72
Komplektatsioon
Mootori osa ................................................ 1 tk.
Kaanega peenestamisanum ..................1 tk.
Segamisanu ...............................................1 tk.
Peenestamisnuga .....................................1 tk.
Otsik-saumikser ........................................1 tk.
Otsik-vispel ................................................1 tk.
Otsiku-vispli üleminek ...........................1 tk.
Kasutusjuhend ..........................................1 tk.
Hooldusraamat .........................................1 tk.
Oma toodangu täiustamise käigus on tootjal õigus täiendava etteteavitamiseta muu-
ta disaini, komplektatsiooni, samuti tehnilisi iseloomustikke.
Mudeli seadistus A1
1. Elektrimootori plokk
2. Pöörlemiskiiruse regulaator
3. Sisselülitamisklahv
4. TURBO kõrgkiirusrežiimi klahv
5. Otsik-saumikser
6. Otsik-vispel
7. Otsiku-vispli üleminek
8. Peenestamisnuga
9. Peenestusanum
10. Peenestamisanuma kaas elektrimootori kinnituspesaga
11. Otsikute lahtiühendamise klahvid
12. Segamisanum
13. Toitejuhe
I . ENNE KASUTAMIST
Võtke toode ja selle koostisosad ettevaatlikult karbist välja. Eemaldage kõik pakkema-
terjalid ja reklaamkleebised.
Kindlasti säilitage toote korpusel olevad hoiatavad kleebised, viitekleebised (nende
olemasolu korral) ja toote seerianumbriga sedel! Seerianumbri puudumine tootel jätab
teid automaatselt ilma garantiihoolduse õigusest.
Harutage täielikult lahti võrgujuhe. Seadme korpus hõõruge üle niiske lapiga. Eemal-
datavad detailid peske seebiveega, enne võrku lülitamist kuivatage hoolikalt kõik
seadme elemendid.
Peale seadme transportimist ja madalatel temperatuuridel säilitamist on vaja seadet
enne sisselülitamist hoida toatemperatuuril vähemal 2 tundi.
II . BLENDERI KASUTUS
Saumikseriga töötamise üldreeglid
• Laialipritsimise vältimiseks täitke anum toiduainetega mitte üle kahe kolmandi-
ku (2/3) anuma mahust.
• Toiduainete efektiivseks vahustamiseks mikseriga peavad toiduained katma vä-
hemalt vispli alumist osa.
• Saumikseri või mikseri kasutamisel laske alguses otsik toiduainetega anumasse,
seejärel vajutage lülitusnuppu või turborežiimi nuppu. Enne otsaku väljavõtmist
anumast, laske nupp alla.
•
Alustage tööd väiksemal kiirusel, suurendades seda vajadusel seadme käepidemel
oleva kiiruse regulaatoriga. Regulaatori kõrvale on kantud skaala: määranud antud
toiduainete liigi jaoks kindlaks optimaalse kiiruse, jätke meelde selle tähendus
ja kasutage seda ka edaspidi.
• Maksimaalse intensiivsusega töötamiseks (kõvade toiduainete töötlemiseks või
vahustamise lõppstaadiumil) vajutage ja hoidke all turborežiimi nuppu.
Ärge laske töödeldavatesse toiduainetesse elektrimootori plokiga otsiku ühenduskohti.
•
Enne peenestamist sulatage liha üles, eraldage kontidest, eemaldage kõõlused ja
lõigake 1-1,5 cm suurusteks tükkideks.
• Enne puuviljade ja marjade töötlemist peske need puhtaks ja eemaldage luud.
• Ärge kasutage saumikserit kartulipüree valmistamiseks.
•
Enne kuumade toiduainete segamist võtme anum tulelt maha. Andke toiduainetel
jahtuda, ärge segage toiduaineid või vedelikke temperatuuril üle 80°C. Alustage
töötlemist minimaalkiirusega.
Hoiduge pritsmetest; alustage töötlemist madalal kiirusel. Ärge kasutage seadet koh-
vi, jää, suhkru, teraviljade, ubade ja muude eriti kõvade toiduainete peenestamiseks.
Otsik-saumikseriga või otsik-vispliga töötades ärge kasutage anumana peenestusnõud.
Anuma põhjas olev telg võib kahjustada otsikut. Segamiseks kasutage klaasi.
Saumikseri kasutamine
1. Asetage koostisained segamisklaasi või muusse anumasse.
2.
Ühendage tihedalt otsik-saumikser elektrimootori plokiga ja pöörake vastupäeva
lõpuni.
3. Lülitage seade elektrivõrku. Pange kiiruse regulaator vajalikku asendisse.
4. Hoides töödeldavate toiduainetega anumat, laske sellesse saumikseri nuga, see-
järel vajutage ja hoidke lülitusnuppu. Värskete juurviljade, marjade või muude