70
KIRJELDUS
A - mootoriplokk
B - eemaldatav kaitseanum (läbipaistev detail)
B1 - Jääkide kollektor
C - Kaas
C1 – sisse-/väljalülituse nupp
C2 – ava
D - tõukur
E - kassetid
E1 - viilutaja (roheline)
E2 - väikseavaline riiv (oranž)
E3 - suureavaline riiv (punane)
E4 - kuubikulõikaja (hall)
E5* - pulkade/friikartulite lõikaja (kollane)
F - puhastushari
G - kassettide/harja hoiukorv
*Olenevalt mudelist
ENNE SEADME KASUTUSELEVÕTTU
Puhastage lisaseadmeid (kassette, kaant, tõukurit ja eemaldatavat kaitseanumat) seebiveega.
Loputage ja kuivatage need hoolikalt.
TÄHELEPANU! Kassettide terad on väga teravad! Kassette kasutades tuleb olla eriti ettevaatlik.
Hoidke kinni vaid kassettide plastosast (joonis 1).
KASUTAMINE
Paigutage eemaldatav kaitseanum (läbipaistev detail) toote peale (joonis 2). Kõnealune kaitseanum
kaitseb seadet määrdumise eest ja võimaldab seda kergemini puhastada.
TÄHELEPANU! Seadet ei saa ilma selle detailita kasutada.
Valige otstarbekohane kassett. Toode kohandub automaatselt kasutatava kasseti kiirusega.
- Lihtsa kasseti puhul (E1, E2, E3) asetage kassett eemaldatavale kaitseanumale, asetades kasseti
ühendusdetaili toote tagaosa suunas (joonis 3.a).
- Võrega varustatud kasseti puhul (E4, E5*) paigutage võre kohale, asetades kasseti ühendusdetaili toote
tagaosa suunas (joonis 3.b).
Asetage kaas komplektile ja lukustage see ettepoole lükates (joonis 4).
TÄHELEPANU! Kui kaas on halvasti lukustatud, siis seade ei tööta.
• Ühendage seade vooluvõrku ja paigaldage anum (joonis 5).
• Vajutage sisse-/väljalülitusnuppu (joonis 5).
• Lisage toiduained kaane torusse (joonis 5) ja lükake neid tõukuriga (joonis 6).
Kasseti vahetamiseks vabastage kaas lukust, vajutades seda tahapoole, ja eemaldage kassett (joonis 7).
Seadet on soovitatav kasutuskordade vahel puhastada.
• Seade on varustatud sisse-/väljalülitusnupuga (C1). Kasutamise jätkamiseks hoidke seda allavajutatuna.
TÄHELEPANU! Teie seade on varustatud seadme ees asuva jääkide kollektoriga (B1): kui kollektor
on täis, siis tuleb see seadme nõuetekohase toimimise võimaldamiseks tühjendada (joonis 8).
Puhastage kuubikute (E4) või pulkade (E5*) lõikamise kassetti puhastusharjaga (F), mis aitab võre külge
kinni jäänud toiduained lahti lükata (joonis 9).
NB! Seadmega on kaasas ohutusjuhiste väljaanne LS-123456. Enne
oma seadme esmakordset kasutamist lugege oma ohutuse huvides
tähelepanelikult kaasapandud juhendit ohutussuuniste kohta, hoidke
see alles.
ET
7171
Viilutamise kassett
E1
(roheline)
Peene riivi kassett
E2
(oranž)
Suureavalise riivi
kassett
E3
(punane)
Kuubikute kassett
E4
(hall)
Pulkade/
friikartulite lõikaja
kassett E5*
(kollane)
Ananass
Artišokk
Baklažaan
Avokaado
Banaan
Punapeet
(ainult küpsetatult)
(ainult küpsetatult)
(ainult küpsetatult)
Porgand
(ainult toorelt)
(ainult toorelt)
(ainult toorelt)
Seller
Vorst
Seened
Kapsas (valge/
punane)
Kurk
Hapukurk
Suvikõrvits
Maasikas
va juust
Kiivi
Mango
Melon
Kookospähkel
Sibul
Virsik siirupis
Pirn
Paprika
Õun
Kartul
(ainult toorelt)
(ainult toorelt)
Tomat
Küsimused Vastused
• Kaant ei saa sulgeda.
Veenduge, et kassett on korralikult seadmesse asetatud.
• Seade ei tööta.
- Veenduge, et seade on korralikult seina ühendatud.
- Kontrollige, et eemaldatav kaitseanum (läbipaistev
detail) on korralikult seadmele asetatud.
- Kontrollige, et kassett on korralikult asetatud (varras on
tahapoole suunatud).
- Kontrollige, et kaas on korralikult lukustatud ja et sisse-/
väljalülitusnupp on sissevajutatud.
- Seadme käivitamiseks on vaja sisse-/väljalülitusnuppu
hemalt ligikaudu 1 sekundi jooksul vajutada.
• Kaant ei saa avada.
- Pange seade kasseti liigutamiseks hetkeks tööle ja
eemaldage kaas.
- Vajutage kaane lukust vabastamiseks tagaosale ja tõstke
see üles.
• Seade lakkab ummistumise tõttu töötamast.
- Seadmega on kaasas ohutusseadis, kui objekt peaks kukkuma
lehtrisse või kui liiga kõvad esemed seadmesse satuvad.
Kontrollige, et mingit võõrkeha ei oleks kassetti kukkunud ja
ivitage seade uuesti. Korrake tegevust 2 korda.
- Kui ummistus püsib, keerake kaas maha ja võtke kassett
lja, puhastage seadet ja tarvikuid ning käivitage uuesti.
Kontrollige, et kassett ei ole ummistunud.
• Toit ei välju enam väljastusavast.
- Vabastage kaas lukust ja tõstke seda. Eemaldage kassett
ja eemaldatav kaitseanum (läbipaistev detail), tühjendage
see toidust ja puhastage seadet.
7272
NÕUANDED PARIMATE TULEMUSTE SAAVUTAMISEKS
Parimate tulemuste saavutamiseks soovitame teil jätta toiduained eelnevalt mõneks ajaks külmkappi
(riivitud Šveitsi juust, küpsetatud toidu kuubikud jne).
Kui toit on üleküpsetatud, siis on tulemused halvemad. See võib põhjustada ummistumist. Lõigake
toiduained sobiva suurusega tükkideks. Nõnda on neid hõlpsam täiteavasse lükata.
SEADME PUHASTAMINE
• Enne mootoriploki (A) puhastamist tuleb seade alati vooluvõrgust lahti ühendada.
Mootoriplokki ei tohi vette kasta ega leotada. Puhastage mootoriplokki niiske lapiga. Kuivatage seade
hoolikalt (joonis 10).
Teisaldatavat anumat, tõukurit ja kassette (E1, E2, E3, E4, E5*) tohib pesta nõudepesumasina ülemises
korvis juhul, kui pesemiseks kasutatakse nõudepesemise programmi „ECO” või „Kergelt määrdunud”
(joonis 11).
• Kaant võib vee all loputada, aga seda ei tohi pesta nõudepesumasinas (joonis 12).
• Ettevaatust kassettide käsitlemisel! Kassettide terad on väga teravad.
Juhul kui plastmaterjalist valmistatud tarvikud on toiduainete (näiteks porgandid) toimel värvust muutnud,
hõõruge neid toiduõliga immutatud lapiga ja seejärel puhastage nagu tavaliselt.
SEADME HOIDMINE KASUTUSKORDADE VAHEL
• Kõik kassetid (E1, E2, E3, E4, E5*) ja puhastushari (F) on võimalik seadme külge paigutada.
Virnastage 5 kassetti ja asetage need hoiualusele, hari tuleb libistada hoiualuse peal selleks ette
nähtud avausse (joonis 13). Komplekt kinnitub seadme esiosa alla (joonis 14).
• Juhtme hoiustamine: lükake juhe selleks ette nähtud avausse (joonis 15).
RETSEPTID
Köögiviljapulgad
Kollane kassett (E5): pulgad/friikartulid
Koostisosad 6–8 inimesele
5 keskmise suurusega kooritud porgandit • 1 keskmise suurusega kooritud kurk • 1 keskmise suurusega
kooritud suvikõrvits • 2 paprikat • 2 keedetud peeti • 1 eemaldatud kiviga avokaado
Kaste:
200 ml majoneesi • 200 ml hapukoort • 2 sl hakitud sibulaid • 1 purustatud küüslauguküüs, • 1 sl sinepit
• soola, pipart
Eemaldage paprika seemned ja valged osad ning lõigake paprika kollase kasseti (E5) abil pulkadeks.
igake kollase kasseti (E5) abil ka porgandeid, kurki, suvikõrvitsat ja avokaadot.
Seadke kõik köögiviljad kaunilt suurele kandikule või eraldi anumatesse.
Kaste:
segage kõik koostisosad ja jätke kaste külmkappi seisma. Valage kaste vahetult enne serveerimist kaussi.
7373
Vene salat
Hall kassett (E4): kuubikud
Koostisosad 8 inimesele
3 keskmise suurusega kooritud keedetud porgandit • 3 kooritud keedetud kartulit • 3 keskmise suurusega
kooritud keedetud peeti • 3 keskmise suurusega hapukurki • 1/2 punast kooritud sibulat • 150 g nõrutatud
rohelisi herneid • 4 hakitud rohelist sibulat • petersellilehti •1 ½ sl taimeõli • soola, pipart
Veenduge, et keedetud koostisosad on enne salati valmistamise alustamist jahutatud toatemperatuurile.
igake kartulid, porgandid, peedid, hapukurgid ja sibulad halli kasseti (E4) abil kuubikuteks. Asetage saadud
köögiviljakuubikud suurde salatikaussi. Lisage salatikaussi rohelised herned ja hakitud rohelised sibulad.
Segage ettevaatlikult. Maitsestage soola ja pipraga. Valage peale taimeõli ja segage uuesti. Enne serveerimist
kaunistage peterselliga.
Soovitus: lisage halli kasseti (E4) abil lõigatud vorstikuubikud.
Näpunäited: et toiduainete struktuur säiliks pärast nende tükeldamist, tuleb vältida nende üleküpsetamist.
Minestrone supp
Roheline kassett (E1): viilutaja
Hall kassett (E4): kuubikud
Koostisosad 4 inimesele
1 kooritud pooleks lõigatud sibul • 1 keskmise suurusega kooritud porgand • 1 keskmise suurusega kooritud
kartul • 1 keskmise suurusega kooritud suvikõrvits • 100 g tükkideks lõigatud rohelist kapsast • 2 purustatud
küüslauguküünt • 1 l veiselihapuljongit • 400 g konservtomateid • 400 g loputatud ja nõrutatud valgeid ube
• 15 g hakitud basiilikulehti. • 1 supilusikais oliivli
igake sibul, porgand, kartul ja suvikõrvits halli kasseti (E4) abil kuubikuteks. Viilutage kapsas rohelise
kasseti abil (E1). Valage suurde panni oliivli ning pruunistage sibulat ja küüslauku 3 minutit. Lisage
porgandi, kartuli ja suvikõrvitsa kuubikud. Segage korralikult. Lisage veiselihapuljong ja tomatid. Laske
keema. Laske 30 minutit haududa. Lisage kapsas, valged oad ja basiilik. Maitsestage soovi järgi. Laske veel 10
minutit haududa.
Puuvilja carpaccio
Roheline kassett (E1): viilutaja
Koostisosad 6 inimesele
2 kooritud pooleks lõigatud õuna •1 kooritud neljaks lõigatud mango • 3 kooritud banaani • 2 kooritud kiivit
• 200 g maasikaid • ½ sidrunit • tuhksuhkur • 1 kimp värsket münti
Viilutage puuviljad rohelise kasseti abil (E1). Raputage peale veidi tuhksuhkrut ja niisutage veidikese
sidrunimahlaga. Asetage puuviljad värviliste kompositsioonidena taldrikutele. Lisage pintsli abil veidi
puuviljadest välja voolanud mahla, et muuta puuviljad läikivaks. Lõigake käsitsi mündilehti ja asetage need
taldrikule.
Serveerige külmalt. Võite taldrikule lisada ka oma valitud jäätist.
/