Moulinex YG2315 Omaniku manuaal

Tüüp
Omaniku manuaal

See käsiraamat sobib ka

129
TURVANÕUDED
• Ärge kasutage oma seadet, kui see on maha kukkunud ning
kui sellel on nähtavaid kahjustusi või kui seadme töös
esineb tõrkeid. Ohutuse tagamiseks tuleb need osad lasta
välja vahetada volitatud teeninduskeskusel.
• Kui toitejuhe on kahjustatud, tuleb ohu ltimiseks lasta
see lja vahetada tootjal, tema klienditeenindusel või
sarnase kvalifikatsiooniga isikul.
• Vähemalt 3-aastased ja vanemad lapsed võivad seadet
kasutada ainult järelevalve all ning tingimusel, et neile on
õpetatud seadme ohutut kasutamist ning nad mõistavad
sellega kaasnevaid ohte. Seadet võivad puhastada ja sellele
kasutajahooldust teha ainult vähemalt 8-aastased lapsed
järelevalve all. Hoidke seade ja selle juhe alla 3-aastastele
lastele kättesaamatus kohas.
• See seade ei ole ette htud kasutamiseks piiratud
üsiliste, sensoorsete või vaimsete võimete või kogemuste
ja teadmisteta isikutele (k.a lapsed), kui nad ei viibi nende
ohutuse eest vastutava isiku järelevalve all või kui
nimetatud isik ei ole neile selgitanud seadme kasutamist.
• Tuleb jälgida, et lapsed seadmega ei mängiks.
• Kütteelemendi pind on jääksoojuse tõttu pärast kasutamist
jätkuvalt kuum.
• See seade on mõeldud ainult kodumajapidamises ja
kodustel eesmärkidel kasutamiseks. See ei ole eldud
kasutamiseks järgmistes rakendustes, mille puhul garantii
ei kehti: kaupluste, kontorite ja muude töökeskkondade
personaliköökides, talumajapidamistes ning hotellide,
motellide ja muude elamiseks mõeldud keskkondade ja

128
 
131
130
KIRJELDUS
A 2 osast koosnev kaas:
- kaas A1: põhikaas;
- kaas A2: lisakaas.
B
Korpus
C 2 osast koosnevad jogurtitopsid:
- klaastops C1;
- kuupäevanäiduga kaas C2.
D Taustvalgustusega
elektrooniline kuvar
E Juhtimisnupud:
- kestuse seadistamise
programmeerimisnupp E1;
- sisse/väljalülitamisnupp E2.
KASUTAMISKÕLBMATUKS MUUTUNUD ELEKTRILINE VÕI
ELEKTROONILINE SEADE
Aitame hoida looduskeskkonda!
Seadme juures on kasutatud väga mitmeid ümbertöötlemist või kogumist
võimaldavaid materjale.
Viige seade kogumispunkti või viimase puudumisel volitatud
teeninduskeskusesse, et oleks võimalik selle ümbertöötlemine.
hommikusöögiga kodumajutuse üpi keskkondade
klientide poolt
• Hoiatus: Valesti kasutamine võib põhjustada vigastusi.
• Hoiatus: Seadet ei tohi vette kasta.
SOOVITUSED
Enne esmakordset kasutamist:
peske topsid (C1) ja kaaned (C2, A1 ja
A2) sooja vee ja pesuvahendiga või
nõudepesumasinas puhtaks. Anuma
(B) seestpoolt puhastamiseks kõige
see kergelt nuustikuga üle. Seadme
korpust ei tohi mitte mingil juhul vette
kasta.
Kasutamise jooksul: ärge teisaldage
töötavat jogurtimasinat ja ärge avage
mitte mingil juhul selle kaant (A1). Ärge
pange jogurtimasinat vibreerivale
pinnale (näiteks lmiku otsa) ega
tuuletõmbuse kätte. Vastasel juhul ei
pruugi
jogurtivalmistamine õnnestuda.
Jogurti valmistamiseks läheb vaja liiter
piima ja juuretist.
 
JOGURITE VALMISTAMINE
1) SEGU VALMISTAMINE
- Segage valamistilaga anumas liiter
piima väga hoolikalt valitud juuretisega
(jogurt või külmkuivatatud juuretis).
Segu ei tohi vahule minna.
- Võimalikult hea segunemise
tagamiseks kloppige jogurt kahvliga
ühtlaseks massiks ning lisage seejärel
pidevalt segades piim. Külmkuivatatud
juuretist kasutades lisage viimane
piimale ja segage hoolikalt läbi.
- Täitke topsid (C1) seguga.
- Asetage topsid (C1) neile kaasi (C2)
peale panemata jogurtimasinasse.
- Pange kaas (A1) jogurtimasinale peale.
Targu talita: pange topside kaane (C2)
kaanele A1 ja katke siis kaanega A2 (vt.
joonist).
2) JOGURTIMASINA TÖÖLEPANEK
- Lülitage jogurtimasin vooluvõrku.
Kuvaril hakkab vilkuma „00“.
131
KUIDAS VALIDA ÕIGE PIIM JA JUURETIS
1) PIIMA VALIK
- Puhtpraktilistel eesmärkidel valige
soovitatavalt täispiim, mis ei vaja
keetmist (pika säilivusajaga
kõrgkuumutatud piim või piimapulber).
Toores (värske) või pastöriseeritud piim
tuleb keema ajada ning siis kurnata, et
sellelt nahk eemaldada.
Märkused:
- Täispiimast saab paksema ja hõrguma
jogurti.
- Värskes või pastöriseeritud piimas on
rohkem vitamiine ja mikroelemente.
- Parema konsistentsiga jogurti jaoks
lisage liitrile piimale 2-3 supilusikatäit
piimapulbrit ja segage segu hoolikalt
läbi.
- kasutage toatemperatuuril või kergelt
leiget piima (kuumutada temperatuurini
37°C - 40°C). Ärge kasutage otse
külmikust võetud piima.
2) JUURETISE VALIK
Kasutada võib:
- võimalikult pika säilivusajaga harilikku
maitsestamata poejogurtit
(soovitatavalt täispiimal põhinev).
- külmkuivatatud juuretist (saadaval
hästivarustatud supermarketites,
apteekides, teatud dieettoiduaineid
turustatavates kauplustes). Sellisel
juhul pidage kinni juuretise infolehele
märgi
tud käärimisajast.
- kodus valmistatud jogurtit.
Oluline: esimest korda jogurtit
valmistades tke üks tops järgmisteks
kordadeks juuretiseks. 5 valmistuskorra
järel tuleks juuretist uuendada, kuna see
muutub aja jooksul vähehaaval
nõrgemaks ning saadud jogurt ei ole
enam piisavalt paksu konsistentsiga.
130
KIRJELDUS
KASUTAMISKÕLBMATUKS MUUTUNUD ELEKTRILINE VÕI
ELEKTROONILINE SEADE
SOOVITUSED
 
133132
PUHASTAMINE
- Valige nupu E1 abil valmistamisaeg.
Hoidke seda all seni, kuni kuvarile ilmub
soovitud kestus. Maksimaalne
programmeeritav aeg on 15 tundi.
Ajaseadistuste kiirendamiseks hoidke
nuppu E1 2 sekundit all.
- Seejärel vajutage sisse /
väljalülitamisnupule (E2).
Ekraan lülitub sisse ja näitab
programmi käivitumist.
- Programmeerimisaja lõppedes hakkab
displeil vilkuma „00“ ning kostub
5 piiksu andes teile sellega teada,
et programm on lõppenud.(selle
lõpetamiseks vajutage sisse /
väljalülitamisnupule).
- Võtke seade vooluvõrgust välja.
3) JOGURTITE VÄLJAVÕTMINE
- Tõstke üles kaaned (A1 ja A2), jälgides
seejuures, et topsidesse (C1) ei tilguks
neil olevat kondensaati.
- Seadistage kõigi kaante (C2) küljes
oleval sitsi reguleeritaval näidikul
jogurtite „parim enne“: selleks keerake
kaane ülemine osa soovitud kuupäeva
kohale.
- Keerake kaaned (C2) klaasist
jogurtitopsidele (C1) peale ja pange
need hemalt 6 tunniks lmikusse
seisma. Et tagada veelgi parem
konsistents, laske jogurtitel enne
tarvitamist ööpäev külmikus seista.
Märkused:
- Maitsestamata jogurtid säilivad külmikus
kõige enam 7 päeva. Teistsugused
jogurtid tuleb kiiremini ära süüa. Kaanel
toodud „kõlblik kuni“ kuupäev on puhta
jogurti korral seega seitse päeva
valmimisest (kuupäev+ 7), kus V
tähistab jogurtite valmistamiskuupäeva.
- Seadet ei tohi mitte mingil juhul
külmikusse panna.
- Võtke seade enne selle puhastamist
alati vooluvõrgust välja.
- Seadme korpust ei tohi mitte mingil
juhul vette kasta.
Puhastage kergelt niiske lapi ja sooja
veega, millele on lisatud
nõudepesuvahendit.
Loputage ja kuivatage.
- Jogurtitopse (C1) ja kaasi (C2, A1 ja
A2) saab pesta nõudepes
umasinas.
 
133
PROBLEEM VÕIMALIK PÕHJUS KÕRVALDAMINE
Jogurtid on liiga
vedelad.
Kasutatud on poolrasvast
või rasvavaba piima
sellele piimapulbrit
lisamata (sellises piimas
pole piisavalt proteiine).
Lisage 1 jogurtitopsitäis
piimapulbrit (rasvavabale
piimale 2 topsitäit) või
kasutage täispiima ja ½
topsitäit täispiimapulbrit.
Jogurtimasinat on käärimise
ajal liigutatud, see on
saanud rutada või olnud
vibreerival pinnal.
Jogurtimasinat ei tohi selle
töötamise ajal liigutada (ärge
pange seda külmiku otsa).
Juuretis on vana. Vahetage juuretist või
jogurtimarki.
Kontrollige üle juuretise või
jogurti säilivuskuupäev.
Jogurtimasin on
käärimistsükli ajal lahti
tehtud .
Ärge võtke topse masinast
enne tsükli lõppu (kestus u.
8 tundi) välja.
Pange töötav jogurtimasin
kohta, kus pole tuuletõmbust.
Liiga lühike käärimisaeg. Korrake tsüklit.
Potid pole korralikult
puhastatud/loputatud.
Enne valmistoote valamist
pottidesse veenduge, et
neisse pole jäänud tilkagi
nõudepesuvahendit,
puhastusvahendit ega mustust.
Jogurtisse lisatavad
puuviljad.
Kindlasti tuleb puuviljad
eelnevalt kuumtöödelda või
soovitatavalt kasutada
kompotte ning moose
(toatemperatuuril). Värsketest
puuviljadest eraldub happelisi
elemente, mis ei lase jogurtil
valmida.
Jogurtid on liiga
hapud.
Liiga pikk käärimisaeg. Lühendage järgmise partii
ajal käärimisaega.
Käärimisprotsessi
lõpuosas tekib jogurti
pinnale viskoosne
vedelik (mida
kutsutakse
seerumiks).
Ülekääritamine.
Vähendada kääritamisaega
ja/või lisada piimapulbrit.
MÕNEDE SAGEDASEMATE PROBLEEMIDE KÕRVALDAMINE
132
PUHASTAMINE
 
135134
KUI SEADE EI TÖÖTA, SIIS...
RETSEPTID
- Esmalt kontrollige, et seade oleks
korralikult vooluvõrku ühendatud.
Sooritasite kõik kirjeldatud
toimingud, aga seade ei hakka ikka
tööle?
MAITSESTATUD JOGURTID
SIIRUPIJOGURTID
1 liiter piima, 1 maitsestamata jogurt
või 1 pakk juuretist
• puuvilja-või marjasiirupit
(granaatõun, apelsin, must sõstar,
sidrun, mandariin, maasikas,
punane sõstar, suhkrurood,
vaarikas, banaan, mustikas, kirss
jne.) : 5 supilusikatäit
• lilleõiesiirupit (roos, kannike,
jasmiin, sandlipuu) : 4
supilusikatäit
• piparmündisiirupit: 4 supilusikatäit
Valage jogurt või juuretis
segamisanumasse. Lisage siirup ja
seejärel pidevalt kahvliga segades piim.
Valage segu jogurtitopsidesse ja pange
need jogurtimasinasse (8 tundi).
KÜPSETATUD PUUVILJADEGA
JOGURTID
MOOSIJOGURT
1 liiter piima, 1 maitsestamata jogurt
või 1 pakk juuretist, 4 supilusikatäit
suhteliselt vedelat ja väikestest
m
arjade või puuviljatükkidega moosi
(pohla-, mustika-, rabarberi-,
maasika-, ingveri- või apelsinimoosi).
Kloppige moos vähese piimaga läbi.
Lisage jogurt või juuretis. Segage
korralikult läbi ja lisage ülejäänud moos.
Valage segu jogurtitopsidesse ja pange
need jogurtimasinasse (8 tundi).
Soovi korral: juhul kui soovite
kahekihilist jogurtit, pange moos topside
põhja. Seejärel valage sinna väga
ettevaatlikult piima/jogurti või
piima/juuretise segu. Pange topsid
jogurtimasinasse (8 tundi).
Mingeid probleeme või küsimusi, palun
võtke ühendust meie Kliendisuhete
Team või konsulteerige meie veebilehel.
 
135
VANILLIJOGURT
70 cl täispiima, 20 poolrasvast
piimapulbrit, 1 maitsestamata jogurt
või 1 pakk juuretist, 80 g suhkrut, 30
cl rõõska koort, 1 vaniljekaun.
Ajage rõõsk koor kuumaks ning lisage
sellele vanilje ja suhkur. Segage
korralikult, et suhkur täielikult ära
sulatada ning et vaniljeseemned segus
ühtlaselt jaguneksid. Pange kõrvale.
Segage jogurt (või juuretis) sellele
vähehaaval piima lisades läbi. Valage
koor pidevalt segades piima/jogurti või
piima/juuretise segusse ning lisage
piimapulber. Valage segu
jogurtitopsidesse ja pange need
jogurtimasinasse (8 tundi).
134
KUI SEADE EI TÖÖTA, SIIS...
RETSEPTID
 
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136
  • Page 137 137
  • Page 138 138
  • Page 139 139
  • Page 140 140
  • Page 141 141
  • Page 142 142
  • Page 143 143
  • Page 144 144
  • Page 145 145
  • Page 146 146
  • Page 147 147
  • Page 148 148
  • Page 149 149
  • Page 150 150

Moulinex YG2315 Omaniku manuaal

Tüüp
Omaniku manuaal
See käsiraamat sobib ka