MB811538

Tefal MB811538 Kasutusjuhend

109
Pesta tarvikud (riivkoonused, koonuste salv ja tõukur) seebiveega puhtaks. Loputada ja seejärel
hoolikalt kuivatada.
Valige kasutamiseks soovikohane riivkoonus.
Paigaldage riivkoonuse salv (D) mootoriplokile (A), selleks ¼ pööret vasakule keerates (joon.
1 & 2).
Paigutage soovikohane riivkoonus salve esiosas olevasse avasse (D), riivkoonus peab olema
korralikult ajamisüsteemi põhja oma kohale asetunud (joon. 3).
Ühendage seade vooluvõrku.
Valige soovikohane töökiirus (aeglane kiirus või turbofunktsioon) ja seejärel vajutage seadme
sisse-/väljalülitusnupule (joon. 4).
• Sisestage toiduained läbi salve täitelõõri (D) ja suruge need kergelt tõukuriga vajutades sead-
messe (C) (joon. 5).
HÜVA NÕU: Tugevam vajutus tõukurile riivimistulemust ei paranda, sellega raskenda-
takse vaid mootori tööd. Parima tulemuse saavutamiseks piisab töödeldava toiduaine
kergest vajutamisest vastu riivkoonust.
• Riivi vahetamiseks keerake salve (D) ¼ pöörde võrra paremale (joon. 6), seejärel suunake see
tagasi püstisesse asendisse (joon. 7). Eemaldage riivkoonus (joon. 8).
1. SEADME KIRJELDUS
A - Mootoriplokk
B - Sisse-/väljalülitusnupp ja kiiruse vali-
mine
C - Tõukur
D - Riivkoonuse salv / täitelõõr
E - Riivkoonused
E1 - Jäme riivkoonus (punane)
E2 - Peen riivkoonus (üleni metallist,
oranži servaga)
E3 - Ribastaja (kollane)
E4 - Viilutuskoonus (üleni metallist,
helerohelise servaga)
E5a - Kuubikute lõikumise koonus
(tumeroheline)
E5b - Kuubikute lõikumise koonuse
võru (tumeroheline/valge)
F - Ärapaigutamistarvik
2. ENNE SEADME ESMAKORDSET KASUTUSELEVÕTMIST
TÄHELEPANU: Riivkoonuste terad on väga teravad. Riivkoonuste käsitsemisel tuleb
olla eriti ettevaatlik ja hoida kinni ainult vastavatest plastosadest.
3. KASUTAMINE
TÄHELEPANU: Enne seadme töölelülitamist veenduge, et riivkoonus oleks korralikult
ajamisüsteemis oma kohale asetunud (joon. 3), seejärel vajutage enne toiduainete
sisestamist täitelõõri (joon. 4) seadme sisse-/väljalülitusnupule.
ET
108
KASUTUSNÕUANDED
Samuti on soovitatav kasutada aeglast töökiirust pehmete või õrnakoeliste toiduainete (pirnid,
avokaadod, keedetud peet) töötlemiseks.
Kuubikute lõikamise tarviku paigaldamine:
Paigaldage kuubikute lõikamise koonus salve esiosas olevasse avasse (D), riivkoonus peab
olema korralikult ajamisüsteemi põhja oma kohale asetunud (joon. 3).
Seejärel paigaldage kohale kuubikute lõikamise koonuse võru avatud turvahingedega, tsen-
treerides turvahinged riivide salve lõõri järgi (joon. 9).
Veenduge, et kuubikute lõikamise koonuse võru on korrektselt riivide salve alaosale lukustu-
nud.
Sulgege turvahinged riivide salvele (joon. 10).
Tehke soovitud toiduainete kuubikuteks lõikamise protseduur, sisestades selleks toiduained
riivi salve lõõri kaudu seadmesse.
Kuubikute lõikamise tarviku eemaldamiseks tõmmake turvahingede ülaosas asuvast keeleke-
sest (joon. 11).
Hüva nõu: turvahingede E5b hõlpsamaks lahtilukustamiseks tehke samal ajal sõrmega
ülessuunaline liigutus ja tõmmake keelekesest ettepoole (joon. 11).
KORDUMA KIPPUVAD KÜSIMUSED
Kasutage erinevate toiduainete korral selle toiduaine töötlemiseks
ettenähtud koonust:
Küsimused Vastused
„Koonus ei püsi korralikult salves
omal kohal. Lukustumisele
iseloomulikku heli kuuldavale ei
tule.
