Philips HD9160/00 Kasutusjuhend

Kategooria
Auruplaadid
Tüüp
Kasutusjuhend
49

Õnnitleme teid ostu puhul ning tere tulemast kasutama Philipsi tooteid!
Philipsi klienditoe tõhusamaks kasutamiseks registreerige toode veebilehel
www.philips.com/welcome.

Veepaagiga alus
Juhtnupp ja taimeri nuppudega ekraan
 Taimeri nupp
 Aurutamise sümbol
 Aeg minutites
 Taimeri + nupp
 Eelseadistatud aurutamisrežiimid
 Juhtnupp
 Märgutulega START/STOP nupp
 Märgutulega TURBO nupp
 Märgutulega GENTLE STEAM (õrn aurutamine) nupp
 Märgutulega KEEP-WARM (soojalthoidmise) nupp
Tila
Tilgakandik 1
Flavour Booster+
Aurutusnõu 2
Eemaldatav põhi
Tilgakandik 3
Aurutusnõu 4
Eemaldatav põhi
Tilgakandik 5
Aurutusnõu 6
Eemaldatav põhi
Kala-riisinõu 7
Kaas
Märkus: Aurutusnõud, tilgakandikud ja kala-riisinõud on nummerdatud ühest
seitsmeni. Tilgakandikute ja aurutusnõude numbrid kahest seitsmeni leiate
käepidemetelt. Tilgakandiku 1 numbri leiate selle ülemiselt äärelt. Laduge
osad ainult selles järjestuses. Kasutage iga aurutusnõud koos sellega sobiva
tilgakandikuga. Kasutage tilgakandikut 1 alati alumise aurutusnõuga. Kasutage
nõusid ainult toiduga täidetult.

Enne seadme kasutamist lugege hoolikalt kasutusjuhendit ja hoidke see
edaspidiseks alles.

- Ärge kunagi kastke seadme alust vette ega loputage kraani all.

- Enne seadme ühendamist kontrollige, kas seadmele märgitud toitepinge
vastab kohaliku elektrivõrgu pingele.
- Ühendage seade ainult maandatud seinakontakti. Veenduge, et pistik
oleks kindlalt seinakontakti sisestatud.
- Ärge kasutage seadet, kui selle pistik, toitejuhe või seade ise on
kahjustatud.

- Kui toitejuhe on kahjustatud, peab selle ohtlike olukordade vältimiseks
uue vastu vahetama Philips, Philipsi volitatud hoolduskeskus või
samaväärset kvalikatsiooni omav isik.
- Seda seadet ei tohi kasutada füüsiliste ja vaimsete puuetega isikud
(lisaks lapsed) nii kogemuste kui ka teadmiste puudumise tõttu, välja
arvatud nende ohutuse eest vastutava isiku juuresolekul või kui neile on
seadme kasutamise kohta antud vastavad juhiseid.
- Lapsi tuleks jälgida, et nad ei mängiks seadmega.
- Hoidke toitejuhe laste käeulatusest kaugemal. Ärge jätke toitejuhet üle
lauaserva või tööpinna rippuma, millel seade asub.
- Kerige toitejuhe alati aluses oleva rulli ümbert täielikult lahti, enne kui
pistiku seinakontakti panete.
- Ärge kunagi aurutage külmutatud liha, linnuliha või mereande. Alati
sulatage need toiduained täielikult enne aurutamist.
- Ärge kunagi kasutage toiduaurutit ilma tilgakandikuta 1, vastasel juhul
võib kuum vesi seadmest välja pritsida.
- Kasutage aurutusnõusid ja kala-riisinõud ainult originaalalusega.
- Hoidke toitejuhe tulistest pindadest kaugemal.

- Ärge kunagi kasutage teiste tootjate poolt tehtud tarvikuid või osi, mida
rma Philips ei ole eriliselt soovitanud. Kui kasutate selliseid tarvikuid või
osi, siis muutub te seadme garantii kehtetuks.
- Ärge jätke seadme alust kõrgete temperatuuride, kuumade gaaside,
aurude või niiske kuumuse kätte. Ärge jätke toiduaurutit töötavale või
ikka veel kuumale pliidile või küpsetajale või nende lähedusse.
- Enne hoiustamist võtke alati pistik seinakontaktist välja ja laske seadmel
jahtuda.
- Seda seadet saab kasutada ainult koduses majapidamises. Seadme
väärkasutusel, kasutamisel professionaalsel või poolprofessionaalsel
eesmärgil, aga ka siis kui seadet ei kasutata kasutusjuhendile vastavalt,
kaotab garantii kehtivuse, kusjuures Philips ei võta endale vastutust
põhjustatud kahjustuste eest.
- Asetage seade stabiilsele, horisontaalsele ja tasasele pinnale ning
veenduge, et ülekuumenemise vältimiseks oleks selle ümber vähemalt
10 cm vaba ruumi.
- Asetage eemaldatavad põhjad aurutusnõudele alati ülaltpoolt ja
veenduge, et need on korralikult paigale asetatud (klõpsatus!).
- Olge ettevaatlik (õrna) aurutamise ajal aurutist väljuva kuuma
auruga, kas soojalthoidmise režiimis või kaane pealt võtmisel. Toidu
kontrollimisel kasutage alati pikkade käepidemetega köögitarvikuid.
- Eemaldage kaas alati ettevaatlikult ja pange endast kaugemale.
Põletamise vältimiseks laske kondensaadil kaanelt aurutisse tilkuda.
- Kui toit on kuum, hoidke aurutamisnõud alati käepidemetest.
- Ärge teisaldage aurutit kasutamise ajal.
- Ärge kummarduge töötava auruti kohale.
- Ärge katsuge seadme kuumi pindu. Kasutage seadme kuumade osade
käsitsemisel alati pajakindaid.
- Ärge pange seadet aurust kahjustuvate asjade (nt seinad ja riiulid) alla
või lähedale.
- Ärge kasutage seadet plahvatusohtlike või kergestisüttivate aurudega
keskkonnas.
50
- Ohtlike olukordade vältimiseks ärge seda seadet kunagi kasutage koos
aeglüliti või kaugjuhtimispuldiga.

Seade on varustatud automaatse väljalülitusfunktsiooniga. Seade
lülitub automaatselt välja, kui te ei keera juhtnuppu eelseadistatud
aurutamisrežiimile 5 min jooksul peale seadme sisselülitamist. Seade lülitub
automaatselt välja ka siis, kui seadistatud aurutamisaeg läbi saab.

See toiduauruti on varustatud kuivaltkeemise kaitsega. Kuivaltkeemise
kaitse lülitab seadme automaatselt välja, kui veepaak on tühi või kui vesi
kasutamise ajal otsa saab. Enne uuesti kasutamist laske aurutil 10 minutit
jahtuda.

See Philipsi seade vastab kõikidele elektromagnetilisi välju (EMF)
käsitlevatele standarditele. Kui seadet käsitsetakse õigesti ja käesolevale
kasutusjuhendile vastavalt, on seadet tänapäeval käibelolevate teaduslike
teooriate järgi ohutu kasutada.

1 Enne seadme esmakasutust puhastage põhjalikult kõik toiduainetega
kokkupuutuvad seadme osad (vt pt „Puhastamine”).
2 Puhastage veepaagi sisemus niiske lapiga.

