Progress PBD3500X Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend
kasutusjuhend
Auruahi
PBD3500X
SISUKORD
Ohutusinfo 2
Ohutusjuhised 3
Seadme kirjeldus 5
Enne esimest kasutamist 5
Igapäevane kasutamine 6
Kella funktsioonid 8
Tarvikute kasutamine 9
Lisafunktsioonid 12
Vihjeid ja näpunäiteid 12
Puhastus ja hooldus 20
Mida teha, kui... 25
Tehnilised andmed 26
Paigaldamine 26
Jäätmekäitlus 27
Jäetakse õigus teha muutusi.
OHUTUSINFO
Enne seadme paigaldamist ja kasutamist lugege kaasasolev
juhend tähelepanelikult läbi. Tootja ei vastuta vale paigaldamise
või ebaõige kasutuse tõttu tekkinud vigastuste ja kahjude eest.
Hoidke juhend alles, et saaksite seda ka edaspidi kasutada.
Laste ja ohustatud inimeste turvalisus
Hoiatus Lämbumise, vigastuse või püsiva kahjustuse oht!
Seda seadet võivad kasutada vähemalt 8-aastased lapsed
ning samuti füüsilise, sensoorse või vaimse puudega või ko-
gemuste ja teadmisteta isikud juhul, kui neid valvab täiskas-
vanud inimene või nende turvalisuse eest vastutav isik.
Ärge lubage lastel seadmega mängida. Alla kolmeaastased
lapsed tuleb seadmest eemal hoida.
Hoidke pakendid lastele kättesaamatuna.
Hoidke lapsed ja lemmikloomad seadmest eemal, kui see
töötab või maha jahtub. Katmata osad on kuumad.
Kui seadmel on olemas lapselukk, soovitame selle sisse lüli-
tada.
Ilma järelvalveta ei tohi lapsed seadet puhastada ega hool-
dustoiminguid läbi viia.
Üldine ohutus
Seadet tohib paigaldada ja kaablit vahetada ainult kvalifit-
seeritud elektrik!
Seade läheb kasutamisel seest kuumaks. Ärge puudutage
kütteelemente seadmes. Tarvikute või ahjunõude eemalda-
misel või sisestamisel kasutage alati pajakindaid.
Ärge kasutage seadme puhastamiseks aurupuhastit.
2 progress
Enne hooldustöid eemaldage seade vooluvõrgust.
Ärge kasutage ukseklaasi puhastamiseks karedaid, abrasiiv-
seid puhasteid ega teravaid metallist kaabitsaid, sest need
võivad klaasi pinda kriimustada, mille tagajärjel võib klaas
puruneda.
Ahjuriiuli tugede eemaldamiseks tõmmake esmalt riiulitoe
esiots ja seejärel tagumine ots külgseina küljest lahti. Paigal-
dage ahjuriiuli toed tagasi vastupidises järjekorras.
Kui toitejuhe on vigastatud, laske see ohutuse mõttes välja
vahetada tootja, volitatud hooldekeskuse või lihtsalt kvalifit-
seeritud isiku poolt.
Elektrilöögi ärahoidmiseks tuleb seade enne ahjuvalgusti va-
hetamist kindlasti välja lülitada.
OHUTUSJUHISED
Paigaldamine
Hoiatus Seadet tohib paigaldada ainult
kvalifitseeritud elektrik!
Eemaldage kõik pakkematerjalid.
Kahjustatud seadet ei tohi paigaldada
ega kasutada.
Järgige seadmega kaasas olevaid paigal-
dusjuhiseid.
Olge seadme teise kohta viimisel ette-
vaatlik, sest see on raske. Kasutage alati
kaitsekindaid.
Ärge kunagi tõmmake seadet käepide-
mest.
Tagage minimaalne kaugus muudest
seadmetest ja mööbliesemetest.
Veenduge, et seade on paigaldatud kind-
late konstruktsioonide alla ja kõrvale.
Seadme küljed peavad jääma vastu teiste
sama kõrgusega seadmete külgi.
Elektriühendus
Hoiatus Tulekahju- ja elektrilöögioht!
Kõik elektriühendused peab teostama
kvalifitseeritud elektrik.
Seade peab olema maandatud.
Kontrollige, kas andmesildil toodud elek-
trilised parameetrid vastavad vooluvõrgu
näitajatele. Vastasel juhul võtke ühendust
elektrikuga.
Kasutage alati nõuetekohaselt paigalda-
tud ohutut pistikupesa.
Ärge kasutage mitmikpistikuid ega piken-
duskaableid.
Veenduge, et te ei vigastaks toitepistikut
ega -juhet. Vigastatud toitejuhtme vahe-
tamiseks võtke ühendust teeninduskes-
kusega.
Jälgige, et toitejuhe ei jääks vastu sead-
me ust, eriti siis, kui uks on kuum.
Isoleeritud ja isoleerimata osad peavad
olema kinnitatud nii, et neid ei saaks ee-
maldada ilma tööriistadeta.
Ühendage toitepistik seinakontakti alles
pärast paigalduse lõpuleviimist. Veendu-
ge, et pärast paigaldamist säilib juurde-
pääs toitepistikule.
Kui seinakontakt logiseb, ärge sinna toi-
tepistikut pange.
Seadet välja lülitades ärge tõmmake toi-
tekaablist. Hoidke alati kinni toitepistikust.
Kasutage ainult õigeid isolatsiooniseadi-
seid: kaitselüliteid, kaitsmeid (keermega
kaitsmed tuleb pesast eemaldada), maa-
lekkevoolu kaitsmeid ja kontaktoreid.
