7
Sügavkülmiku sisemus
Sügavkülmiku sahtlid
Sügavkülmiku sahtlid muudavad lihtsaks ja kiireks
soovitud toiduainete paki leidmise. Ruumi
juurdevõitmiseks on võimalik sügavkülmikust sahtlid välja
võtta. Toiduainete pakke võib asetada otse sügavkülmiku
riiulitele. Kõikidele riiulitele, väljaarvatud ülemisele riiulile,
on võimalik asetada toiduainete pakke, mis ulatuvad 20
mm võrra üle riiuli esiserva. See muudab võimalikuks
ruumi maksimaalseima kasutamise. Ärge alumist sahtlit
sügavkülmikust välja võtke. Selle olemasolu tagab
seadmes korraliku õhu ringlemise.
Sügavkülmiku kandik
Kasutage sügavkülmiku kandikut marjade ja köögiviljade
külmutamiseks. Toit külmub korralikult umbes 4 tunniga.
Pakkige külmutatud toit tavapärasel viisil. Selliselt
külmutatud toiduained ei jää üksteise külge kinni, mistõttu
on võimalik kasutada ainult soovitud kogust korraga.
Jääkuubikud
Täitke jääkuubikute kandik maksimaalselt ¾ ulatuses
veega. Ärge kandikut veega ääreni täitke, sest vesi
paisub külmudes. Saate jääkuubikud kandikult kätte, kui
väänate kandikut käte vahel.
Kui jääkuubikuid hoitakse sügavkülmikus pikka aega, siis
hakkavad need kuivama ning nende maitse rikneb.
Seega on soovitav visata vanad jääkuubikud ära ning
valmistada uued.
Eemaldatav riiul
Sügavkülmikus on keskmine riiul. Kui soovite külmutada
suures tükis toiduaineid, siis võtke keskmine riiul
seadmest välja.
Nõuanded ja soovitused
Energia kokkuhoidmine
•
Olge hoolikas sügavkülmiku paigaldamise koha
valimisel. Lugege peatükki “Paigaldamine”.
Sügavkülmik tarbib väiksemas mahus energiat, kui
seade on paigaldatud korrektselt.
•
Püüdke vältida sügavkülmiku ukse lahtihoidmist
kaua aega järjest ning sügavkülmiku ukse liiga
sagedast avamist, sest sügavkülmikusse sisenev
soe õhk põhjustab kompressori liiga sagedast
sisselülitumist.
•
Veenduge, et miski ei takistaks sügavkülmiku ukse
korralikku sulgumist.
•
Sulatage külmutatud toiduaineid külmikus. Sellega
kindlustate külmutatud toiduainete ohutuma
sulatamise ning vähendate külmutamisseadme
tööd.
•
On soovitav puhastada perioodiliselt sügavkülmiku
tagaküljel paiknevat külmutamissüsteemi
tolmuharja või tolmuimejaga.
•
Külmutamist vajavaid toiduaineid (kui need on
olnud ruumitemperatuuril) tuleb enne
sügavkülmikusse panemist pisut aega külmikus
hoida.
•
Vältige sügavkülmikus liigse härmatise tekkimist,
pakkides toiduained enne sügavkülmikusse
asetamist õhukindlalt.
•
Järgige tähelepanelikult peatükis “Sügavkülmiku
kasutamine” toodud nõuandeid toiduainete
külmutamise kohta. Neid nõuandeid järgides
väldite liigset energiakulu.
•
Ärge määrake sügavkülmiku sisetemperatuurina
kindlaks liiga madala temperatuuriga sätet. Sobiv
temperatuur jääb vahemikku -18°C kuni -20°C.
•
Kui kogunenud härmatise kiht on 3 – 5 mm
paksune, siis sulatage sügavkülmikut.
•
Ukse tihend peab olema alati puhas ja terve.
Toiduainete säilitamine
•
Sügavkülmiku optimaalseima kasutamise
tagamiseks ei või sellesse panna aurama
hakkavaid kuumi toite ega vedelikke.
•
Kui teil ei ole võimalik külmutatud toiduaineid
koheselt sügavkülmikusse panna, siis vältige
nende ostmist. Külmutatud toiduainete
transportimiseks on soovitav kasutada isoleeritud
konteinerit. Kui jõuate koju, siis pange külmutatud
toiduained kohe sügavkülmikusse.
•
Pange toiduainete pakid sügavkülmikusse kindlasti
kuupäevaga varustatult ning kasutage need ära
nimetatud kuupäevi arvesse võttes. Sellega
kindlustate toiduainete tarbimise ajal, mil need on
värsked.
•
Võtke kahtlased toiduained sügavkülmikust välja
ning puhastage korralikult kogu sügavkülmiku
sisemust. Täpsemad juhised puhastamiseks leiate
peatükist “Hooldamine ja puhastamine”.