Zanussi ZCM550NW1 Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend
Kasutusjuhend Lietošanas
pamācība
Kombin
ē
tā
Elektriahjuga plīts ar
gaasipliit elektrisko
cepeškrāsni
ZCM550NW1
0
250
200
150
50
100
3
0
6
2
4
5
1
2
Sisukord
Kasutusjuhised
Hoiatused - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Tehnilised omadused - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Seadme kirjeldus - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Seadme kasutamine - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- Tavaline elektriahi - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- Kasutamine - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- Elektrigrill - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- Ahjus toiduvalmistamine - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- Pliidipõletid - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- Elektrikeeduplaat - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- Seadme komplekti kuuluvad lisatarvikud - - - - - - - - - - - - - - -
Kasutusnõuanded - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Hooldus ja puhastamine - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Mida teha, kui seade ei tööta - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Müügijärgne hooldus - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Paigaldusjuhised
Nõuanded ohutuks kasutamiseks - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Paigaldamine - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Gaasiühendus - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Elektriühendus - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Gaasitüübi vahetamine - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ahjuvalgusti pirni vahetamine - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
3
6
7
8
8
9
11
12
13
14
16
17
18
21
22
22
23
24
25
26
28
Kuidas lugeda kasutusjuhendit?
Kasutusjuhendi lugemisel juhinduge järgmistest sümbolitest
Ohutusalased juhised
Üksikasjalikud tegevusjuhised
Nõuanded ja soovitused
Keskkonnateave
3
Hoiatused
On väga oluline, et Te hoiate käesoleva
kasutus-juhendi koos seadmega tuleviku tarvis
alles. Kui müüte või annate pliidi kellelegi
teisele, andke palun kindlasti kaasa ka juhend,
et uus omanik saaks tundma õppida pliidi
omadusi ja teaks sellega kaasnevaid ohte.
Need hoiatused on antud Teie ja teiste
ohutuseks.
Enne paigaldamist veenduge, et
gaasivarustus vastaks gaasi tüübi ja
rõhu osas pliidi omadustele.
Käesoleva seadme omadused on
märgitud andmesildile.
Käesolevat seadet ei ühendata
põlemisgaaside väljatõmbega. Seade
tuleb paigaldada ja ühendada vastavalt
kehtivatele paigalduseeskirjadele.
Erilist tähelepanu tuleb pöörata asja-
kohastele ventilatsiooninõuetele.
Veenduge, et elektritoite omadused
ühtivad seadme andmesildile
märgituga.
Käesolev seade on mõeldud ainult
täiskasvanutele kasutamiseks. Seepärast
vaadake, et lapsed ei mängiks selle
läheduses.
Kui te seadme kätte saate, pakkige see
kohapeal lahti. Kontrollige seadme üldist
välimust. Juhul, kui teil on märkusi,
kirjutage need saatelehele ja jätke endale
üks eksemplar.
Teie seade on mõeldud ainult
kasutamiseks tavalises majapidamises.
Ärge kasutage seda teistel, nagu ärilistel
või tööstuslikel, eesmärkidel.
Käesoleva seadme tunnuseid muuta või
üritada muuta on ohtlik.
Esmakordsel kasutusel kuumutage tühi
ahi kõrvaldamaks soojusisolatsiooni
ebameeldivad lõhnad ning tootmisel
kasutatud määrdejäägid.
- Tõstke kate üles
- Eemaldage ahjust tarvikud.
- Eemaldage kõik kleepsud ja plastkaitsed.
- Kuumutage ahju ligikaudu 45 minutit
pöörates temperatuuri reguleerimise
nuppu asendisse 250. Selle toimingu
käigus hakkab seade suitsema, õhutage
kööki lõhnade ja suitsu kõrvaldamiseks.
Enne esmakordset kasutamist tuleb
tarvikuid samuti pesta.
Gaasipliidi kasutamine muudab ruumi
soojemaks ja niiskemaks. Tagage ruumi
hea ventilatsioon, hoides selleks lahti
olemasolevaid õhutusavasid või
paigaldades spetsiaalse ventilat-
siooniseadme.
Kui kasutate pliiti intensiivselt ja
pikemat aega järjest, võib tekkida
vajadus ruumi täiendavalt õhutada kas
akent avades või ventilaatorit
suuremale kiirusele seades (kui see on
olemas).
Juhul, kui te kasutate pliidi lähedal
elektriseadmeid (nt. elektrimikser), ei
tohiks juhtmed vastu pliidi kuumasid
osasid puutuda või neid ahju uksega kinni
hoida.
