Kasutamine, tabelid ja näpunäited12
Üldised viited
• Asetage plaadid ahju ettepoole kaldu!
• Te võite küpsetada restil ka kahte küpsetusvormi samaaegselt
küpsetada. Küpsetusaeg ei pikene oluliselt.
3 Sügavkülmutatud toiduaineid kasutades võivad küpsetusplaadid
kumeraks tõmbuda. See on tingitud suurest
temperatuurierinevusest sügavkülmutatud toiduainete ja ahju
temperatuuri vahel. Pärast plaatide jahtumist taastub nende
esialgne kuju.
Viited küpsetustabelite kohta
Te leiate tabelitest valiku roogasid koos nende jaoks vajalike
temperatuuriandmete, valmimisaegade ja sisestustasanditega.
• Temperatuurid ja küpsetusajad on orienteeruvad väärtused, kuna
need sõltuvad taigna koostisest, kogusest ja küpsetusvormist.
• Me soovitame sisestada esimesel korral väiksema
temperatuuriväärtuse ja alles vajadusel, nt kui Te soovite
tugevamat pruunistust või kui küpsetusaeg on liiga pikk, valida
kõrgema temperatuuri.
• Kui Te oma retsepti kohta konkreetseid andmeid ei leia, lähtuge
sarnasest materjalist.
• Kookide küpsetamisel küpestusplaatidel või vormidel mitmel
tasandil võib küpsetusaeg 10-15 minutit pikeneda.
• Mahlaseid küpsetisi (nt pitsad, puuviljakoogid jne) küpsetatakse
ühel tasandil.
• Küpsetamiseks erinevate kõrguste kasutamine võib alguses viia
erineva pruunistumiseni. Sellisel juhul ärge palun
temperatuuriseadistusi muutke. Pruunisuse erinevused
tasakaalustuvad küpsetusprotsessi käigus.
• Teie uue küpsetusahju käitumine küpsetamisel/praadimiseö võib
olla hoopis erinev Teie senise seadme käitumisest. Ühildage
harjunud seadistused (temperatuur, valmimisajad) ja
paigaldustasandid seetõttu järgnevates tabelites leiduvate
soovitustega.
2 Pikemate küpsetusaegade puhul võite Te küpsetusahju umbes
10 minutit enneküpsetusaja lõppu välja lülitada ja kasutada
jääkkuumust.
Tabelid kehtivad külma küpsetusahju panemise kohta, kui muud ei
ole märgitud.