• Ahjusoleku aeg (min): 150
• Riiuli tasand: 1
4.4 Pikkpoiss:
4 inimesele.
Koostis:
• 2 kuiva saiaviilu
• 1 sibul
• 3 spl hakitud peterselli
• 750 g hakkliha (looma- ja sealiha
segu)
• 2 muna
• sool, pipar ja paprikapulber
• 100 g peekoniribasid
Valmistamine:
Leotage kuiva saia vees ja pigistage
seejärel vesi välja. Koorige sibul ja
peenestage; kuumutage ja lisage hakitud
petersell. Segage kokku hakkliha,
munad, kuivaks pigistatud sai ja sibul.
Maitsestage soola, pipra ja paprikaga;
asetage kandilisse küpsetusnõusse ja
katke peekoniribadega. Lisage vett ja
pange ahju.
• Ahjusoleku aeg (min): 70
• Riiuli tasand: 1
4.5 Küülikuliha
sinepikastmes:
4 inimesele.
Koostis:
• 2 küülikut, kumbki 800 g
• sool ja pipar
• 2 spl oliiviõli
• 2 jämedalt hakitud sibulat
• 50 g kuubikuteks lõigatud peekonit
• 2 spl jahu
• 375 ml kanaleent
• 125 ml valget veini
• 1 tl värsket tüümiani
• 125 ml koort
• 2 spl Dijoni sinepit
Valmistamine:
Lõigake küülikud 8 ühesuuruseks tükiks,
maitsestage soola ja pipraga ning
pruunistage kõik küljed küpsetusnõus.
Eemaldage küülikutükid ja pruunistage
sibulad ning peekon. Raputage peale
jahu ja segage. Segage hulka kanaleem,
valge vein ja tüümian ning kuumutage
keemiseni. Lisage rõõsk koor ja Dijoni
sinep, pange liha tagasi, katke kaanega
ja pange seejärel ahju.
• Ahjusoleku aeg (min): 90
• Riiuli tasand: 1
4.6 Ossobuco:
4-6 inimesele.
Koostis:
• 4 spl võid pruunistamiseks
• 4 vasikalihaviilu, ligikaudu 3-4 cm
paksused (lõigake läbi kondi)
• 4 keskmist porgandit, õhukesed viilud
• 4 sellerivart, õhukesed viilud
• 1 kg küpseid tomateid, kooritud,
poolitatud, südamik eemaldatud,
tükeldatud kuubikuteks
• 1 kimp peterselli, pestud ja jämedalt
hakitud
• 4 spl võid
• 2 spl jahu katmiseks
• 6 spl oliiviõli
• 250 ml valget veini
• 250 ml lihaleent
• 3 keskmist sibulat, kooritud ja
peeneks hakitud
• 3 küüslauguküünt, kooritud ja
peeneks viilutatud
• 1/2 tl tüümiani ja 1/2 tl punet
• 2 loorberilehte
• 2 nelki
• sool, värskelt jahvatatud must pipar
Valmistamine:
Sulatage küpsetusvormis 4 spl võid ja
kuumutage selles köögiviljad. Võtke
köögiviljad küpsetusvormist välja. Peske
vasikaliha viilud, kuivatage, maitsestage
ja katke jahusse. Raputage liigne jahu
maha. Kuumutage oliiviõli, pruunistage
lihaviilud keskmisel kuumusel
kuldpruuniks. Eemaldage liha ja kallake
liigne oliiviõli küpsetusvormist välja.
Kuumutage küpsetusvormis olevat
lihavedelikku 250 ml veinis, kallake segu
kastmepannile ja kuumutage natuke
aega. Lisage 250 ml lihaleent, petersell,
tüümian, pune ja kuubikuteks lõigatud
tomatid. Maitsestage soola ja pipraga.
Kuumutage jälle keemiseni. Pange
köögiviljad küpsetusvormi, asetage liha
nende peale ja kallake kõik kastmega
üle. Katke küpsetusvorm kaanega ja
asetage ahju.
• Ahjusoleku aeg (min): 120
www.aeg.com6