Jälgige alati, kui praete õlis või rasvas
(krõpsud…), sest kuum rasv võib lihtsalt
tuld põhjustada.
Ärge kasutage pliidil kõikuvaid või
deformeerunud panne vältimaks
ümberminemisest või ülekeemisest
põhjustatud õnnetusi.
Ärge kunagi tõmmake seadet ahju
käepidemest. Peale ahjus olevate
tarvikute võite kasutada ainult
kuumakindlaid panne (vt. Tootja juhiseid).
Ärge asetage puhastusaineid ega
tuleohtlikke materjale hoiusahtlisse või
pliidi lähedusse.
4
Ärge kunagi asetage avatud ahjuuksele
järgmist:
- raskeid esemeid,
- ärge lubage lastel sellele ronida ega istuda.
Kasutage alati kindaid nõude ahjust
eemaldamisel või pliidi küttekehade
läheduses.
Ärge katke seadme põhja fooliumiga, sest
ülekuumenemine kahjustab emaili.
Ärge kunagi kasutage rasvapanni grillimis-
alusena.
Nuppude kahjustuste vältimiseks, ärge
jätke ahju ust lahti, kui ahi töötab või kui
see veel kuum on.
Põleti leek peab olema ühtlane. Vältige
tuuletõmmet. Kui leek ei ole normaalne,
puhastage põleti ning kui see ei aita, siis
pöörduge klienditeeninduse poole.
Pärast gaasipliidi kasutamist, veenduge, et
nupud on väljalülitatud asendis.
Ärge jätke midagi (riideid, fooliumi jne.)
pliidile, kui kasutate põleteid.
Puhastage kate alati enne sulgemist.
Pliidi kasutamise ajal peab kate olema
avatud.
Enne sulgemist peavad pliit ja ahi olema
jahtunud, muidu võite katet kahjustada.
Vahetage gaasivoolik veidi enne sellele
märgitud aegumistähtaega.
Ärge kunagi kasutage köögis ega suletud
ruumis balloonigaasi.
Ärge lubage lapsi pliidi lähedusse selle
kasutamise ajal, et vältida kokkupuudet
kuumade pindadega või pottide
kukkumist.
Veenduge, et lapsed ei puutu seadme
nuppe.
Ühendage seade enne puhastamist
vooluvõrgust lahti ja laske maha jahtuda.
Ärge kunagi kasutage süüdatud põleteid
ilma nendele asetatud anumate.
Paremate kulinaartulemuste , hügieeni ja
ohutuse saavutamiseks tuleb seade alati
puhas hoida, sest rasvapiisad võivad
levitada ebameeldivat lõhna.
Puhastage pliiti iga kord pärast kasutamist
tagamaks selle õige toimimise.
Ärge kunagi kasutage auru- või
surveseadmeid ahju puhastamiseks
(elektriohutusega seotud ettevaatusabinõud).
Seade on varustatud kaanega: suletuna
kaitseb see tolmu ja avatuna toidupritsmete
eest. Ärge kasutage seda muuks otstarbeks.
Enne avamist puhastage pliidikaas
võimalikust mustusest ning enne pliidikaane
sulgemist laske seadmel jahtuda.
Pärast seadme kasutamist EI TOHI
pliidikaant sulgeda enne, kui pliit ja ahi on
täielikult jahtunud.
Paigaldamine
Paigaldustööd tuleb lasta teostada
vastava kvalifikatsiooniga paigaldajal.
Muudatused, mis võivad olla vajalikud
koduses elektrisüsteemis seadme
paigaldamiseks, võib teostada üksnes
vastava kvalifikatsiooniga elektrik.
Paigaldamise või mis tahes
parandustööde ajal ühendage seade
vooluvõrgust lahti.
Remont tuleb teostada ainult vastava
kvalifikatsiooniga müügijärgse hoolduse
poolt.
Mittevastav remont võib põhjustada
tõsiseid kahjustusi.
Enne käesoleva seadme kasutamist ja
paigaldamist lugege tähelepanelikult läbi
kõik juhised.
Tänan Teie tähelepanu eest.
Tootja ei vastuta võimalike kahjustuste
eest, mis on tekkinud valest kasutamisest
ja kehtivate ohutuseeskirjade rikkumisest.
Järgige puhastusja hooldusjuhiseid
täpselt.
