24
Hakkimispea
(vt joonised 1.1 kuni 1.4)
Pange hakitavad toiduained valmis, eemaldage luud, kõhred ja sooned. Lõigake liha tükkideks (umbes
2cm X 2cm).
Nõuanne. Töö lõpetamisel võite seadmest läbi lasta paar tükki saia, et eemaldada kõik hakkliha tükid.
Enne esmakordset kasutamist peske iki tarvikuid seebiveega. Loputage ja kuivatage tarvikud kohe
hoolikalt.
Võre ja lõikaja peavad jääma õliseks. Määrige neid õliga.
Ärge pange tühja masinat tööle, kui selle võred pole õliga määritud.
Ärge pange kunagi sõrmi ega muid vahendeid seadme torusse.
Tähelepanu: Seadmega on kaasas ohutusjuhised LS-123456. Enne seadme esmakordset
kasutamist lugege tähelepanelikult ohutusjuhiseid ning hoidke see alles.
A Eemaldatav hakkimispea
A1 Alumiiniumkere
A2 Kruvi
A3 Teritatav roostevabast terasest lõikur
A4 Võred(vastavalt mudelile)
A4a Väikeste aukudega võre (purustab väga
peeneks)
A4b Keskmiste aukudega võre (purustab peeneks)
A4c Suurte aukudega võre (purustab jämedalt)
A5 Alumiiniumist mutter
B Eemaldatav plaat
C Liha suruja
D Sisse/välja lülitamise nupp
E Mootoriblokk
F Lisatarvik vorstide valmistamiseks (vastavalt
mudelile)
G Lisatarvik kebbe lihapallida valmistamiseks
(vastavalt mudelile)
G1 Töötlemisotsik
G2 Võru
H Juurviljalõikur (vastavalt mudelile)
H1 Koonuste salv/toru
H2 Suruja
H3 Koonused (vastavalt mudelile)
H3a Jäme riivimiskoonus (punane)
H3b Peenike riivimiskoonus (oranž)
H3c Jäme viilutamiskoonus (tumeroheline)
H3d Peenike viilutamiskoonus (heleroheline)
H3e Laastudeks lõikamise koonus
H3f Kuubikuteks lõikamise tarvik
I Ladustamistarvik (vastavalt mudelile)
ET
KIRJELDUS
KASUTUSJUHISED
KASUTAMINE
25
Lisatarvik vorstide valmistamiseks
(vt joonised 2.1 kuni 2.3)
Tähelepanu! Kasutage seda tarvikut ainult pärast liha hakkimist, maitseainete lisamist ning segu
läbisegamist.
Pärast soole leotamist leiges vees, et see muutuks uuesti elastseks, asetage see toruava ümber, jättes
5cm üle ääre (kinnitades soole nööriga). Pange masin tööle, lisage masinasse hakklihasegu ning jälgige,
kuidas sool täitub.
Märkus: seda tööd on kõige parem teha kahekesi, kus üks tegeleb hakkliha lisamisega ning teine jälgib
soole täitumist.
Andke vorstidele soovitud pikkus, soolt pigistades ja pöörates. Kvaliteetsete vorstide saamiseks jälgige,
et soole itmisel ei satuks sinna õhku, ning tehke vorstid 10 kuni 15 cm pikkused (eraldage vorstide
nööriga ning tehke selle abil sõlm).
Lisatarvik kebbe lihapallide valmistamiseks
(vt joonised 3.1 kuni 3.2)
Praktiline nõuanne:
kebbe lihapallide või kefta jaoks peene hakkliha valmistamiseks laske liha 2 või 3 korda läbi
hakkmasina, kuni liha saavutab sobiva tekstuuri.
Juurviljalõikur
(vt joonised 4.1 kuni 4.6)
Kasutage iga toidu jaoks ettenähtud koonust - vt joonise tabelit. 6.
Nõuanded heade tulemuste saavutamiseks:
Rahuldavate tulemuste saavitamiseks peavad kasutatavad koostisained olema tahked ning tuleb vältida
toiduaine kuhjumist salve. Ärge kasutage seadet liiga kõvade toiduainete riivimiseks või viilutamiseks
(nt suhkur või lihatükid).
(vt joonised 5.1 kuni 5.6)
ET
PUHASTAMINE
/