Electrolux EVY9741AAX Recipe book

Tüüp
Recipe book
.......................................................... .......................................................
ET AURUAHI RETSEPTIRAAMAT
AUTOMAATPROGRAMMID
Programmi number Programmi nimi
1 KÖÖGIVILI
2 KARTULIGRATÄÄN
3 SAI
4 AURUTATUD FORELL
5 ROSTBIIF
6 KANA, TERVE
7 PITSA
8 MUFFINID
9 QUICHE LORRAINE
1 - KÖÖGIVILI
Keedunõud
Kasutada võib igat liiki kuumuskindlaid nõusid,
mis taluvad vähemalt 100 °C.
Koostis:
400 g lillkapsast
200 g porgandeid
200 g nuikapsast
200 g kollast ja punast paprikat
Valmistamine:
Peske lillkapsas ja jagage õisikuteks. Koorige
porgandid ja nuikapsas ja lõigake suupäras‐
teks tükkideks. Peske paprikad ja lõigake riba‐
deks. Pange tükeldatud köögivili lahtisesse
nõusse ja valmistage ilma vett lisamata. Selle
valmistusviisi puhul võib maitseainete ja soola
kasutamisest loobuda.
Ahjusoleku aeg: 35 minutit
Riiuli tasand: 1
2 - KARTULIGRATÄÄN
Koostis:
1000 g kartuleid
1 tl soola, 1 tl pipart ja 1 tl muskaatpähklit
2 küüslauguküünt
200 g riivitud juustu
•3 muna
100 ml piima
250 ml koort
•4 spl võid
Valmistamine:
Koorige kartulid, lõigake õhukesteks viiludeks,
kuivatage ja maitsestage. Hõõruge kuumakin‐
del ahjuvorm esmalt küüslaugu küünega, see‐
järel määrige võiga. Laotage pool maitsesta‐
tud kartuliviiludest vormi ja riputage peale vei‐
di riivitud juustu. Seejärel lisage ülejäänud
kartuliviilud; kõige lõpuks katke roog riivitud
juustuga. Purustage teine küüslauguküüs ja
kloppige see munade, piima ja koore hulka.
Valage segu kartulitele ja laotage ülejäänud
või laastudena vormiroale.
Ahjusoleku aeg: 65 minutit
Riiuli tasand: 1
3 - SAI
Koostis:
1000 g jahu
40 g värsket pärmi või 20 g kuivpärmi
560 ml piima
15 g soola
Muu:
Võiga määritud või küpsetuspaberiga kaetud
küpsetusplaat.
Valmistamine:
Pange jahu ja sool suurde kaussi. Lahustage
pärm leiges piimas ja lisage jahule. Sõtkuge
kõik ained ühtlaseks tainaks. Sõltuvalt jahust
tuleb ühtlase taigna saavutamiseks võib-olla
lisada veidi piima. Laske tainal kerkida kahe‐
kordseks. Jaotage taigen kaheks, vormige
kaks pikka pätsi ja asetage need võiga määri‐
tud või küpsetuspaberiga kaetud küpsetus‐
2
www.electrolux.com
plaadile. Enne küpsetamist riputage peale na‐
tuke jahu ja tehke terava noaga 3 kuni 4 vähe‐
malt 1 cm sügavust diagonaalset sisselõiget.
Ahjusoleku aeg: 55 minutit
Riiuli tasand: 1
Lisage veesahtlisse 100 ml vett
4 - AURUTATUD FORELL
Koostis:
4 forelli (250–300 grammised)
sidrunimahl, sool, pipar
Valmistamine:
Peske forelli hoolikalt seest ja väljast, piserda‐
ge sidrunimahlaga, maitsestage ja asetage
roostevabadesse, aukudega terasnõudesse (2
kala ühte nõusse). Serveerige röstitud mandli‐
laastudega. Aurutatud forell, teine võimalus:
enne seda, kui asetate kalad roostevabasse
aukudega nõusse, kallake need üle kuuma
vee ja äädikaga.
Ahjusoleku aeg: 30 minutit
Riiuli tasand: 1
5 - ROSTBIIF
Seaded:
Toidutermomeeter. Liha sisetemperatuur:
Poolküps - 65°C
Valmistamine:
Maitsestage liha, sisestage toidutermomeeter ja
asetage liha kuumakindlasse nõusse.
Riiuli tasand: 1
6 - KANA, TERVE
Seaded:
Automaatprogrammid kaalu sisestamisega.
Kaalu seadistamisvahemik 900 - 2,100 g.
Valmistamine:
Pange kana kuumakindlasse nõusse ja mait‐
sestage. Pöörake liha ringi ligikaudu 30 minuti
pärast. Ekraanil kuvatakse meeldetuletus.
Riiuli tasand: 1
7 - PITSA
Taigna koostis
14 g pärmi
200 ml leiget vett
300 g jahu
3 g soola
•1 sl õli
Kate:
1/2 väikest purki hakitud tomateid
200 g riivitud Emmentali juustu
100 g salaamit
100 g keedusinki
150 g seeni (konserveeritud)
150 g Feta juustu
punet
Valmistamine:
Purustage pärm kausis ja segage leige veega.
Segage sool jahuga ja lisage see koos õliga
kaussi. Sõtkuge niikaua, kuni tainas on ühtla‐
ne ega jää kausi külge kinni. Seejärel laske
tainal soojas kohas kerkida, kuni see on kahe‐
kordse suurusega. Rullige tainas lahti ja pan‐
ge määritud küpsetusvormi; põhja torgake
kahvliga augud. Pange katteained tainale sel‐
lises järjekorras, nagu retseptis kirjas.
Kasutage määritud küpsetusplaati.
Ahjusoleku aeg: 25 minutit
Riiuli tasand: 1
8 - MUFFINID
Koostis:
150 g võid
150 g suhkrut
1 pakk vanillisuhkrut (umbes 8 g)
1 näpuotsatäis soola
ühe vahatamata sidruni koor
•2 muna
50 ml piima
25 g tärklist
225 g jahu
10 g küpsetuspulbrit
1 purk hapusid kirsse (375 g)
225 g šokolaadilaaste
Muu:
Pabervormid, u 7 cm läbimõõduga
Valmistamine:
Vahustage või, suhkur, vanillisuhkur, sool ja si‐
drunikoor. Lisage munad ja vahustage jälle.
Segage kokku tärklis, jahu ja küpsetuspulber
ning lisage segu koos seguga tainamassile.
Nõrutage hapud kirsid ja segage koos šokolaadi‐
laastudega taignasse.
EESTI 3
Pange tainas pabervormidesse, vormid küpse‐
tusplaadile ja ahju.
Ahjusoleku aeg: 40 minutit
Riiuli tasand: 1
9 - QUICHE LORRAINE
Taigna koostis
200 g jahu
•2 muna
•100 g võid
1/2 tl soola
natuke pipart
1 näpuotsatäis muskaatpähklit
Kate:
150 g riivitud juustu
200 g keedusinki või lahjat peekonit
•2 muna
250 g hapukoort
sool, pipar ja muskaatpähkel
Valmistamine:
Pange jahu, või, munad ja maitseained kaussi
ning segage ühtlaseks tainaks. Laske tainal
paar tundi külmikus seista. Seejärel rullige tai‐
nas lahti ja asetage määritud metallist küpse‐
tusvormi. Torgake põhja kahvliga augud. Pan‐
ge peekon tainale. Katte jaoks segage omava‐
hel munad, hapukoor ja maitseained. Seejärel
lisage juust.
Metallist küpsetusvorm, määritud, 28 cm läbi‐
mõõduga.
Ahjusoleku aeg: 40 minutit
Riiuli tasand: 1
4
www.electrolux.com
EESTI 5
6
www.electrolux.com
EESTI 7
www.electrolux.com/shop 892956535-A-352012
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8

Electrolux EVY9741AAX Recipe book

Tüüp
Recipe book