Tarvikut ei õnnestu pärast
kasutamist eemaldada.
„Koonuse salve paigaldamine oma
kohale ja ka selle eemaldamine on
raskendatud. Kas tegemist on ta-
vapärase nähuga?“.
Veenduge lihtsalt, et riivkoonus on korralikult põhjani
asetatud (joon. 3). Koonuse korrektne lukustumine on
võimalik alles seadme töölelülitamisel enne toiduai-
nete sisestamist (joon. 4).
Koonuse kasutusjärgseks eemaldamiseks lukustage
salv lahti (joon. 6), seerel lukustage salv uuesti
(joon. 7) ja koonus tuleb selle peale iseenesest lahti
(joon. 8).
Jah, tegemist on tavapärase olukorraga uue seadme
korral. Seadme edasiste kasutuskordadega muutub ka
paigaldamine ja eemaldamine järjest lihtsamaks.
2506368_NoticeFreshmaxReib_Moulinex_Mise en page 1 25/11/13 17:03 Page108
111
Nõuandeid parema tulemuse saavutamiseks:
Parema tulemuse saavutamiseks ja selleks, et toiduained ei ladestuks salve, ei tohi teie kasuta-
tavad toiduained olla liiga pehmed. Mitte kasutada seda seadet liiga kõvade toiduainete, nagu
näiteks suhkru või lihatükkide vms riivimiseks või viilutamiseks.
Hõlbustamaks toiduainete sisestamist täitelõõri, lõigake need paraja suurusega tükkideks.
Jäme
riiv-
koonus
E1
(punane)
Peen
riivkoonus
E2 (üleni
metallist,
oranži
servaga)
Ribastaja
E3 (kollane)
Viilutus-
koonus E4
(üleni
metallist,
helerohelise
servaga)
Kuubikute
lõikumise
koonus
E5a/E5b
(tumeroheline)
Porgandid (vaid toorelt)
Suvikõrvitsad (vaid toorelt)
Kartulid (vaid toorelt)
Kurgid (vaid toorelt)
Paprika
Sibulad (vaid toorelt)
Peedid (vaid toorelt)
Seller (vaid toorelt)
Roheline redis (vaid toorelt)
Kapsas
(valge/punane)
Õunad (vaid toorelt)
Parmesan
Juust (vaid toorelt)
Kakao
Kuivatatud leib/
kuivikud
Pähklid/
kreeka pähklid/
mandlid
Kookospähklid
110
RETSEPTID
KOONUSED ROAD KOOSTISAINED NÕUANDED
Punane
koonus
JÄMERIIV
(E1)
Ahjuvorm
juustu-
kattega
(kuuele
inimesele)
- 6 väikest
suvikõrvitsat
- 2 kartulit
- 1 sibul
- 1 tass keedetud
riisi
- 1 muna
- 1 klaas piima
- 150 g Gruyère'i
juustu
- võid
Riivige jämeda riivkoonuse abil
peeneks suvikõrvitsad ja kartulid
(E1). Hakkige viilutuskoonuse (E4)
abil sibul peeneks. Pruunistage kõik
köögiviljad või sees. Asetage
ahjuvormi üksteise järel üks kiht
köögivilju, kiht keedetud riisi, kiht
köögivilju. Lisage munaga
läbiklopitud piim, sool ja pipar.
Peale laotage riivitud juust ja
võikuulikesed.
Küpsetage ahjus temperatuuril 180
°C.
Üleni metallist
ja oranži
servaga
koonus
PEENRIIV
(E2)
Kapsasalat
(neljale
inimesele)
- ¼ valget kapsast
- 2 porgandit
- 3 supilusikatäit
majoneesi
- 3 supilusikatäit
vedelat koort
- 2 supilusikatäit
veiniäädikat
- 2 supilusikatäit
suhkrut
Hakkige viilutuskoonuse (E4) abil
valge kapsas peeneks ja riivige
porgandid peene riivkoonuse (E2)
abil. Segage need salatikaussi
kokku. Valmistage ette kaste,
segades selleks kokku majonees,
vedel koor, õli, veiniäädikas ja
suhkur.
Valage kaste riivitud köögiviljadele,
segage ja laske ühe tunni vältel
külmkapis taheneda.
Ribastaja
(E3)
(kollane)
Krõbekartuli
pätsid
– 1,5 kg kartulit
– 2 muna
– 50 g kaera
helbeid
– 50 kuni 100 g
jahu (juhul kui
kartulid on väga
mahlased)
– õli
– soola
Koorige kartulid, lõigake
väiksemaks ja riivige need
spetsiaalse ribastajaga (E6).