Seadme ühendus vooluvõrguga tuleb va-
rustada mitmepooluselise isolatsioonisea-
disega. Isolatsiooniseadise lahutatud
kontaktide vahemik peab olema vähemalt
3 mm.
progress 3
Kasutamine
Hoiatus Vigastuse, põletuse,
elektrilöögi või plahvatuse oht!
Kasutage seda seadet ainult kodustes
tingimustes.
Ärge muutke seadme tehnilisi omadusi.
Veenduge, et ventilatsiooniavad ei oleks
tõkestatud.
Ärge jätke töötavat seadet järelevalveta.
Lülitage seade välja pärast igakordset ka-
sutamist.
Olge töötava seadme ukse avamisel ette-
vaatlik. Välja võib paiskuda tulist õhku.
Ärge kasutage seadet märgade kätega
või juhul, kui seade on kontaktis veega.
Äge suruge avatud uksele.
Ärge kasutage seadet tööpinna ega hoiu-
kohana.
Hoidke seadme ust alati kinni, kui see ei
tööta.
Seadme ust avades olge ettevaatlik. Al-
koholi sisaldavate komponentide kasuta-
mise tagajärjel võib alkohol õhuga segu-
neda.
Kui avate ukse, vältige ahju läheduses sä-
demeid või lahtist leeki.
Ärge pange süttivaid või süttiva ainega
määrdunud esemeid seadmesse, selle lä-
hedusse või peale.
Hoiatus Seadme vigastamise või
kahjustamise oht!
Emaili kahjustumise või värvi muutumise
ära hoidmiseks:
– ärge asetage ahjunõusid ega teisi ese-
meid vahetult seadme põhjale.
– ärge asetage alumiiniumfooliumit vahe-
tult seadme põhjale.
– ärge pange tulist vett vahetult kuuma
seadmesse;
– ärge hoidke niiskeid nõusid ja toitu ah-
jus pärast toiduvalmistamise lõppu;
– olge tarvikute eemaldamisel ja paigal-
damisel ettevaatlik.
Emaili värvi muutumine ei mõjuta seadme
tööd. Tegemist ei ole defektiga garantii
seisukohast.
Niiskete kookide puhul kasutage sügavat
panni. Puuviljamahlad tekitavad püsivaid
plekke.
Auruküpsetus
Hoiatus Põletuse ja seadme
kahjustamise oht!
Ärge avage seadme ust auruküpsetuse
ajal. Aur võib seadmest välja paiskuda.
Hooldus ja puhastus
Hoiatus Vigastuse, tulekahju või
seadme kahjustamise oht!
Enne hooldust lülitage seade välja ja
ühendage toitepistik pistikupesast lahti.
Veenduge, et seade on maha jahtunud.
Klaaspaneelid võivad puruneda.
Kui ukse klaaspaneeli tekib mõra, tuleb
see kohe välja vahetada. Pöörduge tee-
ninduskeskusse.
Olge ukse seadmest eemaldamisel ette-
vaatlik. Uks on raske!
Puhastage seadet regulaarselt, et vältida
pliidipinna materjali kahjustumist.
Seadmesse jäänud rasv või toit võib põh-
justada tulekahju.
Puhastage seadet pehme niiske lapiga.
Kasutage ainult neutraalseid puhastusai-
neid. Ärge kasutage abrasiivseid tooteid,
küürimisšvamme, lahusteid ega metallist
esemeid.
Ahjupihusti kasutamisel järgige pakendil
olevaid ohutusjuhiseid.
Katalüütilise emaili (kui see on olemas)
puhastamisel ärge kasutage mingeid pe-
suaineid.
Sisevalgusti
Selles seadmes kasutatav valgustipirn või
halogeenlamp on mõeldud kasutamiseks
ainult kodumasinates. Ärge kasutage se-
da ruumide valgustamiseks.
Hoiatus Elektrilöögi oht!
Enne lambi asendamist ühendage seade
vooluvõrgust lahti.
Kasutage ainult ühesuguste tehniliste näi-
tajatega lampe.
Jäätmekäitlus
Hoiatus Lämbumis- või vigastusoht!
Eemaldage seade vooluvõrgust.
Lõigake toitekaabel seadme küljest lahti
ja visake ära.
4 progress
Eemaldage seadme uks, et vältida laste
ja loomade seadmesse lõksujäämist.
SEADME KIRJELDUS
9
7
816
15
12
13
14
11
5
4
1
2
3
3 52 4 61
10
1
Ahju funktsioonide nupp
2
Toiteindikaator
3
Elektronprogrammeerija
4
Temperatuuri nupp
5
Temperatuuri indikaator
6
Veepaagi indikaatorid
7
Veesahtel
8
Grill
9
Ahjuvalgusti
10
Ventilaator
11
Ahjuriiuli tugi, eemaldatav
12
Äravoolutoru
13
Vee väljalaskeklapp
14
Andmesilt
15
Ahjutasandid
16
Auru sisselaskeava
Ahju tarvikud
Traatrest
Keedunõudele, koogivormidele, praadi-
dele.
Küpsetusplaat
Kookidele ja küpsistele.
Grill/küpsetuspann
Küpsetamiseks ja röstimiseks või rasva
kogumiseks.
ENNE ESIMEST KASUTAMIST
Hoiatus Vt ohutust käsitlevaid
peatükke.
Esmane puhastamine
Eemaldage kõik tarvikud ja eemaldatavad
ahjuriiuli toed (kui need on olemas).
Enne esmakordset kasutamist tuleb sea-
de puhastada.
Tähtis Vt jaotist "Puhastus ja hooldus".
Kellaaja seadmine
Enne ahju kasutamist peate määrama
kellaaja.
Ahju toitevõrku ühendamisel või pärast
elektrikatkestust hakkab kellaaja funktsiooni
indikaator vilkuma.
Õige aja valimiseks vajutage nuppe + või -.
Umbes viie sekundi pärast vilkumine lakkab
ja ekraanil kuvatakse valitud kellaaeg.
Kellaaja muutmiseks vajutage järjest
, kuni kellaaja funktsiooni indikaator
hakkab vilkuma. Ärge valige korraga
funktsioone Kestus
või Lõpp .
progress 5
Eelkuumutus
Eelkuumutage tühja seadet, et põletada ära
allesjäänud rasv.
1.
Valige funktsioon
ja maksimaalne
temperatuur.
2. Laske seadmel tund aega töötada.
3.
Valige funktsioon
ja maksimaalne
temperatuur.
4. Laske seadmel kümme minutit töötada.
5.
Valige funktsioon
ja maksimaalne
temperatuur.
6. Laske seadmel kümme minutit töötada.
Tarvikud võivad tavalisest kuumemaks min-
na. Seade võib väljastada lõhna ja tossu.
See on normaalne. Veenduge, et õhk saab
piisavalt liikuda.
IGAPÄEVANE KASUTAMINE
Hoiatus Vt ohutust käsitlevaid
peatükke.
Seadme kasutamiseks vajutage nuppu.
Nupp tuleb välja.
Seadme sisse- ja väljalülitamine
1. Ahju funktsiooni valimiseks keerake ah-
jufunktsioonide nuppu.
Seadme töötamise ajal toiteindikaator
põleb.
2.
Temperatuuri valimiseks keerake tem-
peratuuri nuppu.
Temperatuuri indikaator süttib, kui tem-
peratuur seadmes tõuseb.
3.
Seadme väljalülitamiseks keerake ahju-
funktsioonide nupp ja temperatuuri
nupp väljas-asendisse.
Ahju funktsioonid
Ahju funktsioon Rakendus
Välja lülitatud Seade on välja lülitatud.
Sisevalgustus Ahjuvalgusti aktiveerimiseks ilma küpsetusfunktsioonita.
Ülemine + alumine
kuumutus
Ahju ühel tasandil küpsetamiseks ja röstimiseks. Ülemised ja alumised
kütteelemendid töötavad samaaegselt.
Ülemine kuumu-
tus
Kasutamiseks küpsetamise lõppfaasis. Töötab ainult ülemine kütteele-
ment.
Alumine kuumutus
Krõbeda põhjaga kookide küpsetamiseks. Töötab ainult alumine küt-
teelement.
Kiirgrill
Lamedate toiduainete suures mahus grillimiseks. Röstimiseks. Kogu
grillelement töötab.
Turbogrill
Suurte lihatükkide küpsetamiseks. Grillelement ja ahju ventilaator tööta-
vad vaheldumisi, pannes kuuma õhu ümber toidu pöörlema.
Pöördõhk
Ühesuguse küpsetustemperatuuriga toitude küpsetamiseks või röstimi-
seks ja küpsetamiseks rohkem kui ühel ahjuriiulil, ilma maitsete segune-
miseta.
Pitsarežiim
Pitsa, piruka või quiche'i küpsetamiseks. Grill- ja alumine kütteelement
annavad otsest kuumust ja ventilaator keerutab kuuma õhku, et küpse-
tada pitsakate või pirukatäidis.
Pöördõhk auruga Toitude aurutamiseks.
Auruküpsetus
1.
Valige funktsioon
.
2.
Veesahtli avamiseks vajutage kattele.
Kallake veepaaki vett, kuni süttib täis
veepaagi indikaator. Veepaagi maksi-
6 progress
maalne maht on 900 ml. Sellest piisab
umbes 55 - 60 minutiliseks küpsetami-
seks.
Tähtis Kasutage vedelikuna ainult vett.
Ärge kasutage filtreeritud
(demineraliseeritud) ega destilleeritud vett.
Ärge kasutage muid vedelikke!
Ärge valage veesahtlisse süttivaid alkohool-
seid vedelikke (grappat, viskit, konjakit
vms).
3.
Lükake veesahtel oma kohale.
4.
Pange toiduained õigesse küpsetus-
nõusse.
5. Valige temperatuurivahemikuks 130 °C
kuni 230 °C. Üle 230 °C temperatuuri-
del auruküpsetamine häid tulemusi ei
anna..
6. Tühjendage veepaak pärast iga auru-
küpsetust.
Hoiatus Pärast funktsiooni Pöördõhk
auruga kasutamist tuleks vähemalt 60
minutit oodata, et vesi vee
väljalaskeklapi kaudu väljuda ei saaks.
Tühja veepaagi indikaator
Indikaator näitab, et veepaak on tühi ja se-
da tuleb uuesti täita.
Lisateavet leiate jaotisest "Auruküpsetus".
Täis veepaagi indikaator
Indikaator näitab, et ahi on auruküpsetu-
seks valmis.
Kui kallate veepaaki liiga palju vett,
juhib turvaväljalaskeava liigse vee
ahju põhjale.
Eemaldage liigne vesi lapi või käsnaga.
Veepaagi tühjendamine
Tähtis Enne veepaagi tühjendamist
veenduge, et seade on jahtunud.
