5
Keelatud on
• Lubada lastel külmikuga mängida.
• Hoida külmikus aerosoole,
plahvatusohtlikke või
kergestisüttivaid aineid.
• Hoida sügavkülmkambris
süsihappegaasi sisaldavaid jooke.
• Tarbida jäätunud toiduaineid, mis
just äsja on sügavkülmkambrist
võetud. Võivad tekkida külmavillid.
• Ise külmikut remontida.
• Kasutada sügavkülmkambri
sulatamiseks elektrilisi küttekehasid
ja kuivateid, kuna sel juhul tekib
elektrilöögioht.
ETTEVAATUST: Külmiku utiliseerimisel tuleb tingimata kõik
seadme uksed eemaldada. Lapsed võivad mänguhoos
seadmesse kinni jääda ja lämbuda.
• Käesolev külmik sisaldab isolatsioonimaterjali, mille
valmistamisel on kasutatud kergestisüttivaid gaase.
Õnnetusjuhtumite vältimiseks tuleb seadme utiliseerimisega
seoses rakendada kõiki ettevaatusabinõusid.
KASULIKKE NÕUANDEID TOIDUAINETE
SÄILITAMISEKS
Soovitav
• Ostke võimalikult värskeid toiduaineid
ja asetage need külmikusse nii ruttu
kui võimalik.
• Kuivamise vältimiseks keerake
toiduained kas tsellofaani või fooliumi
sisse.
• Enne kala või linnuliha külmikusse
asetamist peske need toiduained
külma veega üle ja keerake
eelnimetatud pakkematerjali sisse.
• Kõrvaliste lõhnade tekkimise
vältimiseks keerake toiduained
tsellofaani või fooliumi sisse.
• Konserveeritud toiduaineid on soovitav hoida külmikus. Siis
on neid hiljem kergem lõigata.
• Enne külmikusse asetamist eemaldage lindudelt sisikonnad,
kuna need võivad esile kutsuda bakterite paljunemist.
• Mune hoidke külmkambris, aga mitte ukseriiulil. Asetage
munad teravam ots allapoole.
Ebasoovitav
• Ärge hoidke külmikus banaane,
avokaadosid ja mangosid, kuna
need puuviljad võivad tõmbuda
mustaks või minna pehmeks.
• Ärge asetage külmikusse kuuma
toitu. Laske toidul eelnevalt
jahtuda.
KASULIKKE NÕUANDEID TOIDUAINETE
KÜLMUTAMISEKS
Sügavkülmkambris saate külmutada toiduaineid, mida ostate
suurtes kogustes, kui hind on soodne. Samuti võib toitu
valmistada tagavaraks ja säilitada seda külmutatult järgmisteks
kordadeks.
Soovitav
• Ostke värskemaid ja kvaliteetsemaid toiduaineid ja asetage
need sügavkülmkambrisse võimalikult kiiresti.
• Enne sügavkülmkambrisse asetamist keerake toiduained
tsellofaani sisse või pakkige kilekottidesse.
• Suruge kilekottidest õhk välja, nii väldite härmatise
moodustumist.
• Säilitage toiduaineid neis pakendites, nagu Te need
kauplusest ostsite.
• Sulatage toiduaineid, eriti linnuliha ja kala, külmkambris. See
aitab vältida bakterite paljunemist.
• Sulatamise ajaks jätke toiduained lahti pakkimata.
• Sulatatud toiduained tuleks pikemalt viivitamata ära
tarvitada.
Ebasoovitav
• Korduvalt külmutada juba sulanud toiduaineid.
TOIDUAINETE SÄILITUSJUHEND
• Keerake lihatükid igaüks eraldi
tsellofaani sisse.
• Asetage kilekotti ja suruge õhk
välja.
Säilitada kuni
6 kuud
1. Toored kotletid ja viinerid
eraldage üksteisest ja
külmutage 1 tund kuni
kõvakstõmbumiseni.
2. Pakkige igaüks eraldi
tsellofaani sisse.
3. Asetage kilekotti ja suruge
õhk välja.
Vorstikesi,
hakkliha ja
suitsuliha
säilitada kuni
1 kuu
• Raiutud liha, üksikud suured
lihatükid ja valmisportsjo-
niteks lõigatud tükid, ning
karbonaadid pakkige eraldi
tsellofaani sisse ja asetage
kilekottidesse, seejärel suruge
õhk välja.
• Raiutud liha ja suured
lihatükid tuleb enne
valmistamist sulatada.
• Valmisportsjoniteks lõigatud
tükid ja karbonaadid võib
valmistada külmutatult.
Säilitada kuni
6 kuud
Liha
külmuta-
mine
• Maks, neerud ja muud rupskid
keerake eraldi tsellofaani
sisse ja suruge õhk välja.
Säilitada kuni
2 kuud
1. Värske linnuliha peske külma
veega üle.
2. Kuivatage ja asetage üheks
ööks sügavkülmkambrisse.
3. Keerake tsellofaani või kile-
kottidesse ja suruge õhk välja.
Säilitada kuni
6 kuud
• Eraldage terved ja poolikud
linnud ja asetage kilekotti-
desse ning suruge õhk välja.
• Ärge täitke lindu enne
sulamist.
Säilitada kuni
6 kuud
• Linnulihatükid asetage
kilekottidesse ühe kihina ja
suruge õhk välja.
• Linnulihatükke võib valmistada
külmutatult.
Säilitada kuni
4 kuud
1. Linnulihatükke, mis on
saiapuruga paneeritud,
külmutage alusel 1-2 tundi.
2. Asetage linnulihatükid
kilekottidesse ühe kihina ja
suruge õhk välja.
Säilitada kuni
4 kuud
Linnuliha
sügav-
külmuta-
mine
• Linnulihast valmistoitusid
säilitage hermeetiliselt suletud
anumates.
Säilitada kuni
3 kuud
Külmikus ja sügavkülmkambris
hoidmine on kategooriliselt
keelatud.
Ärge mingil juhul asetage
sügavkülmkambrisse!
Enne jää söömist oodake
natuke aega.
Katke toiduained kilega kinni
või keerake fooliumisse.
Säilitage külmikus.
Ärge hoidke neid puuvilju
külmikus.