1 Pange seade kindlale, horisontaalsele ja tasasele pinnale.
2 Kerige toitejuhe alati aluses oleva rulli ümbert täielikult lahti, enne
kui pistiku seinakontakti panete.
3 Täitke veepaak veega kuni maksimaalse tasemeni.
, Kui veepaak on täidetud kuni maksimaalse tasemeni, võite aurutit
kasutada umbes 45 minutit järjest.
täitke veepaaki ainult veega. Ärge kunagi lisage veepaaki maitseaineid, õli
või muid aineid.
4 Pange tilgakandik 1 aluses olevale veepaagile.
Märkus: ärge kunagi kasutage seadet ilma tilgakandikuta 1.
MAX
MIN
 51
5 Asetage Flavour Booster+ (maitsevõimendi) alusele, kui soovite
aurutatavale toidule lisamaitset anda.
- Täitke Flavour Booster+ värskete või kuivatatud maitsetaimedega või
vedelikega, nt veini või puljongiga maksimaalse tasemeni.
- Soovitatud maitsetaimede või -ainete kasutamise kohta eri tüüpi
toidus lugege ptk „Toidutabel ja aurutamisnäpunäited” toodud
aurutamistabelist.
6 Pange aurutatav toit ühte või mitmesse aurutusnõusse ja/või kala-
riisinõusse.
- Asetage eemaldatavad põhjad aurutusnõudele alati ülaltpoolt ja
veenduge, et need on korralikult paigale asetatud (klõpsatus!).
- Ärge pange liiga palju toitu aurutusnõudesse. Korrastage toit nii, et
tükkide vahele jääksid küllaldased vahed auruvoo maksimaalseks
läbipääsuks.
- Pange suuremad toidutükid ja toit, mis vajavad pikemat aurutamist
alumisse aurutusnõusse.
- Munade mugavaks aurutamiseks pange munad munahoidjasse.
- Suuremõõtmelise toidu aurutamisel (nt terve kana, maisitõlvikud) võite
aurutusnõudelt 4 ja 6 eemaldatavad põhjad ära võtta ja nii saate ühe
suure nõu.
7 Asetage üks või mitu aurutusnõud tilgakandikule 1. Kui kasutate
rohkem nõusid, soovitame teil eraldada nõud tilgakandikutega 3 ja 5.
Asetage nõud hoolikalt paigale ja veenduge, et need ei loperda.
- Te ei pea kasutama kõiki kolme aurutusnõu.
52
- Aurutusnõud, tilgakandikud ja kala-riisinõud on nummerdatud ühest
seitsmeni. Tilgakandikute ja aurutusnõude numbrid kahest seitsmeni
leiate käepidemetelt. Tilgakandiku 1 numbri leiate selle ülemiselt äärelt.
Laduge osad ainult selles järjestuses. Kasutage iga aurutusnõud koos
sellega sobiva tilgakandikuga. Kasutage tilgakandikut 1 alati alumise
aurutusnõuga. Kasutage nõusid ainult toiduga täidetult.
- Kala-riisinõu on mõeldud marineeritud kala, riisi või vedela toidu
aurutamiseks. Kui soovite kasutada kana-riisinõud, asetage see
aurutusnõu peale.
- Kui eemaldate põhja aurutusnõult 6, et ühendada see nõuga 4
üheks suureks nõuks, saate ikkagi asetada selle peale kala-riisinõu, et
valmistada kala, riisi või suppi.
- Kui eemaldate põhja aurutusnõult 4, et ühendada see nõuga 2
üheks suureks nõuks, saate ikkagi asetada selle peale tilgakandiku 5 ja
aurutusnõu 6.
8 Pange kaas aurutusnõule.
Märkus: Kui kaas pole aurutamisnõule asetatud või see on valesti asetatud, ei
aurutata toitu korralikult.

1 Sisestage pistik pistikupessa.
, Ekraan ja valgussõõr ümber juhtnupu süttivad põlema.
2 Keerake juhtnuppu, et seadistada eelseadistatav aurutusrežiim
vastavalt toidule, mida soovite aurutada.
, Eelseadistatud aurutusaeg kuvatakse ekraanil.
Eelseadistatava aurutusrežiimi aurutusaegade ja nõuannete jaoks vaadake
peatükki “Toidutabel ja nõuanded aurutamiseks”.
1
2
3
4
5
6
7
 53
Märkus: Kui soovite seadistada aurutusaegu, mis erinevad juhtnupul toodud
eelseadistatud aurutusrežiimide aurutusaegadest, näiteks siis, kui soovite
aurutada toiduaineid, mis eelseadistatud aurutusrežiimides ei ilmu, siis valige
aurutusrežiim, mis on lähim sellele, mida soovite. Kasutage + ja - taimerinuppe
aurutamisaja pikendamiseks või lühendamiseks.
3 Vajutage nuppu START/STOP.
, Aurutamistoiming algab ja aeglüliti hakkab aurutamisaega lugema.
, Aurutamise esimese 5 minuti jooksul süttib põlema turbotuli. See
osutab, et auruti kasutab kiireks üleskuumenemiseks turborežiimi
ekstraenergiat. Nende esimese 5 minuti jooksul ei saa turborežiimi
välja lülitada.
- Kui aurutate suurt kogust toitu, siis segage toitu poole aurutusaja
möödudes pika käepidemega köögiriistaga. Veenduge, et kannate
pajakindaid.
- Kui seadistatud või eelseadistatud aurutamisaeg läbi saab, siis piiksub
seade kolm korda ja lülitub soojanahoidmise režiimile.
4 Võtke kaas ettevaatlikult pealt ära.
olge ettevaatlikud kaane eemaldamisel seadmest väljuva kuuma auruga.
- Põletushaavade vältimiseks kandke kaane, kala-riisinõu ja aurutusnõude
eemaldamisel pajakindaid. Eemaldage kaas aeglaselt ja suunaga endast
eemale. Laske kondensaadil kaanelt aurutusnõusse tilkuda.
- Toidu aurutusnõust välja tõstmisel kasutage pika käepidemega
köögiriista.
- Aurutusnõu eemaldamisel laske kondensaadil nõust selle all asetsevale
tilgakandikule tilkuda.
5 Enne tilgakandiku 1 eemaldamist tõmmake pistik seinakontaktist ja
laske toiduaurutil täielikult jahtuda.
Olge tilgakandiku 1 eemaldamisel ettevaatlik, sest veepaagis ja
tilgakandikus olev vesi võib ikka veel kuum olla, olgugi et seadme teised
osad on juba jahtunud.
Käsitsege tilgakandikut 1 ettevaatlikult, sest selle välispind võib olla libe.
6 Tühjendage veepaak pärast iga kasutuskorda auruti aluse küljel oleva
tila kaudu.
Märkus: suurema toidukoguse aurutamiseks kasutage värsket vett.

Kui soovite korraga aurutada toiduaineid, millel on erinevad aurutamisajad,
järgige allpool toodud juhiseid:
1 Seadke taimer pikimale aurutusajale.
2 Asetage pikimat aurutusaega vajav toiduaine nõusse 2 ja lühima
aurutusajaga toiduaine nõusse 4.
3 Asetage tilgakandik 1 ja nõu 2 alusele ja katke nõu kaanega.
3x
54
4 Aurutamise alustamiseks vajutage nuppu START/STOP. Aurutage,
kuni järelejäänud aurutamisaeg ekraanil võrdub lühima vajaliku
aurutamisajaga.
5 Eemaldage pajakinnastega ettevaatlikult kaas ning asetage tilgakandik
3 ja nõu 4 nõule 2.
6 Asetage kaas nõule 4 ja jätkake aurutamist kuni seadistatud
aurutamisaeg läbi saab.
Sedasama võite teha ka siis, kui soovite aurutada toitu, millele on kolm
erinevat aurutamisaega.

Õrna aurutamise režiim aurutab toitu madala, umbes 80 °C temperatuuri
juures. See on ideaalne temperatuur kala valmistamiseks. Selle temperatuuri
juures säilivad kala õrn tekstuur ja maitse.
Õrna aurutamise režiimis soovitame teil kasutada ainult ühte aurutusnõud,
mis asetseb otse alusel, sest nii toimib see režiim kõige paremini.
Märkus: Õrna aurutamise režiim töötab ainult siis, kui juhtnupp on seatud
kalale mõeldud eelseadistatud aurutamisrežiimile.
Märkus: Kui kasutate õrna aurutamise režiimis kala-riisinõud, siis vajate
pikemat aurutamisaega. Enne serveerimist kontrollige, kas kala on valmis.
1 Keerake juhtnupp kalale (1) mõeldud eelseadistatud
aurutamisrežiimile ja vajutage nuppu GENTLE STEAM (2).
, Eelseadistatud aurutamisaeg kuvatakse ekraanil. See aeg on tavalisest
aurutamisajast pikem.
2 Aurutamise alustamiseks vajutage nupule START/STOP.
- Õrna aurutamise režiimis saate lülituda tavalise aurutamise režiimi, kui
vajutate nuppu GENTLE STEAM.
- Kui olete kalale (1) mõeldud eelseadistatud aurutamisrežiimis ja soovite
lülituda õrna aurutamise režiimi, vajutage nuppu GENTLE STEAM.
- Aurutamise esimese 5 minuti jooksul süttib põlema turbotuli. See
osutab, et auruti kasutab kiireks üleskuumenemiseks turborežiimi
ekstraenergiat. Nende esimese 5 minuti jooksul ei saa turborežiimi välja
lülitada.
- Kui alustate aurutamist õrna aurutamise režiimis ajal, mil seade on veel
külm, siis alustage aurutamist kaanega kaetud tühja nõuga. Kui turbotuli
kustub, avage ettevaatlikult kaas ja pange kala nõusse.
Näpunäide: Samal ajal kui aurutate toitu alumises nõus õrna aurutamise
režiimis, võite asetada ühe või kaks nõud selle peale, et toitu soojana hoida.
Inspiratsiooniks, millist toitu valmistada õrna aurutamise režiimis, vaadake
retseptivihikut või külastage veebisaiti www.philips.com/kitchen.

Turborežiim aktiveerub automaatselt 5 minutiks igal aurutamisel, et auruti
kiiresti üles kuumeneks. Toidus olevad vitamiinid ja mineraalained säiluvad
paremini, kui toit saavutab oma ideaalse küpsemistemperatuuri kiiresti.
Turborežiim võib vajalik olla ka muudel põhjustel:
- kui avate kaane, et toitu kontrollida
- kui lisate toitu ühte või mitmesse nõusse
1
2
 55
- kui täidate veepaaki uuesti
Turborežiimi sisselülitamiseks vajutage nuppu TURBO. Turborežiim jääb
tööle 1 sekundiks ja lülitub siis automaatselt välja. Turbotuli kustub ja auruti
töö jätkub tavarežiimil. Turborežiimi väljalülitamiseks aktiveeritud olekus
vajutage uuest nuppu TURBO.
Märkus: Kui kasutate õrna aurutamise režiimi 5 minuti jooksul enne eelmise
aurutamisprotsessi lõpetamist, siis turborežiim ei aktiveeru ja tuli ei sütti
põlema, sest vesi on veel soe.

Kui aurutamisaeg saab läbi, millele osutavad 3 piiksu, lülitub auruti
automaatselt õrna aurutamise režiimi. Soojanahoidmise tuli süttib põlema,
osutades et auruti on soojanahoidmise režiimis. Soojanahoidmise režiim
hoiab toidu soojana 30 minuti jooksul.
- Kui soovite hoida toitu soojana kauem kui 30 minutit, vajutage aja
seadistamiseks taimeri + ja - nuppe.
- Kui vajutate soojanahoidmise tsükli ajal nuppu KEEP WARM , seadistub
taimer uuesti 30 minutiks.
- Aktiivse soojanahoidmise režiimi deaktiveerimiseks vajutage nuppu
START/STOP.
- Kui soovite aktiveerida soojanahoidmise režiimi ajal, kui seade on välja
lülitatud või kui see on automaatselt välja lülitunud, vajutage esmalt
nuppu KEEP WARM (1) ja siis nuppu START/STOP (2).
Märkus: Pidage meeles, et kui avate kaane soojanahoidmise režiimis, on toit
ikkagi kuum ja kaane alt tõuseb auru.

ärge kunagi kasutage seadme puhastamiseks küürimiskäsnu, abrasiivseid
puhastusvahendeid ega ka sööbivaid vedelikke nagu bensiini või atsetooni.
1 Eemaldage pistik seinakontaktist ja laske seadmel jahtuda.
2 Puhastage aluse välispinda niiske lapiga.
Ärge kunagi kastke alust vette ega loputage seda voolava vee all.
ärge peske alust nõudepesumasinas.
3 Puhastage veepaaki nõudepesuvedelikku sisaldavasse sooja vette
kastetud riidelapiga. Seejärel pühkige veepaaki niiske puhta lapiga.
4 Eemaldage aurutusnõudelt eemaldatavad nupud. Puhastage
aurutusnõud, eemaldatavad nupud, Flavour Booster+, tilgakandikud,
kala-riisinõu ja kaas kas käsitsi või nõudepesumasinas, kasutades
lühikese kestusega pesutsüklit ja madalat temperatuuri.
Aurutusnõude ja kaane korduv nõudepesumasinas pesemine võib
põhjustada nende osade mõningast tuhmistumist.
1 2
56

Kui veepaagis on nähtav katlakivi, siis tuleb seade puhastada katlakivist.
Optimaalse jõudluse pikendamiseks on tähtis toiduauruti katlakivi
korrapäraselt eemaldada.
1 Kallake veepaaki kuni maksimaalse tasemeni valget äädikat (8%
äädikhapet).
ärge kasutage muud tüüpi katlakivieemaldajaid.
2 Pange tilgakandikud, aurutusnõud ja kala-riisinõu korralikult alusele.
3 Katke kala-riisinõu kaanega.
4 Sisestage pistik pistikupessa.
5 Keerake eelseadistatud aurutamisrežiim porgandite aurutamise
režiimile (1) ja vajutage nuppu START/STOP (2). Seade töötab nüüd
20 minutit.
kui äädikas hakkab aluse äärtest üle keema, tõmmake pistik
seinakontaktist ja kallake osa äädikat minema.
6 Pärast 20 minuti möödumist tõmmake pistik seinakontaktist välja ja
laske äädikal täielikult jahtuda. Seejärel tühjendage veepaak.
7 Loputage veepaaki külma veega mõned korrad.
Märkus: kui veepaaki on jäänud veel katlakivi, siis korrake toimingut.

1 enne seadme hoiustamist veenduge, et kõik osad oleksid puhtad ja
kuivad (vt ptk „Puhastamine”).
2 Toitejuhtme hoiustamiseks keerake see ümber aluses oleva rulli.
1
2
 57
3 Asetage tilgakandik 1 alusele.
4 Veenduge, et eemaldatavad alused on aurutusnõudele tagasi
paigaldatud.
5 Asetage aurutusnõu 6 tilgakandikule 1. Asetage aurutusnõu 4
aurutusnõusse 6. Asetage aurutusnõu 2 aurutusnõusse 4.
6 Asetage kala-riisinõu ülemisse aurutusnõusse.
7 Asetage tilgakandik 5 kala-riisinõu peale. Asetage tilgakandik 3
tilgakandikusse 5.
8 Asetage kaas tilgakandiku 5 peale.
58

Kui vajate hooldust, esitada infopäringuid või on probleeme, külastage
palun Philipsi veebisaiti www.philips.com või pöörduge oma riigi Philipsi
klienditeeninduskeskusesse (telefoninumbri leiate garantiilehelt). Kui teie
riigis ei ole klienditeeninduskeskust, pöörduge Philipsi toodete kohaliku
müügiesindaja poole.

- Seadme kasutusaja lõppedes ärge visake seda minema tavalise
majapidamisprügi hulgas, vaid viige see ringlussevõtuks kogumispunkti.
Nii toimides aitate te hoida loodust.