Seejärel kloppige munad lahti,
lisage keedus, samuti sool,
kaerahelbed ja vajadusel jahu.
Valage panni põhjale veidi õli ja
kuumutage. Seejärel vormige
lusikaga väiksed pätsikesed ja
pange plaadiga ahju. Küpsetage
mõlemalt poolt kuldseks.
2506368_NoticeFreshmaxReib_Moulinex_Mise en page 1 25/11/13 17:03 Page110
113
Enne mootoriplokki (A) puhastama asumist eemaldage alati seade vooluvõrgust.
Mootoriplokki ei ole lubatud kasta vette ega jooksva vee alla. Puhastage mootoriplokk niiske
lapiga. Kuivatage plokki hoolikalt.
Salv (D), tõukur (C), koonused (E1, E2, E3, E4, E5a), kuubikute lõikamise võru (E5b) ja ärapai-
gutamistarvik (F) on pestavad nõudepesumasina ülemises sahtlis, kasutades pesemiseks pro-
grammi „ökonoomne“ või vähe määrdunud“.
Kuubikute lõikumise tarviku puhastamiseks võib olla otstarbekas kasutada harja.
KOONUSED ROAD KOOSTISAINED NÕUANDED
Üleni metallist
helerohelise
servaga
VIILUTUS-
KOONUS
(E4)
Kreeka salat
(neljale
inimesele)
- 1 kurk
- 2 suurt tomatit
- 1 punane paprika
- 1 roheline
paprika
- 1 keskmise
suurusega
valgesibul
- 200 g fetat
- 50 g musti oliive
(maitse järgi)
- 4 supilusikatäit
õli
- 1 sidrun
- 30 g värskeid
maitsetaimi
(maitse järgi:
basiilik, petersell,
piparmünt,
koriander)
Viilutage kurk viilutuskoonuse (E4)
abil peenikesteks seibideks.
Lõigake paprikad pooleks,
eemaldage seemned ja südamik.
Tükeldage paprikad ja sibul.
Lõikuge tomatid ja feta väikesteks
kuubikuteks. Segage kõik need
koostisained salatikaussi kokku ja
lisage oliivid. Valmistage ette kaste,
selleks õli sidrunimahlaga kokku
segades. Segage salat ettevaatlikult
läbi ja puistake salatile peenestatud
värske maitseroheline.
Tumeroheline
koonus koos
võruga
KUUBIKUTE
LÕIKUMINE
(E5a/E5b)
Aedviljasalat
- 400 g punapeeti
- 300 g
porgandeid
- 400 g kartuleid
- 200 g kurki
- 150 g sibulaid
- 100 g aedherneid
- soola
- 2 supilusikatäit
õli
Lõikuge kartulid, peet, porgandid,
sibulad ja kurgid koos võruga
kasutatava kuubikute lõikamise
koonuse (E5a/E5b) abil
kuubikuteks.
Aurutage kartuli-, peedi- ja
porgandikuubikud läbi.
Segage kõik kokku ja lisage
aedherned, sibulad ja kurk.
Lisage sool ja õli.
Laske ühe tunni vältel külmkapis
taheneda.
4. SEADME PUHASTAMINE
112
Koonuste käsitsemisel tuleb olla eriti ettevaatlik, sest koonuste terad on väga teravad.
Juhul kui seadme plastosad on toiduainetelt (näiteks porganditelt) värvi võtnud, hõõruge neid
toiduõlis immutatud lapiga, seejärel jätkake nende puhastamisega tavapärasel moel.
Kõikide koonuste (E1, E2, E3, E4, E5a) ja kuubikute lõikamise võru (E5b) jaoks on seadmel
spetsiaalne koht nende ärapaigutamiseks.
Virnastage kõik viis koonust (joon. 12) üksteise otsa ja paigutage need salve (D) esiosas ole-
vasse avasse. Ärapaigutamistarvikuga (F) suletakse salve esiosas olev ava (D) (joon. 14). Kuu-
bikute lõikamise tarviku võru (E5b) sulgub ärapaigutamistarvikule (F) (joon. 15).
Juhtme ärapaigutamine: kake juhe selleks ettenähtud õõnsusse (CORD STORAGE) (joon.
16).
5. TARVIKUTE ÄRAPAIGUTAMINE
2506368_NoticeFreshmaxReib_Moulinex_Mise en page 1 25/11/13 17:03 Page112
/