5
Keskkonnakaitse
Sümboliga
tähistatud materjale saab
taaskäidelda. Viige need spetsiaalsetesse
taaskäitluspunktidesse (selgitage välja, kus
asuvad Teile lähimad kogumispunktid).
Tõrgete ilmnemisel pöörduge müügijärgse
hoolduse teostamiseks osas kõigepealt pliidi
müünud kaupluse poole. Kui olete mujale
kolinud või kui kauplust enam ei ole, pöörduge
lähima klienditeeninduse (volitatud
hoolduskeskuse) poole. Sealt saate müügi-
järgset hooldust teostava ettevõtte aadressi.
Pliidi remontimisel või osade vahetamisel
paluge müügijärgsel hooldusel kasutada
ainult tootja heakskiidetud varuosi.
Sümbol
tootel või selle pakendil
näitab, et seda toodet ei või käsitleda
olmejäätmetena. Selle asemel tuleb see üle
anda vastavasse elektriliste ja
elektrooniliste vahendite taaskäitlemise
kogumispunkti. Tagades selle toote
korrektse käitlemise aitate ära hoida
võimalikke negatiivseid tagajärgi
keskkonnale ja inimeste tervisele, mida
võib vastasel korral põhjustada selle toote
vale jäätmekäitlus. Üksikasjalikuma teabe
saamiseks käesoleva toote taaskäitlemise
kohta võtke palun ühendust oma linna
kohaliku olmejäätmekäitluse teenin-
duskontoriga või kauplusega, kust Te toote
ostsite.
6
Tehnilised omadused
Vabalt seisev Klass 1
Käesolev seade vastab järgmistele EL direk-tiividele:
93/68/EMÜ ja 2006/95EMÜ (madalpingedirektiiv) ja hilisemad muudatused;
89/336/EMÜ, 90/31/EMÜ ja 93/68/EMÜ (elektromagnetilise ühilduvuse direktiiv) ja
hilisemad muudatused;
90/396/EMÜ (gaasiseadmete direktiiv) ja 93/-68/EMÜ (ülddirektiivid) ja hilisemad
muudatused.
Pliit Kate
Anumatugi
Tagumine parem põleti
Eesmine parem põleti
Eesmine vasak põleti
Tagumine vasak element
Süüde
Värvitud
Emailitud
Lisapõleti
Kiire
Poolkiire
Kiire keeduplaat 145 mm
1000 W
2600 W
2000 W
1500 W
0.6W
Ahi Ahi
Ahjupõleti võimsus
Grill
Grillipõleti võimsus
Ahjuvalgusti
Puhastamine
Elektriline
1750W
elektriline
1800 W
Lamp 15 W, sokkel E14
käsitsi
Toide Nimipinge
Nimisagedus
230 V/400 V
50 Hz
Lisatarvikud Ahjurest
Rasvapann
Seadme koguvõimsus 3315.6W
Mõõtmed Kõrgus
Laius
Sügavus
850 mm
500 mm
536 mm
7
Seadme kirjeldus
Juhtpaneel
1
2
3
4
5
6 7
8
0
250
200
150
50
100
3
0
6
2
4
5
1
1. Süütelüliti
2. Ahju funktsioonide nupp
3. Pliidiplaatide kontrolltuli
4. Ukse termostaadi kontrolltuli
5. Eesmise vasaku põleti juhtnupp
6. Tagumise vasaku keeduplaadi juhtnupp
7. Tagumise parema põleti juhtnupp
8. Eesmise parema põleti juhtnupp
Pliit
2
1
3
4
1. Eesmine vasak põleti (poolkiirpõleti -2000 W)
2. Tagumine vasak keeduplaat 145 mm (1500 W)
3. Tagumine parem põleti (lisapõleti – 1000 W)
4. Eesmine parem põleti (kiirpõleti – 2600 W)
8
Seadme kasutamine
Tavaline elektriahi
Enne esmakordset kasutamist tuleks
ahju ilma toiduta soojendada. Sel ajal võib
eralduda ebameeldivat lõhna. See on
normaalne.
Eemaldage ahju tarvikud.
Eemaldage kõik liimitud etiketid või
kaitsekiled, kui neid on.
Soojendage ahju umbes 45 min.,
kusjuures funktsiooninupp on asendis
“250”.
Seda protseduuri tuleks korrata umbes 5 - 10
min. vältel, kui ahju funktsiooninupp on
grillimisasendis.
Puhastage tarvikuid pehme ja sooja veega,
millele on lisatud pisut pehmetoimelist
nõudepesuainet. Loputage ja kuivatage
hoolikalt.