Käesolev peatükk esitab kokkuvõtte seadmel esinevatest enamlevinud
probleemidest. Kui te ei suuda probleemi alloleva info abil lahendada, võtke
ühendust oma riigi klienditeeninduskeskusega.
Probleem Võimalik põhjus Lahendus
Toiduauruti ei
tööta.
Auruti pistik pole seinakontakti
sisestatud.
Sisestage pistik pistikupessa.
Veepaagis ei ole vett. Täitke veepaak.
Te pole vajutanud veel nuppu
START/STOP.
Vajutage nuppu START/STOP
Kogu toit pole
valminud.
Mõned toidutükid on aurutis
teistest suuremad ja/või vajavad
pikemat aurutamisaega.
Seadistage + nupu abil pikem aurutamisaeg.
Asetage suuremamõõtmeline ja pikemat
aurutamisaega vajav toit aurutusnõu põhja või
asetage sellist toitu sisaldavad nõud alusele
ja alustage nende aurutamist enne, kui lisate
ülejäänud nõud.
Olete aurutusnõudesse liiga
palju toitu pannud.
Ärge aurutusnõusid üle koormake. Lõigake toit
väiksemateks tükkideks ja pange kõige väiksemad
tükid ülespoole.
Seadke toit nii, et tükkide vahele jääksid
võimalikult suured vahed, nii on auruvoog
maksimaalne.
Seade ei kuumuta
korralikult.
Te pole seadmest korrapäraselt
katlakivi eemaldanud.
Eemaldage seadmest katlakivi. Lugege ptk
„Puhastamine ja hooldus”.
 59
Probleem Võimalik põhjus Lahendus
Õrna aurutamise
režiim ei tööta.
Juhtnupp pole seatud kalale
mõeldud eelseadistatud
aurutamisrežiimile.
Seadistage juhtnupp kalale mõeldud
eelseadistatud aurutamisrežiimile, vajutage nuppu
GENTLE STEAM ja seejärel vajutage nuppu
START/STOP.

- Retseptide jaoks vaadake retseptivihikut või külastage meie veebisaiti
www.philips.com/kitchen.
- Tabelis toodud aurutamisaeg on ainult näide. Aurutamisaeg sõltub
toidutükkide suurusest, toidutükkide vahelisest vahest aurutusnõus,
toidu kogusest aurutusnõus, toidu värskusest ja te enda eelistustest.

Aurutatav toit Kogus Aurutamisaeg (min) Flavour Booster+ jaoks
soovitatavad maitsetaimed või
-ained
Spargel 500 g 15–20 Tüümian, basiilik, sidrun
Pisikesed
maisitõlvikud
200 g 5-8 Murulauk, tšilli, paprika
Rohelised oad 500 g 15–20 Petersell, sidrun, küüslauk
Brokoli 400 g 20 Küüslauk, purustatud punane tšilli,
estragon
Porgandid 500 g 20 Petersell, sinepipulber, murulauk
Lillkapsa õisikud 400 g 20 Rosmariin, basiilik, estragon
Seller (kuubikutena) 300 g 15–20 Köömned, valge pipar, tšilli
Kanakoib 1 tk 25 Must pipar, sidrun, paprika
Maisitõlvik 500 g 30-40 Petersell, küüslauk, murulauk
Suvikõrvits
(viilutatud)
500 g 10 Till, salvei, rosmariin
Kuskus 150 g + 250 ml vett 10-15 Köömned, koriander, nelk
Munad 6 tk 12–15 -
Puuvili 500 g / 4tk 10-15 Kaneel, sidrun, nelk
Herned
(külmutatud)
400 g 20-25 Rosmariin, köömned, petersell
Kartul 400 g 25-30 Petersell, murulauk, küüslauk
Krevetid 200 g 5 Karripulber, safran, sidrun
Pudingud 4 kausikest 20 Kaneel, nelk, vanill
Riis 150 g + 300 ml vett 35 Pandan, petersell, köömned
60
Aurutatav toit Kogus Aurutamisaeg (min) Flavour Booster+ jaoks
soovitatavad maitsetaimed või
-ained
250 g + 500 ml vett 35 Pandan, petersell, köömned
Lõhe 450 g 12-15 min Till, petersell, basiilik
Valge kala 450 g 10-15 Sinepipulber, nelkpipar, majoraan

Aurutatav toit Kogus Aurutamisaeg
(min)
Flavour Booster+ jaoks soovitatavad
maitsetaimed või -ained
Lõhe 450 g 15–20 Till, petersell, basiilik
Valge kala 450 g 15–20 Sinepipulber, nelkpipar, majoraan



- Tüümian, koriander, basiilik, till, karri ja estragon on mõned neist
maitsetaimedest ja -ainetest, mida saate tarvikus Flavour Booster+
kasutada. Maitse parandamiseks saate neid (soola lisamata)
kombineerida küüslaugu, köömnete või mädarõikaga. Soovitame
kasutada 1/2–3 tl kuivatatud maitsetaimesid või -aineid. Lisage rohkem,
kui kasutate värskeid maitseaineid või -taimesid.
- Kui kasutate vedelikke nagu vein või sidrunimahl, võite täita Flavour
Booster+ kuni maksimummärgiseni.
- Lisanõuanneteks tarvikus Flavour Booster+ kasutatavate
maitsetaimede- ja ainete ning vedelike kohta vaadake ülaltoodud
toiduainete aurutamise tabelit.

- Lõigake ära lillkapsa, brokoli ja kapsa paksud juured.
- Aurutage lehtedega rohelisi köögivilju lühima võimaliku aja jooksul, sest
need kaotavad kergesti oma värvuse.
- Ärge külmutatud köögivilju enne aurutamist üles sulatage.

- Vähese rasvaga õrnad lihatükid on aurutamiseks kõige sobivamad.
- Peske liha korralikult ja tupsutage see kuivaks, nii et võimalikult vähe
mahla tilguks välja.
- Kasutage aurutamisnõude vahel alati tilgakandikuid, kui valmistate liha,
linnuliha, kala või mune või asetage need toiduained teiste toiduainete
vahele.
- Torgake munad enne aurutisse panemist läbi.
- Ärge kunagi aurutage külmunud liha, linnuliha või mereande. Laske
külmunud lihal, linnulihal või mereandidel enne aurutisse panemist
täielikult üles sulada.
 61

- Magususe esiletoomiseks lisage magustoitudele suhkru asemel kaneeli.

- Riisi valmistamisel peate lisama kala-riisinõusse koos riisiga vett. Koguste
osas vaadake ülaltoodud toiduainete aurutamise tabelit.
- Köögiviljade valmistamiseks omas mahlas või kala hautamiseks vees
võite kasutada ka kala-riisinõud.
- Jätke toidutükkide vahele ruumi.
- Kui aurutusnõu on väga täis, siis segage toitu, kui see on poolenisti
valminud.
- Väikeste toidukoguste valmistamiseks on vaja suurte tükkidega
võrreldes lühemaid aurutamisaegu.
- Ainult ühe aurutusnõu kasutamisel on toiduvalmistamiseks vaja
lühemaid aurutamisaegu kui 2 või 3 aurutusnõu kasutamisel.
- Kui kasutate rohkem kui ühte aurutusnõud, laske toidul 5-10 minutit
tavalisest kauem küpseda.
- Alumises aurutusnõus olev toit saab kiiremini valmis.
- Enne sööma asumist veenduge, et toit on korralikult küpsenud.
- Aurutamise ajal saate toitu või nõusid lisada. Kui mõni toiduaine vajab
lühemat aurutamisaega, siis lisage see hiljem.
- Kaane tõstmisel tuleb kaane alt auru. Auruti uuesti ülessoojendamiseks,
nii et aurutamiseks ei kuluks rohkem aega, vajutage nuppu TURBO.
- Auruti lülitamisel soojanahoidmise režiimi jätkub mõne aja jooksul toidu
aurutamine. Kui toit on juba väga läbi küpsenud, eemaldage see aurutist
kohe, kui aurutamine lõppeb ja seade lülitub soojanahoidmise režiimi.
- Kui toit pole veel valminud, seadistage aurutamisaeg pikemaks. Teil tuleb
ehk veepaaki vett lisada.
- Aurutit saab kasutada varem valmistatud supi ülessoojendamiseks.
Pange supp kala-riisinõusse ja aurutage seda kalale mõeldud
eelseadistatud aurutamisrežiimis. 250 ml supi ülessoojendamiseks kulub
umbes 10 minutit.
62
1 / 1

Philips HD9160/00 Kasutusjuhend

Kategooria
Auruplaadid
Tüüp
Kasutusjuhend