Kasutusjuhend
Lugege juhised läbi, hoidke need alles ja andke koos
seadmega kaasa. Enne kasutamist eemaldage kõik
pakkematerjalid.
OLULISED OHUTUSJUHISED
Järgige peamiseid ettevaatusabinõusid, sealhulgas:
1 Isikud, kellel on väiksemad füüsilised, tunnetuslikud või
vaimsed võimed või kes ei ole seadet varem kasutanud
ega tea, kuidas seda kasutada, tohivad seadet kasutada
nende ohutuse eest vastutava isiku järelevalvel ja
juhendamisel ning nad peavad täielikult mõistma kõiki
seadme kasutamisega seonduvaid ohtusid.
• Lapsed ei tohi seadet kasutada ega sellega mängida.
• Hoidke seade ja selle toitejuhe lastele kättesaamatult.
2 Enne seadme kokkupanekut, koost lahti võtmist või
puhastamist tõmmake seadme pistik pistikupesast.
3 Ärge jätke vooluvõrku ühendatud seadet järelevalveta.
4 Ärge kasutage seadet, kui riivimissõel või kaas on katki
või kahjustunud.
5 Kahjustada saanud toitejuhtme peab ohu vältimiseks
välja vahetama tootja, klienditeeninduskeskus või
vastava väljaõppe saanud tehnik.
Seadme väärkasutus võib põhjustada vigastuse.
Ärge asetage mootoriosa vette.
Rabarberilehed sisaldavad mürgist oksaalhapet - ärge
valmistage neist mahla ega sööge rabarberilehti.
6 Ärge lükake toiduaineid torust alla sõrmede ega
söögiriistadega - kasutada tohib ainult tõukurit.
7 Ärge kasutage seadet muul otstarbel kui kasutusjuhendis
kirjeldatud.
8 Kasutage ainult seadmega kaasas olevaid tarvikuid.
9 Ärge kasutage seadet, kui see on kahjustada saanud või
seadme töös esineb tõrkeid.
Kasutamiseks ainult kodumajapidamises
ETTEVALMISTUS
Ostke võimalusel alati mahetooteid. Nii vähendate
putukamürkide ja väätisejääkide sissesöömist.
Kasutage kvaliteetseid, värskeid ja küpseid puu- ja köögivilju.
Pehmetest või üleküpsenud köögiviljadest tulev mahl on
paks, hägune ja veidra maitsega.
Peske kõik puu- ja köögiviljad. Puhastage kõvemad viljad
harjaga. Kui tegemist ei ole mahetootega, eemaldage
välimised lehed. Koorige puu- ja köögiviljad, mis ei ole
mahetooted või on kaetud vahaga. Lõigake ära muljunud ja
plekilised kohad, sest need võivad mahla maitset mõjutada.
Varred ja lehed
Eemaldage varred, kestad ja lehed.
Kivid
Eemaldage kivid, südamikud ja suured seemned. Meloni-,
granaatõuna-, vaarika-, kiivi- ja maasikaseemneid ei ole vaja
eemaldada.
Banaanid
Banaanid ei sobi mahla valmistamiseks – nende viljaliha
ummistab riivimissõela.
Apelsinid, greibid ja mandariinid
Koorige apelsinid, greibid ja mandariinid. Nende koortes olev
õli on kibe ja raske seedida ning säsi on kibedam.
Ananassid
Lõigake ananassi pealsed ära ja koorige ananass.
–
Joonised
3 kiiruse reguleerimisnupp
4 viljalihakoguja
5 mootoriosa
6 sulgur
7 tila
8 eraldaja
9 riivimissõel 10 kaas
11 sulgur
12 toru
13 tõukur
Granaatõunad
Eemaldage koor ja säsi – need ei ole maitsvad.
Arbuus
Arbuusi sisemist valget koort ei ole vaja eraldada, kuigi selle
maitse võib olla veidi harjumatu. Proovige seda kõigepealt.
Valge koore eemaldamisel eemaldate ka palju toitaineid,
kuid tegemist ei ole ravimiga – see ei pea halvasti maitsema.
Iseloomuliku lõhnaga köögiviljad
Ärge valmistage mahla tugeva ega pikantse lõhnaga
köögiviljadest nagu sibulad ja küüslauk. Nende lõhn jääb
mahlapressi külge, olenemata sellest, kui palju seda
puhastate.
Lõikamine
Lõigake puu- ja köögiviljad tükkideks, nii et need torust läbi
mahuksid. Kasutage tõukurit, et torusse tekkinud ummistus
kõrvaldada ning viimased puuviljatükid ja porgandid, seller ja
teised piklikud puu- ja köögiviljad torust alla lükata.
Vormige lehelised köögiviljad, petersell ja nisuoras väikseks
tihedaks palliks ja lükake see torust tõukuriga alla.