Elektriahjul on 3 kütteelementi:
- 2 kütteelementi (1 üleval ja 1 all) ahju
kasutamiseks.
- 1 grilli kütteelement, mis asub ahju lae
keskel ning mis on ette nähtud grillimiseks,
kusjuures ahju uks on kinni.
9
Kasutamine
Ahju saab kasutada traditsiooniliseks
toiduvalmistamiseks või grillimiseks, kuid mitte
samaaegselt.
Ahju funktsioonide nupp
Ahju funktsiooninuppu kasutatakse soovitud
temperatuuri valimiseks ja grilli või ahju
funktsioonide valimiseks.
Sümbolite tähendused:
0
Väljas
Ahju tuli
50-250
Termostaat (temperatuuri valimine)
Ahju alumine kütteelement
Ahju ülemine kütteelement
Grill
Temperatuuri valimiseks keerake ahju
funktsiooninuppu päripäeva, kuni osuti näitab
soovitud temperatuuri vahemikus 50°– 250°C.
Termostaat hoiab püsivat temperatuuri.
Kui soovite, et rohkem kuumust tuleks alt või
rohkem kuumust pealt, keerake ahju
funktsiooninuppu nii, et osuti oleks sümbolil
(altkuumus) või
(pealtkuumus).
Neil tingimustel ei tõuse temperatuur kunagi üle
215°C altkuumusega
ega pealtkuumusega
too.
Ahjus toiduvalmistamine
Kasutamisel läheb pliit tuliseks.
Vältige puudutamast ahjus olevaid
kütteelemente.
10
Termostaadi asend (traditsiooniline
toiduvalmistamine)
Traditsiooniline toiduvalmistamine toimub
soojendatud õhu loomuliku konvektsiooni teel.
Ahju tuleb kindlasti ette kütta.
Kuidas toimida?
Väikesed koogid, kondiitritooted, segatud taignast
vormikoogid.
Kuumutage ahi ette, ahju funktsiooninupp
küpsetamiseks valitud asendis:
- umbes 8 min. asendis 50°C kuni 150°C;
- umbes 15 min asendis 175°C kuni
250°C;
Pange toit sisse.
Ahju alumine kütteelement
Kuumus tuleb ainult ahju põhjast. Seda ahju
funktsiooninupu asendit soovitatakse keedetud
toitude lõpuni valmistamiseks.
Eelsoojendus on vajalik.
Kuidas toimida?
Soojendage ahju 10 min. ette, ahju
funktsiooninupp asendis
.
Pange toit sisse.
Ahju ülemine kütteelement
Tegemist on kiirguva toiduvalmistamisega.
Ainult pealtkuumus. See ahju funktsiooninupu
asend on sobiv keedetud toitude lõpetamiseks,
nt. lasanje, karjusepirukas, juustuga
üleküpsetatud lillkapsas jne.
Ahju eelsoojendamine ei ole vajalik.
Kuidas toimida?
Pange toit 3. astmele.
Keerake ahju funktsiooninupp asendisse
.
Kütteelementide väljalülitamiseks.
Keerake nuppu päripäeva asendisse väljas
0”.
11
Elektrigrill
HOIATUS: Ligipääsetavad osad võivad
tuliseks minna, kui grill töötab. Lapsed tuleb
ahju juurest eemal hoida. Kogu grillimine tuleb
teha, hoides ahjuust suletuna . Kasutamisel
läheb pliit tuliseks.
Grillimispann läheb kasutamisel
tuliseks, kasutage tulist grillpanni välja
võttes või tagasi pannes alati ahjukindaid.
Grillimine
Kuumus tuleb ahju ülemisest osast. See sobib
õrna liha (looma- ja sealiha peekon, ...)
grillimiseks, juba küpsetatud toidu röstimiseks või
pruunistamiseks.
Grilli ei tohi kasutamisel järelvalveta
jätta. Lapsed tuleks eemal hoida. Kogu
grillimise ajal tuleb ahjuuks kinni hoida.
Grillimine
Valmistage grillitav liha ette, pintseldage seda
mõlemalt poolt kergelt õliga.
Asetage liha grillile.
Keerake ahju funktsiooninupp asendisse
.
Asetage rasvapann juhikusse 1.
Lükake panni tugirest juhikusse 2 või 3,
olenevalt grillitava liha paksusest.
1
2
3
Kasutage juhikut 3 õhukeste tükkide
röstimiseks (röstleib/-sai, peekon, vorstid,
väikesed kalad…)
Kasutage juhikut 2 paksude tükkide
röstimiseks (loomaliha, suured kalad,
kodulinnud).
Kui üks külg on pruun, keerake liha
sellesse torkamata ümber, et liha mahl
välja ei valguks.
Grillige teist külge.
Lisage soola küpsetamise lõpus.
1
2
3
Küpsetamise aeg tuleb määrata sõltuvalt
röstitava tüki paksusest, mitte kaalust.
Praadimine
Seadke ahju funktsiooninupp asendisse
.
Asetage toit restile ja lükake see juhikusse
2 või 3.
Jätke toit grilli alla mõneks minutiks.
Ukse termostaadi kontrolltuli
See tuli põleb, kui valitakse temperatuur. Tuli
jääb põlema kuni valitud temperatuur on
saavutatud. Seejärel süttib ja kustub see
perioodiliselt, osutades et temperatuuri
säilitatakse.
Pliidiplaatide kontrolltuli
See tuli põleb, kui pliidiplaadi nupp on sisse
lülitatud ja jääb põlema, kuni pliidiplaate
kasutatakse.
Ahju tuli
See põleb, kui ahju funktsiooninupp on
sisselülitatud ja põleb, kuni ahi töötab.
12
Ahjus toiduvalmistamine
Allpool toodud tabelis olevad andmed on informatiivsed. Ainult kogemus lubab teil määrata teie
vajadustele vastava õige seadistuse.
Tähelepanek: Kasutage eelsoojendamiseks tabelis toodud küpsetustemperatuuri, kuni termostaat
välja lülitub.
Koogi või pagaritoote tüüp
Riiuli
asend
Temperatuur
°C
Aeg
min.
Rasvavaba biskviitkook (küpsetusplaadil)
1 175 15-20
Rasvavaba biskviitkook, (ümmarguses
vormis)
1 175
25-30
Pärmitaignast kuklid
1 175
20-25
Skoonid
2 175
40-50
Munavalgeküpsised
2 125
40-50
13
Pliidipõletid
Nupul olev sümbol vastab juhtpaneeli sümbolile
Igal põletil on ohutusseade. Leegi kustumise
korral sulgeb ohutusseade gaasi juurdevoolu
kohe.
Väljalülitatud
Suurim kuumus
Vähim kuumus
Kasutage suurimat kuumust keetmiseks ja
vähimat hautamiseks.
Hoidke nupp alati vähima ja suurima asendi
vahel ja ärge pöörake seda suurima kuumuse ja
väljalülitatud asendi vahele.
Põletite süütamine
Vajutage nupp sisse ja keerake see vasakule
suure leegi märgini.
Samal ajal vajutage elektroonilise süüte
nuppu. Hoidke seda sissesurutuna, kuni gaas
süttib (1 säde sekundis).
Voolukatkestuse korral
Vajutage vastava põleti juhtnupp täiesti sisse,
keerake vasakule suure leegi asendisse ja
süüdake tikuga.
Vabastage nupp 10 sekundi pärast ja
kontrollige põletikatte avade kaudu, kas põleti
on süttinud (st seni, kuni ohutusventiil hoiab
põletit põlevana).
Süttimisel reguleerige leegi suurust vastavalt
vajadusele.
Kui leek peaks mingil põhjusel kustuma, keerake
juhtnupp väljalülitatud asendisse, oodake
vähemalt üks minut ja proovige uuesti.
Kui põleti pärast korduvat proovimist siiski ei
sütti, kontrollige, kas põletikroon ja põletikate on
õiges asendis .
Põletikate
Põletikroon
Termopaar
(ohutusseade)
Süüde
14
Põletite kustutamine
Keerake nupp päripäeva asendisse « ».
Elektrikeeduplaat
Keeduplaadi sisselülitamiseks keerake vastav
juhtnupp vajaliku kuumusega asendisse.
Juhtnupp on nummerdatud 0-6 :
0 - välja lülitatud
1 – Minimaalkuumus
6 – Maksimaalne kuumus
Kiirkeeduplaat (Tagumine vasak)
Punase märgiga tähistatud kiirkeeduplaadid
kuumene-vad kiiremini kui tavalised plaadid.
Mõne aja pärast võib punane märk
kaduda, mis ei mõjuta keeduplaadi toimet.
On tähtis teada, et keeduplaat võib esma-
kordsel kasutamisel suitseda ja kergelt
ebameeldi-vat lõhna tekitada. See on üsna
normaalne näh-tus, mis kaob pärast mõnda
aega.
Enne pliidikaane sulgemist veenduge, et
kõik nupud on keeratud väljalülitatud
asendisse.
Ärge asetage pliidile mitte
mingisuguseid kergesti sulavaid esemeid.
Üldmärgutuli
See tuli süttib ahju juhtnupu või ühe keeduplaadi
nupu sisselülitamisel ja põleb niikaua, kuni need
töötavad.
Soovitused õigeks plaadikuumuse
reguleerimiseks on toodud järgnevas tabelis:
OFF
(
väljalülitatud)
0
Väga õrn 1
Roogade soojana hoidmine
Või ja šokolaadi sulatamine
Õrn 2
Koorekastme, hautiste,
piima-pudingu valmistamine
või muna praadimine
Aeglane 3
Kuivatatud juurvili,
külmutatud toit, puuvili, vee
või piima keetmine.
Keskmine 4
Keedetud kartulid, värske
juurvili, pasteet, supid,
puljongid, pann-koogid, kala
Kõrge 5
Suuremad hautised, liha
rull, kala, omletid, biifsteek
Kiire
6
Biifsteek, eskalopp ja
praadimine
15
Õige põleti valimine
Iga nupu kohal on tähis vastava põleti jaoks.
Parimate toiduvalmistustulemuste
saavutamiseks valige alati anumad, mis
sobivad kasutatava põleti läbimõõduga.
Kasutage paksu ja tasapinnalise põhjaga
nõusid.
Soovitame leegi kohe pärast vedeliku
keemahakkamist väiksemaks keerata.
Tõhusaks süütamiseks hoidke põletikroon ja
süüteseade alati puhtana.
Kasutage järgmise läbimõõduga nõusid:
Läbimõõt (mm)
Põleti
Võimsus
(kW)
Min. Maks.
Kiire 2,60 165 260
Poolkiire 2,00 145 220
Lisaleti 1,00 120 160
Õige kasutus
Vale kasutus
(
Ener
g
ia raiskamine
)
Keeduplaat
Kasutage alati õigeid anumaid, mis mahuvad
korralikult valitud põletile (14-16 cm). Kasutage
paksu ja tasapinnalise põhjaga nõusid õige
läbimõõduga, mitte kunagi väiksemaid.
Kasutusnõuanne
Ärge kunagi jätke süüdatud põleteid ilma
nendele asetatud anumate või tühjade
anumatega.
Energia säästmiseks on soovitatav katta
anum iga kord kaanega, kui retsept seda
võimaldab;
Lülitage nupp välja enne küpsetusaja
lõppu, sest toit küpseb lõpuni
jääkkuumuses (pasta, riis, tasandamine).
Ülekeemise (piim, õli, kaste …) vältimiseks
keerake nupp nõrgemasse asendisse mõni
minut enne keemist,ärge anumaid täis
pange;
Võimsust vähendades või kui plaat on välja
lülitatud väheneb temperatuur aeglaselt.
Õige kasutus
Vale kasutus
16
Seadme komplekti kuuluvad
lisatarvikud
Peale seadmega kaasas olevate tarvikute
soovitame kasutada ainult kuumakindlaid
anumaid (vastavalt tootja juhistele).
Seadmega on kaasas :
Ahjurest, pannitugi roogade paigutamiseks
(praed, küpsetised…)
Tasakaalu säilitamiseks tuleb roog asetada
resti keskele.
Rasvapann - kasutatakse toidust eralduva
rasva kogumiseks, asetage 2. riiulisoonde.
Hoiusahtel
Hoiusahtel asub ahju all.
Ahju pikaajalisel kasutamisel võib
hoiusahtel kuumeneda. Hoiusahtlis ei tohi
hoida süttivast materjalist esemeid nagu
pajakindad, laualinad, plastikpõlled jne.
Kuumenevad ka ahjutarvikud, näiteks
küpsetuspaber, seetõttu, kui ahi on kasutusel
või ei ole veel maha jahtunud, tuleks nende
sahtlist väljavõtmisel olla ettevaatlik.
17
Kasutusnõuanded
Ahjus küpsetamine
Lülitage ahi välja 5 minutit enne
küpsetusaja lõppu ning laske toidul lõpuni
küpseda ahju jääkkuumuses.
Küpsetamistulemust mõjutab panni
paksus, materjal ning värv.
Teatud toidud paisuvad küpsetamisel;
kasutage piisavalt suurt panni.
Et hoida ära rasva tilkumist, kasutage
panne, mille ääre kõrgus vastab
küpsetatava toiduga.
Torgake linnunahk ja vorstid enne
küpsetamist kahvliga läbi, et vältida rasva
pritsimist.
Toidunõu ja ahjuresti vahele võib asetada
fooliumi, kuid katta ei tohi tervet resti;
Kasutage klaasist kuumusekindlaid panne
krõbedaks toiduks ja sufleeks;
Lisa pisut rasva enne küpsetuse lõppu.
Ärge katke ahjupindu
alumiiniumfooliumiga. See võib põhjustada
kuumuse kogunemist, mis võib kahjustada
söögitegemise tulemusi ja samuti
kahjustada emaili.
Ahju kasutamisel peab pliidikate olema
avatud.
Anumate mõju söögitegemise tulemustele
Te peaksite teadma, et:
Alumiiniumist ja terrakota nõud
vähendavad pruunistamist ning säilitavad
toidu niiskuse. Soovitame kasutada neid
kondiitritoodete ja grillliha puhul.
Emailitud valumalmist, metallist potid,
klaasist ja kuumusekindlast portselanist
anumad, mittekleepuva sisepinna ja
värvitud välispinnaga nõud suurendavad
pruunistamist ja kuivatavad toitu.
Soovitame kasutada neid pirukate ja
teiste krõbedate küpsetiste puhul, mis
peavad olema pruunikad nii alt kui pealt.
Söögi valmistamine pliidil
Valige alati õiged anumad, mille suurus
vastaks kasutatava põleti mõõtmetega.
Juhul, kui kasutate suure põhjaga anumat,
asetage see plaadil natuke tahapoole, nii et
selle põhi ei ulatuks üle emailitud pliidi esiosa,
millega väldite leegi ulatumist üle esipaneeli ja
selle ülekuume-nemist.
Enne pliidi kinnikatmist, veenduge, et
pliit on jahtunud, vastasel juhul võite katet
kahjustada.
18
Hooldus ja puhastamine
Ahi tuleb hoida kogu aeg puhtana.
Kogunenud rasv või toidujääkide süttimine
võib põhjustada tulekahju, eriti grill-pannil.
Enne puhastamist veenduge, et kõik
nupud oleksid VÄLJALÜLITATUD asendis ja et
seade oleks täielikult jahtunud.
Enne mis tahes hooldus- või
puhastustöid ÜHENDAGE pliit toitevõrgust
LAHTI.
Puhastusvahendid
Enne mis tahes puhastusvahendite kasutamist
veenduge, et need oleksid selleks otstarbeks
sobivad ja et ka tootja lubaks neid kasutada.
Kasutada EI TOHI pleegitit sisaldavaid
puhastusaineid, sest need võivad muuta
pinnad matiks. Vältida tuleks ka kriimustavate
abrasiivsete ainete kasutamist.
Välispinna puhastamine
Soovitame kasutada AXION- või CIF-tüüpi
puhastusvahendeid, mis ei kriimusta pindu;
seejärel pühkige seade märja lapiga puhtaks ja
kuivatage pehme lapiga. Vältige metallesemete
(nugade, teravaservaliste esemete),
terastraadist küürimiskäsnade, nailonlappide
ning abrasiivsete ja söövitavate ainete ning
lahustite kasutamist.
Ahju puhastamine
Emailitud ahjupindade puhastamine õnnestub
kõige paremini, kui ahi on veel soe.
Pärast iga kasutuskorda puhastage ahju
sisepinnad seebivees niisutatud pehme lapiga.
Aeg-ajalt tuleb ahju põhjalikumalt puhastada,
kasutades selleks spetsiaalset ahjupuhastus-
vahendit.
19
Ahjuust EI TOHI puhastada, kui
klaaspaneelid on soojad. Vastasel juhul võib
klaas puruneda. Klaaspaneel muutub
murenemisel ja sügaval kriimustamisel
nõrgemaks ning tuleb välja vahetada, et
vältida paneeli purunemist. Täpsema teabe
saamiseks pöörduge lähima volitatud
hoolduskeskuse poole.
Ahju ukse eemaldamine
Ahju ukse lihtsaks puhastamiseks on võimalik
see välja võtta.
Avage ahju uks horisontaalasendini. Seejärel
avage mõlemal uksehingel olevad loogad kuni
lõpuni (a).
Sulgege uks aeglaselt lõpuni ning tõstke seda
üles, kuni lingid lahti tulevad (b).
Ahju ukse paigaldamine
Toimige ukse paigaldamisel vastupidises
järjekorras eemadlamisele.
seta
e uksehin
ed ta
asi nende avadesse
c
.
Jälgige seejuures hingede õiget ja ühtlast
asetust.
Seejärel langetage uks aeglaselt. Jälgige
seejuures, et ukse nurgad ei puudutaks all raami
(sel juhul tõstke uks taas üles ja joondage hinged
uuesti).
Lõpuks pöörake loogad tagasi ahju poole (d). Et
uks korralikult sulguks, vajutage mingi esemega
(nt kruvikeerajaga) lookadele (e).
Kontrollige aeglaselt ukse õiget tööd.
Tähelepanu: Ärge laske uksehingede kangidel
kunagi „klõpsatada”. Vedrumõju võib sel juhul
tekitada vigastusi.
20
Pliit
Pliidi puhastamine õnnestub kõige paremini, kui
pliit on veel soe, sest soojalt pinnalt on lihtsam
plekke eemaldada.
Puhastage pliiti regulaarselt sooja vee ja
puhastusvahendi lahusesse kastetud pehme
lapiga. Ärge kasutage pliidi puhastamiseks
järgmisi puhastusvahendeid:
küürimis- ja valgendusaineid;
immutatud käsni, mis ei sobi teflonpannide
puhastamiseks;
teraslaastudest küürimiskäsni;
vannitoapuhasteid.
Kui pliidi pind on raskelt määrdunud, soovitatakse
kasutada puhastusvahendeid nagu Hob Brite või
Bar Keepers Friend.
Põletid
Põletite katteid ja kroone saab puhastamise ajaks
eemaldada. Peske põletite katteid ja kroone
soojas seebivees ja puhastage plekkidest pehme
küürimispasta abil. Kui on tegemist eriti raskesti
eemaldatavate plekkidega, võib ettevaatlikult
kasutada seebiveega niisutatud teraslaastkäsna.
Pärast puhastamist kuivatage pehme lapiga
hoolikalt.
Keeduplaat
Pritsmed plaadi pinnale tuleks eemaldada
kasutades sooja vett ja pehmet harja, nailonist
või plastikust küürimiskäsna. Selleks, et plaadid
näeksid välja nagu uued, saab enamus
majapidamistarvete kauplustest osta keeduplaadi
loputusvahendi (järgige tootja kasutusjuhendit).
Selle asemel võib plaate pühkida ka tilga
oliiviõliga köögirätikul, et roostet vältida. On tähtis
teada, et
är
misel kasutamisel keeduplaat
suitseb natuke ja tekitab kergelt ebameeldivat
lõhna.
Kuivatus
NB! Pärast puhastamist kuivatage
keeduplaadid täielikult lülitades need mõneks
minutiks madalakeskmise kuumusega
asendisse.
Taastamine
Oma tihendatud keeduplaatide välimuse
säilitamiseks kandke neile perioodiliselt natuke
soolavaba taimeõli või taastavat ainet
(s.o.:Collo Electrol" või Minky Hotplate
Cleaning Cloths)
Taimeõli peale kandmiseks: kuumutage
keeduplaati alguses keskmise kuumusega 30
sekundit ja seejärel lülitage välja. Valage väga
väike kogus soolavaba õli kuivale lapile või
köögipaberile. Kandke õhuke kiht õli
keeduplaadi pinnale ning pühkige ülejäänu
ära. Kuumutage keeduplaati keskmise
kuumusega 1 minut.
Taastava aine peale kandmiseks:
kuumutage keeduplaati alguses keskmise
kuumusega 30 sekundit ja seejärel lülitage
välja. Kandke peale väga õhuke kiht Collo
Electroli (kasutades aplikaatorit). Kuumutage
keeduplaati kõrge kuumusega 2-3 minutit
töötlemiseks. Eraldub natuke suitsu, see on
normaalne ja ei ole mürgine. (NB: see toode
on taastav aine, mitte puhasti. See on
saadaval majapidamistarvete poes).
Roostevabast terasest osad: roostevaba
terase pritsmeringid võivad kasutamisel
muutuda kollakaks. Esialgse värvuse
taastamiseks kasutage spetsiaalseid
roostevaba terase puhastusaineid. See kehtib
ka keeduplaatide ümber olevale alale
roostevabast terasest pliidiplaadil.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64

Zanussi ZCM550NW1 Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend