1. Vajutage samaaegselt ja hoidke 5 sekun-
dit " + " ning " - ".
2. Et ekraan uuesti sisse lülitada, vajutage
suvalisele nupule.
Toiteindikaator
Toiteindikaator (vt. "Toote kirjeldus") hakkab
tööle, kui ahju menüünupp seatud.
Temperatuuri indikaator
Temperatuuri indikaator (vt. "Toote kirjeldus")
hakkab tööle kui ahi kuumeneb. See lülitub
välja, kui ahi jõuab vajaliku temperatuurini.
See lülitub sisse-välja näidates temperatuuri
muutumist.
Ventilaator
Jahutusventilaator (ei oel nähtav) hoiab esi-
paneeli, nupud ja ahju ukse käepideme jahe-
dana. Kui ahi töötab, lülitub ventilaator auto-
maatselt sisse. Soe õhk väljub läbi õhuavade,
mis on ahju ukse käepideme juures. Et hoida
nupud jahedana, töötab ventilaator ka siis kui
ahi on välja lülitunud.
Turvatermostaat
Ohtliku ülekuumenemise vältimiseks (tingitu-
na seadme valest kasutamisest või defekt-
setest komponentidest) on ahi varustatud
turvatermostaadiga, mis katkestab vooluva-
rustuse. Ahi lülitub automaatselt uuesti tagasi
sisse, kui temperatuur langeb.
Kui turvatermostaat üles ütleb, ärge püüdke
seda ise parandada. Palun pöörduge müü-
gijärgsesse teenindusse.
Vihjeid ja näpunäiteid
Hoiatus Sulgege ahjuuks alati, kui toitu
valmistate, isegi kui grillite.
Et ära hoida ahju emaili kahjustamist, är-
ge asetage küpsetusplaate, potte jne
ahju põhjale.
Ahju emaili kahjustamise ärahoidmiseks
olge ettevaatlik kui eemaldate või paigal-
date tarvikuid.
• Ahjus on neli riiuli tasandit. Arvestage riiuli
tasandeid ahju põhjast.
• Samaaegselt võib kahel tasandil valmista-
da erinevaid toite. Pange riiulid tasanditele
1 ja 3.
• Ahi on varustatud spetsiaalse süsteemiga,
mis paneb õhu ja auru pidevalt ringlema.
See süsteem võimaldab küpsetada auru-
ses keskkonnas, et toit jääks seest pehme
ja väljast krõbe. See vähendab küpsetu-
saega ja energiakulu miinimumini.
• Niiskus võib kondenseeruda seadmes või
ukse klaasil. See on tavaline. Hoidke ahju
ukse avamisel toiduvalmistamise ajal alati
kõrvale. Kondensatsiooni vähendamiseks
laske ahjul töötada 10 minutid enne toidu-
valmistamist.
• Pärast kasutamist kuivatage ahjust alati
niiskus ära.
Kookide küpsetamine
• Kookide küpsetamiseks on parim tempe-
ratuur 150 °C ja 200 °C vahel.
• Enne küpsetamist soojendage ahju umbes
10 minutit ette.
• Ärge avage ahju ust enne kui ¾ küpsetu-
sajast on möödunud.
• Kui kasutate samaaegselt kahte küpsetus-
plaati, jätke nende vahele üks vaba tasand.
Liha ja kala küpsetamine
• Ärge praadige alla 1 kg kaaluvaid lihatük-
ke. Liiga väikeste koguste küpsetamisel
jääb liha kuiv.
• Et punane liha oleks väljast hästi küps ja
seest mahlane, määrake temperatuuriks
200 °C - 250 °C.
• Valge liha, linnuliha ja kala jaoks valige tem-
peratuuriks 150°C - 175°C.
• Väga rasvase toidu puhul kasutage rasva-
panni, et ahju mitte määrida, sest plekid
võivad olla püsivad.
• Jätke liha enne lahtilõikamist umbes 15
minutiks seisma, et mahl välja ei valguks.
• Et praadimisel ei tekiks ahjus liiga palju
suitsu, valage rasvapannile pisut vett.
• Et praadides ei tekiks ahjus liiga palju auru,
lisage pisut vett, kui esialgne kogus on au-
rustunud.
Toiduvalmistamise ajad
Valmistusaeg sõltub toidu tüübist, selle kon-
sistentsist ja kogusest.
Jälgige toiduvalmistamise käiku. Leidke pa-
rimad seadistused (kuumuse reguleerimine,
valmistamisaeg jne.), retseptid ja kogused
oma toidule antud seadme kastamisel.
6 electrolux