Tefal QB404D Masterchef Gourmet Kasutusjuhend

Kategooria
Segistid
Tüüp
Kasutusjuhend
79
Enne esmakordset kasutamist peske kõik tarvikud (v.a adapter (E) seebiveega: vt teemat Puhastamine).
Loputage ja kuivatage need.
Pange seade tasasele, puhtale ja kuivale pinnale, kontrollige, et käivitusnupp (A1) oleks asendis 0 ja seejärel
lülitage seade vooluvõrku.
Masina käivitamiseks on mitu võimalust:
- Katkendlik töö (pulseerimine): pöörake valikunupp (A1) asendisse "pulse", et käivitada masin pulseerivalt
ja kontrollides nii segusid paremini.
- Pidev töörežiim: pöörake valikunupp (A1) asendisse 1 kuni "max" vastavalt segatavale ainele. Võite seda
segu valmistamise ajal muuta.
Masina peatamiseks seadke nupp (A1) asendisse 0.
Oluline: seade ei käivitu, kui kate (A5) ja otsik (A3) pole kinnitatud. Kui avate katte (A5) ja/või otsiku
(A3) seadme töö ajal, peatub seade kohe. Kinnitage kate ja/või otsik, seadke juhtnupp (A1) asendisse
0 ja seejärel käivitage seade uuesti tavapäraselt, valides soovitud kiiruse.
Teie köögiseadmel on mikroprotsessor, mis kontrollib ja analüüsib võimsust töötamise ajal. Liigse koormuse
korral peatub seade automaatselt. Seadme uuestikäivitamiseks eemaldage osa segust ja seadke juhtnupp
(A1) asendisse 0. Laske seadmel mõned minutid puhata. Seejärel võite valida soovitud kiiruse segu
valmistamiseks.
SEADME KASUTUSELEVÕTMINE
Täname teid, et valisite selle köögimasina, mis on mõeldud toidu valmistamiseks koduköögis.
Lõikude numbrid vastavad jooniste numbritele.
A - Mootoriplokk
A1 Elektrooniline kiirusemuutja
A2 Multifunktsionaalse otsiku avamisnupp (A3)
A3 Multifunktsionaalne otsik
A4 Kiire väljastamisnupp
(mikserikauss/segur/hakkija)
A5 Ohutuskate
A6 Segamistarvikute
(segur, mitmeharuline vispel, taignasegur)
A7 Juhtme kinnituskoht
B - Kausikomplekt
B1 Roostevabast terasest kauss
B2 Kaas
C - Segamistarvikud
C1 Segur
C2 Taignasegur
C3 Mitmeharuline vispel
D - Segamiskauss (vastavalt mudelile)
D1 Kauss
D2 Kaas
D3 Lisamisava
E - Tarvikuhoidja (vastavalt mudelile)
F - Jahvatamisotsik (vastavalt mudelile)
F1 Metallkorpus
F2 Kruvi
F3 Nuga
F4 Suurte aukudega võre
F5 Väikeste aukudega võre
F6 Mutter
F7 Lükkamisseade
F8 Plaat
G - Köögiviljade hakkimistarvik (vastavalt mudelile)
G1 Pöördsalv
G2 Lükkamisseade
G3 Viilutamistarvik
G4 Jämeriiv
G5 Peenriiv
G6 Püreeriiv
H - Tsentrifuug (vastavalt mudelile)
H1 Lükkamisseade
H2 Kaas
H3 Pöörlev filter
H4 Anuma korpus
H5 Tila
H6 Kinnituslink
KIRJELDUS
ET
80
1 - SEGAMINE / TAIGNA VALMISTAMINE / MIKSERDAMINE /
EMULGEERIMINE / VAHUSTAMINE
Sõltuvalt koostisainetest saab kaanega (B2) kaetud roostevabast terasest anumas (B1) valmistada kuni 1,8 kg
kerget taignat
KASUTATUD TARVIKUD
- Roostevabast terasest anum (B1).
- Kaas (B2).
- Segur (C1) või taignasegur (C2) või mitmeharuline vispel (C3).
