Säilitusaeg ja toiduainete temperatuur
Kasutusjuhendi lõpus olevast tabelist leiate
informatsiooni toiduainete säilitusaegade kohta.
Säilitusaegu ei saa eelnevalt täpselt määrata; need
sõltuvad toiduainete värskusest ja töötlusastmest.
Seetõttu on tabelis antus säilitusajad ligikaudsed.
Kui Te ei soovi sügavkülmutatud toiduaineid kohe ära
kasutada, võite neid hoida umbes ühe ööpäeva
(ülessulamiseni) külmkambris.
Sügavkülmiku kasutamine
Toiduainete külmutamine
Sügavkülmkambri abil saate kodus külmutada
erinevaid värskeid toiduaineid. Parimate tulemuste
saavutamiseks pidage meeles järgnevat.
Enne külmutamise alustamist seadke termostaadi
nupp asendisse 3 ja asetage traatriiul
sügavkülmkambrisse kõige ülemisele tasandile.
Seejärel asetage külmutatavad toiduained otse
traatriiulile. Külmutusprotsess kestab umbes 24 tundi.
Pärast 24 tunni möödumist seadke termostaadi nupp
tagasi keskmisesse asendisse (2-3) või jätke
asendisse 3, mis on tavaliselt igapäevase
kasutamise korral sobivaim seadistus. Kõige
praktilisem on külmutatud toiduaineid säilitada
jahutusalusel või sügavkülmkambris üksteise peal
traatriiuli all.
Vältige võimalusel sügavkülmkambri ukse
avamist külmutusprotsessi ajal.
Termostaadi nuppu ei ole vaja seada suuremale
väärtusele (näiteks asendisse 6).
Sügavkülmutusprotsess küll lüheneks, aga
külmkambri sisetemperatuur võib langeda
temperatuurile alla 0°C ja külmkambris olevad
toiduained ja joogid võivad jäätuda.
Ärge kunagi külmutage korraga rohkem
toiduaineid, kui on märgitud lõigus
Tehnilised andmed. Vastasel korral ei külmu
toiduained korralikult läbi ja pärast
ülessulatamist võib esineda mitmesuguseid
ebasoovitavaid nähtusi (nt. maitse- ja
lõhnaomaduste halvenemine, riknemine vms.).
Ärge valmistage jääkuubikuid toiduainete
sügavkülmutusprotsessi ajal, sest see vähendab
sügavkülmiku külmutusvõimsust.
Toiduainete säilitamine sügavkülmikus
Pärast toiduainete külmutamist on mõistlik asetada
need sügavkülmkambri traatriiuli all olevasse sahtlisse,
et teha ruumi uute toiduainete külmutamiseks.
Sügavkülmkambri traatriiuli erinevaid asendeid (2
asendit) saab kasutada külmutatud toiduainete
säilitamisel, sest külmutamise ajal peab riiul olema
kõige ülemises asendis. Uute toiduainete
külmutamine sügavkülmikus ei mõjuta juba külmutatud
toiduainete kvaliteeti.
(Otse külmutusalusele asetatud toiduained
külmuvad liiga kiiresti!)
Kui ostate külmutatud toiduaineid, pidage
kinni nende pakenditele märgitud
säilitusaegadest. Kodustes oludes külmutatud
toiduainete säilitamisel pidage kinni sügavkülmiku
uksel olevatest juhistest. Sümbolid tähistavad
erinevaid toiduaineid, numbrid tähendavad nende
maksimaalset säilitusaega kuudes.
Kiirkülmutatud, külmutatud toiduaineid võib
rahulikult säilitada sügavkülmikus ainult siis,
kui nad pole eelnevalt üles sulanud.
Sulanud toiduaineid ei ole soovitav uuesti
külmutada, need tuleb võimalikult kiiresti ära
tarvitada.
Jääkuubikute valmistamine
Jääkuubikute valmistamiseks täitke seadme juurde
kuuluv jääkuubikute nõu veega ja asetage see
sügavkülmkambrisse. Jääkuubikud valmivad
kiiremini, kui teete jääkuubikute nõu põhja alt
märjaks ja keerate termostaadi nupu
maksimumväärtusele. Pärast jääkuubikute
valmistamist ärge unustage termostaadi nuppu
tagasi soovitud asendisse keerata.
Hoidke jääkuubikute nõud jooksva vee all või
painutage või lööge seda kergelt, et jääkuubikud
nõust kätte saada. Kui jääkuubikute nõu külmub
kambri põhja külge kinni, ärge kasutage selle välja
võtmiseks metallist tööriistu ega nuga, nii võite
kahjustada seadme külmutussüsteemi.
Kasulik informatsioon ja
nõuanded
Pöörake tähelepanu eemaldatavatele riiulitele.
Riiulite ümberpaigutamisega saab
märkimisväärselt tõsta külmkambri mahutavust.
Kui uks ei avane rohkem kui 90°, saab riiulid
siiski külmikust välja võtta.
Pärast sügavkülmkambri ukse avamist ja
sulgemist tekib sügavkülmiku sees
õhuhõrendus; see on tingitud madalast
temperatuurist. Kui soovite ukse uuesti avada,
oodake pärast sulgemist 2-3 minutit, kuni
õhurõhk tasakaalustub.
Sügavkülmiku kasutamisel pöörake tähelepanu
termostaadi nupu asendile, et temperatuur
sügavkülmiku sees ei tõuseks kunagi üle -18°C;
kõrgema temperatuuri korral väheneb
toiduainete säilitusaeg.
Kontrollige iga päev, kas seade on täiesti
töökorras. Nii märkate aegsasti võimalikke
tõrkeid ja väldite külmutatud toiduainete
ülessulamist ning riknemist.
7