1. Valmistage ette äravoolutoru (C), mille
leiate kasutusjuhendiga samast paken-
dist. Kinnitage konnektor (B) äravoolu-
toru ühe otsa külge.
2.
Asetage äravoolutoru (C) teine ots anu-
masse. Paigutage see väljalaskeklapist
(A) allapoole.
3. Avage ahju uks ja kinnitage konnektor
(B) väljalaskeklapi (A) külge.
4.
Veepaagi tühjendamisel suruge kon-
nektorit pidevalt klapi suunas.
5. Kui vett enam ei voola, võtke konnektor
klapi küljest lahti.
Hoiatus Ärge kasutage väljalastud vett
veepaagi uuesti täitmiseks.
Veepaagis võib olla veidi vett, kui tühja
veepaagi indikaator
põleb. Oodake,
kuni vee väljavool väljalaskeklapi kaudu
lõpeb.
B
C
A
progress 7
KELLA FUNKTSIOONID
Elektronprogrammeerija
345
2 11
1
Funktsiooni indikaatorid
2
Kellaaja näidik
3
Funktsiooni indikaator
4
Nupp +
5
Valikunupp
6
Nupp -
Kella funktsioon Rakendus
Kellaaeg Kellaaja määramiseks, muutmiseks või kontrollimiseks.
Minutilugeja Pöördloenduse seadistamiseks. See funktsioon ei mõjuta ahju tööd.
Kestus Seadme tööaja määramiseks.
Lõpp Seadme väljalülitusaja määramiseks.
Saate kasutada funktsioone Kestus
ja Lõpp üheaegselt, et määrata aeg,
millal seade tuleb sisse ja välja lülitada.
Esmalt valige Kestus
, seejärel Lõpp
.
Kellafunktsioonide valimine
1.
Kestuse
ja Lõpu valimiseks valige
ahju funktsioon ja temperatuur. Minuti-
lugeja
puhul pole see vajalik.
2. Vajutage järjest valikunuppu, kuni vajali-
ku kellafunktsiooni indikaator hakkab
vilkuma.
3.
Vajutage + või - vajaliku kellafunktsiooni
valimiseks.
Näidikul kuvatakse valitud kellafunkt-
siooni indikaator. Kui määratud aeg
saab täis, hakkab indikaator vilkuma ja
kaks minutit kõlab helisignaal.
Funktsioonide Kestus ja Lõpp
puhul lülitub ahi automaatselt välja.
4. Vajutage nuppu, et signaal välja lülitada.
5.
Seadme väljalülitamiseks keerake ahju-
funktsioonide nupp ja temperatuuri-
nupp väljas-asendisse.
Kellafunktsioonide tühistamine
1.
Vajutage järjest valikunuppu, kuni vajali-
ku funktsiooni indikaator hakkab vilku-
ma.
2.
Vajutage ja hoidke all nuppu -.
Kella funktsioon lülitub mõne sekundi
pärast välja.
8 progress
TARVIKUTE KASUTAMINE
Hoiatus Vt ohutust käsitlevaid
peatükke.
Auruküpsetamisel kasutatavad nõud
Aurukomplekti tarvikud ei ole seadme-
ga kaasas. Lisateabe saamiseks pöör-
duge palun kohaliku edasimüüja poole.
Dieettoiduvorm auruküpsetusega funktsioo-
nidele
Klaasnõu (A)
Kaas (B)
Injektori toru (C)
•Injektor otseseks auruküpsetuseks (D)
progress 9
Terasrest (E)
C
Nõu koosneb klaasnõust, kaanest, milles
on avaus injektori toru jaoks (C) ja terasres-
tist, mis asetatakse küpsetusnõu põhjale.
C
D
Injektor ja injektori toru. "C" on injektori toru
auruküpsetuseks, "D" on injektor otseseks
auruküpsetuseks.
Auruküpsetus dieettoiduvormis
Pange toit küpsetusnõus olevale terasresti-
le ja pange kaas peale. Lükake injektori to-
ru spetsiaalsesse dieettoiduvormi kaanes
olevasse avasse. Pange küpsetusvorm alt-
poolt lugedes teisele ahjutasandile. Pange
injektori toru teine ots auru sisselaskeavas-
se (Vt jaotist "Toote kirjeldus").
Jälgige, et injektori toru ei oleks tõkestatud
ega puutuks vastu ahju laes olevat kuumu-
tuselementi. Seadke ahi auruküpsetuse
funktsioonile.
10 progress
Otsene auruküpsetus
Pange toit küpsetusnõus olevale terasresti-
le. Lisage veidi vett. Pange injektor (D) in-
jektori toru (C) otsa. Ühendage teine ots
auru sisselaskeavasse.
Tähtis Ärge kasutage nõu kaant.
Kui küpsetate kana, parti, kalkunit, talleliha,
suuremat kala vms, pange injektor (D) otse
liha õõnsusse. Jälgige, et avad ei oleks blo-
keeritud.
Pange küpsetusvorm altpoolt lugedes esi-
mesele või teisele ahjutasandile. Jälgige, et
injektori toru ei oleks tõkestatud ega puu-
tuks vastu ahju laes olevat kuumutusele-
menti. Seadke ahi auruküpsetuse funkt-
sioonile.
Lisateavet auruküpsetuse kohta leiate jaoti-
sest "Vihjeid ja näpunäiteid" auruküpsetuse
tabelitest.
Tähtis Injektori toru on mõeldud spetsiaal-
selt küpsetamiseks ega sisalda ohtlikke
materjale.