1.1 - TARVIKUTE ÜHENDAMINE
Vajutage nuppu (A2) multifunktsionaalse otsiku (A3) vabastamiseks ja tõstke see lõpuni välja.
Kinnitage roostevabast terasest anum (B1) (päripäeva) seadmele ja lisage sellesse toiduained.
Sisestage soovitud tarvik (C1, C2 i C3) pesasse (A6), kinnitage see ja örake seda veerand pööret
vastupäeva, et see pesasse kinnituks.
Viige multifunktsionaalne otsik (A3) horisontaalasendisse: vajutage nuppu (A2) ja lükake multifunktsionaalne
otsik (A3) käsitsi alla, kuni see kinnitub (nupp (A2) naaseb algasendisse).
Paigaldage roostevabast terasest anumale (B1) kaas (B2).
Märkus: kaane kasutamine pole kohustuslik. Sellega saab vältida pritsmeid või väljavoolamist.
Veenduge, et kate (A5) on kiirele väljastusavale (A4) korralikult kinnitatud (päripäeva pöörates).
1.2 - TÖÖ ALUSTAMINE
Käivitage seade, pöörates nupu (A1) soovitud asendisse vastavalt valmistatavale segule.
• Seade käivitub kohe.
Segu valmistamise ajal võite aineid lisada kaane ava (B2) kaudu.
• Masina peatamiseks seadke nupp (A1) asendisse 0.
Nõuanded:
- Segamine
- Kasutage segurit (C1) kiirusel 1. Võite segada kuni 500 g jahu (nt saiataigen, teraleivataigen,
plaadikoogitaigen, liivataigen jne).
- Maksimaalne kasutusaeg: 13 minutit.
- Taigna segamine
- Kasutage taignasegurit (C2) kiirusel 1 kuni "max".
- Võite segada kuni 1,8 kg kerget taignat (biskviittaigen, keeksitaigen jne).
- Maksimaalne kasutusaeg: 13 minutit.
- Ärge kasutage taignasegurit (C2) tihkemate taignate segamiseks.
- Kloppimine / emulgeerimine / vahustamine
- Kasutage mitmeharulist visplit (C3) kiirusel 1 kuni "max".
- Võite valmistada majoneesi, aiolit, kastmeid, vahustatud munavalgeid (kuni 8 munavalget), vahukoort (kuni
500 ml).
- Maksimaalne kasutusaeg: 10 minutit.
- Ärge kasutage mitmeharulist visplit (C3) tihkete ega kergete taignate valmistamiseks.
1.3 - TARVIKUTE EEMALDAMINE
Oodake, kuni seade lõplikult peatub.
Eemaldage roostevabast terasest kaas (B2).
Vabastage nupu (A2) abil multifunktsionaalne otsik (A3) ja tõstke see üles.
Vabastage tarvik (C1), (C2) või (C3) multifunktsionaalselt otsikult, lükates tarvikut otsiku poole ja örates
seda veerand pööret päripäeva.
Eemaldage anum.
ET
81
2 - ÜHTLUSTAMINE/SEGAMINE/MIKSERDAMINE
(VASTAVALT MUDELILE)
Sõltuvalt ainetest saab mikserianumas (D) valmistada kuni 1,5 l tahket segu ja 1,25 l vedelat segu.
KASUTATUD TARVIKUD:
- Mikserianuma (D).
2.1 - TARVIKUTE ÜHENDAMINE
Viige multifunktsionaalne otsik (A3) horisontaalasendisse: vajutage nuppu (A2) ja lükake multifunktsionaalne
otsik (A3) käsitsi alla, kuni see kinnitub (nupp (A2) naaseb algasendisse).
Vabastage ohutuskate (A5) kiirelt väljastamisavalt (A4), pöörates katet vastupäeva ja seejärel eemaldage see.
Enne mikserianuma kinnitamist veenduge, et seade on peatunud (D).
Kinnitage mikserianum (D) avasse (A4), pöörates seda päripäeva.
Pange toiduained mikserianumasse ja kinnitage lisamisavaga (D3) kate (D2), pöörates seda vastupäeva.
