Electrolux EON3637X Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend

See käsiraamat sobib ka

Integreeritud elektriahi
EON3637
Kasutusjuhend
2
Lugupeetud klient
Palun lugege käesolev kasutusjuhend hoolikalt läbi ja hoidke see alles juhuks, kui teil tekib seadme
kohta tulevikus küsimusi.
Kui seade vahetab omanikku, palume koos seadmega anda kaasa ka käesolev juhend.
Tekstis kasutatakse järgmisi tähiseid:
Ohutusjuhised
Ettevaatust! Teie isikliku ohutusega seotud juhised.
Tähelepanu! Seadme kahjustamise vältimiseks ettenähtud juhised
Soovitused ja praktilised nõuanded
Keskkonnakaitsealane teave
3
Sisukord
Kasutusjuhend............................................................................................................................................. 4
Ohutusjuhised................................................................................................................................................... 4
Utiliseerimine .................................................................................................................................................... 5
Seadme kirjeldus .............................................................................................................................................. 6
Üldvaade............................................................................................................................................................. 6
Juhtimispaneel.................................................................................................................................................... 6
Ahju põhivarustus............................................................................................................................................... 7
Ahjutarvikud........................................................................................................................................................ 7
Enne esimest kasutuskorda ............................................................................................................................ 8
Kellaaja seadistamine ja muutmine.................................................................................................................... 8
Esmane pesemine.............................................................................................................................................. 8
Pliidiplaatide kasutamine................................................................................................................................. 9
Keetmine pliidiplaadil.......................................................................................................................................... 10
Kuidas lülitada kahekontuurilist pliidiplaati ......................................................................................................... 10
Ahju kasutamine ............................................................................................................................................... 11
Ahju sisse- ja väljalülitamine............................................................................................................................... 11
Ahjufunktsioonid ................................................................................................................................................. 12
Resti ning tavalise ja sügava ahjuplaadi paigaldamine...................................................................................... 13
Kellafunktsioonid................................................................................................................................................. 14
Kellanäidu väljalülitamine ................................................................................................................................... 15
Juhised, tabelid ja nõuanded .......................................................................................................................... 19
Toiduvalmistustabel............................................................................................................................................ 19
Küpsetamine....................................................................................................................................................... 20
Küpsetustabel............................................................................................................................................... 22
Vormiroogade tabel ..................................................................................................................................... 25
Sügavkülmutatud valmistoitude tabel........................................................................................................... 25
Praadimine.......................................................................................................................................................... 26
Praadimistabel.............................................................................................................................................. 26
Lapikute toitude grillimine................................................................................................................................... 28
Grillimistabel................................................................................................................................................. 28
Praadimine turbogrilliga...................................................................................................................................... 28
Konserveerimine................................................................................................................................................. 29
Kuivatamine........................................................................................................................................................ 30
Pesemine ja korrashoid ................................................................................................................................... 31
Ahju välisdetailid................................................................................................................................................. 31
Ahjukamber......................................................................................................................................................... 31
Tarvikud.............................................................................................................................................................. 31
Külgmised tugirestid ........................................................................................................................................... 31
Ahjuvalgustus ..................................................................................................................................................... 32
Ahju pesemine.................................................................................................................................................... 33
Ahjuuks............................................................................................................................................................... 34
Ahjuukse klaas.................................................................................................................................................... 36
Mida teha, kui... ................................................................................................................................................. 39
Hooldus ja tagavaraosad......................................................................................................................... 40
4
Kasutusjuhend
Ohutusjuhised
Käesolev seade vastab järgmistele Euroopa Liidu normatiividele:
73/23/EMÜ, 19.02.1973, "Madalpingedirektiiv"
89/336/EMÜ, 03.05.1989, "Elektromagnetilise ühilduvuse direktiiv",
kaasa arvatud täiendused 92/31 EMÜ
93/68/EMÜ, 22.07.1993 "CE-märgistamise direktiiv“
Elektriohutus
Seadme elektriühendusi tohib lasta teostada ainult vastava kvalifikatsiooniga elektrikul.
Kui seadmel tekivad tööhäired või kahjustused, keerake või lülitage kaitsmed välja.
Seadet tohivad remontida ainult vastava ala spetsialistid.
Ebaprofessionaalne remont võib põhjustada väga ohtlikke tagajärgi. Remondivajaduse korral
pöörduge meie hoolduskeskusse.
Meetmed laste ohutuse tagamiseks
Ärge kunagi jätke lapsi seadme töötamise ajal järelevalveta.