Tähtis
Olge ettevaatlik, kui kasutate injektorit ahju
töötamise ajal. Kui ahi on kuum, kasutage
injektori käsitsemisel alati pajakindaid. Kui te
aurufunktsiooni ei kasuta, eemaldage injek-
torid alati ahjust.
Ärge asetage kuuma küpsetusnõud külma-
le või märjale pinnale.
progress 11
Ärge kallake kuuma küpsetusnõusse külma
vedelikku.
Ärge kasutage küpsetusnõud tulisel pliidi-
pinnal.
Ärge puhastage küpsetusnõud abrasiivsete
ainete või küürimispastadega.
LISAFUNKTSIOONID
Jahutusventilaator
Seadme töö ajal lülitub jahutusventilaator
automaatselt sisse, et hoida seadme pin-
nad jahedana. Kui lülitate seadme välja,
jääb jahutusventilaator tööle, kuni tempera-
tuur on seadmes piisavalt alanenud.
Ohutustermostaat
Seadme vale kasutamine või katkised osad
võivad põhjustada ohtlikku ülekuumene-
mist. Selle ärahoidmiseks on ahjul olemas
ohutustermostaat, mis katkestab toiteva-
rustuse. Ahi lülitub uuesti automaatselt sis-
se, kui temperatuur on langenud.
VIHJEID JA NÄPUNÄITEID
Seadmes on viis riiulitasandit. Alustage
tasandite arvestamist alati seadme põh-
jast.
Seadmes on õhuringlust ja pidevat auru-
ringlust tekitav erisüsteem. See võimal-
dab toitu valmistada aurukeskkonnas,
mis hoiab toidu seest pehme ja pealt krõ-
bedana. Ahjus ringlev õhk kiirendab toidu
küpsemist ja vähendab energiatarvet mii-
nimumini.
Niiskus võib kondenseeruda seadmesse
või selle klaaspaneelidele. See on nor-
12 progress
maalne. Kui avate ahju ukse toidu valmis-
tamise ajal, hoiduge alati tahapoole. Kon-
denseerumise vähendamiseks laske ahjul
enne küpsetamise alustamist 10 minutit
töötada.
Kuivatage ahjust niiskus iga kord pärast
seadme kasutamist.
Küpsetades ärge pange nõusid otse ahju
põhjale ega katke ahju osi fooliumiga kin-
ni. See võib muuta küpsetamise tulemusi
ja kahjustada ahjuemaili.
Kookide küpsetamine
Ärge avage ahjuust enne kui ¾ küpsetu-
sajast on möödunud.
Kui kasutate samaaegselt kahte küpse-
tusplaati, hoidke nende vahele jääv ahju-
tasand tühi.
Liha ja kala küpsetamine
Väga rasvaste toitude küpsetamisel kasu-
tage sügavat panni, et vältida ahju püsi-
vate plekkide tekkimist.
Et mahl lihast välja ei valguks, laske prael
enne lahtilõikamist umbes 15 minutit
seista.
Et ahjust küpsetamise ajal liiga palju suit-
su ei tuleks, kallake sügavasse panni vei-
di vett. Suitsu kondenseerumise vältimi-
seks lisage vett kohe, kui see on ära au-
ranud.
Toiduvalmistamise ajad
Toiduvalmistamise ajad sõltuvad toidu tüü-
bist, konsistentsist ja mahust.
Esialgu jälgige toiduvalmistamisel seadme
tööd. Leidke selle seadme kasutamisel pari-
mad seaded (soojusaste, toiduvalmistamise
aeg jne) oma keedunõudele, retseptidele ja
kogustele.
Küpsetamise ja röstimise tabel
KOOGID
TOIDU TÜÜP
Ülemine + alumine
kuumutus
Pöördõhk
Küpse-
tusaeg
[min]
Märkused
Ahju ta-
sand
Temp
[°C]
Ahju ta-
sand
Temp
[°C]
Vahustatud
road
2 170 3 (2 ja 4) 160 45 - 60 Koogivormis
Muretainas 2 170 3 (2 ja 4) 160 20 - 30 Koogivormis
Peti-juustukook 1 170 2 165 60 - 80 26 cm koogivor-
mis
Õunakook (õu-
napirukas)
2 170 2 (vasak ja
parem)
160 80 - 100 Kahes 20 cm
koogivormis traa-
trestil
1)
Struudel 3 175 2 150 60 - 80 Küpsetusplaadil
Keedisekook 2 170 2 (vasak ja
parem)
165 30 - 40 26 cm koogivor-
mis
Keeks 2 170 2 160 50 - 60 26 cm koogivor-
mis
Jõulukook / rik-
kaliku puuvilja-
täidisega kook
2 160 2 150 90 - 120 20 cm koogivor-
mis
1)
Ploomikook 1 175 2 160 50 - 60
Leivavormis
1)
Väikesed koo-
gid - ühel ta-
sandil
3 170 3 140 -
150
20 - 30 Küpsetusplaadil
progress 13
TOIDU TÜÜP
Ülemine + alumine
kuumutus
Pöördõhk
Küpse-
tusaeg
[min]
Märkused
Ahju ta-
sand
Temp
[°C]
Ahju ta-
sand
Temp
[°C]
Väikesed koo-
gid - kahel ta-
sandil
- - 2 ja 4 140 -
150
25 - 35 Küpsetusplaadil
Väikesed koo-
gid - kolmel ta-
sandil
- - 1, 3 ja 5 140 -
150
30 - 45 Küpsetusplaadil
Küpsised/soo-
lapulgad - ühel
tasandil
3 140 3 140 -
150
30 - 35 Küpsetusplaadil
Küpsised/soo-
lapulgad - kahel
tasandil
- - 2 ja 4 140 -
150
35 - 40 Küpsetusplaadil
Küpsised/soo-
lapulgad - kol-
mel tasandil
- - 1, 3 ja 5 140 -
150
35 - 45 Küpsetusplaadil
Beseed - ühel
tasandil
3 120 3 120 80 - 100 Küpsetusplaadil
Beseed - kahel
tasandil
- - 2 ja 4 120 80 - 100
Küpsetusplaadil
1)
Kuklid 3 190 3 190 12 - 20
Küpsetusplaadil
1)
Ekleerid - ühel
tasandil
3 190 3 170 25 - 35 Küpsetusplaadil
Ekleerid - kahel
tasandil
- - 2 ja 4 170 35 - 45 Küpsetusplaadil
Plaadikoogid 2 180 2 170 45 - 70 20 cm koogivor-
mis
Rikkaliku puu-
viljatäidisega
kook
1 160 2 150 110 - 120 24 cm koogivor-
mis
Victoria kook 1 170 2 (vasak ja
parem)
160 50 - 60 20 cm koogivor-
mis
1) Eelsoojendage 10 minutit.