2.2 - TÖÖ ALUSTAMINE
Käivitage seade, pöörates nupu (A1) soovitud asendisse vastavalt valmistatavale segule (kiirusest 4 kuni Max
või Pulse). Segamise paremaks kontrollimiseks ja ühtlustamiseks valige funktsioon "Pulse".
Segu valmistamise ajal võite aineid lisada lisamisava (D3) kaudu.
Masina peatamiseks seadke nupp (A1) asendisse 0.
- Maksimaalne kasutusaeg: 3 minutit.
Nõuanded
Võite valmistada:
- püreesuppe, kreeme, püreesid, jäätisekokteile, kokteile.
- vedelaid taignaid (pannkoogid, täidisega pannkoogid, vormikoogid).
- Kui ained mikserdamise ajal anuma seintele kinnituvad, peatage seade, ja oodake kuni terad on täielikult
seiskunud. Eemaldage mikserianum, lükake toit spaatliga alla terade peale ja pange mikserianum
valmistamise jätkamiseks tagasi seadmele.
Ära pane kannmikserisse keeva vedelikku.
Ärge kasutage segisti tühi.
Kasutage alati kannmikserisse koos kaanega.
Ärge eemaldage katet enne full stop üksus.
In mixer kaussi, alati panna vedeliku koostisosad enne tahked toiduained.
2.3 - TARVIKU EEMALDAMINE
Enne mikserianuma eemaldamist oodake, kuni seade on täielikult peatunud ja seejärel vabastage anum,
pöörates seda vastupäeva. Paigaldage kate (A5) tagasi, kinnitades selle väljastusavale (A4) (päripäeva
pöörates).
3 - HAKKIMINE (SÕLTUVALT MUDELIST)
KASUTATUD TARVIKUD:
- Tarvikuhoidja (E)
- Ühendatud hakkimisotsik (F)
3.1 - HAKKIMISADAPTERI PAIGALDAMINE
Vajutage nuppu (A2) multifunktsionaalse otsiku (A3) vabastamiseks ja tõstke see lõpuni välja.
Paigaldage adapter (E) ja kinnitage see, pöörates seda päripäeva nii, et ava jääks seadme pikisuunas.
Viige multifunktsionaalne otsik (A3) horisontaalasendisse, vajutades uuesti nuppu (A2).
3.2 - HAKKIMISOTSIKU KOKKUPANEMINE
Paigutage korpus (F1) tööpinnale, seades laiema ava ülespoole.
Sisestage korpusesse (F1) kruvi (F2) (pikem ots ees).
ET
82
Paigutage nuga (F3) kruvi lühikesele otsale (F2), suunates lõiketerad väljapoole.
Paigaldage noale (F3) soovitud võre (F4 või F5), sobitades selle sakid korpuse (F1) kahte eendisse.
Pöörake mutrit (F6) korpusel (F1) päripäeva seda blokeerimata.
Kontrollige, et tarvikud on õigesti ühendatud. Otsik ei tohiks loksuda ega ise pöörduda. Sellisel juhul korrake
eelnevalt kirjeldatud toiminguid.
3.3 - HAKKIMISPEA PAIGALDAMINE SEADMELE
Sisestage hakkimistarvik (F) paremale kallutatult ja adapteri (E) ava poole suunatult, sobitage hakkimisotsiku
kaks sakki adapteri kahte eendisse. Kinnitage hakkimisotsiku alus adapterile, seejärel viige hakkimisotsik
uuesti vertikaalasendisse ja kinnitage see, pöörates seda vastupäeva.
Paigaldage otsikule eemaldatav plaat (F8).
3.4 - TÖÖ ALUSTAMINE, NÕUANDED JA EEMALDAMINE
Veenduge, et ohutuskate (A5) on kiirele väljastusavale (A4) korralikult kinnitatud (päripäeva pöörates).
Seadke seadme ette anum ainete kogumiseks.
Käivitage seade, seades nupu (A1) asendisse 3 või 4.
Lisage liha tükkhaaval kanalisse lükkamistarviku (F7) abil. Ärge lükake toiduaineid kanalisse sõrmede või
söögiriistadega.
- Võite hakkida kuni 3 kg liha (kõõlused ja kondid peavad olema eemaldatud).
- Maksimaalne kasutusaeg: 10 minutit.
Laske seadmel enne uuesti kasutamist täielikult maha jahtuda.
Seadme peatamiseks pöörake nupp asendisse 0 ja oodake, kuni seade täielikult peatub.
Ühendage hakkimistarvik, tehes kinnitamistoiminguid vastupidises järjestuses.
Nõuanded:
- Valmistage ette kõik hakitavad ained (liha puhul eemaldage luud ja kõõlused ning lõigake liha umbes 2x2
cm tükkideks).
- Veenduge, et liha poleks külmunud.
- Kasutamise lõpul võite lükata masinasse mõned leivatükid, et kogu liha sealt väljuks.
4 - RIIVIMINE / VIILUTAMINE (SÕLTUVALT MUDELIST)
KASUTATUD TARVIKUD:
- Tarvikuhoidja (E)
- Ühendatud köögiviljalõikur (G)
- Salved (sõltuvalt mudelist)
4.1 - TARVIKUTE KINNITAMINE
Vajutage nuppu (A2) multifunktsionaalse otsiku (A3) vabastamiseks ja tõstke see lõpuni välja.
Paigaldage adapter (E) ja kinnitage see, pöörates seda päripäeva nii, et ava jääks seadme pikisuunas.
Viige multifunktsionaalne otsik (A3) horisontaalasendisse, vajutades uuesti nuppu (A2).
Veenduge, et ohutuskate (A5) on kiirele väljastusavale (A4) korralikult kinnitatud (päripäeva pöörates).
Sisestage salv (G1) paremale kallutatult ja adapteri (E) ava poole suunatult, sobitage salve kaks sakki adapteri
kahte eendisse. Kinnitage see alusele ja viige salv tagasi vertikaalasendisse, kuni see kinnitub, pöörates seda
vastupäeva.
Sisestage soovitud pöördseade ja kontollige, et see on korralikult alusele kinnitatud.
4.2 - KÄIVITAMINE JA NÕUANDED
Seadke seadme ette anum ainete kogumiseks.
Käivitage seade, seades nupu (A1) asendisse 3 viilutamise puhul või 4 riivimise puhul.
Lisage toiduained salve kanalisse ja juhtige neid lükkamisseadmega (G2). Ärge lükake toiduaineid sõrmede
või söögiriistadega.
- Võite valmistada kuni 2 kg toitu.
- Maksimaalne kasutusaeg: 10 minutit.
ET
83
Seadme peatamiseks pöörake nupp asendisse 0 ja oodake, kuni seade täielikult peatub.
Eemaldage salv, tehes kinnitamistoiminguid vastupidises järjestuses.
Pöördsalvega võite teha järgmist:
- Jämeriiv (G4) / peenriiv (G5): porgandid, juurseller, kartulid, juust jne.
- Viilutamisseade (G3): kartulid, porgandid, kurgid, õunad, peedid jne.
- Püreeriiv (G6): kartulid, parmesan jne.
5 - PUU- JA JUURVILJADE TSENTRIFUUG (SÕLTUVALT MUDELIST)
KASUTATUD TARVIKUD:
- Ühendatud tsentrifuugimisseade (H).
5.1 - TSENTRIFUUGI KOKKUPANEMINE
Paigaldage filter (H3) anuma keskele (H4).
Kaane kinnitamine: pöörake anumat vastupäeva ja kinnitage kaas (H2) anumale (H4) (suletud tabaluku
märgiga asendis).
Seadme kinnitamine: lükake kinnituslink (H6) suletud tabaluku märgiga asendisse.
5.2 - TSENTRIFUUGI PAIGALDAMINE SEADMESSE
Viige multifunktsionaalne otsik (A3) horisontaalasendisse: vajutage nuppu (A2) ja lükake multifunktsionaalne
otsik (A3) käsitsi alla, kuni see kinnitub (nupp (A2) naaseb algasendisse).
Vabastage ja eemaldage ohutuskate (A5) kiirelt väljastamisavalt (A4), pöörates katet vastupäeva.
Enne tsentrifuugi (H) kinnitamist veenduge, et seade on peatunud.
Kinnitage kokkupandud tsentrifuug avasse (A4), pöörates seda vastupäeva nii, et tila oleks suunatud
seadmest eemale.
Paigaldage tila (H5) anuma korpusele (H4).
Veenduge, et valamistila (H5) on täielikult avatud.
5.3 - KÄIVITAMINE JA NÕUANDED
Pange tila alla suur klaas (H5).
Käivitage seade, seades nupu (A1) asendisse 3.
Lõigake puu- või köögiviljad tükkideks.
Lisage need kaane kanalisse (H2) ja juhtige neid lükkamisseadmega (H1). Ärge lükake toiduaineid sõrmede
või söögiriistadega.
Ärge töödelge järjest rohkem kui 5 korda 500 g toiduaineid, laskmata seadmel puhata.
- Maksimaalne kasutusaeg: 10 minutit.
Parema tulemuse saavutamiseks puhastage filtrit iga 300 g toiduainete töötlemise järel.
Oluline: kui anum on täitunud, peatage seade ja tühjendage anum.
Seadme peatamiseks pöörake nupp asendisse 0 ja oodake, kuni seade täielikult peatub.
Oodake tarvikute eemaldamisel seni, kuni pöörlev filter on täielikult peatunud.
Tsentrifuugi eemaldamiseks vabastage see, pöörates seda vastupäeva.
Lükake kinnituslink (H6) avatud tabaluku märgiga asendisse. Avage kaas (avatud tabalukuga asendis). Seejärel
võite filtri (H3) anuma (H4) tühjendamiseks ja puhastamiseks eemaldada.
Nõuanded:
Võite valmistada mahla järgmistest ainetest: porgandid, tomatid, õunad, viinamarjad, vaarikad jne.
Koorige puuviljad, eemaldage seemned ja südamik.
Mõnest puu- või köögiviljast ei saa mahla valmistada: banaanid, avokaadod, põldmarjad, teatavat sorti õunu
jne.
Võite valmistada mitmete puu- ja köögiviljade mahla, puhastamata tsentrifuugi iga korra järel - maitsed ei
segune. Piisab vaid vähese vee lisamisest tsentrifuugi ja selle käivitamisest, et seda erinevate mahlade
valmistamise vahel loputada.
Tarvitage mahl kohe pärast valmistamist või lisage sellele sidrunimahla, et seda mõned tunnid säilitada.
ET
84
6 - JUHTME PIKKUSE SOBIVAKS SEADMINE
Mugavamaks kasutamiseks või korrastamiseks võite vähendada juhtme pikkust, lükates seda mootoriploki (A)
sisse seadme tagaküljel (A7) oleva ava kaudu.
7 - VÄIKESTE KOGUSTE VÄGA PEEN HAKKIMINE
(SÕLTUVALT MUDELIST)
KASUTATUD TARVIK:
- Kokkupandud hakkija.
Hakkijaga võite teha järgmist:
- Hakkida mõne sekundi kestel pulseerivalt kuivatatud viigimarju, kuivatatud aprikoose jne
Maksimaalne kogus/aeg: 100g / 5s
Hakkija pole mõeldud kasutamiseks kõvade ainetega, näiteks kohv.
Ühendage seade vooluvõrgust lahti.
Ärge tehke mootoriplokki (A) ega adapterit (E) märjaks ega pange neid voolava vee alla. Puhastage neid kuiva
või kergelt niiske lapiga.
Puhastamise lbustamiseks loputage tarvikuid kohe pärast nende kasutamist. Eemaldage hakkimisotsik
täielikult. Käsitsege terasid ettevaatlikult, kuna need võivad tekitada vigastusi.
• Peske, loputage ja kuivatage tarvikud. Neid võib pesta nõudepesumasinas, välja arvatud hakkimisotsiku
metalldetailid: korpus (F1), kruvi (F2), nuga (F3), võred (F4 ja F5), mutter (F6).
Võred (F4) ja (F5) ning nuga (F3) peavad olema õlitatud. Nende paremaks säilitamiseks ärige neid
toiduõliga.
Soovitused:
Kui tarvikud on toiduainetelt värvi võtnud (porganditelt, apelsinidelt…), hõõruge neid toiduõliga immutatud
lapiga ja seejärel puhastage nagu tavaliselt.
Mikserianum (D) Valage mikserianumasse vähese nõudepesuvahendiga sooja vett. Sulgege kaas. Paigaldage
anum seadmele ja laske mõned korrad pulseerivalt töötada. Kui anum on eemaldatud, loputage seda voolava
vee all ja kuivatage (pöörake anum ümber).
PUHASTAMINE
Ärge hoidke seadet niiskes keskkonnas.
HOIDMINE
Tõrgete esinemisel seadme töös kontrollige järgmist:
- Seadme ühendatus vooluvõrku.
- Kõigi tarvikute kinnitatus.
- Elektroonilise kiiruse valikunupu asend (A1): pane see tagasi "0" asendisse, siis vali vajalik kiirus uuesti.
Teie köögiseadmel on mikroprotsessor, mis kontrollib ja analüüsib võimsust töötamise ajal. Liigse koormuse
korral peatub seade automaatselt. Seadme uuestikäivitamiseks eemaldage osa segust ja seadke juhtnupp (A1)
asendisse 0. Laske seadmel mõned minutid puhata. Seejärel võite valida soovitud kiiruse segu valmistamiseks.
Seade tõrgub jätkuvalt? Pöörduge volitatud teenindusettevõtte poole (loendi leiate kasutusjuhendist).
MIDA TEHA TÕRGETE ESINEMISEL SEADME TÖÖS?
ET
85
Tähelepanu: tarvikuid müüakse ainult kasutusjuhendi või seadme esitamisel.
Roostevabast terasest kauss
Roostevabast terasest kausi kaas
Segur
Taignasegur
Mitmeharuline vispel
Mikserianum
Tsentrifuug
Hakkija
Tarvikuhoidja
Hakkimisotsik
Köögiviljalõikur:
- viilutaja
- jämeriiv
- peenriiv
- püreeriiv
Pasta komplekt
Püreetarvik
Pasta rullimisseade
Pakend on valmistatud ainult keskkonnasäästlikest materjalidest, mida võib ära visata vastavalt
kehtivale materjalide käitlemist reguleerivale seadusandlusele.
Teabe saamiseks seadme äraviskamise kohta pöörduge lähima kohaliku jäätmekogumisjaama
poole.
PAKKEMATERJALIDE JA SEADME KÕRVALDAMINE
Võite oma seadet kohandada ja hankida toote edasimüüjalt i volitatud teenindusettevõttest järgmisi
tarvikuid:
TARVIKUD
VAHUKOOR
Toiduained (kuuele/kaheksale inimesele): 25 cl väga külma vedelat toidukoort crème fraîche
- 50 g tuhksuhkrut.
Pange koor ja tuhksuhkur roostevabast terasest kaussi ning katke see mikseri ja kaanega. Laske mikseril kaks
minutit neljandal kiirusel töötada ja seejärel maksimumkiirusel kolm ja pool minutit.
MAJONEES
Toiduained: 1 munakollane - 1 supilusikatäis magusat sinepit - 1 teelusikatäis äädikat - 250 ml oliivi- või päevalilleõli
- sool ja pipar.
Pange munakollane, sinep, äädikas, sool ja pipar roostevabast terasest kaussi ning katke see mitmeteralise
vahustaja ja kaanega. Valige esimene kiirus. Laske vahustajal töötada ning lisage peene joana õli. Kümne
sekundi rel suurendage kiirus maksimumini. Kui õli on ülejäänud koostisainetega korralikult segunenud,
laske vahustajal veel 30 sekundit töötada.
Nõuanne: Lisage küüs purustatud küüslauku, kui see teie retsepti sobib. Parimad tulemused saavutate, kui
kõik koostisained on toatemperatuuril.
Märkus: Säilitada külmikus ja tarbida 24 tunni jooksul.
NISUSAI
Toiduained (ühe 800 g pätsi küpsetamiseks): 500 g esimese sordi nisujahu - 300 ml leiget vett - 10 g kuivpärmi
- 10 g soola.
Pange jahu, sool ja kuivpärm roostevabast terasest kaussi. Paigaldage sõtkuja ja kaas ning laske sellel paar
minutit esimesel kiirusel töötada. Lisage kaanes oleva ava kaudu leige vesi. Sõtkuge kaheksa minutit. Laske
tainal pool tundi toatemperatuuril seista. Seejärel vormige tainas käsitsi palliks. Pange tainapall võiga määritud
küpsetuspaberile, millele puistake eelnevalt jahu. Laske tainal teist korda toatemperatuuril tund aega kerkida.
Eelsoojendage ahi temperatuurile 240 °C. Tehke pätsi ülemisele küljele terava noaga sisselõiked ning pühkige
sooja vette kastetud pintsliga. Pange ahju väike veega täidetud anum, et saiale tekiks kuldpruun koorik.
Küpsetage 40 minutit temperatuuril 240 °C.
Nõuanne: Pärm ei tohi suhkru ega soolaga otse kokku puutuda; need takistavad kerkimist.
RETSEPTID
ET
86
MURETAINAS
Toiduained (350 g tordialuse küpsetamiseks): 200 g nisujahu - 100 g võid - 50 ml vett - näpuotsaga soola.
Pange jahu, või ja sool roostevabast terasest kaussi. Paigaldage sõtkuja ja kaas ning laske sellel paar minutit
esimesel kiirusel töötada. Lisage sõtkuja töötamise ajal leige vesi. Laske sõtkujal töötada, kuni tainast
moodustub pall. Katke tainas toidukilega ja laske sellel vähemalt tund aega jahedas seista; seejärel saate selle
lapikuks rullida ja küpsetada.
VÕISAI
Toiduained (kuuele inimesele): 250 g esimese sordi nisujahu - 5 g soola - 25 g suhkrut - 100 g võid
- 2 muna ja 1 munakollane - 3 supilusikatäit leiget piima - 2 supilusikatäit vett - 1 kuivpärm.
Pange jahu roostevabast terasest kaussi ja tehke sellesse kaks lohku: pange ühte sool ning teise pärm, suhkur,
leige piim ja vesi. Sool ja pärm ei tohi kokku puutuda, kuna sool pärsib pärmi toimimist. Lisage munad ning
paigaldage sõtkuja ja kaas. Valige esimene kiirus ja sõtkuge 15 sekundit. Seejärel valige teine kiirus ja sõtkuge
kaks minutit 45 sekundit. Ärge sõtkujat välja lülitage; lisage minuti jooksul või, mis ei tohi olla liialt pehme
(enne kasutamist hoidke pool tundi toatemperatuuril). Sõtkuge teisel kiirusel veel viis minutit ja seejärel viis
minutit kolmandal kiirusel. Katke tainas ja laske sellel kaks tundi toatemperatuuril kerkida. Seejärel sõtkuge
tainast tugevalt käsitsi, lüües seda kaussi. Katke tainas ja laske sellel veel kaks tundi külmikus kerkida; sõtkuge
tainast uuesti käsitsi, lüües seda kaussi. Seejärel katke tainas toidukilega ning laske öö läbi külmikus kerkida.
Järgmisel päeval katke saiavorm seest või ja jahuga. Vormige tainas palliks. Pange see vormi ja laske soojas
kohas kerkida, kuni tainas täidab vormi (kaks kuni kolm tundi). Pange see ahju temperatuuriga 180 °C ja
küpsetage 25 minutit.
Nõuanne: Võite lisada šokolaadilaaste või suhkrustatud puuvilju.
VAHEMEREPÄRANE AHJUVORM
Koostisosad (kuuele inimesele): 200 g nisujahu - 4 muna - 11 g küpsetuspulbrit - 100 ml piima – 50 ml oliiviõli
- 12 päikesekuivatatud tomatit - 200 g fetajuustu - 15 kivita rohelist oliivi - pisut karrit (soovi korral) - sool ja pipar.
Eelsoojendage ahi temperatuurile 180 °C. Katke saiavorm seest või ja jahuga. Segage mikseri ja kaanega
roostevabas kausis jahu, munad ja küpsetuspulber, alustades esimesest kiirusest ja jätkates kolmanda kiirusega.
Lisage oliiviõli ja piim ning segage poolteist minutit. Vähendage kiirus esimesele ning lisage päikesekuivatatud
tomatid (tükeldatud), kuubikuteks lõigatud fetajuust, rohelised oliivid (tükeldatud) ja karri. Maitsestage. Valage
segu vormi ja küpsetage ahjus 30 kuni 40 minutit, olenevalt ahjust. Torgake ahjuvormi noaga, et näha, kas see
on valmis.
Nõuanne: Võite fetajuustu mozzarellaga asendada ja lisada paar tükeldatud basiilikulehte.
ŠOKOLAADIKOOK
Koostisosad (kaheksale inimesele): 200 g kvaliteetset tumedat šokolaadi - 150 g tuhksuhkrut - 125 g nisujahu
- 125 g pehmet võid - 4 muna - 200 ml vahukoort - 100 g purustatud mandleid (soovi korral) - 1 pakike vaniljesuhkrut
(soovi korral) - 11 g küpsetuspulbrit - 1 näpuotsatäis soola.
Eelsoojendage ahi temperatuurile 180 °C. Sulatage tükeldatud šokolaad koos 3 supilusikatäie veega
vesisoojenduspotis või mikrolaineahjus. Lisage segades aeglaselt võid, et saada ühtlane šokolaadisegu. Laske
jahtuda. Eraldage munakollased munavalgetest. Pange munavalged kõrvale. Pange munakollased, sulatatud
šokolaad, vahukoor, suhkur, vaniljesuhkur, purustatud mandlid ja ülejäänud või roostevabast terasest kaussi
ning katke see mikseri ja kaanega. Segage 20 sekundit esimesel kiirusel. Suurendage kiirus kahele ning lisage
kaanes oleva ava kaudu pärmiga segatud jahu. Laske mikseril ligikaudu kaks minutit töötada, kuni tainas on
ühtlaselt segatud. Pange tainas suure kausiga kõrvale. Pange mikseri roostevabast terasest kaussi munavalged
ja näpuotsatäis soola. Vispeldage munavalgeid viiendal kiirusel minut ja nelikümmend viis sekundit ja seejärel
maksimumkiirusel 30 sekundit. Lisage vahustatud munavalged ettevaatlikult šokolaaditainale, kasutades
segamiskulpi. Valage tainas seest i ja jahuga kaetud küpsetusvormi. Küpsetage ahjus 25 minutit
temperatuuril 180 °C.
Nõuanne: Seda kooki on väga hea serveerida nn inglise kreemiga (vt retsepti „Ujuvad saared”) või suure
lusikatäie vaniljejäätisega.
Rohkem retsepte leiad siit www.moulinex.com
ET
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136
  • Page 137 137
  • Page 138 138
  • Page 139 139
  • Page 140 140
  • Page 141 141
  • Page 142 142
  • Page 143 143
  • Page 144 144
  • Page 145 145
  • Page 146 146
  • Page 147 147
  • Page 148 148
  • Page 149 149
  • Page 150 150
  • Page 151 151
  • Page 152 152
  • Page 153 153
  • Page 154 154
  • Page 155 155
  • Page 156 156
  • Page 157 157
  • Page 158 158
  • Page 159 159
  • Page 160 160
  • Page 161 161
  • Page 162 162
  • Page 163 163
  • Page 164 164
  • Page 165 165
  • Page 166 166
  • Page 167 167
  • Page 168 168
  • Page 169 169
  • Page 170 170
  • Page 171 171
  • Page 172 172
  • Page 173 173
  • Page 174 174
  • Page 175 175
  • Page 176 176
  • Page 177 177
  • Page 178 178
  • Page 179 179
  • Page 180 180
  • Page 181 181
  • Page 182 182
  • Page 183 183
  • Page 184 184

Tefal QB404D Masterchef Gourmet Kasutusjuhend

Kategooria
Segistid
Tüüp
Kasutusjuhend