16 EESTI
4 Pöörake lülitusnupp asendisse 1 (väike kiirus) või 2 (suur kiirus),
et seade sisse lülitada (joon. 9).
- Kiirus 1 sobib eriti hästi pehmete puuviljade ning aedviljade korral,
selliste, nagu arbuusid (vesimelonid), greibid, tomatid, kurgid ja
vaarikad.
- Kiirus 2 sobib kõigi ülejäänud puu- ja aeedviljade jaoks.
5 Pange puu- või aedvijatükid sisendtorusse ning vajutage neid kergelt
allapoole, pöörlevasse filtrisse tõukuri abil (joon. 10).
Ärge rakendage liiga suurt survet tõukurile, see võib mõjutada eralduva
mahla kogust.
Näpunäide. Mida aeglasemalt Te pressite, seda rohkem saate Te mahla.
Mitte kunagi ärge pange sõrmi või mingeid kõrvalisi esemeid
sisendtorusse.
Pärast kõigi koostisainete töötlemist ning pärast seda, kui mahla väljavool
on peatunud, lülitage seade välja ning oodake, kuni filter jääb seisma.
6 Pöörake tila ots ülespoole, et vältida mahla väljatilkumist tilast.
Näpunäited
- Kasutage värskeid puu- ja aedvilju, kuna need sisaldavad rohkem
mahla. Ananassid, punapeet, selleri varred, õunad, kurgid, porgandid,
spinat, melonid, tomatid, granaatõunad ja greibid sobivad eriti hästi
mahlapressiga töötlemiseks.
- Teil ei tarvitse eemaldada õhukesi koori ja kesti. Koorige vaid siis,
kui need koored ei ole söödavad, näiteks apelsinid, ananassid, kiivid,
melonid ja toored punapeedid.
- Õunamahla valmistamisel pidage meeles, et õunamahla konsistents
sõltub õunasordist, mida Te pressite. Mida mahlasemad on õunad,
seda vedelam on mahl. Valige õunasort, mis annab pressimisel mahla,
millist Te eelistate.
- Õunamahl muutub väga kiirelt pruuniks. Selle protsessi
aeglustamiseks lisage mõni tilk sidrunimahla.
- Puuviljad, mis sisaldavad tärklist, sellised, nagu banaanid, papaiad,
avokaadod, viigimarjad ja mangod ei sobi töötlemiseks mahlapressis.
Kasutage toiduprotsessorit, blenderit või saublenderit nende
puuviljade töötlemiseks.
- Lehti ja leherootse, näiteks lehtsalatil, saab samuti töödelda
mahlapressis.
- Jooge mahla kohe pärast seda, kui olete selle pressinud. Kui
mahl jääb õhu kätte mõneks ajaks, see kaotab oma maitse ning
toiteväärtuse.
- Selleks, et saada kätte maksimaalne kogus mahla, alati vajutage
tõukurit allapoole aeglaselt.
- Mahlapress ei sobi väga kõvade ja/või kiudaineterikaste ja/või suure
tärklisesisaldusega puu- ja aedviljade töötlemiseks, selliste, nagu
näiteks suhkruroog.
- Tsitruselised sobivad samuti töötlemiseks mahlapressiga, eemaldage
vaid valge kest tsitrusviljade ümbert, kuna sel on kibe maitse.
Puhastamine
Mitte kunagi ärge kasutage küürimispadjakesi, abrasiivseid
puhastusvahendeid või tugevatoimelisi lahustusvedelikke, selliseid, nagu
alkohol, petrool või atsetoon, seadme puhastamiseks.
Seadme puhastamine on hõlpsam, kui Te teete seda kohe vahetult pärast
kasutamist.
1 Lülitage seade välja. Ühendage toitekaabli pistik lahti seinakontaktist
ning oodake seni, kuni filtri pöörlemine on täielikult peatunud.
2 Eemaldage määrdunud osad mootori küljest. Võtke mahlapress lahti
alljärgnevas järjestuses:
- eemaldage tõukur;
- pöörake lukustussang küljele, lukustamata asendisse;
- eemaldage kaas;
- eemaldage pressimisjääkide anum.
3 Eemaldage mahlakollektor koos filtriga (joon. 11).
4 Puhastage eeemaldatav tila harja kitsa poolega. Puhastage kõik
osad, välja arvatud mootor, puhastusharjaga soojas vees, millele on
lisatud veidi mõnda puhastusvedelikku ning loputage seejärel kraani
all.