SAI, LEIB JA PITSA
TOIDU TÜÜP
Tavaline küpseta-
mine
Pöördõhuga küpse-
tamine
Küpsetus-
aeg [min]
Märkused
Ahju ta-
sand
Temp
[°C]
Ahju ta-
sand
Temp
[°C]
Sai 1 190 1 190 60 - 70
1-2 tk, 500 g/tk
1)
Rukkileib 1 190 1 180 30 - 45 Leivavormis
Kuklid 2 190 2 (2 ja 4) 180 25 - 40 6-8 kuklit küpse-
tusplaadil
1)
Pitsa 1 230 -
250
1 230 -
250
10 - 20 Küpsetusplaadil
või sügaval pan-
nil
1)
14 progress
TOIDU TÜÜP
Tavaline küpseta-
mine
Pöördõhuga küpse-
tamine
Küpsetus-
aeg [min]
Märkused
Ahju ta-
sand
Temp
[°C]
Ahju ta-
sand
Temp
[°C]
Karaskid 3 200 3 190 10 - 20
Küpsetusplaadil
1)
1) Eelsoojendage 10 minutit.
LAHTISED PIRUKAD
TOIDU TÜÜP
Tavaline küpseta-
mine
Pöördõhuga küpse-
tamine
Küpsetus-
aeg [min]
Märkused
Ahju ta-
sand
Temp
[°C]
Ahju tasand
Temp
[°C]
Pastakook 2 200 2 180 40 - 50 Vormis
Juurviljakook 2 200 2 175 45 - 60 Vormis
Quiche 1 180 1 180 50 - 60
Vormis
1)
Lasanje 2 180 -
190
2 180 -
190
25 - 40
Vormis
1)
Cannelloni 2 180 -
190
2 180 -
190
25 - 40
Vormis
1)
1) Eelsoojendage 10 minutit.
LIHA
TOIDU TÜÜP
Tavaline küpseta-
mine
Pöördõhuga küpse-
tamine
Küpsetus-
aeg [min]
Märkused
Ahju ta-
sand
Temp
[°C]
Ahju tasand
Temp
[°C]
Veiseliha 2 200 2 190 50 - 70 Ahjurestil
Sealiha 2 180 2 180 90 - 120 Ahjurestil
Vasikaliha 2 190 2 175 90 - 120 Ahjurestil
Inglise rostbiif,
väheküps
2 210 2 200 50 - 60 Ahjurestil
Inglise rostbiif,
poolküps
2 210 2 200 60 - 70 Ahjurestil
Inglise rostbiif,
täisküps
2 210 2 200 70 - 75 Ahjurestil
Sea abatükk 2 180 2 170 120 - 150 Kamaraga
Sea sääretükk 2 180 2 160 100 - 120 2 tükki
Lambaliha 2 190 2 175 110 - 130 Kints
Kana 2 220 2 200 70 - 85 Terve
Kalkun 2 180 2 160 210 - 240 Terve
Part 2 175 2 220 120 - 150 Terve
Hani 2 175 1 160 150 - 200 Terve
Küülik 2 190 2 175 60 - 80 Tükkideks lõiga-
tuna
Metsjänes 2 190 2 175 150 - 200 Tükkideks lõiga-
tuna
progress 15
TOIDU TÜÜP
Tavaline küpseta-
mine
Pöördõhuga küpse-
tamine
Küpsetus-
aeg [min]
Märkused
Ahju ta-
sand
Temp
[°C]
Ahju tasand
Temp
[°C]
Faasan 2 190 2 175 90 - 120 Terve
KALA
TOIDU TÜÜP
Tavaline küpsetami-
ne
Pöördõhuga küpse-
tamine
Küpsetus-
aeg [min]
Märkused
Ahju ta-
sand
Temp
[°C]
Ahju ta-
sand
Temp
[°C]
Forell/merilati-
kas
2 190 2 175 40 - 55 3-4 kala
Tuunikala/lõhe 2 190 2 175 35 - 60 4-6 fileed
Turbogrill
Veiseliha
TOIDU TÜÜP Kogus Ahju tasand
Temperatuur
[°C]
Aeg [min]
Rostbiif või filee, vä-
heküps
paksuse cm
kohta
1
190 - 200
1)
5 - 6
Rostbiif või filee, pool-
küps
paksuse cm
kohta
1
180 - 190
1)
6 - 8
Rostbiif või filee, täis-
küps
paksuse cm
kohta
1
170 - 180
1)
8 - 10
1) Eelsoojendage ahi.
