Säilitusaeg ja toiduainete temperatuur
Kasutusjuhendi lőpus olevast tabelist leiate
informatsiooni toiduainete säilitusaegade kohta.
Säilitusaegu ei saa eelnevalt täpselt määrata; need
sőltuvad toiduainete värskusest ja töötlusastmest.
Seetőttu on tabelis antus säilitusajad ligikaudsed.
Kui Te ei soovi sügavkülmutatud toiduaineid kohe ära
kasutada, vőite neid hoida umbes ühe ööpäeva
(ülessulamiseni) külmkambris.
Sügavkülmiku kasutamine
Toiduainete külmutamine
Sügavkülmkambri abil saate kodus külmutada
erinevaid värskeid toiduaineid. Parimate tulemuste
saavutamiseks pidage meeles järgnevat.
Enne külmutamise alustamist seadke termostaadi
nupp asendisse „3” ja asetage traatriiul
sügavkülmkambrisse kőige ülemisele tasandile.
Seejärel asetage külmutatavad toiduained otse
traatriiulile. Külmutusprotsess kestab umbes 24 tundi.
Pärast 24 tunni möödumist seadke termostaadi nupp
tagasi keskmisesse asendisse (2-3) vői jätke
asendisse „3”, mis on tavaliselt igapäevase
kasutamise korral sobivaim seadistus. Kőige
praktilisem on külmutatud toiduaineid säilitada
jahutusalusel vői sügavkülmkambris üksteise peal
traatriiuli all.
Vältige vőimalusel sügavkülmkambri ukse
avamist külmutusprotsessi ajal.
Termostaadi nuppu ei ole vaja seada suuremale
väärtusele (näiteks asendisse „6”).
Sügavkülmutusprotsess küll lüheneks, aga
külmkambri sisetemperatuur vőib langeda
temperatuurile alla 0°C ja külmkambris olevad
toiduained ja joogid vőivad jäätuda.
Ärge kunagi külmutage korraga rohkem
toiduaineid, kui on märgitud lőigus
„Tehnilised andmed“. Vastasel korral ei külmu
toiduained korralikult läbi ja pärast
ülessulatamist vőib esineda mitmesuguseid
ebasoovitavaid nähtusi (nt. maitse- ja
lőhnaomaduste halvenemine, riknemine vms.).
Ärge valmistage jääkuubikuid toiduainete
sügavkülmutusprotsessi ajal, sest see vähendab
sügavkülmiku külmutusvőimsust.
Toiduainete säilitamine sügavkülmikus
Pärast toiduainete külmutamist on mőistlik asetada
need sügavkülmkambri traatriiuli all olevasse sahtlisse,
et teha ruumi uute toiduainete külmutamiseks.
Sügavkülmkambri traatriiuli erinevaid asendeid („2”
asendit) saab kasutada külmutatud toiduainete
säilitamisel, sest külmutamise ajal peab riiul olema
kőige ülemises asendis. Uute toiduainete
külmutamine sügavkülmikus ei mőjuta juba külmutatud
toiduainete kvaliteeti.
(Otse külmutusalusele asetatud toiduained
külmuvad liiga kiiresti!)
Kui ostate külmutatud toiduaineid, pidage
kinni nende pakenditele märgitud
säilitusaegadest. Kodustes oludes külmutatud
toiduainete säilitamisel pidage kinni sügavkülmiku
uksel olevatest juhistest. Sümbolid tähistavad
erinevaid toiduaineid, numbrid tähendavad nende
maksimaalset säilitusaega kuudes.
Kiirkülmutatud, külmutatud toiduaineid vőib
rahulikult säilitada sügavkülmikus ainult siis,
kui nad pole eelnevalt üles sulanud.
Sulanud toiduaineid ei ole soovitav uuesti
külmutada, need tuleb vőimalikult kiiresti ära
tarvitada.
Jääkuubikute valmistamine
Jääkuubikute valmistamiseks täitke seadme juurde
kuuluv jääkuubikute nőu veega ja asetage see
sügavkülmkambrisse. Jääkuubikud valmivad
kiiremini, kui teete jääkuubikute nőu pőhja alt
märjaks ja keerate termostaadi nupu
maksimumväärtusele. Pärast jääkuubikute
valmistamist ärge unustage termostaadi nuppu
tagasi soovitud asendisse keerata.
Hoidke jääkuubikute nőud jooksva vee all vői
painutage vői lööge seda kergelt, et jääkuubikud
nőust kätte saada. Kui jääkuubikute nőu külmub
kambri pőhja külge kinni, ärge kasutage selle välja
vőtmiseks metallist tööriistu ega nuga, nii vőite
kahjustada seadme külmutussüsteemi.
Kasulik informatsioon ja
nőuanded
Pöörake tähelepanu eemaldatavatele riiulitele.
Riiulite ümberpaigutamisega saab
märkimisväärselt tősta külmkambri mahutavust.
Kui uks ei avane rohkem kui 90°, saab riiulid
siiski külmikust välja vőtta.
Pärast sügavkülmkambri ukse avamist ja
sulgemist tekib sügavkülmiku sees
őhuhőrendus; see on tingitud madalast
temperatuurist. Kui soovite ukse uuesti avada,
oodake pärast sulgemist 2-3 minutit, kuni
őhurőhk tasakaalustub.
Sügavkülmiku kasutamisel pöörake tähelepanu
termostaadi nupu asendile, et temperatuur
sügavkülmiku sees ei tőuseks kunagi üle -18°C;
kőrgema temperatuuri korral väheneb
toiduainete säilitusaeg.
Kontrollige iga päev, kas seade on täiesti
töökorras. Nii märkate aegsasti vőimalikke
tőrkeid ja väldite külmutatud toiduainete
ülessulamist ning riknemist.
7