Progress PM276X Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend
mikrolaineahi
PM276
kasutusjuhend
EE
www.electrolux.com
2
SISUKORD
SULLE MÕELDES
OLULISED OHUTUSNÕUDED . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3
SEADME ÜLEVAADE. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6
JUHTPANEEL. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
ENNE ESIMEST KASUTAMIST . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
MIKROLAINEAHJU KASUTAMINE . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
PROGRAMMITABELID . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
RETSEPTID. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
HOOLDAMINE JA PUHASTAMINE . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 22
MIDA TEHA, KUI... . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 23
TEHNILISED ANDMED. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 23
PAIGALDAMINE . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 24
KESKKONNATEAVE. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26
GARANTII/KLIENDITEENINDUS. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26
Täname Teid selle Electroluxi seadme ostmise eest. Olete valinud toote, mille loomisel on rak-
endatud pikaaegset professionaalset kogemust ja innovatsiooni. Nutika ja stiilse disaini kõrval ei
ole unustatud ka Teid. Ükskõik, millal Te seda ka ei kasuta – suurepärastes tulemustes võite Te alati
alati kindel olla.
Teretulemast Electroluxi.
Külastage meie veebisaiti:
KLIENDITEENINDUS
Soovitame alati kasutada originaalvaruosi.
Teenindusse pöördumisel peaksid teil olema varuks järgmised andmed.
Andmed leiate andmesildilt. Mudel, tootenumber (PNC), seerianumber.
Jäetakse õigus teha muutusi.
Hoiatus / oluline ohutusinfo.
Üldine informatsioon ja nõuanded
Keskkonnateave.
Leiate nõuandeid, brüüre, veaotsingu, teavet teeninduse kohta:
www.electrolux.com
Võite registreerida oma toote parema teeninduse saamiseks:
www.electrolux.com/productregistration
Saate osta lisaseadmeid, tarvikuid ja originaalvaruosi:
www.electrolux.com/shop
EESTI
3
Tuleohu vältimine
Mikrolaineahju ei tohiks selle ötamise ajal
relevalveta tta. Liiga suure imsuse või liiga
pika toiduvalmistusaja tõttu võib toit üle
kuumeneda ja tuleohu tekitada. Juurdeäs
pistikupesale peab olema vaba, et seadme pistikut
saaks daolukorras kiiresti seinast välja tõmmata.
Vahelduvvoolu toide peab olema 230 V, 50 Hz, min
10 A jaotusliini kaitsme i min 10 A
jaotusvooluahela litiga. Soovitav on seadme
puhul kasutada ainult selle seadmega kasutatavat
vooluringi. Ärge hoidke ega kasutage ahju õues.
Kui soojendatav toit hakkab
suitsema, ÄRGE AVAGE AHJU
UST. Lülitage ahi välja, tõmmake
juhe seinast ja oodake, kuni toit
enam ei suitse. Ahju ukse
avamine toidu suitsemise ajal
tekitab tuleohu. Kasutage ainult
mikrolainea-hjus kasutamiseks
sobivaid nõusid. Ärge jätke ahju
järelevalveta, kui kasutate
ühekordseid plast-, paber- või
muid süttivaid nõusid. Pärast
kasutamist puhastage lainejuhi
kate, ahju sisemus, pöördalus ja
pöördaluse tugi. Need peavad
olema kuivad ja rasvavabad.
Kogunenud rasv võib üle
kuumeneda ja hakata suitsema
või süttida.
Ärge pange tuleohtlikke materjale ahju või
ventilatsiooniavade lähedusse. Ärge blokeerige
ventilatsiooniavasid. Eemaldage toidu pakendilt
ik metallkinnised, traaditükid jne. Metallosad
tekitavad kaarlahenduse ja see võib tuleohu
hjustada.
Ärge kasutage mikrolaineahju õli kuumutamiseks.
Temperatuuri ei saa kontrollida ja õli võib ttida.
Popkorni tegemiseks kasutage ainult spetsiaalselt
mikrolaineahjus kasutamiseks mõeldud popkorni
valmistamise vahendeid. Ärge hoidke ahjus toitu
või muid esemeid.
Pärast ahju käivitamist kontrollige seadeid
veendumaks, et ahi töötab soovitud viisil.
Vaadake selles kasutusjuhendis toodud vastavaid
uandeid.
Vigastuste vältimine
HOIATUS! Ärge kasutage
ahju, kui see on katki või
esineb tõrkeid. Enne
kasutamist kontrollige
järgmist:
a) Uks veenduge, et uks sulgub
korralikult, ja tagage, et see on
kohakuti ega ole moondunud.
b) Hinged ja ukse ohutusriivid
veenduge, et need ei ole katki
ega lahti.
c) Uksetihendid ja
tihenduspinnad veenduge,
et need on terved.
d) Ahju sisemus või uks
veenduge, et seal pole mõlke.
e) Toitejuhe ja pistik veenduge,
et need pole kahjustunud.
Ärge kunagi kohandage,
parandage ega muutke ahju ise.
Vastava koolituseta inimene ei
tohi teha hooldus- või
parandustöid, mille käigus
eemaldatakse korpus, mis
kaitseb mikrolainekiirguse eest.
See on väga ohtlik.
OLULISED OHUTUSNÕUDED: LUGEGE
TÄHELEPANELIKULT JA HOIDKE EDASPIDISEKS
KASUTAMISEKS ALLES
OLULISED OHUTUSNÕUDED
Ärge kasutage ahju lahtise uksega ega kohandage
turvalukusteid mingil moel.
Ärge kasutage ahju, kui uksetihendite ja
tihenduspindade vahel on mõni objekt.
Ärge laske rasval või mustusel
uksetihenditele ja nendega
kokkupuutuvatele osadele
koguneda. Järgige jaotise
Hooldamine ja puhastamine
juhiseid. Kui te ei hoia ahju
puhtana, võib ahju pinna
seisukord halveneda, mis võib
omakorda hendada seadme
tööiga ja tekitada ohtlikke
olukordi.
DAMESTIMULAATORIGA inimesed peaksid
mikrolaineahjuga seotud ettevaatusabiude
kohta sima oma arstilt või südamestimulaatori
tootjalt.
Elektrilöögi ltimine
Mitte mingil juhul ei tohiks korpust eemaldada.
Ärge kunagi kallake või sisestage midagi ukse
lukustite avadesse i ventilatsiooniavadesse.
Millegi kallamisel avadesse lülitage ahi kohe lja,
tõmmake pistik seinast ja tke ühendust oma
kohaliku teeninduskeskusega.
Ärge kastke toitejuhet või pistikut vette või muu
vedeliku sisse.
Ärge tke toitejuhet kuuma või terava servaga
pinnale, nagu kuuma õhu ventilatsiooniava ahju
ülaosa tagapool.
Ärge püüdke ise ahjuvalgusti
lampi vahetada ega lubage
seda teha kellelgi, keda
teeninduskeskus ei ole
volitanud seda tegema. Kui
ahjuvalgusti lamp enam ei põle,
võtke ühendust oma
edasimüüja või kohaliku
teeninduskeskusega.
Kui seadme toitejuhe on kahjustatud, tuleb see
asendada spetsiaalse juhtmega. Selle peab
asendama teeninduskeskuse volitatud tehnik.
Lõhkemisohu ja järsu keemise vältimine
HOIATUS! Vedelikke ja teisi
toite ei tohi kuumutada
suletud anumates, kuna
need võivad lõhkeda.
Ärge kunagi kasutage suletud anumaid. Enne
kasutamist eemaldage katted ja kaaned. Suletud
ud võivad hu suurenemise ttu plahvatada
isegi rast ahju väljalülitumist. Olge ettevaatlik
vedelike kuumutamisel mikrolaineahjus. Kasutage
laia suuga anumat, et mullid välja äseks.
Jookide soojendamisel
mikrolaineahjus võib toimuda
hilinenud plahvatuslik keemine,
seega peab anuma käsitsemisel
ettevaatlik olema.
Keeva vedeliku rsu lja purskumise ja enda
rvetamise vältimiseks:
1. Enne kuumutamist/uuestikuumutamist segage
vedelikku.
2. Uuesti soojendamisel on soovitatav vedeliku
sisse panna klaasist varras või sarnane riist.
3. Laske vedelikul pärast kuumutamist hemalt
20 sekundit ahjus seista, et vältida hilinenud
plahvatuslikku keemist.
Ärge keetke mikrolaineahjus
koorega mune ega kuumutage
terveid kõvakskeedetud mune,
kuna need võivad lõhkeda isegi
pärast kuumutamist. Pudruks
tegemata munade
valmistamiseks või ülessoo-
jendamiseks torgake
munakoll-ane ja -valge läbi,
vastasel juhul võib muna
lõhkeda. Koorige ja tükeldage
kõvakskeedetud munad enne
nende mikrolaineahjus
ülessoojendamist.
Enne küpsetamist torgake augud sellistesse
toitudesse nagu kartulid, vorstid ja puuviljad,
vastasel juhul ivad need lõhkeda.
www.electrolux.com
4
EESTI
5
Põletuste vältimine
Põletuste vältimiseks kasutage toidu ahjust
väljatõstmiseks pajalappe või -kindaid.
Aurupõletuste ltimiseks avage anumaid,
popkornipakke, ahju psetuskotte jms neidost
jatest eemal hoides.
Põletuste vältimiseks kontrollige
alati toidu temperatuuri ja segage
toitu enne selle serveerimist ning
pöörake erilist tähelepanu
imikutele, lastele või vanuritele
antava toidu või joogi
temperatuurile.
Anuma temperatuur ei ita tõeselt toidu i joogi
temperatuuri; kontrollige alati toidu temperatuuri.
Ahju ukse avamisel hoidke alati sellest eemale, et
vältida vabanevast aurust ja kuumusest tekkida
võivaid letusi. Lõigake täidisega toidud rast
kuumutamist lahti, et lasta aur välja ja vältida
letusi.
Hoidke lapsi uksest eemal, et nad
ei põletaks end.
Lapsed ja ohud ahju kasutamisel
HOIATUS!Toode ja selle
ligipääsetavad osad
muutuvad kasutamise ajal
kuumaks. Vältige kütteke-
hade puudutamist. Alla
8-aastaseid lapsi tuleb toote
kasutamisel pidevalt jälgida.
Üle 8-aastased lapsed ja keha-,
meele- või vaimupuudega
inimesed või kogemusteta ja
teadmisteta inimesed võivad
toodet kasutada, kui neid
juhendatakse või nad on saanud
juhiseid toote ohutu kasutamise
ja kasutamisega seotud ohtude
kohta. Lapsi tuleks jälgida
tagamaks, et nad ei mängi
seadmega. Lapsed võivad toodet
puhastada ja hooldada ainult siis,
kui nad on vähemalt 8-aastased ja
kui neid selle juures juhendatakse.
Ärge toetuge ahju uksele ega kiikuge sellel. Ärge
ngige ahjuga ega kasutage seda mänguasjana.
Lastele tuleks õpetada kõiki olulisi ohutusnõudeid:
pajalappide kasutamist, toidukatte ettevaatlikku
eemaldamist; erilist helepanu tuleb pöörata toidu
krõbedaks muutmiseks kasutatavale pakendile (nt
isekuumenevad materjalid), kuna see võib eriti
kuum olla.
Muud hoiatused
Ärge kunagi muutke ahju mingil moel.
See ahi on eldud ainult koduseks toidu
valmistamiseks ja seda võib kasutada ainult toidu
valmistamiseks. See ei sobi kaubanduslikuks või
laboris kasutamiseks.
Ahju probleemitu kasutamine ja kahjustuste
vältimine
Ärge kunagiitage tühja ahju. Pruunistusnõu või
isekuumeneva materjali kasutamisel pange alati
selle alla kuumakindel isolaator, nt portselantaldrik,
et vältidaördaluse ja ördaluse toe ahjustamist
soojuspinge tõttu. Anuma juhendis määratud
eelsoojenduse aega ei tohi ületada.
Ärge kasutage metallusid, mis peegeldavad
mikrolaineid ja võivad tekitada elektrilise
kaarlahenduse. Ärge pange konservipurke ahju.
Kasutage ainult selle ahju jaoks eldud
ördalust ja pöördaluse tuge. Ärge kasutage ahju
ilma pöördaluseta.
Pöördaluse katkimineku vältimine:
a) enne ördaluse puhastamist veega laske sel
jahtuda.
b) ärge pange kuuma toitu või kuumi usid
lmale pöördalusele.
c) ärge pange külma toitu i külmi nõusid
kuumale pöördalusele.
Ärge pange ahju töötamise ajal midagi korpuse
peale.
Oluline!
Kui te pole kindel, kuidas ahju ühendada, võtke
ühendust volitatud, kvalitseeritud elektrikuga.
Tootja ega edasiüja ei vastuta vale
elektriühenduse loomisest tulenevate ahju
kahjustuste või kehaliste vigastuste eest.
Ahju seintele või uksetihendite ja tihenduspindade
ümber ib aeg-ajalt moodustuda veeauru i -
tilku. See on normaalne nähtus ega ole märk
mikrolaineahju lekkimisest või tõrgetest.
SEADME ÜLEVAADE
MIKROLAINEAHI JA LISASEADMED
Veenduge, et järgmised lisaseadmed on ahjuga kaasas:
Pöördalus
Pöördaluse tugi
4 kinnituskruvi (pole näidatud)
Asetage ördaluse tugi tihendiga avasse ahju sisemuse
hjas.
Seejärel asetage ördalus ördaluse toele.
Pöördaluse kahjustuste ltimiseks veenduge, et tõstate
anuma ahjust ljavõtmisel pöördaluse servast üle.
Lisaseadmete tellimisel öelge oma edasimüüjale või kohalikule teeninduskeskusele järgmist: osa
nimetus ja mudeli nimi.
1
2
3
Esikülg
Ahjuvalgusti lamp
Juhtpaneel
Ukse avamisnupp
Lainejuhi kate
Ahju sisemus
Tihend
Uksetihendid ja tihenduspinnad
Kinnituskohad (4 kohta)
Ventilatsiooniavad
Korpus
Tagasein
Toitejuhe
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
www.electrolux.com
6
1
2
3
4
5678
9
10
11
12
1
2
EESTI
7
ENNE ESIMEST KASUTAMIST
JUHTPANEEL
DIGITAALKUVA sümbolid
Mikrolaine
Zegar
Toiduvalmistusetapid
Pluss/Miinus
AUTOMAATKÜPSETUSE sümbolid
AUTOMAATKÜPSETUSE nupp
AUTOMAATSULATUSE nupp
VÕIMSUSE nupp
TAIMERI/KAALU nupp
START/+30 nupp
Nupu STOP
UKSE AVAMISE nupp
Leiva automaatsulatus
Automaatsulatus
Kaal
1
2
3
4
5
6
7
8
9
TRYB EKONOMICZNY
Ahi on energiasäästu režiimis 'ENERGY SAVE' ('Econ').
1. Pange ahju pistik seinakontakti.
2. Ekraanil kuvatakse: 'Econ'.
3. Kuvaril loendatakse alla 3:00-st kuni nullini.
4. Kui jõutakse nullini,heb ahi režiimi 'Econ' ja
kuvar äb hjaks.
Režiimi Econ histamiseks seadistage kell.
KELLA SEADISTAMINE
Ahjul on 12- ja 24-tunnine kell.
ide: seadistage kellaajaks 11:30 (12-tunnine
kell).
1. Avage uks.
2. Ekraanil kuvatakse: 'Econ'.
3. Vajutage nuppu START/+30 ja hoidke seda 5
sekundit all. Ahi teeb piiksu.
Ekraanil kuvatakse:
4. Tundideäramiseks keerake TAIMERI/KAALU
nuppu.
5. Minutite äramiseks vajutage ühe korra
nuppu START/+30 ja pöörake seejärel
TAIMERI/KAALU nuppu.
6. Vajutage nuppu START/+30.
7. Kontrollige ekraani:
8. Sulgege uks.
TAIMERI/KAALU nuppu saab keerata päri- ja
vastupäeva.
Kui te vajutate nuppu STOP, siis kellaaega ei
seadistata. Ekraanil kuvatakse: 'Econ'.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
www.electrolux.com
8
ide: Kellaaja määramine 23:30-ks (24-tunnine kell).
1. Avage uks.
2. Ekraanil kuvatakse: 'Econ'.
3. Vajutage nuppu START/+30 ja hoidke seda 5
sekundit all. Ahi teeb piiksu.
Ekraanil kuvatakse:
4. Vajutage nuppu START/+30.
Ekraanil kuvatakse:
5. Tundideäramiseks keerake TAIMERI/KAALU
nuppu.
6. Minutite äramiseks vajutage ühe korra
nuppu START/+30 ja pöörake seejärel
TAIMERI/KAALU nuppu.
7. Vajutage nuppu START/+30.
8. Kontrollige ekraani:
9. Sulgege uks.
TAIMERI/KAALU nuppu saab keerata päri- ja
vastupäeva.
Kui te vajutate nuppu STOP, siis kellaaega ei
seadistata. Ekraanil kuvatakse: 'Econ'.
KELLAAJA MUUTMINE, KUI KELLAAEG
ON MÄÄRATUD
ide: Kellaaja määramine 11:45-ks.
1. Avage uks.
2. Vajutage nuppu START/+30 ja hoidke seda 5
sekundit all. Ahi teeb piiksu.
Ekraanil kuvatakse:
(Kui te soovite 24-tunnist kella, vajutage uuesti
nuppu START/+30.)
3. Tundide määramiseks keerake TAIMERI/KAALU
nuppu.
4. Minutite äramiseks vajutage ühe korra
nuppu START/+30 ja pöörake seejärel
TAIMERI/KAALU nuppu.
5. Vajutage nuppu START/+30.
6. Kontrollige ekraani:
HISTADA KELLA JA SEATUD ECON
REŽIIM
1. Avage uks.
2. Vajutage nuppu START/+30 ja hoidke seda 5
sekundit all. Ahi teeb piiksu.
Ekraanil kuvatakse:
(Kui te soovite 24-tunnist kella, vajutage uuesti
nuppu START/+30.)
3. Vajutage nuppu STOP.
4. Ekraanil kuvatakse: 'Econ'.
5. Sulgege uks.
6. Kuvaril loendatakse alla 3:00-st kuni nullini.
7. Kui jõutakse nullini,heb ahi režiimi Econ ja
kuvar äb hjaks.
NUPU STOP KASUTAMINE
Nupu STOP saab kasutada järgmisteks tegevusteks:
1. Programmeerimise ajal vea kustutamine.
2. Küpsetamise ajal ahju ajutiselt peatamine,
vajutage üks kord.
3. Küpsetamise ajal programmi katkestamine,
vajutage kaks korda.
LAPSELUKK
Ahjul on turvafunktsioon, mis takistab lastel ahju
kogemataivitamist. Kui lukk on peale pandud, ei
saa ühtegi mikrolaineahju osa kasutada, kuni lukk
on maha etud.
ide: lapseluku pealepanemine.
1. Vajutage nuppu STOP ja hoidke seda 5
sekundit all.
Ahi teeb kaks piiksu ja kuvatakse kiri 'LOC':
Lapseluku mahavõtmiseks vajutage nuppu
STOP ja hoidke seda 5 sekundit all, ahi teeb kaks
piiksu ja kuvatakse kellaaeg.
Lapselukku ei saa peale panna, kui kellaaega
pole määratud.
EESTI
9
MIKROLAINEAHJU KASUTAMINE
UANDED MIKROLAINEAHJUS TOIDU VALMISTAMISEKS
Toidu küpsetamiseks/sulatamiseks
mikrolaineahjus peab mikrolainekiirgus
anumast läbi pääsema, et toidust läbi tungida.
Seetõttu on oluline õigete kööginõude
valimine.
Ümarad/ovaalsed nõud on paremad kui
kandilised/piklikud, sest nurkades kipub toit üle
küpsema.
Toitu on vaja pöörata, ümber paigutada või
segada, et see ühtlaselt soojeneks.
Pärast küpsetamist on oluline toidul natuke
seista lasta, kuna see võimaldab kuumusel
toidus ühtlaselt jaotuda.
Toidu omadused
Koostis Suure rasva- või suhkrusisaldusega toite (nt jõulupuding, puuviljapirukad) on vaja
hemat aega soojendada. Tuleb olla ettevaatlik, kuna ülekuumutamine võib tekitada
tuleohu.
Tihedus Toidu tihedus jutab vajalikku küpsetusaega. Kerged poorsed toidud, nagu koogid
või leib,psevad kiiremini kui rasked tihedad toidud, nagu praed ja pajaroad.
Kogus Küpsetusaega tuleb pikendada, kui ahju pandud toidu kogus on suurem. Nt neli kartulit
psevad kauem kui kaks.
Suurus Väikesed toidud ja tükid küpsevad kiiremini kui suured, kuna mikrolained saavad igast
ljest toidu keskele tungida. Ühtlasekspsetamiseks tehke ik tükid ühesuuruseks.
Kuju Ebaregulaarse kujuga toitude, nagu kanarindade ja -koibade paksem osa küpseb
kauem. Mikrolaineahjus küpsevad ümara kujuga toidud ühtlasemalt kui kandilise
kujuga toidud.
Toidu
temperatuur
Toidu algne temperatuur mõjutab vajalikku küpsetusaega. Jahutatud toidud küpsevad
kauem kui toatemperatuuril toidud. Lõigake idisega toidud, nt moosiga sõõrikud,
kuumuse või auru ljalaskmiseks lahti.
Küpsetustehnikad
Paigutamine Asetage toidu paksem osa (nt kanakoivad) nõu välisserva poole.
Katmine Kasutage õhuavadega mikrolaineahjus kasutatavat toidukilet või sobivat kaant.
bitorkamine Koore i nahaga toitudele tuleb enne psetamist või ülessoojendamist mitmes kohas
augud sisse torgata, kuna muidu võib aur koguneda ja panna toiduhkema (nt
kartulid, kala, kana, vorstid).
Oluline! Mune ei tohiks mikrolaineahjus kuumutada, sest need võivad hkeda,
isegi rastpsetamise lõppu (nt kooreta keedetud, kõvaks keedetud munad).
Segamine,
keeramine ja
ümberpaiguta
mine
Ühtlaseks küpsetamiseks on oluline toitu küpsetamise ajal segada, keerata ja ümber
paigutada. Segage ja paigutage toitu ümber alati lisservalt keskosa poole.
Seismine Pärast küpsetamist on oluline toidul natuke seista lasta, et võimaldada kuumusel
ühtlaselt toidus jaotuda.
Varjamine ned sulatatava toidu osad ivad soojaks muutuda. Sooje alasid saab varjata ikeste
fooliumikkidega, mis peegeldavad mikrolaineid (nt kanakoivad ja -tiivad).
www.electrolux.com
10
MIKROLAINEAHJUS KASUTAMISEKS SOBIVAD KÖÖGIUD
MIKROLAINEAHJUS TOIDU VALMISTAMINE
Kööginõud Mikrolaineahjus
kasutamiseks
sobiv
Kommentaarid
Alumiiniumfoolium/
fooliumnõud
/
Väikeseid alumiiniumfooliumi tükke saab kasutada toidu
katmiseks, et vältida üleküpsetamist. Hoidke foolium hemalt
2 cm kaugusel ahju seintest, sest võib tekkida kaarlahendus.
Fooliumusid ei soovitata kasutada, kui tootja pole teisiti
äranud. rgige hoolega juhiseid.
Pruunistusud
rgige alati tootja juhiseid. Ärge ületage etteantud
kuumutusaegu. Olge eriti ettevaatlikud, kuna need nõud
hevad ga kuumaks.
Portselan ja
keraamika
/
Portselan, keraamika, glasuuritud saviud ja luuportselan
sobivad tavaliselt kasutamiseks, kui neil pole metallkaunistusi.
Klaasnõud, nt Pyrex®
Õrnu klaasnõusid kasutades tuleb olla ettevaatlik, kuna need
võivad äkilisel kuumutamisel katki minna i mõraneda.
Metall
Mikrolaineahjus ei ole soovitatav kasutada metallnõusid, kuna
need tekitavad elektrilahenduse, mis hjustab tuleohu.
Plast/postüreen, nt
kiirtoidupakendid
Tuleb olla ettevaatlik, kuna osad ud moonduvad, sulavad
või muudavad kõrgel temperatuuril rvi.
Toidukile
See ei tohiks toiduga kokku puutuda ja sellesse tuleb augud
teha, et aur äseks välja.
Külmutus-
/küpsetuskotid
Nendesse tuleb teha augud, et aur pääseks välja. Veenduge, et
kotid sobivad mikrolaineahjus kasutamiseks. Ärge kasutage
plast- või metallkinnitusi, kuna need võivad sulada i ttida
metalli kaarlahenduse tõttu.
Papptaldrikud, -
topsid
ja köögipaber
Kasutage neid ainult soojendamiseks või niiskuse imamiseks.
Tuleb olla ettevaatlik, kuna ülekuumenemine võib tekitada
tuleohu.
Vitstest ja puidust
ud
Nende materjalide kasutamisel valvake alati ahju, kuna
ülekuumenemine ibhjustada tuleohu.
Ümbertöödeldud
paber ja ajalehed
Need võivad sisaldada metallosakesi, mis tekitavad
kaarlahenduse, mis ib põhjustada tuleohu.
Ahju saab programmeerida kuni 90 minutiks.
Küpsetusaja määramise üksus ulatub 15 sekundist
viie minutini. See sõltub küpsetusaja
kogupikkusest, nagu on idatud tabelis.
Küpsetusaeg Aja pikendamise üksus
0–5 minutit 15 sekundit
5-10 minutit 30 sekundit
10-30 minutit 1 minut
30-90 minutit 5 minutit
KÄSITSI SULATAMINE
Käsitsi sulatamiseks (kasutamata
automaatsulatuse valikut) kasutage võimsust
240 W. Sulatamise sümbol kuvatakse ekraanile
iga kord, kui võimsus on valitud.
EESTI
11
MIKROLAINEAHJU VÕIMSUSED
Teie ahjul on 6 imsust.
Võimsuse
seade
Soovitatav kasutus
800 W/KÕRGE Kasutatakse kiirekspsetamiseks või ülessoo-jendamiseks, (nt supid, pajaroad,
konservtoidud, kuumad joogid, juurviljad, kala jne).
560 W Kasutatakse tihedate toitude, nt praadide, pikkpoisi ja valmistoidu pikemaks
psetamiseks, samuti õrnade roogade, nt juustukastme ja keeksi valmistamiseks.
Vähendatud imsusel ei kee kaste üle ja toit küpseb ühtlaselt, küpsemata lgedel üle.
400 W Tihedate toitude korral, mille valmistamiseks on vaja pikka küpsetusaega, (nt
loomaliharoad), on soovitatav kasutada seda imsust, et liha jääks õrn.
240 W/
SULATUS
Sulatamiseks valige see võimsus, et toit sulaks ühtlaselt. See imsus sobib suurepäraselt
ka riisi, pasta ja klimpide madalal temperatuuril kuumutamiseks ning vanillikastme
valmistamiseks.
80 W See sobib õrnaks sulatamiseks, (nt kreemikoogi i lehttaigna valmistamiseks).
0 W Kasutusel seadme mittetöötamise/ögitaimeri kasutamise ajal.
W = VATT
Näide: Supi kuumutamine 2 minutit ja 30
sekundit mikrolaineahju võimsusel 560 W.
1. Vajutage kaks korda VÕIMSUSE nuppu.
2. Sisestage aeg, keerates TAIMERI/KAALU nuppu
ri-/vastueva, kuni kuvatakse aeg 2.30.
3. Vajutage nuppu START/+30.
4. Kontrollige ekraani:
Oluline!
Kui võimsust ei valita,äratakse võimsuseks au-
tomaatselt 800 W/RGE.
Kui uks avataksepsetamise ajal, peatub
psetusaeg digitaalsel kuval automaatselt.
Küpsetusaeg hakkab edasi jooksma, kui uks
suletakse ja vajutatakse nuppu START/+30.
Kui tahate küpsetamise ajal imsust ha,
vajutage üks kord VÕIMSUSE nuppu.
Saate psetamise ajal küpsetusaega
suurendada/vähendada, keerates
TAIMERI/KAALU nuppu.
Saate psetamise ajal võimsust muuta,
vajutades VÕIMSUSE nuppu.
Küpsetamise ajal programmi katkestamiseks
vajutage kaks korda nuppu STOP.
x1
x1
www.electrolux.com
12
ÖGITAIMER
ide: Köögitaimeri seadmine 7 minutiks.
1. Vajutage 7 korda VÕIMSUSE nuppu.
2. Sisestage aeg, keerates TAIMERI/KAALU
nuppu päri-/vastupäeva, kuni kuvatakse aeg
7.00.
3. Vajutage nuppu START/+30.
4. Kontrollige ekraani:
Taimeri peatamiseks vajutage nuppu STOP.
Taimeri taas sisselülitamiseks vajutage nuppu
START/+30, taimerist väljumiseks vajutage
uuesti nuppu STOP.
30 SEKUNDI LISAMINE
Nupp START/+30 võimaldab kaht järgmist funk-
tsiooni kasutada.
1. Otsekäivitus
Saate kohe 30 sekundit küpsetada
mikrolaineahju imsusel 800 W/RGE,
vajutades nuppu START/+30.
2. psetusaja pikendamine
Saate psetusaega mitu korda 30 sekundi
võrra pikendada, kui vajutate nuppu ahju
töötamise ajal.
Seda funktsiooni ei saa kasutada
AUTOMAATKÜPSETUSE või
AUTOMAATSULATUSE ajal.
PLUSS JA MIINUS
Funktsioonid PLUSSI ja MIINUST
võimaldavad hendada või pikendada
psetusaega automaatprogrammide kasutamise
ajal.
Kui eelistate keedukartuleid, mis on küpsed, aga
endiseltvad, kasutage MIINUST .
Kui aga eelistate pehmemaid keedukartuleid,
kasutage PLUSSI .
ide: 0,3 kg kartulite pehmeks keetmine.
1. Valige vajalik menüü, vajutades kaks korda
AUTOMAATKÜPSETUSE nuppu.
2. Keerake TAIMERI/KAALU nuppu, kuni
kuvatakse 0.3.
3. PLUSSI kohanduse valimiseks vajutage üks
kord võimsuse nuppu.
4. Vajutage nuppu START/+30.
5. Kontrollige ekraani:
PLUSSI/MIINUST katkestamiseks vajutage 3
korda VÕIMSUSE nuppu.
PLUSSI valimisel kuvatakse ekraanil .
MIINUST valimisel kuvatakse ekraanil .
x7
x1
x2
x1
x1
EESTI
13
MITMEETAPILINE KÜPSETAMINE
Mikrolaineahju kasutades saab
programmeerida maksimaalselt 3-etapilise jada.
Näide: Küpsetamine.
5 minutit võimsusel 800 W (1. etapp)
16 minutit võimsusel 240 W (2. etapp)
1. Etapp
1. Vajutage üks kord VÕIMSUSE nuppu.
2. Sisestage soovitud aeg, keerates
TAIMERI/KAALU nuppu pärieva, kuni
kuvatakse aeg 5.00.
3. Kontrollige ekraani:
2. Etapp
1. Vajutage 4 korda VÕIMSUSE nuppu.
2. Sisestage soovitud aeg, keerates
TAIMERI/KAALU nuppu pärieva,
kuni kuvatakse aeg 16.00.
3. Vajutage nuppu START/+30.
4. Kontrollige ekraani:
Ahi küpsetab 5 minutit võimsusel 800 W ja
seejärel 16 minutit võimsusel 240 W.
AUTOMAATKÜPSETUS JA
AUTOMAATSULATUS
AUTOMAATKÜPSETUS ja AUTOMAATSULATUS
arvutavad automaatselt õige küpsetusrežiimi ja -
aja lja. Saate valida 6 AUTOMAATKÜPSETUSE ja 2
AUTOMAATSULATUSE menüü vahel.
Automaatküpsetuse
ide: 0,3 kg kartulite keetmine.
1. Valige vajalik menüü, vajutades kaks korda
AUTOMAATKÜPSETUSE nuppu.
2. Keerake TAIMERI/KAALU nuppu, kuni
kuvatakse 0.3.
3. Vajutage nuppu START/+30.
4. Kontrollige ekraani:
Kui on vaja midagi teha (nt toitu ümber keerata),
siis ahi peatub ja kõlab kell, ekraanil hakkab
vilkuma allesänud küpsetusaeg ja sümbol.
Küpsetamise jätkamiseks vajutage nuppu
START/+30. AUTOMAATKÜPSETUSE pus peatub
programm automaatselt. Heliseb kell japsetuse
mbol hakkab vilkuma. Pärast 1 minutit ja
meeldetuletuspiiksu kuvatakse kellaaeg.
Toit mbol
Jook
Keedukartulid/mundris
ahjukartulid
Külmutatud köögiviljad
Värsked köögiviljad
Külmutatud valmistoit
Kalalee kastmega
x1
x4
x1
x1
x2
www.electrolux.com
14
Automaatsulatus
Näide: 0,2 kg leiva sulatamine.
1. Valige vajalik menüü, vajutades kaks korda
AUTOMAATSULATUSE nuppu.
2. Keerake TAIMERI/KAALU nuppu, kuni
kuvatakse 0.2.
3. Vajutage nuppu START/+30.
4. Kontrollige ekraani:
Kui on vaja midagi teha (nt toitu ümber keerata),
siis ahi peatub ja kõlab kell, ekraanil hakkab
vilkuma allesänud küpsetusaeg ja sümbol.
Küpsetamise jätkamiseks vajutage nuppu
START/+30. AUTOMAATSULATUSE lõpus
programm peatub automaatselt. Heliseb kell ja
psetuse sümbol hakkab vilkuma. Pärast 1
minutit ja meeldetuletuspiiksu kuvatakse kellaaeg.
Toit Sümbol
Liha/kala/linnuliha
Leib
x1
x2
EESTI
15
PROGRAMMITABELID
AUTOMAATKÜPSETUSE JA AUTOMAATSULATUSE TABELID
Automaatküpsetus Kaal
(suurendatav
üksus)/nõud
Nupp Protseduur
Jook (tee/kohv) 1–4 tassi
1 tass=200 ml
Pange tass pöördaluse serva poole.
Koorega keedetud
kartulid
0,1–0,8 kg (100 g)
Kauss ja kaas
Keedukartulid: koorige kartulid jaigake
ühesuurusteks tükkideks.
Mundris ahjukartulid: valige sama suured kartulid ja
peske need puhtaks.
Pange keedetud või mundris ahjukartulid
kaussi.
Lisage vajalikus koguses vett (100 g kohta),
umbes 2 spl ja natuke soola.
Katke kaanega.
Kella helisedes segage ja katke uuesti kaanega.
Pärast küpsetamist laske umbes 2 min seista.
Külmutatud
ögiviljad
0,1–0,6 kg (100 g)
Kauss ja kaas
Lisage 1 spl vett 100 g kohta ja maitse järgi
soola. ( Seentele pole vaja vett lisada.)
Katke kaanega.
Kella helisedes segage ja katke uuesti kaanega.
Pärast küpsetamist laske umbes 2 min seista.
Kui ögiviljad on kokkulmunud,
psetage käsitsi.
Värsked köögiviljad 0,1–0,6 kg (100 g)
Kauss ja kaas
Lõigake ikesteks kkideks, nt ribadeks,
kuupideks või viiludeks.
Lisage 1 spl vett 100 g kohta ja maitse järgi
soola. (Seentele pole vaja vett lisada.)
Katke kaanega.
Kella helisedes segage ja katke uuesti kaanega.
Pärast küpsetamist laske umbes 2 min seista.
Külmutatud
valmistoit (segatav)
0,3–1,0 kg (100 g)
Kauss ja kaas
Pange toit sobivasse mikrolaineahjus
kasutatavasse nõusse.
Lisage vedelikku, kui tootja on nii soovitanud.
Katke kaanega.
Küpsetage kaaneta, kui tootja näeb niimoodi
ette.
Kella helisedes segage ja katke uuesti kaanega.
Pärast küpsetamist segage ja laske umbes 2 min
seista.
Kalalee kastmega 0,4–1,2 kg* (100 g)
Praetaldrik ja
mikrolainekindel
toidukile
Vt kastmega kalafilee retsepte lk 17.
* Koostiste kogukaal.
Jahutatud toite küpsetatakse temperatuurilt 5
o
C, külmutatud toite temperatuurilt –18
o
C.
x1
x2
x3
x4
x5
x6
www.electrolux.com
16
Automaatsulatus Kaal (suurendatav
üksus)/nõud
Nupp Protseduur
Liha/kala/linnuliha
(Terve kala, kalaigud,
kalaleed, kanakoivad,
kanarinnad, hakkliha,
praelõik, karbonaad,
kotletid, vorstid)
0,2–0,8 kg (100 g)
Madal
psetusvorm
Pange toit madalaspsetusvormis
ördaluse keskele.
Pärast kellahelinat keerake toit ümber,
paigutage ümber ja eraldage üksteisest.
Katke õhukesed osad ja soojad kohad
alumiiniumfooliumiga.
Pärast sulatamist keerake 15–45 minutiks
alumiiniumfooliumisse, kuni sulatatav
toiduaine on iesti sulanud.
Hakkliha. Pärast kellahelinat keerake toit
ümber. Eemaldage imalusel sulanud osad.
Ei sobi terve linnu sulatamiseks.
Leib 0,1–1,0 kg (100 g)
Madal
psetusvorm
Jaotage madalale küpsetusvormile
ördaluse keskel.
1,0 kg korral jaotage otseördalusele.
Pärast kellahelinat keerake ja paigutage viile
ümber ning eemaldage sulanud viilud.
Pärast sulatamist keerake
alumiiniumfooliumisse ja laske 5–15 minutit
seista, kuni see on täiesti sulanud.
Sisestage ainult toidu kaal. Ärge arvake nõu
kaalu sisse.
Toitude korral, mis kaaluvad rohkem i hem
kui automaatküpsetuse ja automaatsulatuse
tabelites toodud kaalud/kogused, kasutage
sitsi küpsetamist/sulatamist.
Lõpptemperatuur ib erineda. See sõltub
algtemperatuurist. Veenduge, et toit on rast
psetamist kuum.
Kui on vaja midagi teha (nt keerata toit ümber),
siis ahi peatub ja kõlab kell, ekraanil hakkab
vilkuma allesänud küpsetusaeg ja sümbol.
Küpsetamise jätkamiseks vajutage nuppu
START/+30.
Pärast mikrolaineriimi kasutamist võib
jahutusventilaator öle hakata.
Automaatsulatus
Praelõigud ja karbonaadikid peaksid ühe
kihina lmutatud olema.
Hakkliha peaks õhukese kihina külmutatud
olema.
Pärast ümberkeeramist katke sulanud osa
väikeste lamedate
alumiiniumfooliumitükkidega.
Linnuliha tuleks kohe rast sulatamist
töödelda.
Jahutatud toite küpsetatakse temperatuurilt 5
o
C, külmutatud toite temperatuurilt –18
o
C.
x1
x2
EESTI
17
AUTOMAATKÜPSETUSE RETSEPTID
1. Segage kastme koostisosad kokku.
2. Pange kalalee ümarasse ahjunõusse,
õhemad küljed suunaga keskele, ja raputage
soolaga üle.
3. Valage kalalee kastmega üle.
4. Katke mikrolaineahjule mõeldud toidukilega
ja küpsetage režiimil AUTOMAATKÜPSETUS
— kalalee kastmega.
5. Pärast küpsetamist laske umbes 2 min seista.
1. Pange kalalee ümarasse ahjunõusse,
õhemad küljed suunaga keskele, ja raputage
soolaga üle.
2. Katke kalalee banaaniviilude ja valmis
karrikastmega.
3. Katke mikrolaineahjule mõeldud toidukilega
ja küpsetage režiimil AUTOMAATKÜPSETUS
— kalalee kastmega.
4. Pärast küpsetamist laske umbes 2 min seista.
Kalafilee pikantse kastmega
0,4 kg 0,8 kg 1,2 kg
140 g 280 g 420 g konservtomatid
(nõrutatud)
40 g 80 g 120 g mais
4 g 8 g 12 g illikaste
12 g 24 g 36 g peeneks hakitud sibul
1 tl 1 - 2 tl 2 tl punase veini äädikas
sinep, tüümian ja
Cayennei pipar
200 g 400 g 600 g kalalee
sool
Kalafilee karrikastmega
0,4 kg 0,8 kg 1,2 kg
200 g 400 g 600 g kalalee
sool
40 g 80 g 120 g viilutatud banaan
160 g 320 g 480 g valmis karrikaste
Oluline!
Kui psetate toitu üle tavapärase aja ainult 800 W
võimsusega, langeb ahju võimsus automaatselt,
et vältida ülekuumenemist. (Mikrolaineahju
võimsus langeb 560 W-le.) Pärast 90-sekundilist
pausi saab 800 W lähtestada.
Küpsetusrežiim Tavapärane aeg Vähendatud võimsus
Mikrolained 800 W 20 minutit Mikrolained 560 W
VÄHENDATUD VÕIMSUS
www.electrolux.com
18
* jahutatud kujul
Sulatamine
Tabelis näidatud ajad on suunised, mis võivad erineda sõltuvalt toidu külmutustemperatuurist,
omadustest ja kaalust.
Kasutatavad hendid
spl = supilusikais tass = tassitäis g = gramm ml = milliliiter min = minut
tl = teelusikatäis kg = kilogramm l = liiter cm = sentimeeter
PSETAMISTABELID
Toidu ja joogi kuumutamine
Toit/jook Kogus
-g/ml-
Võimsus
tase
Aeg
-min-
Meetod
Piim 1 tass 150 800 W umbes 1 ärge katke
Vesi 1 tass
6 tassi
1 u
150
900
1000
800 W
800 W
800 W
1–2
10–12
11–13
ärge katke
ärge katke
ärge katke
Üks taldrikutäis
(köögiviljad, liha ja
lisandid)
400 800 W 3–6 piserdage kastmele natuke vett, katke kinni,
segage kuumutamise vahepeal
Supp/hautis 200 800 W 1–2 katke kinni, segage pärast kuumutamist
ögiviljad 200
500
800 W
800 W
2–3
4–5
vajadusel lisage natuke vett, katke kinni,
segage kuumutamise vahepeal
Liha, 1 viil* 200 800 W 3–4 kallake peale õhuke kiht kastet, katke kinni
Kalalee* 200 800 W 2–3 katke kinni
Kook, 1 tükk 150 400 W ½ pange madalasse küpsetusvormi
Beebitoit, 1 purk 190 400 W umbes 1 kallake sobivasse mikrolaineahjus
kasutatavasse nõusse,rast kuumutamist
segage korralikult ja kontrollige temperatuuri
Margariini/i
sulatamine*
50 800 W ½ katke kinni
Šokolaadi sulatamine 100 400 W 2–3 segage aeg-ajalt
Toit Kogus
-g-
Võimsus
tase
Aeg
-min-
Meetod Seisuaeg
-min-
Guljš 500 240 W 8–12 segage sulatamise vahepeal 10-15
Kook, 1 tükk 150 80 W 2–5 pange madalasse
psetusvormi
5
Puuviljad ja marjad, nt kirsid,
maasikad, vaarikad, ploomid
250 240 W 4–5 laotage ühtlaselt, pöörake
poole sulatuse ajal ümber
5
EESTI
19
Sulatamine ja küpsetamine
Liha ja kala küpsetamine
RETSEPTID
Seenesupp
1. Asetage juurviljad ja puljong kaussi, katke see
ja küpsetage.
8–9 min. 800 W
2. Segageik koostisained mikseris.
3. Segage jahu ja i ühtlaseks massiks ning
segage supi sisse. Maitsestage soola ja pipraga,
katke kauss japsetage. Segage pärast
psetamist.
4–6 min. 800 W
4. Segage munakollane koorega ja segage mass
rk-järgult supi sisse. Kuumutage lühikest
aega, kuid ärge laske keema minna!
1–2 min. 800 W
Pärast küpsetamist laske umbes 5 min seista.
Nõud: Kaanega kauss (2-liitrine)
200 g viilutatud seened
50 g peeneks hakitud sibul
300 ml loomalihapuljong
300 ml koor
25 g jahu
25 g või/margariin
sool ja pipar
1 muna
150 ml koor
ikide retseptide kogused selles raamatus on
arvutatud 4 portsu tegemiseks, kui pole teisiti
rgitud.
Retseptide kohandamine mikrolaineahju
jaoks
Kui tahate oma lemmikretsepte mikrolaineahju
jaoks kohandada, peaksite helepanu pöörama
rgmisele: valmimisaega tuleb kolmandiku kuni
poole rra lühendada. Võtke eeskujuks selle
raamatu retseptid.
Suure vedelikusisaldusega toite, nagu liha, kala,
linnuliha, ögivilju, puuvilju, hautiseid ja suppe,
saab raskusteta mikrolaineahjus valmistada.
Väikese vedelikusisaldusega toitudele, nagu
valmistoitudele, tuleks enne kuumutamist i
psetamist vedelikku lisada.
Hautatavatele toorestele toitudele lisatavat
vedeliku hulka tuleks umbes kahe kolmandikuni
vähendada, võrreldes algretseptis antud kogusega.
Vajadusel lisage küpsetamisel vedelikku.
Lisatava rasva kogust võib rgatavalt vähendada.
Toidu maitsestamiseks on piisav ike kogus võid,
margariini või õli. Seettu on teie mikrolaineahi
ideaalne madala rasvasisaldusega dieettoitude
valmistamiseks.
Toit Kogus
-g-
Võimsus
tase
Aeg
-min-
Meetod Seisuaeg
-min-
Kalalee 300 800 W 10–12 katke kinni 2
Ühe taldriku eine 400 800 W 9–11 katke kinni, segage 6 minuti pärast 2
Toit Kogus
-g-
Võimsus
tase
Aeg
-min-
Meetod Seisuaeg
-min-
Praed (sea-, vasika-,
lambaliha)
1000
1500
800 W
400 W
800 W
400 W
19–21*
11–14
33–36*
13–17
maitsestage, pange madalasse
ahjuusse, hiljem örake ümber*
10
10
Loomalihapraad
(keskmine)
1000 800 W
400 W
9–11*
5–7
maitsestage, pange madalasse
psetusvormi, hiljem pöörake
ümber*
10
Kalalee 200 800 W 3–4 maitsestage, pange madalasse
psetusvormi, katke kinni
3
www.electrolux.com
20
Merikeelefilee
1. Peske kala ja patsutage kuivaks. Eemaldage
luud.
2. Viilutage sidrun ja tomatid õhukesteks
viiludeks.
3. ärige ahjunõu võiga. Asetage kalafileed
usse ja niisutage juurviljaõliga.
4. Raputage usse peterselli, asetage peale
tomativiilud ja maitsestage. Tomatitele asetage
sidruniviilud ja valage neile valget veini.
5. Asetage ikesed itükid sidrunile, katke nõu
ja küpsetage.
16–19 min. 800 W
Pärast küpsetamist laske umbes 2 min seista.
Ratatouille
1. Asetage oliivli ja küüslauk kaussi. Lisage
ettevalmistatud juurviljad, v.a artišokisüdamed,
ja maitsestage pipraga. Lisage
garneerimiskimp, katke kauss ja küpsetage,
segades ühe korra.
19–21 min. 800 W
Lisage viimaseks 5 minutiks artišokisüdamed ja
psetage.
2. Maitsestage ratatouilled soovi rgi soola ja
pipraga. Eemaldage enne serveerimist
garneerimiskimp. rast küpsetamist laske
umbes 2 min seista.
Nõud:
Kaanega kauss (2-liitrine)
5 spl oliiviõli
1 nelk purustatud üslauk
50 g viilutatud sibul
250 g baklaanikuubikud
200 g kabaokikuubikud
200 g suured piprakuubikud
75 g suured apteegitilli juure kuubikud
1 garneerimiskimp
200 g neljaks keldatud konserveeritud
artokidameid
sool ja pipar
Nõud:
Madal ovaalne ahjuu koos
mikrolaineahjule mõeldud toidukilega
(umbes 26 cm pikkune)
400 g merikeelelee
1 terve sidrun
150 g tomatid
10 g nõu määrimiseks võid/margariini
1 spl juurviljaõli
1 spl hakitud petersell
sool ja pipar
4 spl valge vein
20 g või
Täidetud sink
1. Segage spinat juustu ja toorjuustuga,
maitsestage.
2. Asetage supilusikais täidist iga küpsetatud
singiviilu peale ja keerake singiviil rulli.
Kinnitage singirull puutikuga.
3. Valmistage valge kaste: selleks valage vesi ja
koor kaussi ja kuumutage.
3–4 min. 800 W
Segage kastme hja valmistamiseks jahu ja
või, lisage vedelik ja vahustage, kuni see on
lahustunud. Katke kauss,psetage, kuni kaste
on paks.
1 min. 800 W
Segage ja maitske.
4. Kallake kaste õlitatud nõusse, asetage idetud
singirullid kastmesse ja psetage kaane all.
3–4 min. 800 W
Pärast küpsetamist laske umbes 5 min seista.
Nõud: Kaanega kauss (2-liitrine)
Ovaalne kaanega ahjunõu (umbes 26
cm pikk)
125 g hakitud lehtspinat
125 g 20 % rasvasisaldusega toorjuust
40 g riivitud Emmentali juust
pipar ja paprika
6 viilu küpsetatud sink (300 g)
125 ml psetatud sink
125 ml koor
20 g jahu
20 g või/margariin
10 g u ärimiseks võid/margariini
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32

Progress PM276X Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend