Electrolux EKC6706 Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend

See käsiraamat sobib ka

59
Hoidke see kasutusjuhend tuleviku
tarbeks alles ja veenduge, et see seadme
müümise korral uuele omanikule antaks.
Need juhised kehtivad ainult riikides,
mille sümbolid on kujutatud
kasutusjuhendi kaanel.
Tähtis ohutusinfo
Te PEATE need hoiatused enne seadme paigaldamist või kasutamist tähelepanelikult läbi lugema.
Kui vajate abi, võtke ühendust klienditeeninduse osakonnaga.
EESTI
Paigaldamine
Paigalduse peavad teostama kompetentsed ja
kvalifitseeritud paigaldajad vastavauses kehtivate
määrustega.
Mistahes muutused koduses elektrivarustuses, mis
võivad osutuda vajalikuks seadme paigaldamiseks,
tuleb teostada kompetentse personali poolt.
Kontrollige seadet võimalike transpordikahjustuste
osas. Ärge kunagi ühendage defektset seadet
vooluvõrku. Kui seade on defektne, pöörduge selle
tarnija poole.
Seadme parameetrite modifitseerimine või katse seda
teha, on ohtlik.
Vältige seadme paigaldamist kergestisüttiva
materjali (näit. kardinad, käterätikud jne) lähedusse.
Seade kaalub palju. Seda liigutades olge ettevaatlik.
Seadet ei saa paigutada alusele.
Enne seadme kasutamist eemaldage kogu
pakkematerjal.
Mõned osad on kaitseks löökide eest kaetud
plastikkilega. Enne seadmega töötamist veenduge,
et olete kile eemaldanud ja puhastage kile all olnud
pindu pehme, soojas vees niisutatud lapiga, millele
on lisatud pisut pesemisvahendit.
Veenduge, et elektrivarustus on kooskõlas seadme
plaadil märgitud tüübiga.
Lapseohutus
Seade on ette nähtud täiskasvanute kasutuseks. Ärge
lubage lastel seadme lähedal või seadmega mängida.
Kui seadet kasutatakse, läheb see kuumaks. Lapsi
tuleks eemal hoida, kuni see on jahtunud.
Lapsed võivad viga saada ka panne või potte pliidilt
alla tõmmates.
Kasutamise ajal
See seade on ette nähtud ainult koduseks
kasutamiseks. See ei ole mõeldud äriliseks ega
tööstuslikuks kasutamiseks.
Ärge kasutage seadet, kui see on veega kontaktis.
Ärge kasutage seadet märgade kätega.
Veenduge, et seadenupud on asendis ‘OFF’, kui neid
ei kasutata.
Kasutades muutub seade kuumaks. Vältige
puudutamast ahjus olevaid kütteelemente.
Ahju ust avades astuge alati tagasi, et võimalik
kogunenud aur välja pääseks.
Elektriseadet kasutades veenduge, et kaabel ei
sattuks kontakti seadme kuumade pindadega.
Ärge kunagi kasutage keraamilist pliidiplaati
tööpinnana. Ärge pange keraamilisele plaadile
esemeid.
Ärge kunagi kasutage plastmassist või
alumiiniumkilest nõusid keraamilisel plaadil.
Ärge kasutage ahjus plastiknõusid.
Ärge kunagi
vooderdage ahju alumiiniumkilega.
Ebastabiilseid ega defektseid panne ei tohi
keraamilisel plaadil kasutada, sest nende sisu võib
välja tilkuda või voolata.
Keraamiline plaat on põrutuskindel, kuid mitte
purunematu! Kõrgelt kukkuvad kõvad või teravad
objektid võivad plaati kahjustada. Kui plaadi pinnal
märgatakse kriimustusi või mõrasid, tuleb pliit
vooluvõrgust lahutada ja pöörduda lähima
teeninduskeskuse poole.
Ärge kunagi jätke seadet järelvalveta, kui kasutate
söögitegemisel õli või rasva.
See seade peab alati puhas olema. See võib
põhjustada tulekahju.
Veenduge alati, et ahju tuulutusava, mis asub plaadi
taga keskel, ei oleks kinni kaetud - nii kindlustate
ahjuõõne ventilatsiooni.
Kiirestiriknevat toitu, plastmassist esemeid ja
aerosoole ei tohi hoida pliidi kohal, sest neile võib
mõju avaldada kuumus.
Ahju all olevasse sahtlisse tohib panna ainult
kuumuskindlaid nõusid. Ärge hoidke seal
plahvatusohtlikke materjale.
Ärge kunagi kasutage auru- ega kõrgsurvepuhasteid
seadme puhastamiseks.
Teenindus
Selle seadme remont- või teenindustöid töid tohivad
teostada ainult volitatud tehnik, kasutades ainult
originaalvaruosi.
60
Seade on toodetud kooskõlas EMÜ
direktiividega:
73/23 EMÜ - 90/683 EMÜ - 93/68 EMÜ -
89/336 EMÜ kehtiv väljaanne.
Kuidas kasutada juhendit
Tekstis leidub järgmisi sümboleid, mis suunavad teid
kasutusjuhendis:
Ohutusjuhised
Samm-sammult juhised mõne toimingu
sooritamiseks
Vihjeid ja näpunäiteid
Keskkonnainfo
Sisukord
Kasutajale
Tähtis ohutusinfo 59
Kontrollpaneel 61
Kasutamine 62
Keraamilise plaadi kasutamine 63
Elektriahi 64
Enne esmakordset kasutamist 65
Ahju kasutamine 66
Vihjeid ja näpunäiteid ahju kasutamiseks 67
Toidutabel - traditsiooniline ja
tsirkuleeritud õhus toiduvalmistamine 68
Toitude tabel - grillimine 69
Keraamilise plaadi puhastamine 70
Ahju puhastamine 71
Veaotsing 74
Teenindus ja varuosad 75
)
Keskkonnainfo
Palun utiliseerige pakend pärast paigaldamist,
järgides ohutus- ja keskkonnanõudeid.
Vana seadme utiliseerimisel lõigake toitekaabel ära
ja muutke seade kasutuskõlbmatuks.
Selline sümbol tootel või pakendil osutab, et
seda toodet ei tohi käsitleda majapidamisjäätmena.
see tuleb korduvkasutusse suunamiseks viia elektri-
ja elektrooniliste seadmete kogumispunkti. Tagades
toote nõuetekohase utiliseerimise aitate ära hoida
võimalikke negatiivseid tagajärgi keskkonnale ja
inimeste tervisele, mida vale jäätmekäitlus selle toote
puhul võib kaasa tuua. Üksikasjalikuma info
saamiseks toote utiliseerimise kohta palume teil
pöörduda kohalikku omavalitsusse, kohaliku
majapidamisjäätmete käitlusega tegeleva ettevõtte
poole või kauplusse, kust te toote ostsite.
Paigaldajale
Juhised paigaldajale 76
Tehnilised andmed 76
Elektriühendused 77
61
Ahjuõõs
Tarvikud
Kontrollpaneel
Sahtel
Sahtel on ahju all.
Toiduvalmistamise ajal võib sahtel tuliseks minna,
kui ahi on pikemat aega kõrgel temperatuuril,
seetõttu ei tohi kergestisüttivaid materjale nagu
ahjukindad, käterätikud, plastikpõlled jne. ahjus
säilitada.
Ka ahju tarvikud, nagu küpsetuspaber, lähevad
tuliseks, seetõttu tuleb neid esemeid sahtlist välja
võttes olla ettevaatlik, kui ahi on sees või kuum.
6
5
432
1
7 8
1. Eesmise vasaku keedutsooni nupp
2. Tagumise vasaku keedutsooni nupp
3. Tagumise parema keedutsooni nupp
4. Eesmise parema keedutsooni nupp
5. Ahju nupp
9
Grillimiselement
Ahju tuli
Ahju
ventilaator
Ahju riiul Praerasva
kogumise pann
Küpsetusplaat
6. Ahju termostaadi nupp
7. Alarmkell
8. Pliit sisselülitatud märgutuli
9. Ahju termostaadi kontrolltuli
62
Keraamilise plaadi keedutsoonid
Keedutsooni sisselülitamiseks keerake vastavat nuppu
päripäeva vajalikule kuumusele.
Nuppudel on skaala 0 - 3.
0 - VÄLJAS
3 - maksimaalne.
Plaadil on kahte tüüpi keedutsoone:
3 normaalset keedutsooni (tagumine vasak,
tagumine parem ja eesmine parem)
Soovitame lülitada plaadid lühikeseks ajaks maksimumini
(3), et keedutsoon üles kütta, ja seada seejärel soovitud
kuumusele.
1 kahekordse vooluahelaga keedutsoon
(eesmine vasak)
Eesmisel vasakul keedutsoonil on kaks kütteelementi.
- Väiksema ümmarguse küttetsooni sisselülitamiseks
keerake nuppu päripäeva vajaliku kuumuseni.
- Mõlema kütteelemendi sisselülitamiseks keerake
nuppu päripäeva maksimaalsele kuumusele (3),
seejärel keerake nuppu edasi peaaegu asendisse “0”.
Kuuldub “klikk” ja laiem keedutsoon lülitatakse sisse.
Seejärel keerake nupp tagasi asendisse 3 ja
seadke see vajalikule kuumusele.
Pidage meeles, et nüüd töötab kaks kütteelementi koos
ja nende ühine võimsus on suurem kui tavalisel
keedutsoonil.
Jääksoojuse indikaatorid
Kütteplaat on varustatud nelja jääksoojuse indikaatoriga,
mis vastavad neljale keedutsoonile. Vastav märgutuli
põleb, kuni temperatuur langeb alla 30°C - seda ka siis,
kui keedutsoon on välja lülitatud.
Kui keedutsoon sisse lülitatakse, kostab sumisev
hääl. See on normaalne ega mõjuta mingil viisil
pliidiplaadi tööd.
Kasutamine
Kahekordse vooluahelaga
keedutsooni nupp
Normaalse keedutsooni nupp
Sisselülitatud vooluvarustuse
märgutuli
Pliit sisselülitatud märgutuli süttib, kui lülitatakse sisse
ahju funktsiooni nupp ja/või keedutsooni nupp.
63
Keraamilisest klaasist pliidiplaadi
kasutamine
Keraamilisest klaasist pind
Klaas on tugev ja seda on karastatud vastu pidama
kuumusele, külmale ja äkilistele temperatuurimuutustele.
Kuid nagu igasugune klaas on see löökide suhtes tundlik.
Ärge seiske keraamilisest klaasist pinnal.
Kui märkate kriimustusi või mõrasid, lahutage
pliit vooluvõrgust, et vältida võimalikku
elektrilööki, ning võtke ühendust lähima
teeninduskeskusega.
Ärge asetage plaadile esemeid ja materjale, mis
võivad sulada, näit. plastmass, alumiiniumkile.
Suhkrut sisaldava toidu või jookide valmistamisel
tuleb olla ettevaatlik. Kui midagi sellist sattub
keraamilisele pinnale, tuleb see viivitamatult -veel
soojana - ära pühkida, et vältida keraamilise pin-
na vigastamist.
Energia tarbimine
Energia säästmiseks tuleb:
- kasutada toidu valmistamisel ainult selliseid nõusid,
millel on sile, tasane põhi.
- asetada enne keedutsooni sisselülitamist pliidile potid
ja pannid.
- panna pottidele ja pannidele võimaluse korral kaas
peale.
- lülitage keedutsoon mõni minut enne toidu valmimist
välja, et kasutada ära jääksoojus.
- kasutage keedutsoonide jääksoojust toidu
soojashoidmiseks või sulatamiseks.
- asetage potid ja pannid keedutsooni keskele.
Kastmepannid ja praepannid
Kastmepannid ja praepannid ei tohi olla keedutsoonist
väiksemad; soovitavalt ei tohiks need olla rohkem kui
10-15 mm keedutsooni läbimõõdust suuremad.
Kasutage toidu valmistamisel ainult selliseid nõusid, millel
on sile, tasane põhi.
Põhjad peavad alati olema puhtad ja kuivad. Pange
toiduvalmistamisel kaas peale.
Kontrollige, et nõude põhi oleks sile ja vigastusteta;
karedad ja teravate servadega põhjad kriimustavad
keraamilisest klaasist pinda.
Vältimaks keraamilise keeduplaadi kriimustamist või
vigastamist tuleb potte ja panne liigutada tõstes, mitte
neid plaadil libistades.
Alumiiniumist või vasest põhjaga nõud võivad jätta plaadile
metallivärvilisi jälgi, mida on raske või mõnikord võimatu
eemaldada.
Olge ettevaatlik, kui kasutate praadimisel
kuuma õli või rasva, sest ülekuumenenud
laialipritsinud rasv võib kergesti süttida.
64
Ahju funktsiooni ja termostaadi lüliti
Need võimaldavad valida kõige sobivamat tüüpi kütmise erinevat
tüüpi toiduvalmistamise vajadustest lähtudes, ühendades
vastavalt kütteelemendid ja reguleerides temperatuuri nõutud
tasemele.
Tavapärane toiduvalmistamine - Kuumus tuleb nii
ülemiselt kui alumiselt elemendilt, tagades ahjus ühtlase
kuumuse.
Õhuringlusega küpsetamine - See võimaldab ilma
lõhna ülekandumiseta suvalisel riiulil praadida või praadida
ja küpsetada samaaegselt.
Sisemine grill - Seda võib kasutada väikeste koguste
grillimiseks.
Täisgrill - Täisgrilli element on sees.
Pitsa - Alumine element annab otsekuumust pitsapõhjale,
lahtistele pirukatele või tortidele, samal ajal kui ventilaator
hoolitseb õhuringluse eest, et küpsetada pitsa- või
pirukakatet või tordi täidist.
Alumine kütteelement - Kuumus tuleb ainult ahju
põhjast.
Pliit sisselülitatud märgutuli
Pliit sisselülitatud märgutuli süttib, kui lülitatakse sisse ahju
funktsiooni nupp ja/või keedutsooni nupp.
Termostaadi nupp
Keerake termostaadi nuppu päripäeva, et valida temperatuur
vahemikus 50°C ja 230°C (MAX).
Termostaadi märgutuli
Termostaadi märgutuli süttib, kui termostaadi nuppu keeratakse.
Tuli põleb, kuni saavutatakse soovitud temperatuur. Seejärel
lülitub see perioodiliselt sisse ja välja, osutamaks, et temperatuuri
hoitakse.
Alarmkell
Alarmkell tähistab määratud aja möödumist helisignaaliga.
Maksimaalne ajastus on 120 minutit.
Alarmkeella seadmiseks:
1. Valige ahju funktsiooninupust soovitud
küpsetusfunktsioon.
2. Keerake alarmkella nuppu päripäeva kuni 120 minuti
asendini ja siis tagasi nõutud ajani.
3. Kui määratud aeg on läbi, kõlab helisignaal ja ahi
lülitub automaatselt välja.
Keerake alarmkella nupp asendisse ja ahju ning
termostaadi nupp asendisse OFF (VÄLJAS).
Elektriahi
Keerake alarmkella nupp asendisse, kui soovite
toitu valmistada ilma alarmkella kasutamata.
65
Keraamilise plaadi esmakordne
kasutamine
Enne kasutamist tuleks keeduplaati puhastada, et
eemaldada võimalikud tootmisprotsessi jäljed.
Pühkige keraamilist pinda ja raami niiske lapiga,
kasutades sooja vett, millele on lisatud pisut
nõudepesuvahendit, ja pühkige kuivaks.
Esmakordne soojendamine
Lülitage keedutsoonid korraks sisse, et neid
kontrollida.
)
)
Enne seadme esmakordset kasutamist
Enne seadme kasutamist eemaldage kogu
pakend, niihästi seadme seest kui väljast, kaasa
arvatud reklaamkleebised ja kaitsekile.
Enne esmakordset toiduvalmistamist peske
ahju tarvikud hoolikalt puhtaks.
Enne esmakordset kasutamist tuleks ahju ilma toiduta
soojendada. Sel ajal võib erituda ebameeldivat lõhna.
See on normaalne.
1. Lülitage ahju funktsioonilüliti traditsioonilise
toiduvalmistamise asendisse .
2. Seadke termostaadi nupp asendisse MAX.
3. Avage õhutamiseks aken.
4. Laske ahjul umbes 45 minutit tühjalt töötada.
Seda protseduuri tuleb täisgrilliga korrata funktsiooni
ja ringleva õhuga küpsetamise funktsioon umbes 5-
10 minutit.
Kui see operatsioon on läbi viidud, laske ahjul
jahtuda ja puhastage seejärel ahjuõõnt pehme
lapiga, mis on niisutatud sooja veega, millele
on lisatud pisut pehmetoimelist
nõudepesuvedelikku.
)
Turvatermostaat
Ahi on varustatud turvatermostaadiga. Põhitermostaadi
rikke ning ahju ülekuumenemise korral lülitab turvaseadis
voolu välja. Sel juhul pöörduge kohaliku
teeninduskeskuse poole. Mingil juhul ei ole lubatud üritada
seadet ise remontida.
Lapselukk
Seade on varustatud lapselukuga, mis ei lase lastel ahju
ust avada.
See ohutusseadis rakendub tööle iga kord, kui ahju uks
suletakse.
Ukse avamiseks tõstke lapselukk üles ja avage uks nagu
joonisel kujutatud.
Ukse avamiseks hoidke käepidet alati kes
kel.
66
Kondenseerumine ja aur
Ahi on varustatud ainulaadse süsteemiga, mis
tekitab loomuliku õhuringluse ning auru pideva
ringvoolu. Tänu sellele süsteemile on võimalik
valmistada toitu auruses keskkonnas nii, et toit on
seest pehme ja väljast krõbe. Ühtlasi väheneb toidu
valmistamiseks kuluv aeg ja energiakulu
miinimumini. Toidu valmistamise ajal võib tekkida
aur, mida saab ahju ust avades välja lasta. See on
täiesti normaalne.
Kuid toiduvalmistamise ajal või lõpus
ahju ust avades tuleb alati ahjust eemal
seista, et kogunenud aur või kuumus välja
pääseks.
Kui toitu soojendatakse, eraldub auru
samamoodi nagu vett keetes. Auru kontaktist
ahjuuksega tekkivad sellele kondensvee
piisad.
Kondensatsiooni vähendamiseks veenduge,
et ahi on hästi ette köetud, enne kui sinna
toidu asetate. Enne toiduvalmistamist on siis
vaja ahju lühidalt (umbes 10 minutit)
eelsoojendada.
Soovitame kondensvesi pärast iga ahju
kasutamist ära pühkida.
Ahju kasutamine
Toiduvalmistamise nõud
Kasutage nõusid, mis sobivad ahjus kasutamiseks
ning taluvad temperatuuri kuni 230°C.
Küpsetusplaate, aluseid, ahjuvorme jne ei tohiks
asetada vahetult vastu ventilaatorit katvat resti ahju
tagaosas ega vahetult ahju põhjale.
Ärge kasutage küpsetamiseks vorme, mis on
suuremad kui 30 cm x 35 cm, sest need piiravad
kuuma õhu ringlust ja võivad mõjutada küpsetamise
tulemust.
Nõude mõju
toiduvalmistamise tulemustele
Nõud erinevad läbimõõdu, erijuhtivuse, värvi jne. poolest,
ning see mõjutab viisi, kuidas soojus nõudes olevale
toidule edasi kandub.
A Alumiinium, savinõud, kuumuskindel klaas ja eredad
läikivad nõud vähendavad küpsemist ja põhja
pruunistumist.
B Emailitud malm, anodeeritud alumiinium, seest
kõrbemiskindla kihiga kaetud ning väljast värvilised,
samuti tumedad, rasked nõud suurendavad küpsemist
ja põhja pruunistumist.
4
3
2
1
Hoidke toiduvalmistamise ajal alati ahju uks
kinni.
Allapoole avanevat ahjuust avades seiske ahjust
eemal. Ärge laske sel lahti kukkuda - toetage
ust käepidemest, kuni uks on täiesti lahti.
Ahjus on neli riiuli tasandit ning ahju juurde kuulub
riiul. Riiuli asukohti loetakse ahju põhjast nagu
joonisel kujutatud.
On tähtis, et ahju tarvikud oleksid õigesti asetatud.
Ärge asetage nõusid otse ahjupõhjale.
Tähelepanu! - Ärge asetage ahjupõhjale esemeid
ning ärge katke toiduvalmistamise ajal mõnd ahju
osa alumiiniumkilega kinni, sest see võib
põhjustada kuumuse kogunemist -mis mõjutab
küpsetamise tulemust ja rikub ahju emailkihti.
Asetage pannid, kuumakindlad pannid ja
alumiiniumnõud alati riiulile, mis on pandud
riiulisiinidele.
Olge ettevaatlik, kui kasutate küpsetamisel rasva
või õli, sest sellised toiduained võivad
ülekuumenemise korral põlema süttida. Samal
põhjusel tuleb olla ettevaatlik, et toitu ahju pannes
või ahjust võttes ei tilguks rasva või õli ahjupõhjale.
Kui nii juhtub, tuleb ahi hoolikalt puhtaks teha, et
vältida ebameeldivaid lõhnu või suitsu.
67
Vihjeid ja näpunäiteid ahju kasutamiseks
Vihjeid ja näpunäiteid
toiduvalmistamiseks
Liha ja kala
Liha võib panna kuumakindlatesse nõudesse või otse
ahju riiulile. Sel juhul ärge unustage asetada esimesele
astmele rasvapanni, kuhu on valatud pisut vett. Rasvapann
ei lase sulanud rasval ahjupõhja kukkuda.
Valge liha, linnuliha ja kala nõuavad üldiselt keskmist
temperatuuri (150 ja 175 °C vahel). Kui peate küpsetama
punast liha (väljast kergelt pruunistatud ja keskelt ainult
õrnalt küpsetatud), on soovitav kasutada lühikese aja
jooksul kõrgemat temperatuuri (200 ja 230 °C vahel).
Vihjeid ja näpunäiteid
küpsetamiseks
Kooke tuleb tavaliselt küpsetada keskmisel temperatuuril
(150 ja 200 °C vahel).
Kooke vm küpsetades on soovitav ahju lühikese aja vältel
eelsoojendada (umbes 10 minutit). Kui küpsetamine on
alanud, hoidke ahju uks kogu küpsetamise aja vältel
kinni, ja kontrollite küpsetamise tulemusi läbi ukseklaasi.
Vihjeid ja näpunäiteid
grillimiseks
Kui peate grillima liha või kala, asetage need otse riiulile,
olles neid eelnevalt vähese õliga määrinud.
Grillimise puhul tuleb kuumus ainult ülemisest elemendist.
Seetõttu peate reguleerima küpsetamise taset olenevalt
liha- või kalatüki läbimõõdust.
Ärge unustage asetada alumisele positsioonile rasvapanni,
millesse on valatud pisut vett.
68
Toitude tabel
KOOGID
Vahustatud tainas
2 170 2 160 45 ~ 60 Koogivormis riiulil
Liivatainas
2 170 2 (1 ja 3)* 160 20 ~ 30 Koogivormis riiulil
Hapupiima kohupiima kook
1 160 2 150 60 ~ 80 Koogivormis riiulil
Õunakook 1 180 2 (1 ja 3)* 170 40 ~ 60 Koogivormis riiulil
Struudel 2 175 2 150 60 ~ 80 Koogivormis riiulil
Keedisekook 2 175 2 (1 ja 3)* 160 30 ~ 40 Koogivormis riiulil
Puuviljakook 1 175 1 160 45 ~ 60 Koogivormis
Biskviitkook 1 175 2 160 30 ~ 40 Koogivormis riiulil
Jõulukook 1 170 1 160 40 ~ 60 Koogivormis riiulil
Rosinakook 1 170 1 160 50 ~ 60 Koogivormis riiulil
KONDIITRITOOTED
Väikesed koogid 2 170 2 (1 ja 3)* 160 25 ~ 35 Küpsetusplaadil
Biskviidid 3 190 3 170 15 ~ 25 Küpsetusplaadil
Besee 2 100 2 100 90 ~ 120 Küpsetusplaadil
Kuklid 2 190 2 180 12 ~ 20 Küpsetusplaadil
Küpsetised:
Keedutaigen 2 200 2 (1 ja 3)* 190 15 ~ 25 Küpsetusplaadil
LEIB JA PITSA
1000 Sai 1 190 2 180 40 ~ 60 2 tükki küpsetusplaadil
500 Rukkileib 1 190 1 180 30 ~ 45 Leivavormis või restil
500 Saiakesed 2 200 2 175 20 ~ 35 6-8 saiakest küpsetusplaadil
250 Pitsa 1 200 2 (1 ja 3)* 190 15 ~ 30 Küpsetusplaadil restil
LAHTISED PIRUKAD
Pasta pirukas 2 200 2 (1 ja 3)* 175 40 ~ 50 Vormis riiulil
Köögiviljapirukas 2 200 2 (1 ja 3)* 175 45 ~ 60 Vormis riiulil
Suupistepirukad 1 200 2 (1 ja 3)* 180 35 ~ 45 Vormis riiulil
Lasagne 2 180 2 160 45 ~ 65 Vormis riiulil
Kanelloni 2 200 2 175 40 ~ 55 Vormis riiulil
LIHA
1000 Loomaliha 2 190 2 175 50 ~ 70 Riiulil ja praerasva kogumise pannil
1200 Sealiha 2 180 2 175 100 ~ 130 Riiulil ja praerasva kogumise pannil
1000 Vasikaliha 2 190 2 175 90 ~ 120 Riiulil ja praerasva kogumise pannil
1500
Inglise rostbiif
1500 Poolküps 2 210 2 200 50 ~ 60 Restil ja praerasva kogumise pannil
1500 Keskmine 2 210 2 200 60 ~ 70 Restil ja praerasva kogumise pannil
1500 Läbiküpsenud 2 210 2 200 70 ~ 80 Restil ja praerasva kogumise pannil
2000 Sealaba 2 180 2 170 120 ~ 150 Kamaraga-rasvakogumise pannil
1200 Seakoot 2 180 2 160 100 ~ 120 2 tükki-rasvakogumise pannil
1200 Lammas 2 190 2 175 110 ~ 130 Koot-rasvakogumise pannil
1000 Kana 2 190 2 175 60 ~ 80 Terve-rasvakogumise pannil
4000 Kalkun 2 180 2 160 210 ~ 240 Terve-rasvakogumise pannil
1500 Part 2 175 2 160 120 ~ 150 Terve-rasvakogumise pannil
3000 Hani 2 175 2 160 150 ~ 200 Terve - rasvakogumise pannil
1200 Küülik 2 190 2 175 60 ~ 80 Tükkideks lõigatud
1500 Jänes 2 190 2 175 150 ~ 200 Tükkideks lõigatud
800 Faasan 2 190 2 175 90 ~ 120 Terve
KALA
1200 Forell/latikas 2 190 2 (1 ja 3)* 175 30 ~ 40 3-4 kala
1500 Tuunikala/lõhe 2 190 2 (1 ja 3)* 175 25 ~ 35 4-6 fileed
Traditsiooniline
toiduvalmistamine
Kaal (gr.)
TOIDU TÜÜP
Ringlusõhuga
Küpsetamine
MÄRKUSI
Küpsetamine
aeg
(minutit)
temp.
°C
temp.
°C
Tavapärane ja ringleva soojusega küpsetamine
Küpsetamisajad ei sisalda eelsoojendamise aega.
Lühike eelsoojendamise aeg (umbes 10 minutit) võib osutuda vajalikuks enne küpsetamist.
(*) Kui soovite valmistada korraga rohkem kui ühte toitu, soovitame asetada need sulgudes toodud tasanditele.
Kui soovite valmistada samaaegselt rohkem kui ühte toitu, soovitame muuta küpsetamise viimase 5-10 minuti ajal
tasandeid, et toidud oleksid ühtlasema värviga.
Tasand
4
3
2
1
Tasand
4
3
2
1
69
Filee
4 800 3 MAX 12 ~ 15 12 ~ 14
Biifsteek 4 600 3 MAX 10 ~ 12 6 ~ 8
Vorstid 8 3 MAX 12 ~ 15 10 ~ 12
Seakarbonaad 4 600 3 MAX 12 ~ 16 12 ~ 14
Kana (pooleks lõigatud) 2 1000 3 MAX 30 ~ 35 25 ~ 30
Kebabid 4 3 MAX 10 ~ 15 10 ~ 12
Kana (rind) 4 400 3 MAX 12 ~ 15 12 ~ 14
Hamburger 6 600 3 MAX 10 ~ 15 8 ~ 10
Kala (fileed) 4 400 3 MAX 12 ~ 14 10 ~ 12
Võileivad 4-6 3 MAX 3 ~ 7
Röstleib 4-6 3 MAX 2 ~ 4 2 ~ 3
Grillimine -
Pealmine
külg
°C
Temperatuur
Tükki Kaal
Kogus
Küpsetamise aeg
(minutit)
Alumine
külg
TOIDU TÜÜP
Ahju temperatuur on ligikaudne väärtus. Võib osutuda vajalikuks temperatuuri tõsta või langetada vastavalt
individuaalsetele eelistustele või soovidele.
Tasand
4
3
2
1
Küpsetamisajad ei sisalda eelsoojendamise aega.
Lühike eelsoojendamise aeg (umbes10 minutit) võib osutuda vajalikuks enne toiduvalmistamist.
4
3
2
1
700 Pitsa, suur 1 200 15 ~ 25 küpsetusplaadil
500 Pitsa, väike 1 200 10 ~ 20 küpsetusplaadil või võrel
500 Lame kook 1 200 15 ~ 25 küpsetusplaadil
Kaal (g)
TOIDU TÜÜP
Tasand
temp. °C
Küpsetamine
aeg
(minutit)
MÄRKUS
Pitsa
Pitsa
70
Enne hooldus- või puhastustöid tuleb pliit
elektrivarustusest LAHUTADA .
Ärge kunagi kasutage auru- ega
kõrgsurvepuhasteid seadme puhastamiseks.
Keraamilise plaadi puhastamine
ction Enne puhastamist veenduge, et plaat on jahtunud.
Ärge kunagi kasutage agressiivseid või abrasiivseid
vahendeid, nagu näit. ahjuspreid, pleki- või rooste-
eemaldid, küürimispulber või abrasiivse toimega käsnad.
Kohalikust teeninduskeskusest võite osta spetsiaalseid
puhastusvahendeid, nagu näit. Hob Brite ja keraamilise
plaadi kaabitsaid.
Puhastamine pärast iga
kasutamist
Kerged plekid, mis ei ole kinni põlenud, võib niiske lapiga
ära pühkida. Põlenud mustuse saab eemaldada
kaabitsaga. Seejärel pühkige keraamilist plaati niiske
rätikuga ja vahendiga Hob Brite.
Kui keemilisest puhastusvahendist ei piisa, Kontrollige, kas kaabitsa kasutamine on tõhusam.
tumedate plekkide korral Kui kaabitsa ja keraamilise plaadi puhasti kasutamine osutub
ebapiisavaks, võib plaadi pind olla kahjustatud
sobimatute puhastusvahendite kasutamise või karedate
pannipõhjade tõttu. See ei mõjuta keraamilise
tõhusust.
metallivärviliste plekkide korral On kasutatud potte ja panne, millel on sobimatu põhi
keedutsoonil või sobimatuid puhastusvahendeid. Neid plekke on võimalik eemaldada
ainult suure pingutusega, kasutades keraamilise klaasi
puhastusvahendit.
kui pinnal on kriimustusi Need võivad olla põhjustatud kraapimisest või sulanud esemetest ning
neid ei saa eemaldada. See ei mõjuta keraamilise
Keraamiline plaat
Plekkide eemaldamine
Kergeid metallivärvilisi plekke (alumiiniumijäägid) saab
jahtunud keedutsoonilt eemaldada keraamilise plaadi
puhastusvahendiga, nagu näit. Hob Brite.
Suhkrulahused, suure suhkrusisaldusega toiduained tuleb
kaabitsaga kohe eemaldada. Kui sellist plekki kohe ei
eemaldata, võib see põhjustada keraamilisele pinnale
korvamatut kahju. Kui pind on jahtunud, pühkige seda
niiske lapiga ja vahendiga Hob Brite.
Enne mõne pesu- või puhastusvahendi kasutamist
keraamilisel pinnal veenduge, et tootja soovitab neid
keraamilistel pliitidel kasutamiseks.
Ärge kasutage puhastusvahendeid tulistel
keedutsoonidel. Veenduge, et kõik jäägid on ära pühitud,
enne kui keedutsoone uuesti kasutatakse.
Spetsiaalsed probleemid
71
Ahju lambi vahetamine
Lahutage seade elektrivarustusest.
Kui on vaja ahju lampi vahetada, peab see vastama
järgmistele spetsifikatsioonidele: elektrivõimsus, 15 W/
25 W; elektripinge, 230 V (50 Hz); talub temperatuure
kuni 300°C; ühenduse tüüp: E14. Neid lampe võite saada
oma kohalikust teeninduskeskusest.
Katkise lambi väljavahetamiseks:
1. Veenduge, et ahi on elektrivarustusest välja lülitatud.
2. Keerake klaasist katet vastupäeva.
3. Eemaldage katkine lamp ja asendage uuega.
4. Pange klaaskate tagasi.
5. Ühendage pliit uuesti elektrivõrku.
)
Ahju puhastamine
Enne iga toimingut ühendage seade
elektrivõrgust lahti.
Seadet ei tohi puhastada auruga ega
aurupuhastiga.
Ahi peab alati puhas olema. Ahju kogunenud
rasv või muud toiduained võivad põlema
süttida, eriti grillpannil.
Puhastusvahendid
Enne kui kasutate ahju puhastamiseks mõnd
puhastusvahendit, veenduge, et see oleks sobiv ning et
tootja soovitab nende kasutamist.
Pleegitusvahendeid sisaldavaid puhastusvahendeid EI tohi
kasutada, sest need võivad muuta pinnad tuhmiks.
Samuti tuleks vältida tugevalt abrasiivseid materjale.
Ärge kunagi kasutage auru ega aurupuhasteid seadme
puhastamiseks.
Väline puhastamine
Pühkige regulaarselt kontrollpaneeli, ahjuust ja ukse
tihendit, kasutades pehmet lappi, mida on niisutatud
soojas vees, millele on lisatud pisut nõudepesuvahendit.
Et vältida ukseklaasi rikkumist või nõrgendamist,
vältige järgmiste vahendite kasutamist:
Majapidamises kasutatavad puhastus- ja
pleegitusvahendid
Immutatud padjandeid, mis ei sobi
kõrbemisvastastele kastmepannidele
Brillo/Ajax padjandeid ega terasvilla
Keemilised ahjupadjandid või aerosoolad
Rooste-eemaldid
Vanni/kraanikausi plekkideemaldid
Puhastage ukseklaasi väljast ja seest sooja seebiveega.
Kui ahjuklaas on väga must, soovitatakse kasutada
sellist puhastusvahendit nagu Hob Brite või Bar Keepers
Friend.
72
Ahjuõõs
Emailitud ahjuõõnt on kõige parem puhastada, kui ahi
on veel soe.
Pühkige ahju pärast iga kasutamist pehme lapiga, mida
on niisutatud soojas seebivees. Aeg-ajalt on vaja
puhastada põhjalikumalt, kasutades spetsiaalset
ahjupuhastit.
Ahju uks ja selle tihend
Enne ahjuukse puhastamist soovitame selle eest ära
võtta.
Toimige järgmiselt:
1. tehke uks täiesti lahti;
2. otsige üles uksehinged (vt joonis 1);
3. vabastage hingedel olevad väikesed hoovad ja
keerake neid (vt joonis 2);
4. võtke uksest vastakult ja paremalt poolt kinni ja
keerake seda aeglaselt ahju suunas, kuni see on
pooleldi kinni (vt joonis 3);
5. tõmmake uks õrnalt välja (vt joonis 3);
6. asetage see tasasele pinnale;
Puhastage ahjuukse klaasi ainult sooja seebivee ja
pehme lapiga. Ärge kunagi kasutage tugevalt abrasiivseid
vahendeid.
Kui uks on puhas, pange see tagasi kohale, järgides
ülalkirjeldatud protseduuri vastupidises järjekorras.
ÄRGE puhastage ahjuust, kui klaas on veel soe.
Kui seda ettevaatusabinõu ei järgita, võib klaas
puruneda.
Kui ukseklaasile tekkivad täkked või kriimud,
nõrgestab see klaasi, mis tuleb välja vahetada,
vältimaks klaasi purunemist. Pöörduge kohaliku
teeninduskeskuse poole, kus teid aidatakse.
Roostevabast terasest või alumiiniumist mudelid:
Soovitame puhastada ahjuust ainult märja käsnaga ja
kuivatada seda pärast puhastamist pehme lapiga.
Ärge kunagi kasutage terasvilla, happeid ega abrasiivseid
tooteid, sest need võivad ahju pinda kahjustada.
Puhastage ahju kontrollpaneeli, järgides samu
ettevaatusabinõusid.
Ahju korraliku töö tagab ahjuõõne serva ümber paigutatud
tihend.
Kontrollige tihendi seisundit regulaarselt. Puhastage
seda vajadusel ilma abrasiivseid puhastusaineid
kasutamata.
Kui tihend on nähtavalt kahjustatud, pöörduge
kohaliku teeninduskeskuse poole. Ärge kasutage
ahju, kuni see ei ole parandatud.
1
2
3
73
1
2
Ahju riiulid ja riiulisiinid
Ahju riiulite puhastamiseks leotage neid soojas
seebivees ja eemaldage kangekaelsed plekid hästi
niisutatud seebipadjakesega. Loputage korralikult ja
kuivatage pehme lapiga. Riiulisiine saab puhastamiseks
ära võtta.
Toimige järgmiselt:
1) hoidke siini ühe käega kinni ja keerake eesmine kruvi
välja (vt joonis 1);
2) vabastage tagumine konks ja võtke siin välja
(vt joonis 2);
3) kui olete puhastamise lõpetanud, pange riiulisiinid
tagasi, korrates protseduuri vastupidises järjekorras.
Riiulisiine tagasi pannes veenduge palun, et mutrid on
korralikult kinni.
74
Veaotsing
SÜMPTOM
Pliit ei tööta.
Keraamiline plaat ei anna rahuldavaid tulemusi.
Ahi ei hakka tööle.
Ahju tuli ei sütti.
Toiduvalmistamine kesta liiga kaua, või
küpsevad need liiga kiiresti.
Toidule ja ahjuõõnde ladestub auru ja kondensvett.
Ahju ventilaator töötab valjusti.
LAHENDUS
Kontrollige, et seade on seinakontaktis ja
elektritoide on sisse lülitatud.
Veenduge, et võrgukaitse ei ole läbipõlenud.
Kontrollige, kas keerasite õiget nuppu.
Kontrollige, kas keedunõu on konkreetse
keedutsooni jaoks õige suurusega.
Kontrollige, kas keedunõul on lame põhi.
Kontrollige, kas seadistus on antud tüüpi toidule
õige.
Kontrollige, kas on valitud küpsetamise funktsioon.
Kontrollige, kas ahju uks on korralikult kinni.
Kontrollige, kas alarmkella nupp on asendis.
Kontrollige, kas soklilüliti või pliidi võrgulüliti on
SEES.
Valige ahju funktsiooni nupuga funktsioon.
Kontrollige lampi ja vahetage see vajadusel välja (vt
“Ahju lambi vahetamine”).
Temperatuuri võib olla vaja reguleerida.
Vt käesoleva brošüüri sisukorda, eriti peatükki
“Ahju kasutamine”.
Ärge jätke nõusid ahju kauemaks kui 15-20
minutiks pärast toiduvalmistamise lõppu.
Kontrollige, et riiulid ja nõud ei vibreeriks kontaktis
ahju tagumise paneeliga.
Kui pärast kõiki neid kontrolle pliit endiselt ei tööta, pöörduge kohaliku teeninduskeskuse poole.
Kui seade korralikult ei tööta, viige palun läbi järgmised kontrollid, enne kui pöördute kohaliku teeninduskeskuse poole.
TÄHTIS:
Kui kutsute kohale tehniku mõne ülaltoodud vea parandamiseks või mõne vea parandamiseks, mis on põhjustatud
valest kasutamisest või paigaldamisest, võetakse selle eest ka garantiiajal tasu.
75
Kui pärast eelmises peatükis loetletud kontrollimisi
seade endiselt ei tööta, pöörduge kohaliku
teeninduskeskuse poole, täpsustage rikke tüüp, seadme
mudel (Mod.), tootenumber (Prod. No.) ja seerianumber
(Ser. No.), mis on märgitud ID-plaadile.
See plaat asub ees ahjuõõne välisserval.
Originaalvaruosi, millel on tootja
sertifikaat ning selline sümbol, võib
osta ainult meie
teeninduskeskusest ja volitatud
kauplustest.
Teenindus ja varuosad
76
Tehnilised andmed
Seadme klass 2 alamklass 1 ja klass 1
Mõõtmed
Kõrgus 850 mm
Sügavus 600 mm
Laius 600 mm
Ahju mahutavus 53 l
Keraamiline plaat
Eesmine vasakpoolne
keedutsoon 2,200 W / Ø210 mm-120 mm
Tagumine vasakpoolne
keedutsoon 1,200 W / Ø145 mm
Tagumine parempoolne
keedutsoon 1,800 W / Ø180 mm
Eesmine parempoolne
keedutsoon 1,200 W / Ø145 mm
Koguvõimsus 6,400 W
Juhised paigaldajale
Ahi
Ahju elemendid 1,800 W
Alumine kütteelement 1,000 W
Ülemine kütteelement 800 W
Sisemine grillelement 1,650 W
Täisgrilli element 2,450 W
Pitsa 2,675 W
Konvektsiooniventilaator 25 W
Ahju tuli 25 W
Koguvõimsus 2700 W
Pliidi koguvõimsus (pliit + ahi) 9100 W
Varustuspinge (50 Hz) 230 V/400 V 3N~
Loodimine
Seadmel on väikesed reguleeritavad jalad, mis on põhja
tagumistes ja eesmistes nurkades.
Väikesi jalgu reguleerides saab seadme kõrgust muuta,
et tagada selle parem see oleks teiste pindadega samal
tasapinnal oleksid ning et pannides ja pottides olev
vedelik ühtlaselt jaotuks.
Järgmised juhised on mõeldud kvalifitseeritud
paigaldajale, et paigaldamine, reguleerimine ja teenindus
teostataks vastavalt olemasolevatele määrustele.
Kui tehakse muutusi, mille käigus seade lahti
ühendatakse, tuleb toimida eriti ettevaatlikult.
TOOTJAFIRMA KEELDUB VASTUTUSEST
VÕIMALIKE KAHJUDE EEST,
MIS TULENEVAD PAIGALDAMISEST, MIS EI
OLE KOOSKÕLAS KEHTIVATE MÄÄRUSTEGA
Paigalduskeskkond
Paigalduse ja hoolduse peab teostama kvalifitseeritud
tehnik vastavalt kehtivatele reeglitele.
Elektriühendus tuleb teostada vastavalt kehtivatele
reeglitele.
Me ei vastuta õnnetuste eest, mis on tingitud
defektsest või puuduvast maandusest.
Paigutamine
Seade on ette nähtud paigutamiseks kahe mööblieseme
vahele, mille kõrgus ei ületa pliidiplaadi kõrgust.
Seadet ei ole võimalik paigaldada alusele.
77
Elektriühendus
Enne elektriühenduse loomist, veenduge et:
- Kaitsekork ja kodune elektrisüsteem on ahju
koguelektritarbimise jaoks piisavalt tugevad (vt
tooteplaati).
- Teie kodusel elektrisüsteemil on tõhus
maandusühendus, mis vastab kehtivatele määrustele
ja seadustele.
- Seinakontakt või soklikontakt, mida kasutatakse
elektriühenduseks, on kergesti ligipääsetavad, kui ahi
on paigaldatud.
Seade tarnitakse ilma elektritoite kaablita, seetõttu tuleb
seadmega sobitada standardpistikuga toitekaabel, mis
sobib energia kogutarbimiseks, mis on ära toodud
tooteplaadil.
Pistik tuleb ühendada sobivasse kontakti.
Kui soovite otseühendust elektrivõrguga, tuleb seadme
ja elektrivõrgu vahele lülitada omnipole-lüliti, kusjuures
minimaalne vahe kontaktide vahel on 3 mm. Sobib nõutud
koormusele ning on vastavuses kehtivate määrustega.
Rohe-kollast maandusjuhet ei tohi katkestada lülitiga ning
see peaks olema 2-3 cm pikem kui teised kaablid.
Toitekaabel tuleb igal juhul paigaldada nii, et tagada, et
selle temperatuur ei oleks ühelgi hetkel ümbritseva
keskkonna temperatuurist rohkem kui 50°C kõrgem.
Tootja keeldub igasugusest vastutusest, kui neid reegleid
õnnetusjuhtumite vältimiseks ei järgita.
Sobivat tüüpi toitekaablid on järgmised, pidades silmas
kaabli ristlõiget.
H07 RN-F
H05 RN-F
H05 RR-F
H05 VV-F
H05 V2V2-F (T90)
Klemmiplaadi ühendamine
Seadmel on kergesti ligipääsetav 6-polaarne klemmiplaat,
mille sillad on eelnevalt seadistatud töötama 400 V
neutraaljuhtmega kolmefaasilise vooluga. Kui on tegemist
erineva võrgupingega, tuleb klemmiplaadi sillad ümber
tõsta nagu joonisel kujutatud.
Maanduskaabel tuleb ühendada klemmiga .
Pärast toitekaabli ühendamist klemmiplaadiga kinnitage
see ühendusklambriga.
230V 3~
1 2 3 4 5
L1 L2 L3 PE
230V 1~
1 2 3 4 5
L1 N PE
400V 2N~
1 2 3 4 5
L1 L2 N PE
400V 3N~
1 2 3 4 5
L1 L2 L3 N PE
Section
of cable
(min.)
4 x 1.5 mm
2
Section
of cable
(min.)
3 x 2.5 mm
2
Section
of cable
(min.)
4 x 2.5 mm
2
Section
of cable
(min.)
5 x 1.5 mm
2
Kaabli
ristlõige
(min.)
4 x 1.5 mm
2
Kaabli
ristlõige
(min.)
3 x 2.5 mm
2
Kaabli
ristlõige
(min.)
5 x 1.5 mm
2
Kaabli
ristlõige
(min.)
4 x 2.5 mm
2
78
10/05
Grafiche MDM - Forlì
The Electrolux Group. The world’s No.1 choice.
The Electrolux Group is the world’s largest producer of powered appliances for kitchen, cleaning and outdoor use. More than
55 million Electrolux Group products (such as refrigerators, cookers, washing machines, vacuum cleaners, chain saws and
lawn mowers) are sold each year to a value of approx. USD 14 billion in more than 150 countries around the world.
EKC 6706
0,78 kWh
41 min.
53
1130 cm²
0,79 kWh
43 min.
47
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20

Electrolux EKC6706 Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend
See käsiraamat sobib ka