Sealiha
TOIDU TÜÜP Kogus Ahju tasand
Temperatuur
[°C]
Aeg [min]
Abatükk, kael, kints 1 - 1,5 kg 1 160 - 180 90 - 120
Karbonaad, ribipraad 1 - 1,5 kg 1 170 - 180 60 - 90
Pikkpoiss 750 g - 1 kg 1 160 - 170 50 - 60
Seakoot (eelvalmista-
tud)
750 g - 1 kg 1 150 - 170 90 - 120
Vasikaliha
TOIDU TÜÜP Kogus Ahju tasand Temperatuur
[°C]
Aeg [min]
Röstitud vasikali-
ha
1 kg 1 160 - 180 90 - 120
Vasikakoot 1,5 - 2 kg 1 160 - 180 120 - 150
Lambaliha
TOIDU TÜÜP Kogus Ahju tasand Temperatuur
[°C]
Aeg [min]
Lambakoot, rösti-
tud lambaliha
1 - 1,5 kg 1 150 - 170 100 - 120
Lamba seljatükk 1 - 1,5 kg 1 160 - 180 40 - 60
Linnuliha
16 progress
TOIDU TÜÜP Kogus Ahju tasand Temperatuur
[°C]
Aeg [min]
Linnuliha portsjo-
nitükid
200-250 g/tk 1 200 - 220 30 - 50
Pool kana 400 - 500 g/tk 1 190 - 210 35 - 50
Kana, broiler 1 - 1,5 kg 1 190 - 210 50 - 70
Part 1,5 - 2 kg 1 180 - 200 80 - 100
Hani 3,5 - 5 kg 1 160 - 180 120 - 180
Kalkun 2,5 - 3,5 kg 1 160 - 180 120 - 150
Kalkun 4 - 6 kg 1 140 - 160 150 - 240
Kala (aurutatud)
TOIDU TÜÜP Kogus Ahju tasand Temperatuur
[°C]
Aeg [min]
Kala, terve 1 - 1,5 kg 1 210 - 220 40 - 60
Hoidistamine
Pehmed puuviljad
HOIDIS Temperatuur [°C]
Aeg mullikeste tek-
kimiseni [min]
Edasine kuumutus-
aeg 100 °C juures
[min]
Maasikad, mustikad,
vaarikad, küpsed tikrid
160 – 170 35 – 45
Luuviljalised
HOIDIS Temperatuur [°C]
Aeg mullikeste tek-
kimiseni [min]
Edasine kuumutus-
aeg 100 °C juures
[min]
Pirnid, küdooniad,
ploomid
160 – 170 35 – 45 10 – 15
Köögivili
HOIDIS Temperatuur [°C]
Aeg mullikeste tek-
kimiseni [min]
Edasine kuumutus-
aeg 100 °C juures
[min]
Porgandid
1)
160 – 170 50 – 60 5 – 10
Kurgid 160 – 170 50 – 60
Segaköögivili 160 – 170 50 – 60 5 – 10
Nuikapsas, herned,
spargel
160 – 170 50 – 60 15 – 20
1) Pärast seadme väljalülitamist jätke hoidis ahju.
Kuivatamine - Pöördõhk
Katke ahjuriiulid küpsetuspaberiga.
KÖÖGIVILI
TOIDU TÜÜP
Ahju tasand
Temperatuur
[°C]
Aeg [h]
1 tasand 2 tasandit
Oad 3 1/4 60 - 70 6 - 8
progress 17
TOIDU TÜÜP
Ahju tasand
Temperatuur
[°C]
Aeg [h]
1 tasand 2 tasandit
Piprad 3 1/4 60 - 70 5 - 6
Supiköögivili 3 1/4 60 - 70 5 - 6
Seened 3 1/4 50 - 60 6 - 8
Ürdid 3 1/4 40 - 50 2 - 3
PUUVILI
TOIDU TÜÜP
Ahju tasand
Temperatuur
[°C]
Aeg [h]
1 tasand 2 tasandit
Ploomid 3 1/4 60 - 70 8 - 10
Aprikoosid 3 1/4 60 - 70 8 - 10
Õunaviilud 3 1/4 60 - 70 6 - 8
Pirnid 3 1/4 60 - 70 6 - 9
Pöördõhk auruga
KONDIITRITOOTED
TOIDU TÜÜP Ahju tasand Temp [°C]
Küpsetusaeg
[min]
Märkused
Õunakook 2 160 60 - 80
20 cm koogivormis
1)
Puuviljakoogid 2 175 30 - 40 26 cm koogivormis
Puuviljakook 2 160 80 - 90 26 cm koogivormis
Keeks 2 160 35 - 45 26 cm koogivormis
Panettone 2 150 -160 70 - 100
20 cm koogivormis
1)
Ploomikook 2 160 40 - 50
Leivavormis
1)
Väikesed koogid 3 (2 ja 4) 150 -160 25 - 30 Küpsetusplaadil
Küpsised 3 (2 ja 4) 150 20 - 35 Küpsetusplaadil
Pärmitaignast kuklid 2 180 - 200 12 - 20
Küpsetusplaadil
1)
Brioche-kuklid 3 (2 ja 4) 180 15 - 20
Küpsetusplaadil
1)
1) Eelsoojendage ahju 10 minutit.
SAI, LEIB JA PITSA
TOIDU TÜÜP [g] Ahju tasand Temp [°C]
Küpse-
tusaeg
[min]
Märkused
Sai 1000 2 180 - 190 45 - 60 1 - 2 tükki, kumbki 500
g
1)
Saiakesed 500 2 (2 ja 4) 190 - 210 20 - 30 6-8 saia küpsetusplaa-
dil
1)
Pitsa 2 200 - 220 20 - 30
Küpsetusplaadil
1)
1) Eelsoojendage ahju 10 minutit.
LAHTISED PIRUKAD
TOIDU TÜÜP Ahju tasand Temp [°C]
Küpsetusaeg
[min]
Märkused
Köögiviljatäidisega 1 170 - 180 30 - 40 Vormis
18 progress
TOIDU TÜÜP Ahju tasand Temp [°C]
Küpsetusaeg
[min]
Märkused
Lasanje 2 170 - 180 40 - 50 Vormis
Kartuligratään 1 (2 ja 4) 160 - 170 50 - 60 Vormis
LIHA
TOIDU TÜÜP [g]
Ahju ta-
sand
Temp [°C]
Küpsetus-
aeg [min]
Märkused
Röstitud sealiha 1000 2 180 90 - 110 Traatrestil
Vasikaliha 1000 2 180 90 - 110 Traatrestil
Rostbiif 1000
väheküps 2 210 45 - 50 Traatrestil
poolküps 2 200 55 - 65 Traatrestil
täisküps 2 190 65 - 75 Traatrestil
Lambaliha 1000 2 175 110 - 130 Kints
Kana 1000 2 200 55 - 65 Terve
Kalkun 4000 2 170 180 - 240 Terve
Part 2000 - 2500 2 170 - 180 120 - 150 Terve
Hani 3000 1 160 - 170 150 - 200 Terve
Küülikuliha 2 170 - 180 60 - 90 Tükkideks lõiga-
tuna
KALA
TOIDU TÜÜP [g]
Ahju ta-
sand
Temp [°C]
Küpsetus-
aeg [min]
Märkused
Forell 1500 2 180 25 - 35 3-4 kala
Tuunikala 1200 2 175 35 - 50 4-6 fileed
Heik 2 200 20 - 30
KUUMUTAMINE AURUGA
TOIDU TÜÜP Ahju tasand Temp [°C]
Küpsetus-
aeg [min]
Märkused
Vormiroad/gratäänid 2 140 15 - 25
Kuumutage taldrikul
1)
Pasta ja kaste 2 140 10 - 15
Kuumutage taldrikul
1)
Lisandid (nt riis, kar-
tulid, pasta)
2 140 10 - 15
Kuumutage taldrikul
1)
Ühe-taldriku-road 2 140 10 - 15
Kuumutage taldrikul
1)
Liha 2 140 10 - 15
Kuumutage taldrikul
1)
Köögivili 2 140 10 - 15
Kuumutage taldrikul
1)
1) Eelsoojendage ahju 10 minutit.
Küpsetamine dieettoiduvormis funktsiooniga Pöördõhk + aurutus
KÖÖGIVILI
TOIDU TÜÜP Ahju tasand Temperatuur [°C] Küpsetusaeg [min]
Brokkoli, õisikud 2 150 20 - 25
progress 19
TOIDU TÜÜP Ahju tasand Temperatuur [°C] Küpsetusaeg [min]
Baklažaan 2 150 15 - 20
Lillkapsas, õisikud 2 150 25 - 30
Tomatid 2 150 15
Valge spargel 2 150 35 - 45
Roheline spargel 2 150 25 - 35
Suvikõrvits, viilud 2 150 20 - 25
Porgandid 2 150 35 - 40
Apteegitill 2 150 30 - 35
Nuikapsas 2 150 25 - 30
Paprikaribad 2 150 20 - 25
Selleriribad 2 150 30 - 35
LIHA
TOIDU TÜÜP Ahju tasand Temperatuur [°C] Küpsetusaeg [min]
Keedusink 2 150 55 - 65
Pošeeritud kanarind 2 150 25 - 35
Suitsu-seaseljatükk 2 150 80 - 100
KALA
TOIDU TÜÜP Ahju tasand Temperatuur [°C] Küpsetusaeg [min]
Forell 2 150 25 - 30
Lõhefilee 2 150 25 - 30
LISANDID
TOIDU TÜÜP Ahju tasand Temperatuur [°C] Küpsetusaeg [min]
Riis 2 150 35 - 40
Koorimata kartulid,
keskmised
2 150 50 - 60
Keedetud kartulid,
sektorid
2 150 35 - 45
Polenta 2 150 40 - 45
PUHASTUS JA HOOLDUS
Hoiatus Vt ohutust käsitlevaid
peatükke.
Puhastage seadme esikülge pehme lapi-
ga ning sooja vee ja pesuvahendiga.
Kasutage metallpindade puhastamiseks
tavalist puhastusainet.
Puhastage ahju sisemust pärast iga ka-
sutuskorda. Nii saate mustust hõlpsamini
eemaldada ja see ei kõrbe kinni.
Eemaldage tugev mustus spetsiaalset
ahjupuhastit kasutades.
Pärast iga kasutuskorda puhastage kõik
ahjutarvikud ja laske neil kuivada. Kasuta-
ge pehmet lappi sooja vee ja puhastusva-
hendiga.
Kui kasutate teflonkattega tarvikuid, siis
ärge puhastage neid intensiivsete puhas-
tusainetega või teravaservaliste esemete-
ga ega nõudepesumasinas. See võib
kahjustada teflonkatet.
20 progress
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28

Progress PBD3500X Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend