92
3. Ühendage seade vooluvõrku. Seadke kiiruseregulaator sobivasse asen-
disse.
4. Hoidke toiduainetega täidetud nõud kinni, pange saumikserotsik nõusse
ning vajutage ja hoidke all toitenuppu. Toorete köögi- või puuviljade või
muude kõvade toiduainete püreerimisel suurendage kiirusenuppu regu-
leerides kiirust või vajutage ja hoidke all turborežiimi nuppu.
5.
Püreerimise ajal segage toiduaineid, liigutades saumikserit nõus päripäe-
va ringi ja üles-alla.
6.
Pärast töö lõpetamist ühendage seade vooluvõrgust lahti. Võtke otsik
päripäeva keerates maha.
7. Puhastage seade A1.
Mikseri kasutamine (RHB-2925-E)
1. Pange toiduained segamisnõusse või mõnda muusse nõusse.
2. Kinnitage vispelotsik adapterisse, kuni kostab klõpsatus.
3.
Vajutage korraga ja hoidke all kahte nuppu mootoriplokil. Ühendage
vispelotsik tihedalt lõpuni mootoriploki külge.
4. Ühendage seade vooluvõrku. Keerake kiiruseregulaator päripäeva tähi-
seni 1 (minimaalne kiirus).
5. Hoidke toiduainetega täidetud nõud kinni, pange vispelotsik nõusse ning
seejärel vajutage ja hoidke all toitenuppu. Vajaduse korral kiiruse suuren-
damiseks keerake kiiruseregulaatorit vastupäeva (kiirused 1 kuni 5). Maksi-
maalsel võimsusel vahustamiseks vajutage ja hoidke all turborežiimi nuppu.
6. Vahustamisel liigutage visplit kausis päripäeva ringi.
7.
Pärast töö lõpetamist ühendage seade vooluvõrgust lahti. Võtke otsik
koos adapteriga päripäeva keerates maha.
8. Puhastage seade A1.
Hakkija kasutamine
1. Asetage hakkimisnõu tasasele ja kindale horisontaalpinnale.
2. Paigaldage hakkimistera võlli otsa nõu põhjas. Olge ettevaatlik, terad on
väga teravad! Hoidke tera plasthülsist.
3. Täitke nõu toiduainetega mitte üle maksimaalse taseme märgi.
4. Pange kaas hakkimisnõu peale, nii et rist terahülsil istuks kaane keskel
olevatesse soontesse. Seejärel pange kaane külgedel olevad nukid koha-
kuti soontega nõu serval. Vajutage ilma jõudu rakendamata kaas nõu
peale ja keerake päripäeva kinni, kuni kostab klõpsatus.
5. Kinnitage mootoriplokk ühenduspessa nõu kaanel.
6. Ühendage seade vooluvõrku. Seadke kiiruseregulaator sobivasse asen-
disse: mida kõvemad on toiduained, seda suurema kiirusega tuleb neid
töödelda. Kiiruse suurendamiseks pöörake regulaatorit päripäeva.
Harutage elektrijuhe täielikult lahti. Seadme korpus pühkige niiske lapiga.
Eemaldatava detailid peske seebiveega, kuivatage hoolikalt enne elektrivõrku
lülitamist.
Peale seadme transportimist ja madalatel temperatuuridel säilitamist on vaja
seadet enne sisselülitamist hoida toatemperatuuril vähemal 2 tundi.
II. HAKKIJA KASUTAMINE
Saumikseriga töötamise üldreeglid
•
Laialipritsimise vältimiseks täitke anum toiduainetega mitte üle 2/3
selle mahust.
•
Saumikseri või mikseri kasutamisel pange alguses otsik toiduainetega
anumasse, seejärel vajutage sisselülitus- või turborežiimi klahvi. Enne
otsiku eemaldamist anumast laske klahv lahti.
•
Alustage tööd väiksemal kiirusel, suurendades seda vajaduse korral sead-
me käepidemel oleva kiirusregulaatoriga. Regulaatori kõrvale on kantud
skaala: valides antud toiduaine liigi jaoks optimaalse kiiruse, jätke see
meelde ja kasutage seda ka edaspidi.
• Maksimaalse intensiivsusega tööks (kõvade toiduainete töötlemisel või
vahustamise lõppstaadiumil) vajutage ja hoide turborežiimi klahvi.
Ärge laske töödeldavatesse toiduainetesse otsiku ühenduskohta elektrimooro-
ti plokiga.
• Enne peenestamist külmutage liha üles, eraldage kontidest, eemaldage
kõõlused ja lõigake 1-1,5 cm suurusteks tükkideks.
• Puuviljade ja marjade töötlemisel lõigake nad pooleks ja võtke luud välja.
• Ärge kasutage saumikserit kartulipüree valmistamiseks.
• Enne tuliste toiduainete segamist võtke anum tulelt ära. Laske toiduainetel
jahtuda, ärge segage toiduaineid või vedelikke, kui nende temperatuur on
kõrgem kui 80°C. Hoiduge pritsmetest, alustage töötlust minimaalkiirusega.
Ärge kasutage seadet kohvi, jää, suhkru, teraviljadel, ubade ja muude kõvade
toiduainete peenestamiseks.
• Töötades otsik-saumikseriga või otsik-vispliga ärge kasutage anumana
peenestusnõud. Anuma põhjas olev metalltelg võib vigastada otsikut.
Kasutage segamisklaasi.
Saumikseri kasutamine (Püreerimisotsik — RHB-2925-E)
1. Pange toiduained segamisnõusse või mõnda muusse nõusse.
2. Vajutage korraga ja hoidke all kahte nuppu mootoriplokil. Lükake sau-
mikserotsik või püreerimisotsik lõpuni mootoriploki külge.