IKEA SMAKSAOVPB Recipe book

Tüüp
Recipe book
SMAKSAK
Retseptiraamat
EE
Sisukord
Vihjeid ja näpunäiteid 3
Jäetakse õigus teha muutusi.
Vihjeid ja näpunäiteid
HOIATUS! Vt ohutust käsitlevaid
peatükke.
Tabelites esitatud temperatuurid
ja küpsetusajad on ainult
soovituslikud. Täpsemalt sõltuvad
need retseptist ning kasutatava
tooraine kvaliteedist ja kogustest.
Otseaur
Koogid / küpsetised / saiakesed
Eelsoojendage tühja ahju 5 minutit.
Kasutage küpsetusplaati.
Kasutage teist riiulitasandit.
Kasutage 150 ml vett.
Toit Tempe-
ratuur
(°C)
Aeg
(min.)
Küpsised, koogikesed,
croissantid
150 -
180
10 -
20
Focaccia 200 -
210
10 -
20
Pitsa 230 10 -
20
Kuklid 200 20 -
25
Leib 180 35 -
40
Toit Tempe-
ratuur
(°C)
Aeg
(min.)
Koogivormis küpsetatud
ploomikook, õunakook,
kaneelirull
160 -
180
30 -
60
Külmutatud valmistoidud
Eelsoojendage tühja ahju 10 minutit.
Kasutage teist riiulitasandit.
Kasutage 200 ml vett.
Toit Tempe-
ratuur
(°C)
Aeg
(min.)
Pitsa 200 -
210
10 -
20
Sarvesaiad 170 -
180
15 -
25
Lasanje 180 -
200
35 -
50
Valmistoidu soojendamine
Kasutage teist riiulitasandit.
Kasutage 100 ml vett.
Valige temperatuuriks 110 °C.
Toit Aeg
(min.)
Kuklid 10 - 20
Leib 15 - 25
EESTI 3
Toit Aeg
(min.)
Focaccia 15 - 25
Liha 15 - 25
Pasta 15 - 25
Pitsa 15 - 25
Riis 15 - 25
Juurvili 15 - 25
Röstimine
Kasutage klaasist küpsetusvormi.
Kasutage teist riiulitasandit.
Kasutage 200 ml vett.
Toit Tempe-
ratuur
(°C)
Aeg
(min.)
Rostbiif 200 50 -
60
Kana 210 60 -
80
Röstitud sealiha 180 65 -
80
Küpsetamine ja röstimine
Koogid
Toit Ülemine/Alumine Kuu-
mutus
Kiirkuumutus Aeg (min.) Märkusi
Tempera-
tuur (°C)
Riiuli tasand Tempera-
tuur (°C)
Riiuli tasand
Vahusta-
tud road
170 2 160 3 (2 ja 4) 45 - 60 Koogivor-
mis
Muretainas 170 2 160 3 (2 ja 4) 20 - 30 Koogivor-
mis
Peti-juustu-
kook
170 1 165 2 80 - 100 26 cm koo-
givormis
Õunakook
(õunapiru-
kas)
1)
170 2 160 2 (vasak ja
parem)
80 - 100 Kahes 20
cm koogi-
vormis
traatrestil
Struudel 175 3 150 2 60 - 80 Küpsetus-
plaadil
Keedise-
kook
170 2 165 2 (vasak ja
parem)
30 - 40 26 cm koo-
givormis
Tordipõhi 170 2 150 2 40 - 50 26 cm koo-
givormis
EESTI 4
Toit Ülemine/Alumine Kuu-
mutus
Kiirkuumutus Aeg (min.) Märkusi
Tempera-
tuur (°C)
Riiuli tasand Tempera-
tuur (°C)
Riiuli tasand
Jõulu-
kook / rik-
kaliku puu-
viljatäidise-
ga kook
1)
160 2 150 2 90 - 120 20 cm koo-
givormis
Ploomi-
kook
1)
175 1 160 2 50 - 60 Leivavor-
mis
Väikesed
koogid -
ühel tasan-
dil
1)
170 3 150 - 160 3 20 - 30 Küpsetus-
plaadil
Väikesed
koogid -
kahel ta-
sandil
1)
- - 140 - 150 2 ja 4 25 - 35 Küpsetus-
plaadil
Väikesed
koogid -
kolmel ta-
sandil
1)
- - 140 - 150 1, 3 ja 5 30 - 45 Küpsetus-
plaadil
Küpsised/
soolapul-
gad - ühel
tasandil
140 3 140 - 150 3 25 - 45 Küpsetus-
plaadil
Küpsised/
soolapul-
gad - ka-
hel tasan-
dil
- - 140 - 150 2 ja 4 35 - 40 Küpsetus-
plaadil
Küpsised/
soolapul-
gad - kol-
mel tasan-
dil
- - 140 - 150 1, 3 ja 5 35 - 45 Küpsetus-
plaadil
EESTI 5
Toit Ülemine/Alumine Kuu-
mutus
Kiirkuumutus Aeg (min.) Märkusi
Tempera-
tuur (°C)
Riiuli tasand Tempera-
tuur (°C)
Riiuli tasand
Beseed -
ühel tasan-
dil
120 3 120 3 80 - 100 Küpsetus-
plaadil
Beseed -
kahel ta-
sandil
1)
- - 120 2 ja 4 80 - 100 Küpsetus-
plaadil
Kuklid
1)
190 3 190 3 12 - 20 Küpsetus-
plaadil
Ekleerid -
ühel tasan-
dil
190 3 170 3 25 - 35 Küpsetus-
plaadil
Ekleerid -
kahel ta-
sandil
- - 170 2 ja 4 35 - 45 Küpsetus-
plaadil
Plaadikoo-
gid
180 2 170 2 45 - 70 20 cm koo-
givormis
Rikkaliku
puuviljatäi-
disega
kook
160 1 150 2 110 - 120 24 cm koo-
givormis
Victoria
kook
1)
170 1 160 2 (vasak ja
parem)
30 - 50 20 cm koo-
givormis
1)
Eelsoojendage ahju 10 minutit.
Leib ja pitsa
Toit Ülemine/Alumine Kuu-
mutus
Kiirkuumutus Aeg (min.) Märkusi
Tempera-
tuur (°C)
Riiuli tasand Tempera-
tuur (°C)
Riiuli tasand
Sai
1)
190 1 190 1 60 - 70 1-2 tk, 500
g/tk
Rukkileib 190 1 180 1 30 - 45 Leivavor-
mis
EESTI 6
Toit Ülemine/Alumine Kuu-
mutus
Kiirkuumutus Aeg (min.) Märkusi
Tempera-
tuur (°C)
Riiuli tasand Tempera-
tuur (°C)
Riiuli tasand
Kuklid,
saiake-
sed
1)
190 2 180 2 (2 ja 4) 25 - 40 6-8 saia
küpsetus-
plaadil
Pitsa
1)
230 - 250 1 230 - 250 1 10 - 20 Küpsetus-
plaadil või
sügaval
pannil
Kuklid
1)
200 3 190 3 10 - 20 Küpsetus-
plaadil
1)
Eelsoojendage ahju 10 minutit.
Tarretised
Toit Ülemine/Alumine Kuu-
mutus
Kiirkuumutus Aeg (min.) Märkusi
Tempera-
tuur (°C)
Riiuli tasand Tempera-
tuur (°C)
Riiuli tasand
Pastavorm 200 2 180 2 40 - 50 Vormis
Juurvilja-
vorm
200 2 175 2 45 - 60 Vormis
Quiche
1)
180 1 180 1 50 - 60 Vormis
Lasanje
1)
180 - 190 2 180 - 190 2 25 - 40 Vormis
Cannello-
ni
1)
180 - 190 2 180 - 190 2 25 - 40 Vormis
1)
Eelsoojendage ahju 10 minutit.
Liha
Toit Ülemine/Alumine Kuu-
mutus
Kiirkuumutus Aeg (min.) Märkusi
Tempera-
tuur (°C)
Riiuli tasand Tempera-
tuur (°C)
Riiuli tasand
Veiseliha 200 2 190 2 50 - 70 Traatrestil
Sealiha 180 2 180 2 90 - 120 Traatrestil
EESTI 7
Toit Ülemine/Alumine Kuu-
mutus
Kiirkuumutus Aeg (min.) Märkusi
Tempera-
tuur (°C)
Riiuli tasand Tempera-
tuur (°C)
Riiuli tasand
Vasikaliha 190 2 175 2 90 - 120 Traatrestil
Inglise
rostbiif, vä-
heküps
210 2 200 2 50 - 60 Traatrestil
Inglise
rostbiif,
poolküps
210 2 200 2 60 - 70 Traatrestil
Inglise
rostbiif,
täisküps
210 2 200 2 70 - 75 Traatrestil
Sea aba-
tükk
180 2 170 2 120 - 150 Kamaraga
Sea sääre-
tükk
180 2 160 2 100 - 120 2 tükki
Lambaliha 190 2 175 2 110 - 130 Kints
Kana 220 2 200 2 70 - 85 Terve
Kalkun 180 2 160 2 210 - 240 Terve
Part 175 2 220 2 120 - 150 Terve
Hani 175 2 160 1 150 - 200 Terve
Küülikuliha 190 2 175 2 60 - 80 Tükkideks
lõigatuna
Jänes 190 2 175 2 150 - 200 Tükkideks
lõigatuna
Faasan 190 2 175 2 90 - 120 Terve
EESTI 8
Kala
Toit Ülemine/Alumine Kuu-
mutus
Kiirkuumutus Aeg (min.) Märkusi
Tempera-
tuur (°C)
Riiuli tasand Tempera-
tuur (°C)
Riiuli tasand
Forell/
merilatikas
190 2 175 2 40 - 55 3-4 kala
Tuunikala/
lõhe
190 2 175 2 35 - 60 4-6 fileed
Grill
Eelsoojendage ahju 3 minutit.
Kasutage neljandat riiulitasandit.
Valige maksimaalne temperatuur.
Toit Kogus Aeg (min.)
Tükki Kogus (kg) 1. külg 2. külg
Sisefilee 4 0.8 12 - 15 12 - 14
Biifsteek 4 0.6 10 - 12 6 - 8
Vorstid 8 - 12 - 15 10 - 12
Seakarbonaad 4 0.6 12 - 16 12 - 14
Kana (pooleks lõigatuna) 2 1 30 - 35 25 - 30
Kebabid 4 - 10 - 15 10 - 12
Kanarind 4 0.4 12 - 15 12 - 14
Hamburger 6 0.6 20 - 30 -
Kalafilee 4 0.4 12 - 14 10 - 12
Röstitud sändvitšid 4 - 6 - 5 - 7 -
Röstleib/-sai 4 - 6 - 2 - 4 2 - 3
Grill ventilaatoriga
Kasutage esimest või teist ahjutasandit.
Veiseliha
Eelsoojendage ahi.
Küpsetusaja arvutamiseks korrutage
alltoodud tabelis olev aeg filee paksusega
sentimeetrites.
EESTI 9
Toit Tempera-
tuur (°C)
Aeg (min.)
Rostbiif või fi-
lee, vähe-
küps
190 - 200 5 - 6
Rostbiif või fi-
lee, poolküps
180 - 190 6 - 8
Rostbiif või fi-
lee, täisküps
170 - 180 8 - 10
Sealiha
Toit Tempera-
tuur (°C)
Aeg (min.)
Abatükk,
kael, kints, 1
- 1,5 kg
160 - 180 90 - 120
Karbonaad,
ribi, 1 - 1,5
kg
170 - 180 60 - 90
Pikkpoiss,
0,75 - 1 kg
160 - 170 50 - 60
Seakoot (eel-
küpsetatud),
0,75 - 1 kg
150 - 170 90 - 120
Vasikaliha
Toit Tempera-
tuur (°C)
Aeg (min.)
Vasika-
praad, 1 kg
160 - 180 90 - 120
Vasikakoot,
1,5 - 2 kg
160 - 180 120 - 150
Lambaliha
Toit Tempera-
tuur (°C)
Aeg (min.)
Lambakoot,
röstitud lam-
baliha, 1 -
1,5 kg
150 - 170 100 - 120
Lamba selja-
tükk 1 - 1,5
kg
160 - 180 40 - 60
Linnuliha
Toit Tempera-
tuur (°C)
Aeg (min.)
Linnuliha
portsjonid,
0,2 - 0,25 kg
200 - 220 30 - 50
Pool kana,
0,4 - 0,5 kg
190 - 210 35 - 50
Kana, broi-
ler, 1 - 1,5 kg
190 - 210 50 - 70
Part, 1,5 - 2
kg
180 - 200 80 - 100
Hani, 3,5 - 5
kg
160 - 180 120 - 180
Kalkun, 2,5 -
3,5 kg
160 - 180 120 - 150
Kalkun, 4 - 6
kg
140 - 160 150 - 240
Kala (aurutatud)
Toit Tempera-
tuur (°C)
Aeg (min.)
Terve kala, 1
- 1,5 kg
210 - 220 40 - 60
EESTI 10
Sulatamine
Toit Kogus (kg) Sulatamise
aeg (min.)
Täiendav sulata-
misaeg (min)
Märkusi
Kana 1.0 100 - 140 20 - 30 Asetage kana suurele
taldrikule kummulikeera-
tud alustassi peale. Pöö-
rake poole aja möödu-
des.
Liha 1.0 100 - 140 20 - 30 Pöörake poole aja möö-
dudes.
Liha 0.5 90 - 120 20 - 30 Pöörake poole aja möö-
dudes.
Forell 1.50 25 - 35 10 - 15 -
Maasikad 3.0 30 - 40 10 - 20 -
Või 2.5 30 - 40 10 - 15 -
Koor 2 x 2,0 80 - 100 10 - 15 Rõõska koort saab va-
hustada ka siis, kui selles
on külmunud tükke.
Kreemikook 1.4 60 60 -
Kuivatamine - Kiirkuumutus
Katke ahjuplaadid pärgamendi või
küpsetuspaberiga.
Paremate tulemuste saamiseks lülitage ahi
poole kuivatamise peal välja, tehke uks
lahti ja jätke üheks ööks jahtuma.
Juurvili
Ühe plaadi puhul kasutage kolmandat ahjutasandit.
Kahe plaadi puhul kasutage esimest ja neljandat ahjutasandit.
Toit Temperatuur (°C) Aeg (h)
Oad 60 - 70 6 - 8
Piprad 60 - 70 5 - 6
Köögivili hapendamiseks 60 - 70 5 - 6
Seened 50 - 60 6 - 8
Ürdid 40 - 50 2 - 3
EESTI 11
Puuviljad
Toit Temperatuur (°C) Aeg (h) Riiuli tasand
1. tasand 2. tasand
Ploomid 60 - 70 8 - 10 3 1 / 4
Aprikoosid 60 - 70 8 - 10 3 1 / 4
Õunaviilud 60 - 70 6 - 8 3 1 / 4
Pirnid 60 - 70 6 - 9 3 1 / 4
EESTI 12
*
EESTI 13
EESTI 14
EESTI 15
867347594-A-132018
© Inter IKEA Systems B.V. 2018
21552
AA-2085826-1
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16

IKEA SMAKSAOVPB Recipe book

Tüüp
Recipe book