Electrolux EKC6704 Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend

See käsiraamat sobib ka

59
Hoidke see kasutusjuhend tuleviku
tarbeks alles ja veenduge, et see seadme
müümise korral uuele omanikule antaks.
Need juhised kehtivad ainult riikides,
mille sümbolid on kujutatud
kasutusjuhendi kaanel.
Tähtis ohutusinfo
Te PEATE need hoiatused enne seadme paigaldamist või kasutamist tähelepanelikult läbi lugema.
Kui vajate abi, võtke ühendust klienditeeniduse osakonnaga.
EESTI
Paigaldamine
Paigaldamise peab teostama kompetentne ja
kvalifitseeritud isik vastavalt kehtivatele määrustele.
Mistahes muutused koduses elektrivarustuses, mis
võivad osutuda vajalikuks seadme paigaldamiseks,
tuleb teostada kompetentse personali poolt.
Kontrollige seadet võimalike transpordikahjustuste
osas. Ärge kunagi ühendage defektset seadet
vooluvõrku. Kui seade on defektne, pöörduge selle
tarnija poole.
Seadme parameetrite modifitseerimine või katse seda
teha, on ohtlik.
Vältige seadme paigaldamist kergestisüttiva
materjali (näit. kardinad, käterätikud jne) lähedusse.
Seade kaalub palju. Seda liigutades olge ettevaatlik.
Seadet ei saa paigutada alusele.
Enne seadme kasutamist eemaldage kogu
pakkematerjal.
Mõned osad on kaitseks löökide eest kaetud
plastikkilega. Enne seadmega töötamist veenduge,
et olete kile eemaldanud ja puhastage kile all olnud
pindu pehme, soojas vees niisutatud lapiga, millele
on lisatud pisut pesemisvahendit.
Veenduge, et elektrivarustus on kooskõlas seadme
plaadil märgitud tüübiga.
Lapseohutus
Seade on ette nähtud täiskasvanute kasutuseks. Ärge
lubage lastel seadme lähedal või seadmega mängida.
Kui seadet kasutatakse, läheb see kuumaks. Lapsi
tuleks eemal hoida, kuni see on jahtunud.
Lapsed võivad viga saada ka panne või potte pliidilt
alla tõmmates.
Kastuamise ajal
See seade on ette nähtud ainult koduseks
kasutamiseks. See ei ole mõeldud äriliseks ega
tööstuslikuks kasutamiseks.
Ärge kasutage seadet, kui see on veega kontaktis.
Ärge kasutage seadet märgade kätega.
Veenduge, et seadenupud on asendis ‘OFF’, kui neid
ei kasutata.
Kasutades muutub seade kuumaks. Vältige
puudutamast ahjus olevaid kütteelemente.
Ahju ust avades astuge alati tagasi, et võimalik
kogunenud aur välja pääseks.
Elektriseadet kasutades veenduge, et kaabel ei
sattuks kontakti seadme kuumade pindadega.
Ärge kunagi kasutage keraamilist pliidiplaati
tööpinnana. Ärge pange keraamilisele plaadile
esemeid.
Ärge kunagi kasutage plastmassist või
alumiiniumkilest nõusid keraamilisel plaadil.
Ärge kasutage ahjus plastiknõusid.
Ärge kunagi
vooderdage ahju alumiiniumkilega.
Ebastabiilseid ega defektseid panne ei tohi
keraamilisel plaadil kasutada, sest nende sisu võib
välja tilkuda või voolata.
Keraamiline plaat on põrutuskindel, kuid mitte
purunematu! Kõrgelt kukkuvad kõvad või teravad
objektid võiv ad plaati kahjsutada. Kui plaadi pinnal
märgatakse kriimustusi või mõrasid, tuleb pliit
vooluvõrgust lahutada ja pöörduda lähima
teeninduskeskuse poole.
Ärge kunagi jätke seadet järelvalveta, kui kasutate
söögitegemisel õli või rasva.
See seade peab alati puhas olema. See võib
põhjustada tulekahju.
Veenduge alati, et ahju tuulutusava, mis asub plaadi
taga keskel, ei oleks kinni kaetud - nii kindlustate
ahjuõõne ventilatsiooni.
Kiirestiriknevat toitu, plastmassist esemeid ja
aerosoole ei tohi hoida pliidi kohal, est neile võib mõju
avaldada kuumus.
Ahju all olelvasse sahtlisse tohib panna ainult
kuumuskindlaid nõusid. Ärge hoidke seal
plahvatusohtlikke materjale.
Ärge kunagi kasutage auru- ega kõrgsurvepuhasteid
pliidi puhastamiseks.
Teenindus
Selle seadme remont- või teenindustöid töid tohivad
teostada ainult volitatud tehnik, kasutades ainult
originaalvaruosi.
60
Seade on toodetud kooskõlas EMÜ
direktiividega:
73/23 EMÜ - 90/683 EMÜ - 93/68 EMÜ -
89/336 EMÜ kehtiv väljaanne.
Kuidas kasutada juhendit
Tekstis leidub järgmisi sümboleid, mis suunavad teid
kasutusjuhendis:
Ohutusjuhised
Samm-sammult juhised mõne toimingu
sooritamiseks
Vihjeid ja näpunäiteid
Keskkonnainfo
Sisukord
Kasutajale
Tähtis ohutusinfo 59
Kontrollpaneel 61
Kasutamine 62
Keraamilise plaadi kasutamine 63
Elektriahi 64
Enne esmakordset kasutamist 65
Ahju kasutamine 66
Vihjeid ja näpunäiteid ahju kasutamiseks 67
Toitude tabel - traditsioonilised toidud 68
Toitude tabel - grillimine 69
Keraamilise plaadi puhastamine 70
Ahju puhastamine 71
Veaotsing 74
Teenindus ja varuosad 75
)
Keskkonnainfo
Palun utiliseerige pakend pärast paigaldamist,
järgides ohutus- ja keskkonnanõudeid.
Vana seadme utiliseerimisel lõigake toitekaabel ära
ja muutke seade kasutuskõlbmatuks.
Sümbol tootel või pakendil osutab, et seda
toodet ei ole lubatud käsitleda majapidamisjäätmena.
see tuleb korduvkasutusse suunamiseks viia elektri-
ja elektrooniliste seadmete kogumispunkti. Tagades
toote nõuetekohase utiliseerimise aitate ära hoida
võimalikke negatiivseid tagajärgi keskkonnale ja
inimeste tervisele, mida vale jäätmekäitlus selle toote
puhul võib kaasa tuua. Üksikasjalikuma info
saamiseks toote utiliseerimise kohta palume teil
pöörduda kohalikku omavalitsusse, kohaliku
majapidamisjäätmete käitlusega tegeleva ettevõtte
poole või kauplusse, kust te toote ostsite.
Paigaldajale
Juhised paigaldajale 76
Tehnilised andmed 76
Elektriühendused 77
61
Ahjuõõs
Tarvikud
Kontrollpaneel
Sahtel
Sahtel on ahju all.
Toiduvalmistamise ajal võib sahtel tuliseks minna,
kui ahi on pikemat aega kõrgel temperatuuril,
seetõttu ei tohi kergestisüttivaid materjale nagu
ahjukindad, käterätikud, plastikpõlled jne. ahjus
säilitada.
Ka ahju tarvikud, nagu küpsetuspaber, lähevad
tuliseks, seetõttu tuleb neid esemeid sahtlist välja
võttes olla ettevaatlik, kui ahi on sees või kuum.
6
5
432
1
7 8
1. Eesmise vasaku keedutsooni nupp
2. Tagumise vasaku keedutsooni nupp
3. Tagumise parema keedutsooni nupp
4. Eesmise parema keedutsooni nupp
5. Ahju nupp
9
Ahju riiul Praerasva
kogumise pann
Küpsetusplaat
6. Ahju termostaadi nupp
7. Alarmkell
8. Pliit sisselülitatud märgutuli
9. Ahju termostaadi kontrolltuli
Grillimiselement
Ahju tuli
62
Keraamilise plaadi keedutsoonid
Keedutsooni sisselülitamiseks keerake vastavat nuppu
päripäeva vajalikule kuumusele.
Nuppudel on skaala 0 - 3.
0 - VÄLJAS
3 - maksimaalne.
Plaadil on kahte tüüpi keedutsoone:
3 normaalset keedutsooni (tagumine vasak,
tagumine parem ja eesmine parem)
Soovitame lülitada plaadid lühikeseks ajaks maksimumini
(3), et keedutsoon üles kütta, ja seada seejärel soovitud
kuumusele.
1 kahekordse vooluahelaga keedutsoon
(eesmine vasak)
Eesmisel vasakul keedutsoonil on kaks kütteelementi.
- Väiksema ümmarguse küttetsooni sisselülitamiseks
keerake nuppu päripäeva vajaliku kuumuseni.
- Mõlema kütteelemendi sisselülitamiseks keerake
nuppu päripäeva maksimaalsele kuumusele (3),
seejärel keerake nuppu edasi peaaegu asendisse “0”.
Kuuldub “klikk” ja laiem keedutsoon lülitatakse sisse.
Seejärel keerake nupp tagasi asendisse 3 ja
seadke see vajalikule kuumusele.
Pidage meeles, et nüüd töötab kaks kütteelementi koos
ja nende ühine võimsus on suurem kui tavalisel
keedutsoonil.
Jääksoojuse indikaatorid
Kütteplaat on varustatud nelja jääksoojuse indikaatoriga,
mis vastavad neljale keedutsoonile. Vastav märgutuli
põleb, kuni temperatuur langeb alla 30°C - seda ka siis,
kui keedutsoon on välja lülitatud.
Kui keedutsoon sisse lülitatakse, kostab sumisev
hääl. See on normaalne ega mõjuta mingil viisil
pliidiplaani tööd.
Kasutamine
Kahekordse vooluahelaga
keedutsooni nupp
Normaalse keedutsooni nupp
Pliit sisselülitatud märgutuli
Pliidi sisselülitamise märgutuli süttib, kui vajutatakse
ahju ja/või keedutsooni nuppu.
63
Keraamilisest klaasist pliidiplaadi
kasutamine
Keraamilisest klaasist pind
Klaas on tugev ja seda on karastatud vastu pidama
kuumusele, külmale ja äkilistele temperatuurimuutustele.
Kuid nagu igasugune klaas on see löökide suhtes tundlik.
Ärge seiske keraamilisest klaasist
pinnal.
Kui märkate kriimustusi või mõrasid, lahutage
pliit vooluvõrgust, et vältida võimalikku
elektrilööki, ning võtke ühendust lähima
teeninduskeskusega.
Ärge asetage plaadile esemeid ja materjale, mis
võivad sulada, näit. plastmass, alumiiniumkile.
Suhkrut sisaldava toidu või jookide valmistamisel
tuleb olla ettevaatlik. Kui midagi sellist sattub
keraamilisele pinnale, tuleb see viivitamatult -veel
soojana - ära pühkida, et vältida keraamilise pin-
na vigastamist.
Energia tarbimine
Energia säästmiseks tuleb:
- kasutada toidu valmistamisel ainult selliseid nõusid,
millel on sile, tasane põhi.
- asetada enne keedutsooni sisselülitamist pliidile potid
ja pannid.
- panna pottidele ja pannidele võimaluse korral kaas
peale.
- lülitage keedutsoon mõni minut enne toidu valmimist
välja, et kasutada ära jääksoojus.
- kasutage keedutsoonide jääksoojust toidu
soojashoidmiseks või sulatamiseks.
- asetage potid ja pannid keedutsooni keskele.
Kastmepannid ja praepannid
Kastmepannid ja praepannid ei tohi olla keedutsoonist
väiksemad; soovitavalt ei tohiks need olla rohkem kui
10-15 mm keedutsooni läbimõõdust suuremad.
Kasutage toidu valmistamisel ainult selliseid nõusid, millel
on sile, tasane põhi.
Põhjad peavad alati olema puhtad ja kuivad. Pange
toiudvalmistamisel kaas peale.
Kontrollige, et nõude põhi oleks sile ja vigastusteta;
karedad ja teravate servadega põhjad kriimustavad
keraamilisest klaasist pinda.
Vältimaks keraamilise keeduplaadi kriimustamist või
vigastamist tuleb potte ja panne liigutada tõstes, mitte
neid plaadil libistades.
Alumiiniumist või vasest põhjaga nõud võivad jätta plaadile
metallivärvilisi jälgi, mida on raske või mõnikord võimatu
eemaldada.
Olge ettevaatlik, kui kasutate praadimisel
kuuma õli või rasva, sest ülekuumenenud
laialipritsinud rasv võib kergesti süttida.
64
Ahju funktsioonide nupp
See võimaldab valida kõige sobivamat tüüpi kütmise
vastavalt erinevatele toiduvalmistamise nõuetele,
ühendades sobivad kütteelemendid.
Pealt- ja altsoojus (traditsiooniline
toiduvalmistamine)
Altsoojus
Pealtkuumus
Grill
Traditsiooniline toiduvalmistamine
Keerake lüliti asendisse ja seadke termostaat
soovitud temperatuurile.
Ainult altsoojus
Keerake lüliti asendisse ja seadke termostaat
soovitud asendisse.
Ainult pealtkuumus
Keerake lüliti asendisse ja seadke termostaat
vajalikule temperatuurile.
Grill
Keerake lüliti asendisse ja seadke termostaat
soovitud asendisse.
Pliit sisselülitatud märgutuli
Pliit sisselülitatud märgutuli süttib, kui lülitatakse sisse
ahju funktsiooni nupp ja/või keedutsooni nupp.
Termostaadi nupp
Keerake termostaadi nuppu päripäeva, et valida
temperatuur vahemikus 50°C ja 230°C (MAX).
Termostaadi märgutuli
Termostaadi märgutuli süttib, kui termostaadi nuppu
keeratakse. Tuli põleb, kuni saavutatakse soovitud
temperatuur. Seejärel lülitub see perioodiliselt sisse ja
välja, osutamaks, et temperatuuri hoitakse.
Alarmkell
Seade on varustatud mehhaanilise alarmkellaga.
Alarmkella võib seada maksimaalselt üheks tunniks.
Seadenuppu tuleb keerata päripäeva, kuni jõutakse 60-
minuti asendisse, ning seejärel vastupäeva soovitud ajani.
Kui määratud aeg on möödunud, kõlab signaal, mis lülitub
automaatselt välja. Kuid ahi jääb tööle.
Elektriahi
25
51
0
3
0
4
0
5
0
2
45
35
55
0
5
10
65
Keraamilise plaadi esmakordne
kasutamine
Enne kasutamist tuleks keeduplaati puhastada, et
eemaldada võimalikud tootmisprotsessi jäljed.
Pühkige keraamilist pinda ja raami niiske lapiga,
kasutades sooja vett, millele on lisatud pisut
nõudepesuvahendit, ja pühkige kuivaks.
Esmakordne soojendamine
Lülitage keedutsoonid korraks sisse, et neid
kontrollida.
)
)
Enne seadme esmakordset kasutamist
Enne seadme kasutamist eemaldage kogu
pakend, niihästi seadme seest kui väljast, kaasa
arvatud reklaamkleebised ja kaitsekile.
Enne esmakordset toiduvalmistamist peske
ahju tarvikuid hoolikalt.
Enne esmakordset kasutamist tuleks ahju ilma toiduta
soojendada. Sel ajal võib erituda ebameeldivat lõhna.
See on normaalne.
1. Lülitage ahju funktsiooninupp traditsioonilisele
toiduvalmistamisele .
2. Seadke termostaadi nupp asendisse MAX.
3. Avage õhutamieks aken.
4. Laske ahjul umbes 45 minutit tühjalt töötada.
Seda protseduuri tuleb korrata grilli funktsiooniga
umbes 5-10 minutit.
Kui see operatsioon on läbi viidud, laske ahjul
jahtuda ja puhastage seejärel ahjuõõnt pehme
lapiga, mis on niisutatud sooja veega, millele
on lisatud pisut pehmetoimelist
nõudepesuvedelikku.
)
Ukse avamiseks hoidke käepidetalati kes-
kel.
Turvatermostaat
Ahi on varustatud turvatermostaadiga. Põhitermostaadi
rikke ning ahju ülekuumenemise korral lülitab turvaseadis
voolu välja. Sel juhul pöörduge kohaliku
teeninduskeskuse poole. Mingil juhul ei ole lubatud üritada
seadet ise remontida.
66
Kondenseerumine ja aur
Ahi on varustatud ainulaadse süsteemiga, mis
tekitab loomuliku õhuringluse ning auru pideva
ringvoolu. Tänu sellele süsteemile on võimalik
valmistada toitu auruses keskkonnas nii, et toit on
seest pehme ja väljast krõbe. Ühtlasi väheneb toidu
valmistamiseks kuluv aeg ja eneriakulu miinimumini.
Toidu valmistamise ajal võib tekkida aur, mida saab
ahju ust avades välja lasta. See on täiesti normaalne.
Kuid toiduvalmistamise ajal või lõpus
ahju ust avades tuleb alati ahjust eemal
seista, et kogunenud aur või kuumus välja
pääseks.
Kui toitu soojendatakse, eraldub auru
samamoodi nagu vett keetes. Auru kontaktist
ahjuuksega tekkivad sellele kondensvee
piisad.
Kondensatsiooni vähendamiseks veenduge,
et ahi on hästi ette köetud, enne kui sinna
toidu asetate. Enne toiduvalmistamist on siis
vaja ahju lühidalt (umbes 10 minutit)
eelsoojendada.
Soovitame kondensvesi pärast iga ahju
kasutamist ära pühkida.
Ahju kasutamine
Toiduvalmistamise nõud
Kasutage nõusid, mis sobivad ahjus kasutamiseks
ningtaluvad temperatuuri kuni 230°C.
Küpsetusplaate, trays, ahjuvorme jne ei tohiks
asetada otse vastu ahju põhja.
Ärge kasutage küpsetamieks vorme, mis on suuremad
kui 30 cm x 35 cm, sest need piiravad kuuma õhu
ringlust ja võivad mõjutada küpsetamise tulemust.
Nõude mõju
toiduvalmistamise tulemustele
Nõud erinevad läbimõõdu, erijuhtivuse, värvi jne. poolest,
ning see mõjutab viisi, kuidas soojus nõudes olevale
toidule edasi kandub.
A Alumiinium, savinõud, kuumuskindel klaas ja eredad
läikivad nõud vähendavad küpsemist ja põhja
pruunistumist.
B Emailitud malm, anodeeritud alumiinium, seest
kõrbemiskindla kihiga kaetud ning väljast värvilised,
samuti tumedad, rasked nõud suurendavad küpsemist
ja põhja pruunistumist.
Hoidke toiduvalmistamise ajal alati ahju uks
kinni.
Allapoole avanevat ahjuust avades seiske ahjust
eemal. Ärge laske sel lahti kukkuda - toetage
ust käepidemest, kuni uks on täiesti lahti.
Ahjus on neli riiuli tasandit ning ahju juurde kuulub
riiul. Riiuli asukohti loetakse ahju põhjast nagu
joonisel kujutatud.
On tähtis, et ahju tarvikud oleksid õigesti asetatud.
Ärge asetage nõusid otse ahjupõhjale.
Tähelepanu! - Ärge asetage ahjupõhjale esemeid
ning ärge katke toiduvalmistamise ajal mõnd ahju
osa alumiiniumkilega kinni, sest see võib
põhjustada kuumuse kogunemist-mis mõjutab
küpsetamise tulemust ja rikub ahu emailkihti.
Asetage pannid, kuumakindlad pannid ja
alumiiniumnõud alati riiulile, mis on pandud
riiulisiinidele.
Olge ettevaatlik, kui kasutate küpsetamisel rasva
või õli, sest sellised toiduained võivad
ülekuumenemise korral põlema süttida. Samal
põhjusel tuleb olla ettevaatlik,et toitu ahju pannes
või ahjust võttes ei tilguks rasva või õli ahjupõhjale.
Kui nii juhtub, tuleb ahi hoolikalt puhtaks teha, et
vältida ebameeldivaid lõhnu või suitsu.
4
3
2
1
67
Vihjeid ja näpunäiteid ahu kasutamiseks
Vihjeid ja näpunäiteid
toiduvalmistamiseks
Liha ja kala
Liha võib panna kuumakindlatesse nõudesse või otse
ahju riiulile. Sel juhul ärge unustage asetada esimesele
astmele rasvapanni, kuhu on valatud pisut vett. Rasvapann
ei lase sulanud rasval ahjupõhja kukkuda.
Valge liha, linnuliha ja kala nõuavad üldiselt keskmist
temperatuuri ((150 ja 175 °C vahel). Kui peate küpsetama
punast liha (väljast kergelt pruunistatud ja keskelt ainult
õrnalt küpsetatud), on soovitav kasutada lühikese aja
jooksul kõrgemat temperatuuri (200 ja 230 °C vahel).
Vihjeid ja näpunäiteid
küpsetamiseks
Kooke tuleb tavaliselt küpsetada keskmisel temperatuuril
(150 ja 200 °C vahel).
Kooke vm küpsetades on soovitav ahju lühikese aja vältel
eelsoojendada (umbes 10 minutit). Kui küpsetamine on
alanud, hoidke ahju uks kogu küpsetamise aja vältel
kinni, ja kontrollite küpsetamise tulemusi läbi ukseklaasi.
Vihjeid ja näpunäiteid
grillimiseks
Kui peate grillima liha või kala, asetage need otse riiulile,
olles neid eelnevalt vähese õliga määrinud.
Grillimise puhul tuleb kuumus ainult ülemisest elemendist.
Seetõttu peate reguleerima küpsetamise taset olenevalt
liha- või kalatüki läbimõõdust.
Ärge unustage asetada alumisele positsioonile rasvapanni,
millesse on valatud pisut vett.
.
68
Toitude tabel - traditsioonilised toidud
Tabelis toodud ajad on toodud ilma eelsoojendamiseta. Soovitame ahju enne küpsetamist umbes 10 minutit
eelsoojendada.
Riiul
Temperatuur
Küpsetamise
Toidu liik
asukoht °C aeg minutites Märkusi
4
3
2
1
KOOGID
Vahustatud tainas
2 170 45 ~ 60 Koogivormis
Liivatainas
2 170 20 ~ 30 Koogivormis
Hapupiima kohupiima kook 1 160 60 ~ 80 Koogivormis
Õunakook 1 180 40 ~ 60 Koogivormis
Struudel 2 175 60 ~ 80
Moosikook 2 175 30 ~ 40
Puuviljakook 1 175 45 ~ 60 Keeksivorm
Biskviitkook 1 175 30 ~ 40 Koogivormis
Rosinakook 1 170 40 ~ 60 Koogivormis
Rosinakook 1 170 50 ~ 60 Keeksivormis
Väikesed koogid 2 175 25 ~ 35 Küpsetusplaadil
Biskviidid 2 160 20 ~ 30 Küpsetusplaadil
Besee 2 100 90 ~ 120 Küpsetusplaadil
Kuklid 2 190 12 ~ 20 Küpsetusplaadil
Küpsetised: Keedutaigen 2 200 15 ~ 25 Küpsetusplaadil
LEIB JA PITSA
1000 Sai 1 190 40 ~ 60 1-2 tükki
500 Rukkileib 1 190 30 ~ 45 Leivavorm
500 Saiakesed 2 200 20 ~ 35 6-8 tükki
250 Pitsa 1 210 15 ~ 30 küpsetusplaadil
LAHTISED PIRUKAD
Pasta pirukas 2 200 40 ~ 50 vormis
Köögiviljapirukas 2 200 45 ~ 60 vormis
Suupistepirukad 1 200 35 ~ 45 vormis
Lasagne 2 180 45 ~ 60 vormis
Kanelloni 2 200 40 ~ 55 vormis
LIHA
1000 Loomaliha 2 190 50 ~ 70 Restil
1200 Sealiha 2 180 100 ~ 130 Restil
1000 Veal 2 190 90 ~ 120 Restil
1500
Inglise rostbiif
1500 poolküps 2 210 50 ~ 60 Restil
1500 küps 2 210 60 ~ 70 Restil
1500 täiesti küps 2 210 70 ~ 80 Restil
2000 Sealaba 2 180 120 ~ 150 kamaraga
1200 Seakoot 2 180 100 ~ 120 2 tükki
1200 Lambaliha 2 190 110 ~ 130 Koot
1000 Kana 2 190 60 ~ 80 Terve
4000 Kalkun 2 180 210 ~ 240 Terve
1500 Part 2 175 120 ~ 150 Terve
3000 Hani 2 175 150 ~ 200 Terve
1200 Küülik 2 190 60 ~ 80 Tükkideks lõigatud
1500 Jänes 2 190 150 ~ 200 Tükkideks lõigatud
800 Faasan 2 190 90 ~ 120 Terve
Pikkpoiss 2 180 40 ~ 60 Vormis
KALA
1200 Forell/latikas 2 190 30 ~ 40 3-4 kala
1500 Tuunikala/lõhe 2 190 25 ~ 35 4-6 fileed
Kaal (gr.)
Ahju temperatuurid on ligikaudsed väärtused. Võib osutuda vajalikuks suurendada või langetada temperatuuri
vastavalt individuaalsetele eelistustele ning soovidele.
69
Filee
4 800 3 MAX 12 ~ 15 12 ~ 14
Biifsteek 4 600 3 MAX 10 ~ 12 6 ~ 8
Vorstid 8 3 MAX 12 ~ 15 10 ~ 12
Seakarbonaad 4 600 3 MAX 12 ~ 16 12 ~ 14
Kana (pooleks lõigatud) 2 1000 3 MAX 30 ~ 35 25 ~ 30
Kebabid 4 3 MAX 10 ~ 15 10 ~ 12
Kana (rind) 4 400 3 MAX 12 ~ 15 12 ~ 14
Hamburger 6 600 3 MAX 10 ~ 15 8 ~ 10
Kala (fileed) 4 400 3 MAX 12 ~ 14 10 ~ 12
Võileivad 4-6 3 MAX 3 ~ 7
Röstleib 4-6 3 MAX 2 ~ 4 2 ~ 3
Toitude tabel - grillimine
Pealmine
külg
°C
Temperatuur
Tükki Kaal
Kogus
Küpsetamise
aeg (minutit)
Alumine
külg
TOIDU TÜÜP
Ahju temperatuur on ligikaudne väärtus. Võib osutuda vajalikuks temperatuuri tõsta või langetada vastavalt
individuaalsetele eelistustele või soovidele.
Tasand
4
3
2
1
Küpsetamisajad ei sisalda eelsoojendamise aega.
L ühike eelsoojendamise aeg (umbes 10 minutit) võib osutuda vajalikuks enne küpsetamist.
70
Enne hooldus- või puhastustöid tuleb pliit
elektrivarustusest LAHUTADA .
Ärge kunagi kasutage auru- ega
kõrgsurvepuhasteid seadme puhastamiseks.
Keraamilise plaadi puhastamine
Enne puhastamist veenduge, et plaat on jahtunud.
Ärge kunagi kasutage agressiivseid või abrasiivseid
vahendeid, nagu näit. ahjuspreid, pleki- või
roosteeemaldid, küürimispulber või abrasiivse toimega
käsnad.
Kohalikust teeninduskeskusest võite osta spetsiaalseid
puhastusvahendeid, natu näit. Hob Brite ja keraamilise
plaadi kaabitsaid.
Puhastamine pärast iga
kasutamist
Kerged plekid, mis ei ole kinni põlenud, võib niiske lapiga
ära pühkida. Põlenud mustuse saab eemaldada
kaabitsaga. Seejärel pühkige keraamilist plaati niiske
rätikuga javahendiga Hob Brite.
Kui keemilisest puhastusvahendist ei piisa, kontrollige, kas kaabitsa kasutamine on tõhusam.
tumedate plekkide korral Kui kaabitsa ja keraamilise plaadi puhasti kasutamine osutub
ebapiisavaks, võib plaadi pind olla kahjustatud
sobimatute puhastusvahendite kasutamise või karedate
pannipõhjade tõttu. See ei mõjuta keraamilise plaadi
tõhusust.
metallivärviliste plekkide korral On kasutatud potte ja panne, millel on sobimatu põhi
keedutsoonil või sobimatuid puhastusvahendeid. Neid plekke on võimalik eemaldada
ainult suure pingutsega, kasutades keraamilise klaasi
puhastusvahendit.
kui pinnal on kriimustusi Need võivad olla põhjustatud kraapimisest või sulanud esemetest ning
neid ei saa eemaldada. See ei mõjuta keraamilise
plaadi tõhusust
Plekkide eemaldamine
Kergeid metallivärvilisi plekke (alumiiniumijäägid) saab
jahtunud keedutsoonilt eemaldada keraamilise plaadi
puhastusvahendiga, nagu näit. Hob Brite.
Suhkrulahused, suure suhkrusisaldusega toiduained tuleb
kaabitsaga kohe eemaldada. Kui sellist plekki kohe ei
eemaldata, võib see põhjustada keraamilisele pinnale
korvamatut kahju. Kui pind on jahtunud, pühkige seda
niiske lapiga ja vahendiga Hob Brite.
Enne mõne pesu- või puhastusvahendi kasutamist
keraamilisel pinnal veenduge, et tootja soovitab neid
keraamilistel pliitidel kasutamiseks.
Ärge kasutage puhastusvahendeid tulistel
keedutsoonidel. Veenduge, et kõik jäägid on ära pühitud,
enne kui keedutsoone uuesti kasutatakse.
Spetsiaalsed probleemid
71
Ahju lambi vahetamine
Lahutage seade elektrivarustusest.
Kui on vaja ahju lampi vahetada, peab see vastama
järgmistele spetsifikatsioonidele: elektrivõimsus, 15 W/
25 W; elektripinge, 230 V (50 Hz); talub temperatuure
kuni 300°C; ühenduse tüüp: E14. Neid lampe võite saada
oma kohalikust teeninduskeskusest.
Katkise lambi väljavahetamiseks:
1. Veenduge, et ahi on elektrivarustusest välja lülitatud.
2. Keerake klaasist katet vastupäeva.
3. Eemaldage katkine lamp ja asendage uuega.
4. Pange klaaskate tagasi.
5. Ühendage pliit uuesti elektrivõrku.
)
Ahju puhastamine
Enne iga toimingut ühendage seade
elektrivõrgust lahti.
Seadet ei tohi puhastada auruga ega
aurupuhastiga.
Ahi peab alati puhas olema. Ahju kogunenud
rasv või muud toiduained võivad põlema
süttida, eriti grillpannil.
Puhastusvahendid
Enne kui kasutate ahju puhastamiseks mõnd
puhastusvahendit, veenduge, et see oleks sobiv ning et
tootja soovitab nende kasutamist.
Pleegitusvahendeid sisaldavaid puhastusvahendeid EI tohi
kasutada, sest need võivad muuta pinnad tuhmiks.
Samuti tuleks vältida tugevalt abrasiivseid materjale.
Ärge kunati kasutage auru ega aurupuhasteid seadme
puhastamiseks.
Väline puhastamine
Pühkige regulaarselt kontrollpaneeli, ahjuust ja ukse
tihendit, kasutades pehmet lappi, mida on niisutatud
soojas vees, millele on lisatud pisut nõudepesuvahendit.
Et vältida ukseklaasi rikkumist või nõrgendamist,
vältige järgmiste vahendite kasutamist:
Majapidamises kasutatavad puhastus- ja
pleegitusvahendid
Immutatud padjandeid, mis ei sobi
kõrbemisvastastele kastmepannidele
Brillo/Ajax padjandeid ega terasvilla
Keemilised ahjupadjandid või aerosoolad
Roosteemaldid
Vanni/kraanikausi plekkide eemaldid
Puhastage ukseklaasi väljast ja seest sooja seebiveega.
Kui ahjuklaas on väga must, soovitatakse kasutada
sellist puhastusvahendit nagu Hob Brite või Bar Keepers
Friend.
72
Ahjuõõs
Emailitud ahjuõõnt on kõige parem puhastada, kui ahi
on veel soe.
Pühkige ahju pärast iga kasutamist pehme lapiga, mida
on niisutatud soojas seebivees. Aeg-ajalt on vaja
puhastada põhjalikumalt, kasutades spetsiaalset
ahjupuhastit.
Ahju uks ja selle tihend
Enne ahjuukse puhastamist soovitame selle eest ära
võtta.
Toimige järgmiselt:
1. tehke uks täiesti lahti;
2. otsige üles uksehinged (vt joonis 1);
3. vabastage hingedel olevad väikesed hoovad ja
keerake neid (vt joonis 2);
4. võtke uksest vastakult ja paremalt poolt kinni ja
keerake seda aeglaselt ahju suunas, kuni see on
pooleldi kinni (vt joonis 3);
5. tõmmake uks õrnalt välja (vt joonis 3);
6. asetage see tasasele pinnale;
Puhastage ahjuukse klaasi ainult sooja seebivee ja
pehme lapiga. Ärge kunagi kasutage tugevalt abrasiivseid
vahendeid.
Kui uks on puhas, pange see tagasi kohale, järgides
ülalkirjeldatud protseduuri vastupidises järjekorras.
ÄRGE puhastage ahjuust, kui klaas on veel soe.
Kui seda ettevaatusabinõu ei järgita, võib klaas
puruneda.
Kui ukseklaasile tekkivad täkked või kriimud,
nõrgestab see klaasi, mis tuleb välja vahetada,
vältimaks klaasi purunemist. Pöörduge kohaliku
teeninduskeskuse poole, kus teid aidatakse.
Roostevabast terasest või alumiiniumist mudelid:
Soovitame puhastada ahjuust aiult märja käsnaga ja
kuivatada seda pärast puhastamist pehme lapiga.
Ärge kunagi kasutage terasvilla, happeid ega abrasiivseid
tooteid, sest need võivad ahju pinda kahjsutada.
Puhastage ahju kontrollpaneeli, järgides samu
ettevaatusabinõusid.
Ahju korraliku töö tagab ahjuõõne serva ümber paigutatud
tihend.
Kontrollige tihendi seisundit regulaarselt. Puhastage
seda vajadusel ilma abrasiivseid puhastusaineid
kasutamata.
Kui tihend on nähtavalt kahjustatud, pöörduge
kohtaliku teeninduskeskuse poole. Ärge kasutage
ahju, kuni see ei ole parandatud.
1
2
3
73
1
2
Ahju riiulid ja riiulisiinid
Ahju riiulite puhastamiseks leotage neid soojas
seebivees ja eemaldage kangekaelsed plekid hästi
niisutatud seebipadjakesega. Loputage korralikult ja
kuivatage pehme lapiga. Riiulisiine saab puhastamiseks
ära võtta.
Toimige järgmiselt:
1) hoidke siini ühe käega kinni ja keerake eesmine kruvi
välja (vt joonis 1);
2) vabastage tagumine konks ja võtke siin välja (vt joonis
2);
3) kui olete puhastamise lõpetanud, pange riiulisiinid
tagasi, korrates protseduuri vastupidises järjekorras.
Riiulisiine tagasi pannes veenduge palun, et mutrid on
korralikult kinni.
74
Veaotsing
SÜMPTOM
Pliit ei tööta.
Keraamiline plaat ei anna rahuldavaid tulemusi.
Ahi ei hakka tööle.
Ahju tuli ei sütti.
Toiduvalmistamine kesta liiga kaua, või
küpsevad need liiga kiiresti.
Toidule ja ahjuõõnde ladestub auru ja kondensvett.
LAHENDUS
Kontrollige, et seade on seinakontaktis ja elektritoide
on sisse lülitatud.
Veenduge, et võrgukaitse ei ole läbipõlenud.
Kontrollige, kas keerasite õiget nuppu.
Kontrollige, kas keedunõu on konkreetse
keedutsooni jaoks õige suurusega.
Kontrollige, kas keedunõul on lame põhi.
Kontrollige, kas seadistus on antud tüüpi toidule õige.
Kontrollige, kas on valitud küpsetamise funktsioon.
Kontrollige, kas ahju uks on korralikult kinni.
Kontrollige, kas soklilüliti või pliidi võrgulüliti on
SEES.
Valige ahju funktsiooni nupuga funktsioon.
Kontrollige lampi ja vahetage see vajadusel välja (vt
“Ahju lambi vahetamine”).
Temperatuuri võib olla vaja reguleerida.
Vt käesoleva brošüüri sisukorda, eriti peatükki “Ahju
kasutamine”.
Ärge jätke nõusid ahju kauemaks kui 15-20 minutiks
pärast toiduvalmistamise lõppu.
Kui pärast kõiki neid kontrolle pliit endiselt ei tööta, pöörduge kohaliku teeninduskeskuse poole.
Kui seade korralikult ei tööta, viige palun läbi järgmised kontrollid, enne kui pöördute kohaliku teeninduskeskuse poole.
TÄHTIS:
Kui kutsute kohale tehniku mõne ülaltoodud vea parandamiseks või mõne vea parandamiseks, mis on põhjustatud
valest kasutamisest või paigaldamisest, võetakse selle eest ka garantiiajal tasu.
75
Kui pärast eelmises peatükis loetletud kontrollimisi
seade endiselt ei tööta, pöörduge kohaliku
teeninduskeskuse poole, täpsustage rikke tüüp, seadme
mudel (Mod.), tootenumber ((Prod. No.) ja seerianumber
(Ser. No.), mis on märgitud ID-plaadile.
See plaat asub ees ahjuõõne välisserval.
Originaalvaruosi, millel on tootja
sertifikaat ning selline sümbol,
võib osta ainult meie
teeninduskeskusest ja volitatud
kauplustest.
Teenindus ja varuosad
76
Tehnilised andmed
Seadme klass 2 alamklass 1 ja klass 1
Mõõtmed
Kõrgus 850 mm
Sügavus 600 mm
Laius 600 mm
Ahju suurus 56 l
Keraamiline plaat
Eesmine vasakpoolne
keedutsoon 2,200 W / Ø210 mm-120 mm
Tagumine vasakpoolne
keedutsoon 1,200 W / Ø145 mm
Tagumine parempoolne
keedutsoon 1,800 W / Ø180 mm
Eesmine parempoolne
keedutsoon 1,200 W / Ø145 mm
Koguvõimsus 6,400 W
Juhised paigaldjale
Ahi
Ahju elemendid 1,800 W
Alumine kütteelement 1,000 W
Ülemine kütteelement 800 W
Grill element 1,650 W
Ahju tuli 25 W
Koguvõimsus 1,825 W
Pliidi koguvõimsus (pliit + ahi) 8,225 W
Varustuspinge (50 Hz) 230 V/400 V 3N~
Loodimine
Seadmel on väikesed reguleeritavad jalad, mis on põhja
tagumistes ja eesmistes nurkades.
Väikesi jalgu reguleerides saab seadme kõrgust muuta,
et tagada selle parem see oleks teiste pindadega samal
tasanpinnal oleksid ning et pannides ja pottides olev
vedelik ühtlaselt jaotuks.
Järgmised juhised on mõeldud kvalifitseeritud
paigaldjale, et paigaldamine, reguleerimine ja teenindus
teostataks vastavalt olemasolevatele määrustele.
Kui tehakse uutusi, mille käigus seade lahti
ühendatakse, tuleb toimida eriti ettevaatlikult.
TOOTJAFIRMA KEELDUB VASTUTUSEST
VÕIMALIKE KAHJUDE EEST,
MIS TULENEVAD PAIGALDAMISEST, MIS EI
OLE KOOSKÕLAS KEHTIVATE MÄÄRUSTEGA
Paigalduskeskkond
Paigalduse ja hoolduse peab teostama kvalifiktseeritud
tehnik vastavalt kehtivatele reeglitele.
Elektriühendus tuleb teostada vastavalt kehtivatele
reeglitele.
Me ei vastuta õnnetuste eest, mis on tinigtud
defektsest või puuduvast maandusest.
Paigutamine
Seade on ette nähtud paigutamiseks kahe mööblieseme
vahele, mille kõrgus ei ületa pliidiplaadi kõrgust.
Seadet ei ole võimalik paigaldada alusele.
77
Elektriühendus
Enne elektriühendus eloomist, veenduge et:
- Kaitsekork ja kodune elektrisüsteem on ahju
koguelektritarbimise jaoks piisavalt tugevad (vt
tooteplaati).
- Teie kodusel elektrisüsteemil on tõhus
maandusühendus, mis vastab kehtivatele määrustele
ja seadustele.
- Seinakontakt või soklikontakt, mida kasutatakse
elektriühenduseks, on kergesti ligipääsetavad, kui ahi
on paigaldatud.
seade tarnitakse ilma elektritoite kaablita, seetõttu tuleb
seadmega sobitada standardpistikuga toitekaabel, mis
sobib energia kogutarbimiseks, mis on ära toodud
tooteplaadil.
Pistik tuleb ühendada sobivasse kontakti.
Kui soovite vooluvõrguga otseühendust, tuleb seadme ja
võrgu vahele paigaldada omnipole-lüliti, mille kontaktide
minimaalne vahe on 3 mm ja mis sobib nõutud koormusele
ning on vastavuses kehtivate määrustega.
Rohe-kollast maandusjuhet ei tohi katkestada lülitiga ning
see peaks olema 2-3 cm pikem kui teised kaablid.
Toitekaabel tuleb igal juhul paigaldada nii, et tagada, et
selle temperatuur ei oleks ühelgi hetkel ümbritseva
keskkonna temperatuurist rohkem kui 50°C kõrgem.
Tootja keeldub igasutusest vastutusest, kui neid reegleid
õnnetusjuhtumite välitmiseks ei järgita.
Sobivat tüüpi toitekaablid on järgmised, pidades silmas
kaabli ristlõiget.
H07 RN-F
H05 RN-F
H05 RR-F
H05 VV-F
H05 V2V2-F (T90)
Klemmiplaadi ühendamine
Seadmel on kergesti ligipääsetab 6-polaarne
klemmiplaat, mille sillad on eelnevalt seadistatud töötama
400 V neutraaljuhtmega kolmefaasilise vooluga. Kui on
tegemist erineva võrgupingega, tuleb klemmiplaadi sillad
ümber tõsta nagu joonisel kujutatud.
Maanduskaabel tuleb ühendada klemmiga .
After connecting the supply cable to the terminal board,
secure it with a junction clamp.
230V 3~
1 2 3 4 5
L1 L2 L3 PE
230V 1~
1 2 3 4 5
L1 N PE
400V 2N~
1 2 3 4 5
L1 L2 N PE
400V 3N~
1 2 3 4 5
L1 L2 L3 N PE
Section
of cable
(min.)
4 x 1.5 mm
2
Section
of cable
(min.)
3 x 2.5 mm
2
Section
of cable
(min.)
4 x 2.5 mm
2
Section
of cable
(min.)
5 x 1.5 mm
2
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22

Electrolux EKC6704 Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend
See käsiraamat sobib ka