70 www.barbecook.com
3
Koostejoonised leiate selle juhendi teisest osast pärast
seadme detailset vaadet.
1
Ärge kasutage seadme kokku panemisel tööriistu. Teil on
lubatud kasutada ainult ristpeakruvikeerajat kesktoru
alumises osas asuvate klambrite pinge reguleerimiseks.
6 SEADME ETTE VALMISTAMINE
Te vajate selleks vett, puusütt, kuiva ajalehte ja pikki tikke.
6.1 Millist puusütt kasutada?
Kasutage tule süütamiseks alati traditsioonilist puusütt, mitte
briketti. Kui tuli on süttinud, võite lisada brikette.
Kasutage tule süütamisel hea kvaliteediga puusütt, mis vastaks
eelistatavalt standardile EN 1860-2. Hea kvaliteediga puusüsi
koosneb suurtest, säravatest tükkidest ja ei tolma väga palju.
2
Sulgege puusöe kott enne ära panemist korrektselt.
Hoidke alati kuivas kohas, ärge hoidke seda keldris.
6.2 Samm 1: QuickStop
®
i mahuti
täitmine
3
Selle toimingu peamised sammud on toodud joonisel 1, lk
104.
Me soovitame täita QuickStop
®
i mahuti enne igat kasutuskorda.
Tegutsege järgmiselt.
1 Vabastage kesktoru all asuvad klambrid (joonis 1a).
2 Tõstke seadme ülemine osa QuickStop
®
i mahutilt maha ja
pange kõrvale (joonis 1a).
3 Täitke mahuti poole ulatuses veega (joonis 1b).
4 Pange seadme ülemine osa mahutile tagasi ja sulgege
klambrid (joonis 1c).
5 Kontrollige, kas seade on stabiilne.
6.3 Samm 2: paberi panemine õigesse
kohta
3
Selle toimingu peamised sammud on toodud joonisel 2, lk
104.
Süsteemi QuickStart
®
korrektseks töötamiseks peate panema
paberi seadmesse õigesti. Tegutsege järgmiselt.
1 Võtke kolm kahekordset ajalehe lehte. Kasutage alati kuiva
ajalehte, eelistatavalt mõne päeva vanuseid.
2 Rullige iga paberileht diagonaalselt tõrvikukujuliseks. Ärge
rullige tõrvikuid liiga tihedaks.
3 Murdke igal tõrvikul üks ots üle.
4 Eemaldage kausi põhjarest.
5 Asetage tõrvikud torusse nii, et murtud otsad oleksid üleval.
2
Ärge asetage tõrvikuid liiga sügavale. Need peavad
puudutama põhjaresti, kui te selle kausile tagasi panete.
6 Pange põhjarest kaussi tagasi.
6.4 Samm 3: tule süütamine
3
Selle toimingu peamised sammud on toodud joonisel 3, lk
104.
Kui paber on kohale paigaldatud, saate süüdata tule. Tegutsege
järgmiselt.
1 Katke kausi alumine osa puusöega (joonis 3a). Soovitused:
• ärge kasutage liiga palju puusütt. Kauss tuleks täita ainult
ühe kolmandiku ulatuses;
• kasutage tule süütamiseks väikeseid puusöe tükke.
Hiljem saate lisada suuremaid tükke.
2 Avage toru alumises osas asuvad õhuavad (joonis 3b).
3 Süüdake paber pika tikuga läbi õhuavade (joonis 3b). Põlev
paber võib tekitada tugevat suitsu.
1
Seadme esmakordsel kasutamisel laske sellel põleda 30
minutit. See eemaldab seadmelt tootmisest jäänud
määrdejäägid.
1
Ärge pange seadmele veel grillresti. Grillrest võib
deformeeruda, kui see on tühjana liiga kaua kuuma käes.
1
Hoiatus! Ärge kasutage tule süütamiseks või uuesti
süütamiseks alkoholi ega bensiini. Kasutage ainult
tulehakatusvahendeid, mis vastavad standardile
EN 1860-3.
4 Grillimisega võite alustada, kui puusüsi on kaetud õhukese
valge tuha kihiga. Tavaliselt kulub selleks umbes 15 minutit
(joonis 3c).
7 KASULIKUD SOOVITUSED JA
NÕUANDED
7.1 Tule intensiivsuse reguleerimine
Tule reguleerimiseks saate avada ja sulgeda õhuavasid, mis
asuvad kesktoru alumises osas.
• Mida rohkem on avad avatud, seda rohkem õhku
tõmmatakse torusse ja seda intensiivsem on tuli.
• Mida rohkem on avad suletud, seda vähem õhku
tõmmatakse torusse ja seda väiksema intensiivsusega on
tuli.
3
Õhu liikumist läbi toru ja avade on kirjeldatud joonisel 4, lk
105.
7.2 Toidu kõrbemise vältimine
Toidu kõrbemist saate vältida järgmisel viisil.
• Ärge alustage grillimist, kui kausis on veel leegid. Oodake,
kuni puusüsi on kaetud õhukese valge tuha kihiga.
• Vältige toidu suure kuumusega kokku puutumist. Te saate
teha selleks järgmist:
• kaitsta toitu, viies grillresti kõrgemale;
• vähendada kuumust, sulgedes (osaliselt) toru alumises
osas asuvad õhuavad.
7.3 Toidu kinni jäämise vältimine
Toidu kinni jäämist saate vältida järgmistel viisidel.
• Pintseldage toitu enne grillile asetamist kergelt õliga. Samuti
võite pintseldada grillresti.
• Ärge keerake toitu liiga kiiresti ümber. Laske sellel esmalt
natukene kuumeneda.
7.4 Lahvatuste vältimine
Lahvatused on äkilised leegid, mis süttivad grillimise ajal kausis.
Tavaliselt põhjustab neid tilkuv rasv või marinaad.
Grillimise ajal on lahvatused tavapärane. Kui aga lahvatusi esineb
liiga palju, suureneb sellega kausi temperatuur ja see võib
süüdata kogunenud rasva. Lahvatuste vältimiseks tehke
järgmist.
• Kontrollige enne grillimist, kas kauss on puhas. Me
soovitame puhastada kaussi pärast igat kasutuskorda.
• Eemaldage lihalt liigne rasv ja marinaad. Rasvasemate ja/või
marineeritud liha puhul võite kasutada ka grillpanni.
!charcoal_inox.book Page 70 Friday, July 11, 2014 9:53 AM