Ohutusnõuded seadme kasutamisel
Käesolev seade on ette nähtud ainult kodumajapidamises kasutamiseks, st toiduainete
praadimiseks, keetmiseks ja küpsetamiseks.
Olge seadme ühendamisel elektrivõrku seadme lähedal paikneva pistikupesa kaudu ettevaatlik.
Toitekaabel ei tohi mitte mingil juhul puutuda kuuma ahjuukse vastu või jääda ukse vahele kinni.
Ettevaatust: Põletusoht! Töötava ahju siseruumi temperatuur on väga kõrge.
Kui ahjus valmistatava toidu retsept näeb ette alkoholi sisaldavaid lisandeid, võib tekkida
kergestisüttiv alkoholi ja õhu segu. Sellisel juhul avage ahjuuks ettevaatlikult. Hoidke hõõguvad
ained, sädemed ja tuli ahjust eemal.
Märkus akrüülamiidi kohta
Uusimate teaduslike uuringute kohaselt võib toiduainete intensiivne termiline töötlemine eesmärgiga
saada krõbedat pruunistatud kihti põhjustada akrüülamiidi kahjuliku toime tõttu ohtu tervisele.
Eelkõige kehtib see tärklist sisaldavate toiduainete kohta. Seetõttu on soovitatav küpsetada võimalikult
madalal temperatuuril ning toite mitte tugevasti pruunistada.
5
Kuidas vältida seadme kahjustamist
Ärge katke ahjuruumi alumiiniumfooliumiga ning ärge asetage küpsetusplaati, potti jne ahjuruumi
põhja, sest muidu võib ahjuemail saada tekkiva kuumuse akumulatsiooni tõttu kahjustada.
Küpsetusplaadilt tilkuv puuviljamahl jätab plekid, mida ei ole enam võimalik eemaldada.
Kasutage väga niiskete kookide all sügavat ahjuplaati.
Ärge asetage avatud ahjuuksele raskusi.
Ärge valage vett otse kuuma ahju. Email võib saada kahjustada ja ahjupind võib osaliselt värvust
muuta.
Jõu rakendamisel – eelkõige esiklaasi servadele – võib klaas puruneda.
Ärge hoidke ahjus põlevaid esemeid. Need võivad ahju sisselülitamisel süttida.
Ärge hoidke ahjus niiskeid toiduaineid. Need võivad kahjustada ahju emailkatet.
Märkus ahju emailkatte kohta
Ahju kasutamisel tekkinud ahju emailkatte värvimuutused ei mõjuta negatiivselt ahju tavapärast või
eeskirjadele vastavat kasutamist. Need ei kujuta endast seetõttu defekti, millele laieneks garantii.
Utiliseerimine
Pakkematerjalid
Kõik pakkematerjalid on keskkonna suhtes kahjutud ja sobivad korduvkasutamiseks.
Plastosad on varustatud erimärgistusega, näiteks: >PE< polüetüleen, >PS< polüstürool jne.
Viige pakkematerjalid vastavalt märgistusele spetsiaalsetesse korduvkasutusmaterjalide
konteineritesse.
Vana seade
Seadmel või selle pakendil olev tähis
tähendab, et seda seadet ei tohi käidelda koos olmeprügiga.
Selle asemel tuleb seade utiliseerimiseks viia vanade elektri- ja elektroonikaseadmete vastuvõtupunkti.
Käesoleva toote eeskirjadele vastav käitlemine tagab võimalike negatiivsete keskkonna- ja tervise-
mõjude ärahoidmise, mis vastasel juhul võiksid tekkida selle toote ebaõigel käitlemisel.
Täpsemat teavet käesoleva toote käitlemise kohta saate kohalikust omavalitsusest, jäätmekäitlus-
firmast või kauplusest, kust seadme ostsite.
Ettevaatust! Kasutusea lõpule jõudnud seadme ohutuse tagamiseks tuleb see enne äraviskamist
muuta kasutuskõlbmatuks.
Selleks ühendage seade elektrivõrgust lahti ja eemaldage toitekaabel seadme küljest.
6
Seadme kirjeldus
Üldvaade
Juhtimispaneel
Juhtimispaneel
Luugi käepide
Klaasuks
Temperatuuri märgutuli
Kellaaja näit
Töörežiimi märgutuli
Ahjufunktsioonid
Tem
p
eratuuri valimine
Kellafunktsioonide nupud
Pliidiplaatide lülitid
7
Ahju põhivarustus
Väljatõmmatavad külgmised tugirestid
Ahjutarvikud
Rest
Nõude, koogivormide, praetavate ja grillitavate toitude
asetamiseks.
Ahjuplaat
Kookidele ja küpsistele.
Sügav ahjuplaat
Küpsetamiseks ja praadimiseks või rasvapüüdeplaadina
kasutamiseks.
Ülemine kuumutuselement ja grillküttekeha
A
h
j
utasandid
Ahjuvalgustus
Ventilaator
Alumine kuumutuselement
8
Enne esimest kasutuskorda
Kellaaja seadistamine ja muutmine
Ahju töötamiseks tuleb ette anda toiduvalmistamise aeg.
Pärast seadme elektrivõrku ühendamist või voolu taga-
situlekul pärast voolukatkestust hakkab kellaaja märgutuli
automaatselt vilkuma.
1. Juba seadistatud kellaaja muutmiseks tuleb nuppu
Programmeerimine
vajutada nii mitu korda, kuni
kellaaja märgutuli
hakkab vilkuma.
2. Seadistage nupuga või nupuga õige kellaaeg.
Umbes 5 sekundi pärast lõpeb vilkumine ning kell näitab
seadistatud kellaaega.
Seade on kasutusvalmis.
Kellaaega saab muuta ainult siis, kui ei ole sisse lülitatud
automaatprogrammi (Kestus
või Lõpp ).
Esmane pesemine
Enne ahju esmakordset kasutamist tuleb seda põhjalikult pesta.
Tähelepanu: Ärge kasutage aktiivseid keemilisi puhastusvahendeid ega kaabitsaid!
Ahju pind võib saada kahjustada.
Ahju metallist esipaneeli puhastamiseks kasutage müügilolevaid metallpindade hooldusvahendeid.
1. Seadke ahjufunktsioonide lüliti valgustuse
asendisse.
2. Eemaldage ahjust kõik tarvikud ja ahjuplaatide tugirestid ning puhastage neid leeliselise
pesemisvahendi sooja lahusega.
3. Peske ahju samuti leeliselise pesemisvahendi sooja lahusega.
Seejärel pühkige ahi kuivaks.
4. Pühkige ahju esipaneeli niiske lapiga.
9
Pliidiplaatide kasutamine
Lugege ka pliidiplaadi kasutusjuhendit. Selles on toodud tähtsad juhised keedunõude, pliidiplaadi
kasutamise, puhastamise ja korrashoiu kohta.
Pliidiplaatide lülitid võivad olla allasurutud, “süvistatud”
või väljatõmmatud asendis. Pliidiplaadi lüliti kasutamiseks vajutage vastavat lülitit.
Lüliti tuleb “süvistatud” asendist välja.
Kuumutusastmed
Kuumutusastmeid saab valida vahemikus 1 kuni 9.
On võimalikud vahepealsed kuumutusastmed 2 kuni 7.
1 = minimaalne kuumutamine
9 = maksimaalne kuumutamine
= kahekontuurilise pliidiplaadi sisselülitamine
Jääksoojuse ärakasutamiseks lülitage keedutsoon välja umbes 5–10 minutit enne keetmise lõppu.
See võimaldab säästa elektrienergiat.
eesmine vasak tagumine vasak tagumine parem eesmine parem
Pliidiplaatide lülitid
10
Keetmine pliidiplaadil
1. Keemaviimiseks/praadimiseks seadistage pliidiplaat
suurele võimsusele.
2. Niipea, kui hakkab eralduma aur või rasv kuumeneb,
lülitage ümber pidevaks keetmiseks vajalikule astmele.
3. Toiduvalmistamise lõpetamiseks pöörake lüliti
nullasendisse.
Töörežiimi märgutuli põleb nii kaua, kuni on sisse lülitatud kasvõi üks pliidiplaat.
Kuidas lülitada kahekontuurilist pliidiplaati
Kahekontuurilise pliidiplaadi sisselülitamiseks tuleb lülitit pöörata päripäeva, kuid mitte piirikust edasi!
1. Pöörake kahekontuurilise pliidiplaadi lülitit päripäeva,
aga seejärel kergelt peale surudes edasi lõpuni
positsioonile 9, mida tähistab sümbol
.
2. Seejärel pöörake lüliti tagasi soovitud tööasendisse.
3. Toiduvalmistamise lõpetamisel tuleb lüliti seada uuesti
asendisse “Välja lülitatud”.
Kahekontuurilise pliidiplaadi igal sisselülitamisel lülitub täiendav kuumutuskontuur uuesti sisse.
11
Ahju kasutamine
Ahju sisse- ja väljalülitamine
Temperatuuri märgutuli
Ahjufunktsioonid Temperatuuri valimine
1. Pöörake ahjufunktsioonide lüliti soovitud funktsioonile.
2. Pöörake temperatuurivaliku lüliti soovitud temperatuurile. Töörežiimide märgutuli põleb nii kaua,
kuni ahju kasutatakse. Temperatuuri märgutuli põleb ahju soojenemise ajal.
3. Ahju väljalülitamiseks pöörake ahjufunktsioonide lüliti ja temperatuurivaliku lüliti väljalülitatud
asendisse.
Õhkjahutus
Seadme pealispinna jahutamise ventilaator lülitub sisse automaatselt.
Pärast ahju väljalülitamist töötab ventilaator seadme jahutamiseks veel edasi ning lülitub seejärel
automaatselt välja.
12
Ahjufunktsioonid
Ahjul on järgmised funktsioonid:
Ahju funktsioon Kasutamine
Kuumutuselement/
ventilaator
Ahjuvalgustus
Selle funktsiooni abil saab ahju
siseruumi valgustuse, näiteks
puhastamise ajaks, sisse lülitada.
Kuuma õhuga
küpsetamine
Küpsetamiseks ühel või kahel
ahjutasandil.
Seadistage ahju temperatuur 20–40 °C
võrra madalamaks kui ülemise ja alu-
mise kuumutuselemendiga küpseta-
misel.
Ülemine kuumutuselement,
alumine kuumutuselement,
ventilaator
Mahuline turbogrill Suurte liha- või linnulihatükkide praa-
dimiseks ühel tasandil. See funkt-
sioon sobib ka erinevate toiduainete
gratineerimiseks ja üleküpseta-
miseks.
Grill, ventilaator
Grill Lapikute toiduainete grillimine, mis
paigutatakse resti keskele, ning rös-
timine.
Grill
Suur grill Lapikute toiduainete grillimine suures
koguses ja röstimine.
Grill, ülemine kuumutus-
element
Ülemise kuumutus-
elemendiga küpse-
tamine
Tainast toitude ja vormiroogade
valmistamine.
Ülemine kuumutuselement
Alumise kuumutus-
elemendiga
küpsetamine
Kookide järelküpsetamine
krõbeda kooriku saamiseks.
Alumine kuumutuselement
Ülemise ja alumise
kuumutuselemendiga
küpsetamine
Küpsetamine ja praadimine ühel
ahjutasandil.
Ülemine kuumutuselement,
alumine kuumutuselement
13
Resti ning tavalise ja sügava ahjuplaadi paigaldamine
Ahjuplaatide kaitse väljalibisemise ja viltuvajumise eest
Väljatulekukaitse tagamiseks on kõigi ahjuplaatide vasak- ja parempoolses servas väike allapoole
suunatud kumerus.
Ahjuplaadid tuleb paigaldada alati nii, et see kumerus jääb ahjuruumi tagaossa.
See kumerus on tähtis ka ahjuplaatidele viltuvajumistõkke andmiseks.
Tavalise või sügava ahjuplaadi paigaldamine:
Lükake tavaline või sügav küpsetusplaat valitud
ahjutasandile juhikute vahele.
Resti paigaldamine:
Paigaldage rest nii, et selle jalad on pööratud allapoole.
Lükake rest valitud ahjutasandil juhikute vahele.
Tänu restil ümberringi olevale kõrgele raamile on küpse-
tusnõud täiendavalt kaitstud mahalibisemise eest.
Resti ja sügava ahjuplaadi üheaegne kasutamine:
Asetage rest sügavale ahjuplaadile.
Lükake sügav ahjuplaat valitud ahjutasandil juhikute vahele.
14
Kellafunktsioonid
Funktsioonide märgutuled Kellaaja näit Funktsioonide märgutuled
Meeldetuletussignaal:
Helisignaali seadistamiseks, mis annab märku teatud ajavahemiku möödumisest.
Selle aja möödudes kostab helisignaal. See funktsioon ei avalda mõju ahju töötamisele.
Kestus:
Ahju kasutusaja seadistamiseks.
Lõpp:
Ahju väljalülitusaja seadistamiseks.
Kellaaeg:
Kellaaja seadistamiseks ja muutmiseks ning kellaaja pidevaks või perioodiliseks näitamiseks.
(Vt ka punkti “Enne esmakordset kasutuselevõttu”.)
Selgitused kellafunktsioonide kohta
Pärast mingi funktsiooni valimist vilgub vastava funktsiooni märgutuli u. 5 sekundit.
Selle aja jooksul saab nuppudega
või seadistada soovitud aega.
Pärast soovitud aja seadistamist vilgub vastava funktsiooni märgutuli veel u. 5 sekundit.
Seejärel jääb märgutuli pidevalt põlema. Algab seadistatud aja tagasiarvestus.
Helisignaali lõpetamiseks tuleb vajutada mis tahes nuppu.
Soovitud ahjufunktsiooni ja temperatuuri saab valida pärast kellafunktsioonide “Kestus” ja
“Lõpp”
seadistamist.
Toiduvalmistustoimingu lõppedes pöörake ahjufunktsioonide lüliti ja temperatuurivaliku lüliti uuesti
väljalülitatud asendisse.
Nupp
Nupp
Programmeerimisnupp
15
Kellanäidu väljalülitamine
Kellanäidu väljalülitamine võimaldab säästa elektrienergiat.
Kellanäidu väljalülitamine
Hoidke suvalist kahte nuppu all nii kaua (u. 10 sekundit), kuni ahju kellanäit kustub.
Kellanäidu sisselülitamine
Hoidke suvalist nuppu all nii kaua (u. 10 sekundit), kuni kellanäit ilmub uuesti näidikule.
Kellanäitu saab välja lülitada ainult siis, kui ei kasutata ühtegi kellafunktsioonidest “Kestus” ,
“Lõpp”
või “Meeldetuletussignaal” .
Meeldetuletussignaal
1. Vajutage programmeerimisnuppu nii mitu korda,
kuni märgutuli “Meeldetuletussignaal”
hakkab
vilkuma.
2. Seadistage nupuga
või nupuga soovitud
meeldetuletusaeg (maks. 2 tundi ja 30 minutit ).
Umbes 5 sekundi pärast näidatakse näidikul allesjäänud
aega. Meeldetuletussignaali funktsiooni
märgutuli
põleb.
Kui etteantud aeg on möödunud, hakkab märgutuli vilkuma
ja 2 minuti jooksul kostab helisignaal.
Helisignaali väljalülitamiseks tuleb vajutada suvalist nuppu.
16
Kestus
1. Vajutage programmeerimisnuppu
nii mitu korda,
kuni funktsiooni “Kestus”
märgutuli hakkab vilkuma.
2. Seadistage nupuga või nupuga soovitud
toiduvalmistusaeg.
Umbes 5 sekundi pärast hakkab näidik uuesti näitama
kellaaega. Funktsiooni “Kestus”
märgutuli põleb.
Kui etteantud aeg on möödunud, hakkab vastava funkt-
siooni märgutuli vilkuma, 2 minuti jooksul kostab heli-
signaal ning seejärel lülitub ahi välja.
3. Helisignaali ja programmi lõpetamiseks tuleb vajutada
mis tahes nuppu.
17
Lõpp
1. Vajutage programmeerimisnuppu
nii mitu korda,
kuni funktsiooni “Lõpp”
märgutuli hakkab vilkuma.
2. Seadistage nupuga või nupuga vajalik välja-
lülitusaeg.
Umbes 5 sekundi pärast hakkab näidik uuesti näitama
kellaaega.
Funktsiooni “Lõpp”
märgutuli põleb.
Kui etteantud aeg on möödunud, hakkab vastava funkt-
siooni märgutuli vilkuma, 2 minuti jooksul kostab heli-
signaal ning seejärel lülitub ahi välja.
3. Helisignaali ja programmi lõpetamiseks tuleb vajutada
mis tahes nuppu.
18
Funktsioonide “Kestus” ja “Lõpp” kasutamine kombineeritult
Kui ahju soovitakse mingil hilisemal ajahetkel automaatselt sisse ja välja lülitada, saab funktsioone
“Kestus”
ja “Lõpp” kasutada üheaegselt.
1. Seadistage funktsiooniga “Kestus”
aeg, mida toit
vajab valmimiseks.
Antud juhul: 1 tund
2. Seadistage funktsiooniga “Lõpp” aeg, millal toit
peab olema valmis.
Antud juhul: 14:05.
Funktsioonide “Kestus”
ja “Lõpp” märgutuled
põlevad ja näidikul näidatakse kellaaega.
Antud juhul: 12:05.
Seadistatud kellaajal lülitub ahi automaatselt sisse.
Antud juhul: kell 13:05.
Seadistatud toiduvalmistusaja möödudes lülitub ahi uuesti
välja.
Antud juhul: kell 14:05.
19
Juhised, tabelid ja nõuanded
Toiduvalmistustabel
Alljärgnevas tabelis toodud andmed on orienteeruvad.
Kuumu-
tusaste
Toiduvalmis-
tamise viis
Kasutamine Kestus Juhised/soovitused
0
Jääksoojus, asend
“välja lülitatud”
1
Soojas-
hoidmine
Valmistatud toitude
soojashoidmine
vastavalt
vajadusele
Katke kaanega
Üles-
sulatamine
Hollandi kaste; koorevõi,
šokolaadi, želatiini
ülessulatamine
5-25 min. Vahetevahel segage
1-2
Paksenda-
mine
Klopitud omlett,
munaželee
10-40 min. Katke kaanega
2-3
Hautamine
Riisi ja piimatoitude hau-
tamine, valmistoitude
soojendamine
25-50 min.
Valage riis vette, suurendades
mahtu vähemalt kaks korda. Piima-
tooteid tuleb vahetevahel segada.
3-4
Aurutamine,
kupatamine
Juurviljade ja kala auru-
tamine, liha hautamine
20-45 min.
Juurviljadele lisage väga vähe vett
(mitte üle mõne supilusikatäie)
Kartulite keetmine 20-60 min.
Kasutage vähe vett, näiteks
maksimaalselt ¼ l vett
750 g kartulite kohta
4-5
Keetmine
Suurema toidukoguse,
paksude ja muude
suppide keetmine
60-150 min.
kuni 3 l vedelikku pluss toidu
koostisained
6-7
Vähene
praadimine
Šnitsel, vorstid “cordon
bleu”, pikkpoiss, frikadellid,
toored praevorstid, maks,
klimbid, muna, omlett,
frititud pontšikud
pidev
praadimine
Vahetevahel pöörake toit ringi
7-8
Intensiivne
praadimine
Kartulipannkoogid,
fileetükkidest praed,
biifsteegid, karaskid
5-15 min.
mõlemalt
poolt
Vahetevahel pöörake toit ringi
9
Keemaajamine,
praadimine,
frittimine
Suurema veekoguse keemaajamine, klimpide keetmine, liha praadimine
(guljašš, paneeritud praed), friikartulite frittimine
Vedelike keemaviimiseks ja toitude praadimiseks on soovitatav pliidiplaat lülitada maksimaalsele kuu-
mutusastmele. Pikema valmimisajaga toitude lõpuni valmistamisel võib pliidiplaadi seejärel lülitada
soovitud kuumutusastmele.
Ülekuumenenud rasv ja toiduõli võivad kergesti süttida. Seetõttu ei tohi toitude valmistamisel rasvas
või õlis (näiteks friikartulite valmistamisel) ahju juurest ära minna.
20
Küpsetamine
Ahjufunktsioonid Kuuma õhuga küpsetamine
või
Ülemise ja alumise kuumutuselemendiga küpsetamine
Küpsetusvormid
Funktsiooni “Ülemine/alumine kuumutuselement” jaoks sobivad tumedast metallist vormid ja
pinnakattega vormid.
Kuuma õhuga küpsetamise funktsiooni jaoks sobivad ka heledad metallvormid.
Ahjutasandid
Funktsiooniga “Ülemine/alumine kuumutuselement” saab küpsetada ainult ühel ahjutasandil.
Kuuma õhuga küpsetamise funktsiooniga saab kuivi kondiitritooteid ja väikesi kondiitritooteid
küpsetada kahel küpsetusplaadil üheaegselt.
1 ahjuplaat:
näiteks ahjutasand 3
1 küpsetusvorm:
näiteks ahjutasand 1
2 ahjuplaati:
näiteks ahjutasandid 1 ja 3
Üldised soovitused
Lükake ahjuplaat sisse nii, et kaldserv on eespool!
Funktsioonidega Ülemine/alumine kuumutuselement ja Kuuma õhuga küpsetamine
saab küpsetada ka nii, et restil on teineteise kõrval üheaegselt kaks vormi.
Küpsetusaeg pikeneb seejuures vaid veidi.
Sügavkülmutatud toiduainete kasutamisel võivad ahjuplaadid kõveraks tõmbuda.
Selle põhjuseks on suur erinevus sügavkülmutatud toiduainete ja ahjuruumi temperatuuri vahel.
Pärast plaatide jahtumist taastub plaatide endine kuju.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44

Electrolux EON3637X Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend
See käsiraamat sobib ka