudes
automaatselt välja. Kollane kontrolltuli kustub. Te saate funktsiooni FROSTMATIC
ka manuaalselt lõpetada, selleks peate vajutama veel kord nuppu FROSTMATIC.
Kui funktsioon FROSTMATIC on sisse lülitatud, siis võib külmkambri
TEGELIK temperatuur veidi langeda. Peale funktsiooni FROSTMATIC
väljalülitamist, seatakse külmkamber uuesti sellele temperatuurile, mis oli
valitud enne funktsiooni FROSTMATIC aktiveerimist.
Nõuanded külmutamiseks:
• Külmutatavate toiduainete pakkimiseks sobivad:
– külmutuskindlad kilekotid ning külmutuskindel toidukile
– spetsiaalsed karbid külmutatud toidu tarbeks;
– eriti tugev foolium.
• Kilekottide ja toidukile sulgemiseks sobivad: plastmassklambrid, kummipaelad
või kleeplindid.
• Suruge enne sulgemist kotist või kilest õhk välja, sest õhk soodustab
külmutatava toiduaine kuivamist.
• Tehke lamedad pakid, need külmuvad kiiresti läbi.
• Ärge täitke külmutamiseks kasutatavat karpi täiesti ääreni vedela või
poolvedela külmutatava toiduainega, sest vedel aine paisub külmudes.