Electrolux EON64100X Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend
kasutusjuhend
Integreeritud elektriahi
EON64100
Electrolux. Thinking of you.
Tulge jagama meie mõtteid aadressil www.electrolux.com
SISUKORD
Ohutusinfo 2
Seadme kirjeldus 4
Igapäevane kasutamine 5
Vihjeid ja näpunäiteid 8
Puhastus ja hooldus 19
Mida teha, kui... 22
Jäätmekäitlus 23
Jäetakse õigus teha muutusi
OHUTUSINFO
Enne paigaldamist ja kasutamist lugege ka-
sutusjuhend hoolega läbi.
Enda ja oma vara ohutuse tagamiseks
Looduse säästmiseks
Seadme asjakohaseks kasutamiseks.
Hoidke juhend alles, et see oleks käepärast
ka siis, kui seadme teise kohta viite või eda-
si müüte.
Tootja ei vastuta vale paigaldamise või eba-
õige kasutuse tõttu tekkinud kahjude eest.
Laste ja ohustatud isikute turvalisus
Seda seadet võivad kasutada vähemalt 8-
aastased lapsed ning füüsilise, sensoorse
või vaimupuudega inimesed või kogemus-
te ja teadmisteta isikud, kui nende üle on
järelvalve ja neid juhendatakse seadme
turvalise kasutamise osas ning nad mõis-
tavad seadme kasutamisega kaasnevaid
ohte. Lapsed ei tohi seadmega mängida.
Hoidke pakkematerjalid lastele kättesaa-
matus kohas. Lämbumis- või vigastusoht!
Hoidke lapsed ja koduloomad seadmest
eemal, kui selle uks on lahti või seade töö-
tab. Vigastus- või muu püsiva kahjustuse
oht!
Kui seadmel on lapselukk või lukufunktsi-
oon (nuppude lukustus), kasutage seda.
See hoiab ära võimaluse, et lapsed ja loo-
mad seadme juhuslikult sisse lülitavad.
Üldised ohutusjuhised
Ärge muutke seadme tehnilisi omadusi.
Sellega kaasneb seadme vigastamise ja
kahjustamise oht.
Ärge jätke seadet järelevalveta, kui see
töötab.
Lülitage seade välja pärast iga kasutuskor-
da.
Paigaldamine
Seadme võib paigaldada ja ühendada ai-
nult väljaõppinud elektrik. Pöörduge voli-
tatud teeninduskeskusse. Nii hoiate ära
seadme kahjustusi ja võimalikke kehavi-
gastusi.
Veenduge, et seade ei ole transportimisel
viga saanud. Kahjustatud seadet ei tohi
vooluvõrguga ühendada. Vajaduse korral
võtke ühendust tarnijaga.
Enne esmakordset kasutamist eemalda-
ge seadmelt pakend, kleebised ja katteki-
hid. Ärge eemaldage andmesilti. Vastasel
juhul võib garantii kaotada kehtivuse.
Veenduge, et seade oleks paigaldamise
ajal vooluvõrgust väljas.
Olge seadme liigutamisel ettevaatlik. See
seade on raske. Kasutage alati kaitsekin-
daid. Ärge kunagi tõstke seadet käepide-
mest.
Seadme ühendus vooluvõrguga tuleb va-
rustada mitmepooluselise lahklülitiga. Lah-
klüliti lahutatud kontaktide vahemik peab
olema vähemalt 3 mm.
Kasutada tuleb nõuetekohaseid isolat-
siooniseadiseid: kaitselüliteid, kaitsmeid
(keermega kaitsmed tuleb pesast eemal-
dada), maalekkevoolu kaitsmeid ja kont-
raktoreid.
Enne paigaldamist veenduge, et köögika-
pi mõõdud, kuhu soovite seadme paigal-
dada, oleksid sobivad.
Veenduge, et seade on paigaldatud kind-
late konstruktsioonide alla ja kõrvale.
Tagage minimaalne kaugus muudest
seadmetest ja mööbliesemetest.
Seadet ei tohi paigutada põhja peale.
Integreeritud ahjud ja pliidid on varusta-
tud spetsiaalse ühendussüsteemiga. Väl-
2 electrolux
timaks seadme kahjustamist kasutage ai-
nult sama tootja valmistatud seadmeid.
Elektriühendus
Seade peab olema maandatud.
Veenduge, et andmesildil olevad elektri-
andmed vastavad teie kohalikule vooluvõr-
gule.
Teavet pinge kohta leiate andmesildilt.
Kasutage alati nõuetekohaselt paigalda-
tud põrutuskindlat pistikupesa.
Ärge kasutage mitmikpistikuid, vaheühen-
dusi ja pikenduskaableid. Tuleoht!
Ärge asendage toitekaablit ega vahetage
seda. Pöörduge teeninduskeskusse.
Jälgige, et te seadme taga olevat toitepis-
tikut (kui on olemas) ega juhet ei muljuks
ega vigastaks.
Seadet vooluvõrgust eemaldades ärge
tõmmake toitekaablist. Tõmmake alati pis-
tikust – kui see on olemas.
Vajutage nuppu
See seade on ette nähtud ainult kodu-
seks kasutamiseks. Ärge kasutage seda
äri- või tööstuslikul eesmärgil.
Kasutage seadet ainult koduseks toiduval-
mistamiseks. See hoiab ära võimalikud ke-
havigastused või materiaalse kahju.
Ärge kasutage seadet tööpinna ega hoiu-
kohana.
Kasutamise käigus lähevad seadme sise-
mus ja tarvikud tuliseks. Põletusoht! Tarvi-
kuid või potte ahju pannes või ahjust välja
võttes kasutage kaitsekindaid.
Olge tarvikute eemaldamisel ja paigalda-
misel ettevaatlik, et mitte emaili kahjusta-
da.
Kui avate ahju ust ajal, mil ahi töötab, tu-
leb alati seista uksest eemal. Välja võib
paiskuda tulist auru. Nahapõletuse oht!
Et hoida ära emaili kahjustumine või värvi
muutumine:
ärge asetage esemeid vahetult ahju
põhjale ning ärge katke seda fooliumi-
ga kinni;
ärge pange tulist vett vahetult seadmes-
se;
ärge hoidke niiskeid nõusid ja toitu ah-
jus pärast toiduvalmistamise lõppu.
Emaili värvi muutus ei mõjuta seadme
tööd ning kuna tegemist pole defektiga,
ei kuulu see garantii alla.
Äge suruge avatud uksele.
Toiduvalmistamisel pange ahju uks alati
kinni, ka grillides.
Puhastamine ja hooldus
Enne hooldust lülitage seade välja ja ee-
maldage see vooluvõrgust.
Enne hooldust veenduge, et seade on ma-
ha jahtunud. Põletusoht! Klaaspaneelid
võivad puruneda.
Hoidke seade alati puhtana. Rasva või toi-
dujääkide kogunemine võib põhjustada tu-
lekahju.
Regulaarne puhastamine hoiab ära pinna-
kattematerjali kahjustumise.
Eriti mahlaste kookide puhul kasutage sü-
gavat küpsetusplaati, et väljavalguv mahl
ei tekitaks püsivaid plekke.
Isikliku ohutuse ja oma vara säästmise hu-
vides puhastage seadet ainult vee ja see-
biga. Ärge kasutage kergsüttivaid tooteid
või tooteid, mis võivad põhjustada korro-
siooni.
Ärge puhastage seadet aurupuhastite,
kõrgsurvepuhastite, teravate esemete, ab-
rasiivsete puhastusvahendite, abrasiivse-
te švammide ega plekieemaldajatega
•Kui kasutate ahjupihusteid, järgige tootja
juhiseid. Ärge kütteelementide ja termo-
staadi anduri peale midagi pihustage.
Ärge puhastage klaasust abrasiivsete pu-
hastusvahendite ega metallkaabitsaga. Si-
seklaasi kuumuskindel pind võib mõrane-
da ja puruneda.
Ukse klaaspaneelid muutuvad kahjustumi-
sel hapraks ja võivad puruneda. Need tu-
leb asendada. Pöörduge teeninduskes-
kusse.
Olge ukse eemaldamisel ettevaatlik. Uks
on raske!
Ärge puhastage katalüütilist emaili (kui
see on olemas).
Tuleoht
Avage uks ettevaatlikult. Alkoholi sisalda-
vate komponentide kasutamise tagajärjel
võib alkohol õhuga seguneda. Tuleoht!
Kui avate ukse, vältige ahju läheduses sä-
demeid või lahtist leeki.
Ärge pange süttivaid või süttiva ainega
määrdunud esemeid ja/või sulavaid ese-
meid (plastist või alumiiniumist) seadmes-
se, selle lähedusse või peale.
electrolux 3
Ahjuvalgusti
Selles seadmes kasutatavad lambid on
mõeldud kasutamiseks üksnes kodumasi-
nates. Neid ei saa kasutada ruumide täie-
likuks või osaliseks valgustamiseks.
Kui tekib vajadus lamp välja vahetada, tu-
leb kasutada sama võimsusega ja spet-
siaalselt kodumasinate jaoks mõeldud
lampi.
Enne ahjuvalgusti vahetamist ühendage
seade vooluvõrgust lahti. Elektrilöögioht!
Teeninduskeskus
Masinat tohib remontida või hooldada ai-
nult volitatud tehnik. Pöörduge volitatud
teeninduskeskusse.
Kasutage ainult originaalvaruosi.
Seadme kõrvaldamine
Kehaliste vigastuste vältimiseks
Lahutage seade vooluvõrgust.
Lõigake toitekaabel seadme küljest lah-
ti ja visake ära.
Kõrvaldage ukse fiksaator. See takis-
tab laste ja väikeloomade seadmesse
kinnijäämist. Lämbumisoht.
SEADME KIRJELDUS
Ülevaade
12
13
7
8
10
11
9
2 3 4 5 6
1
2
1 Juhtpaneel
2 Toiteindikaator
3 Ahju funktsioonide juhtnupp
4 Ekraan
5 Temperatuuri juhtnupp
6 Temperatuuri tuli
7 Kütteelement
8 Lihasondi pesa
9 Ahjuvalgusti
10 Ventilaator
11 Põhjakuumutus
12 Ahjuriiuli siinid, eemaldatavad
13 Riiuli asendid
Ahju tarvikud
Ahjurest
Nõude, koogivormide ja grilltükkide jaoks
4 electrolux
Madal küpsetusplaat
Kookide ja küpsiste jaoks.
Sügav röstimispann
Küpsetamiseks ja praadimiseks või rasva-
pannina.
Lihasond
Liha küpsusastme mõõtmiseks.
IGAPÄEVANE KASUTAMINE
Hoiatus Vt jaotist "Ohutusinfo".
Esmane puhastamine
Eemaldage seadmest kõik osad.
Enne esmakordset kasutamist tuleb sea-
de puhastada.
Tähtis Vt jaotist "Puhastus ja hooldus".
Kellaaja seadmine
Ahi hakkab tööle alles pärast aja seadis-
tamist.
Seadme ühendamisel elektrivõrku või voolu-
katkestuse ajal hakkab ajafunktsiooni indi-
kaator automaatselt vilkuma.
Õige kellaja seadmiseks kasutage + " või " -
" nuppu.
Umbes 5 sekundi pärast vilkumine lakkab ja
ekraanile kuvatakse kellaaeg.
Aja muutmiseks ei tohi määrata auto-
maatset funktsiooni (Kestvus
või
lõpp
) samal ajal.
Seadme kasutamiseks vajutage juhtnuppu.
Juhtnupp liigub esile.
Ahju sisse- ja väljalülitamine
1. Ahju funktsiooni valimiseks keerake ahju-
funktsioonide nuppu.
2. Temperatuuri valimiseks keerake tempe-
ratuuri reguleerimise nuppu.
Toite indikator süttib, kui ahi hakkab töö-
le.
Temperatuuri indikaator süttib, kui ahju
temperatuur tõuseb.
3. Ahju väljalülitamiseks keerake ahjufunkt-
sioonide nupp ja temperatuuri reguleeri-
mise nupp välja.
Keedutsoonid
Keedutsoonide nuppude abil saate juh-
tida pliidiplaati, mis paigaldati koos ahj-
uga. Pliidiplaadi kohta täpsema infor-
matsiooni saamiseks lugege selle kasu-
tusjuhendit.
Kasutage kahe küttekontuuriga tsooni
Hoiatus Kahe küttekontuuriga
keedutsooni sisselülitamiseks keerake
vastavat juhtnuppu paremale (ärge
keerake nuppu üle stoppasendi).
1. Keerake nupp asendisse 9 ja kahe kütte-
kontuuriga tsooni sümbolile. Seejärel tun-
nete väikest takistust.
2. Keerake tagasi vajalikule seadele.
3. Pärast toiduvalmistamist keerake tagasi
VÄLJA.
Et kasutada kahe küttekontuuriga tsoo-
ni hiljem uuesti, lülitage suurem ring sis-
se.
Soojusastmed
Juhtnupp Funktsioon
0
Väljas
1-9
Kuumusastmed
(1 = madalaim kuumusaste;
9= kõrgeim kuumusaste)
1. Keerake nupp vajalikule soojusastmele.
2. Toiduvalmistamise lõpetamiseks keera-
ke nupp asendisse "0".
electrolux 5
Ahju funktsioonid
Ahju funktsioon Kasutamine
Valgus Selle funktsiooni abil saate valgustada ahju sisemust.
Konvektsioon ringikujulise
kütteelemendiga
Samaaegseks küpsetamiseks maksimaalselt kolmel ahjuta-
sandil. Vähendage ahju temperatuuri (20-40 °C) võrreldes
ülemise/alumise kuumutusega. Ka toidu kuivatamiseks.
Pitsa Ühel ahjutasandil toitude küpsetamiseks, mis vajavad inten-
siivsemat pruunistamist ja krõbedat põhja. Vähendage ahju
temperatuuri (20-40 °C) võrreldes ülemise/alumise kuumutu-
sega.
Ül./Al. Kuumutus Ahju ühel tasandil küpsetamiseks ja röstimiseks.
Põhjakuumutus Krõbeda või mureda põhjaga kookide küpsetamiseks ja toi-
du hoidistamiseks.
Sulatamine Külmutatud toidu sulatamiseks.
Grill Lamedate toiduainete grillimiseks grilliala keskel ning röstimi-
seks.
Maksigrill Lamedate toiduainete suures koguses grillimiseks ja röstimi-
seks.
Konvektsioongrillimine Suuremate liha- või linnuliha tükkide praadimiseks ühel ta-
sandil. Ka gratineerimiseks ja pruunistamiseks.
Jahutusventilaator
Ventilaator lülitub automaatselt sisse sead-
me pindade jahutmiseks. Kui lülitate sead-
me välja, siis jäävad ventilaatorid seadme jah-
tumiseni tööle.
Ahju tarvikute kohalepanek
Pange sisselibistatavad tarvikud ahju nii, et
kahekordsed külgmised servad oleksid ahju
tagaosas ja osutaksid pőhja suunas. Suru-
ge sisselibistatavad tarvikud ühe ahjutasan-
di juhikute vahele.
Sügaval röstimispannil ja ahju riiulil on
kahekordsed servad. Need servad ja ju-
hikute kuju tagavad ahju tarvikute üm-
berminekukindluse.
Ahjuriiuli ja sügava röstimispanni
üheaegne sisestamine
Pange ahju riiul sügavale röstimispannile. Su-
ruge sügav röstimispann mőne ahjutasandi
juhikute vahele.
Lihatermomeeter
Lihatermomeeter mõõdab liha sisetempera-
tuuri. Kui liha saavutab määratud tempera-
tuuri, lülitub ahi automaatselt välja.
Silmas tuleb pidada kahte temperatuuri:
Küpsetusahju temperatuur: vt küpsetusta-
belit
6 electrolux
Liha sisetemperatuur: vt lihatermomeetri
tabelit
Tähtis Kasutage ainult seadmega
kaasaolevat lihatermomeetrit või
originaalvaruosi
Hoiatus Lihatermomeeter on kuum!
Nahapõletusoht! Olge äärmiselt
ettevaatlik, kui eemaldate
lihatermomeetri otsa ja pistikut.
1. Pange lihatermomeetri pistik ahju külg-
seinas olevasse pessa.
2. Pange lihatermomeetri otsik lihatüki kes-
kele, nii sügavale kui võimalik.
1
2
3.
Vajutage järjest valikunuppu
, kuni
lihatermomeetri indikaator
hakkab
vilkuma.
4. Vajaliku sisetemperatuuri määramiseks
kasutage nuppe " + " / " - ". Tempera-
tuuri saate valida vahemikus 30°C kuni
99°C.
Soovituslikud väärtused on toodud tabe-
lis.
Liha sisetemperatuuri hakatakse kuva-
ma alates 30°C
5. Ahju küpsetusfunktsiooni ja temperatuu-
ri valimiseks kasutage juhtnuppe.
6. Kui liha saavutab määratud sisetempera-
tuuri, lülitub ahi automaatselt välja.
7. Eemaldage lihatermomeeter.
Kui küpsetustulemus pole rahuldav, korrake
ülalkirjeldatud samme ja määrake kõrgem si-
setemperatuur.
Ekraan
1 2
456
3
1 Lihatermomeetri indikaator
2 Ajanäit
3 Funktsiooni indikaatorid
4 Nupp " + "
5 Valikunupp
6 Nupp " - "
Kellafunktsioonide seadmine
1. Vajutage üha uuesti valikunupule, kuni
hakkab vilkuma vajaliku funktsiooni indi-
kaator.
2.
Alarmkella aja
, kestvuse või lõpu
määramiseks kasutage " + " või " -
" nuppu.
Vastava funktsiooni indikaator süttib.
Kui ajaperiood on lõppenud, vilgub funkt-
siooni indikaator ja 2 minuti vältel kostab
helisignaal.
Funktsioonide Kestvus ja Lõpp pu-
hul
lülitub ahi automaatselt välja.
electrolux 7
3. Signaali katkestamiseks vajutage suvali-
sele nupule.
Kella funktsioon Kasutamine
Kellaaeg Näitab aega. Aja määramiseks, muutmiseks või kontrollimiseks
Pöördloenduse tai-
mer
Mahalugemisaja seadistamiseks.
Kui aeg saab täis, kõlab signaal.
See funktsioon ahju tööd ei mõjuta.
Kestus Et määrata, kui kaua on ahi kasutusel.
Lõpp Ahjufunktsiooni väljalülitusaja määramiseks.
Kestvust ja Lõppu võib kasutada
samaaegselt, kui ahi tuleb hiljem auto-
maatselt sisse ja välja lülitada. Sel juhul
määrake kõigepealt Kestvus
, seejä-
rel Lõpp
.
Kella funktsioonide tühistamine
1. Vajutage üha uuesti valikunupule, kuni
hakkab vilkuma vajaliku funktsiooni indi-
kaator.
2. Vajutage ja hoidke nuppu " - ".
Mõne sekundi pärast lülitub kella funktsi-
oon välja.
Ukselukk
Ahi tarnitakse deaktiveeritud ukselukuga.
Ukseluku aktiveerimine: Tőmmake ukse-
lukku edasi, kuni see asendisse fikseerub.
Ukseluku deaktiveerimine: Suruge ukse-
lukk paneeli sisse tagasi.
Ahju ukse käsitsemine:
1.
Vajutage ukselukule ja hoidke vajutatuna.
2. Avage uks.
Ärge vajutage ukselukule, kui sulgete ah-
juust!
Tähtis Seadme väljalülitamine ei tühista
mehaanilist ukselukku.
VIHJEID JA NÄPUNÄITEID
Näiteid pliidi kasutamise kohta
Tabelis toodud andmed on ainult orientiirid.
Soo-
jusas-
te
Kasutamiseks: Aeg Näpunäiteid
0 Väljas
1 Valmistatud toidu soojashoidmiseks vajadu-
sel
Kaas
1-2 Hollandi kaste, sulatamiseks: või, šoko-
laad, želatiin
5-25 min Segage aeg-ajalt
8 electrolux
Soo-
jusas-
te
Kasutamiseks: Aeg Näpunäiteid
1-2 Kalgendamiseks; Kohevad omletid, küp-
setatud munad
10-40
min
Valmistage kaane all
2-3 Riisi ja piimal põhinevate toitude keetmi-
seks vaiksel tulel, valmistoidu soojenda-
miseks
25-50
min
Vedeliku kogus peab olema riisi ko-
gusest vähemalt kaks korda suu-
rem, piimatoite tuleb valmistamise
ajal segada
3-4 Köögivilja, kala, liha aurutamiseks 20-45
min
Lisage mõni supilusikatäis vedelikku
4-5 Kartulite aurutamiseks 20-60
min
Kasutage maks ¼ l vett 750 g kartu-
lite kohta
4-5 Suuremate toidukoguste, hautiste ja sup-
pide valmistamiseks
60-150
min
Kuni 3 l vedelikku pluss komponen-
did
6-7 Õrnalt praadimiseks: eskalopid, vasikali-
hast cordon bleu, karbonaad, kotletid,
vorstid, maks, keedutainas, munad,
pannkoogid, sõõrikud
vajadu-
sel
Poole valmistamisaja möödudes
pöörake ümber
7-8 Tugevaks praadimiseks, praetud kartu-
lid, ribiliha, praetükid
5-15
min.
Poole valmistamisaja möödudes
pöörake ümber
9 Suurte koguste vee ja pasta keetmiseks, liha pruunistamiseks (guljašš, pajapraad), friikartu-
lite valmistamiseks
Ukse sisekülg
Ahju ukse siseküljelt võib leida:
riiulitasandite numbrid
info ahju funktsioonide, tüüpilistele toitu-
dele soovitatud tasandite ja temperatuuri-
de kohta.
Tabelis toodud temperatuurid ja küpse-
tusajad on vaid orientiirid. Need olene-
vad retseptidest, kasutatud komponen-
tide kvaliteedist ja kogusest.
Küpsetamine
Üldised juhised
Uus ahi võib küpsetada või röstida erine-
valt võrreldes eelmise seadmega. Kohan-
dage oma tavalisi seadeid (temperatuur,
küpsetamise ajad) ja riiuli tasandeid tabe-
lis olevate väärtustega.
Pikemate küpsetusaegade korral võib ahi
umbes 10 minutit enne küpsetusaja lõp-
pu välja lülituda, et kasutada ära jääksoo-
jus.
Kui kasutate sügavkülmutatud toitu, või-
vad ahjus olevad plaadid küpsetamise
ajal kõverduda. Kui plaadid jälle maha
jahtuvad, taastub nende esialgne kuju.
Kuidas kasutada küpsetustabeleid
Esimesel korral soovitame kasutada ma-
dalamat temperatuuri.
Kui te ei suuda leida mõne konkreetse ret-
septi jaoks seadeid, otsige sarnast retsep-
ti.
Küpsetamise aega võib pikendada 10-15
minuti võrra, kui küpsetate kooke rohkem
kui ühel tasandil.
Alguses ei pruunistu erineval kõrgusel ole-
vad koogid ja küpsetised võrdselt. Sel ju-
hul ärge muutke temperatuuriseadet. Eri-
nevused ühtlustuvad küpsetamise ajal.
Nõuandeid küpsetamiseks
Küpsetamise tule-
mused
Võimalik põhjus Lahendus
Koogi põhi ei ole küllalt
pruun
Vale ahjutasand Pange kook alumisele ahjutasandile
electrolux 9
Küpsetamise tule-
mused
Võimalik põhjus Lahendus
Kook vajub kokku
(muutub vesiseks, klim-
biliseks, triibuliseks)
Ahju temperatuur liiga kõrge Kasutage madalamat sätet
Kook vajub kokku
(muutub vesiseks, klim-
biliseks, triibuliseks)
Küpsetusaeg on liiga lühike Määrake pikem küpsetusaeg
Ärge määrake kõrgemaid temperatuu-
re küpsetusaja vähendamiseks
Kook vajub kokku
(muutub vesiseks, klim-
biliseks, triibuliseks)
Liiga palju vedelikku taignas Kasutage vähem vedelikku. Kontrollige se-
gamisaegu, eriti kui kasutate taigna sega-
miseks masinaid
Kook on liiga kuiv Ahju temperatuur liiga madal Valige kõrgem temperatuur
Kook on liiga kuiv Küpsetusaeg liiga pikk Määrake lühem küpsetusaeg
Kook ei pruunistu ühtla-
selt
Ahju temperatuur liiga kõrge
ja küpsetusaeg liiga lühike
Määrake madalam ahju temperatuur ja pi-
kem küpsetusaeg
Kook ei pruunistu ühtla-
selt
Ebaühtlane tainas Laotage tainas ühtlaselt küpsetusplaadile
Kook ei valmi määra-
tud küpsetusaja jooksul
Temperatuur liiga madal Kasutage veidi kõrgemat temperatuurisätet
Küpsetamine ühel tasandil – küpsetamine vormides
Küpsetise tüüp Ahju funktsioon Tasand Temperatuur
(°C)
Aeg (h:min)
Rõngaskook või briošš Konvektsioon rin-
gikujulise kütteele-
mendiga
1 150 - 160 0:50 - 1:10
Madeirakook/puuvilja-
koogid
Konvektsioon rin-
gikujulise kütteele-
mendiga
1 140 - 160 1:10 - 1:30
Biskviitkook Konvektsioon rin-
gikujulise kütteele-
mendiga
1 140 0:25 - 0:40
Biskviitkook Ül./Al. Kuumutus 1 160 0:25 - 0:40
Pirukapõhi – muretai-
nast
1)
Konvektsioon rin-
gikujulise kütteele-
mendiga
3 170-180 0:10 - 0:25
Pirukapõhi – biskviittai-
nast
Konvektsioon rin-
gikujulise kütteele-
mendiga
3 150 - 170 0:20 - 0:25
Õunakook Ül./Al. Kuumutus 1 170 - 190 0:50 - 1:00
Õunakook (2 vormi, Ø
20 cm, paigutatud dia-
gonaalselt)
Konvektsioon rin-
gikujulise kütteele-
mendiga
1 160 1:10 - 1:30
Õunakook (2 vormi, Ø
20 cm, paigutatud dia-
gonaalselt)
Ül./Al. Kuumutus 1 180 1:10 - 1:30
Lahtine pirukas (nt
quiche)
Konvektsioon rin-
gikujulise kütteele-
mendiga
1 160 - 180 0:30 - 1:10
Juustukook Ül./Al. Kuumutus 1 170 - 190 1:00 - 1:30
1) Eelkuumutage ahi
10 electrolux
Küpsetamine ühel ahjutasandil – koogid/küpsetised/saiad küpsetusplaatidel
Küpsetise tüüp Ahju funktsioon Tasand Temperatuur
(°C)
Aeg (h:min)
Pärmitainast kringel/
pärg
Ül./Al. Kuumutus 3 170 - 190 0:30 - 0:40
Jõulukook
1)
Ül./Al. Kuumutus 3 160 - 180 0:40 - 1:00
Leib (rukkileib) Ül./Al. Kuumutus 1
- kõigepealt
1)
230 0:25
- seejärel 160 - 180 0:30 - 1:00
Tuuletaskud/ekleerid
1)
Ül./Al. Kuumutus 3 160 - 170 0:15 - 0:30
Rullbiskviit
1)
Ül./Al. Kuumutus 3 180 - 200 0:10 - 0:20
Kuiv purukook Konvektsioon rin-
gikujulise küttee-
lemendiga
3 150 - 160 0:20 - 0:40
Mandlikook/suhkru-
koogid
1)
Ül./Al. Kuumutus 3 190 - 210 0:15 - 0:30
Puuviljakoogid (pärmi-
tainast/biskviittai-
nast)
2)
Konvektsioon rin-
gikujulise küttee-
lemendiga
3 150 0:35 - 0:50
Puuviljakoogid (pärmi-
tainast/biskviittai-
nast)
2)
Ül./Al. Kuumutus 3 170 0:35 - 0:50
Liivatainast puuvilja-
koogid
Konvektsioon rin-
gikujulise küttee-
lemendiga
3 160 - 170 0:40 - 1:20
Õrna kattega (nt kohu-
piim, koor, keedu-
kreem) pärmitaigna-
koogid
1)
Ül./Al. Kuumutus 3 160 - 180 0:40 - 1:20
Pitsa (rohke katte-
ga)
1)2)
Konvektsioon rin-
gikujulise küttee-
lemendiga
1 180 - 200 0:30 - 1:00
Pitsa (õhuke põhi)
1)
Konvektsioon rin-
gikujulise küttee-
lemendiga
1 200 - 220 0:10 - 0:25
Kergitamata leib Konvektsioon rin-
gikujulise küttee-
lemendiga
1 200 - 200 0:08 - 0:15
Tordid (CH) Konvektsioon rin-
gikujulise küttee-
lemendiga
1 180 - 200 0:35 - 0:50
1) Eelkuumutage ahi
2) Kasutage sügavat röstimispanni
electrolux 11
Küpsetamine ühel ahjutasandil – küpsised
Küpsetise tüüp Ahju funktsioon Tasand Temperatuur
(°C)
Aeg (h:min)
Muretainast küpsised Konvektsioon rin-
gikujulise küttee-
lemendiga
3 150 - 160 0:06 - 0:20
Viini saiad Konvektsioon rin-
gikujulise küttee-
lemendiga
3 140 0:20 - 0:30
Viini saiad
1)
Ül./Al. Kuumutus 3 160 0:20 - 0:30
Biskviitsegust küpsi-
sed
Konvektsioon rin-
gikujulise küttee-
lemendiga
3 150 - 160 0:15 - 0:20
Munavalgest küpseti-
sed, besee
Konvektsioon rin-
gikujulise küttee-
lemendiga
3 80 - 100 2:00 - 2:30
Mandliküpsised Konvektsioon rin-
gikujulise küttee-
lemendiga
3 100 - 120 0:30 - 0:60
Pärmitainast küpsised Konvektsioon rin-
gikujulise küttee-
lemendiga
3 150 - 160 0:20 - 0:40
Lehttainaküpsised
1)
Konvektsioon rin-
gikujulise küttee-
lemendiga
3 170 - 180 0:20 - 0:30
Kuklid
1)
Konvektsioon rin-
gikujulise küttee-
lemendiga
3 160 0:20 - 0:35
Kuklid
1)
Ül./Al. Kuumutus 3 180 0:20 - 0:35
Väikesed koogid (20
tk plaadil)
1)
Konvektsioon rin-
gikujulise küttee-
lemendiga
3 140 0:20 - 0:30
Väikesed koogid (20
tk plaadil)
1)
Ül./Al. Kuumutus 3 170 0:20 - 0:30
1) Eelkuumutage ahi
Küpsetamine rohkem kui ühel ahjutasandil – koogid/küpsetised/leivad
küpsetusplaatidel
Küpsetise tüüp
Konvektsioon
ringikujulise
kütteelemen-
diga
2 tasandit
Konvektsioon
ringikujulise
kütteelemendi-
ga
3 tasandit
Temperatuur
(°C)
Aeg (h:min)
Tuuletaskud/ekleerid
1)
1 / 4 --- 160 - 180 0:35 - 0:60
Kuiv purukook 1 / 3 --- 140 - 160 0:30 - 0:60
1) Eelkuumutage ahi
12 electrolux
Küpsetamine rohkem kui ühel tasandil – küpsised/väikesed koogid/küpsetised/
kuklid
Küpsetise tüüp
Konvektsioon
ringikujulise
kütteelemen-
diga
2 tasandit
Konvektsioon
ringikujulise
kütteelemendi-
ga
3 tasandit
Temperatuur
(°C)
Aeg (h:min)
Muretainast küpsised 1 / 3 1 / 3 /5 150 - 160 0:15 - 0:35
Viini saiad 1 / 3 1 / 3 /5 140 0:20 - 0:60
Biskviitsegust küpsised 1 / 3 --- 160 - 170 0:25 - 0:40
Munavalgest küpsised,
beseed
1 / 3 --- 80 - 100 2:10 - 2:50
Mandliküpsised 1 / 3 --- 100 - 120 0:40 - 1:20
Pärmitainast küpsised 1 / 3 --- 160 - 170 0:30 - 0:60
Lehttainaküpsised
1)
1 / 3 --- 170 - 180 0:30 - 0:50
Kuklid 1 /4 --- 160 0:30 - 0:45
Väikesed koogid (20 tk
plaadil)
1)
1 /4 --- 140 0:25 - 0:40
1) Eelkuumutage ahi
Pitsa tabel
Et näha, millist ahju funktsiooni tuleb ka-
sutada, vt palun ahju funktsioonide ni-
mekirja igapäevase kasutamise peatü-
kist.
Küpsetise tüüp Riiuli tasand Temperatuur °C Aeg (min.)
Pitsa (õhuke põhi)
1)
1 180 - 200 20 - 30
Pitsa (rohke kattega) 1 180 - 200 20 - 30
Tordid 1 180 - 200 45 - 60
Spinatipirukas 1 160 - 180 45 - 60
Lotringi pirukas 1 170 - 190 40 - 50
Juustukook, ümmargu-
ne
1 140 - 160 60 - 90
Juustukook plaadil 1 140 - 160 50 - 60
Õunakook, kattega 1 150 - 170 50 - 70
Köögiviljapirukas 1 160 - 180 50 - 60
Kergitamata leib
1)
1 250 - 270 10 - 20
Lehttainakook
1)
1 160 - 180 40 - 50
Flammekuchen (pitsale
sarnanev Elsassi toit)
1)
1 250 - 270 12 - 20
Pirukad (venepärane
pitsa)
1)
1 180 - 200 15 - 25
1) Eelkuumutage ahi
electrolux 13
Vormiroogade ja gratäänide tabel
Toit Ahju funktsioon Riiuli
ta-
sand
Temperatuur
°C
Aeg h: Minimaal-
ne
Pastavorm Ül./Al. Kuumutus 1 180-200 0:45-1:00
Lasanje Ül./Al. Kuumutus 1 180-200 0:25-0:40
Gratineeritud aedvil-
jad
1)
Konvektsioon ringi-
kujulise kütteele-
mendiga
1 160-170 0:15-0:30
Juustuga üleküpseta-
tud pikad saiad
1)
Konvektsioon ringi-
kujulise kütteele-
mendiga
1 160-170 0:15-0:30
Magusad vormiroad Ül./Al. Kuumutus 1 180-200 0:40-0:60
Kalavormid Ül./Al. Kuumutus 1 180-200 0:30-1:00
Täidetud köögiviljad Konvektsioon ringi-
kujulise kütteele-
mendiga
1 160-170 0:30-1:00
1) eelkuumutage ahi
Valmistoidud
Valmistatav
toit
Ahju funktsioon Riiuli tasand Temperatuur
°C
Kellaaeg
Külmutatud
pitsa
Ül./Al. Kuumutus 3 vt tootja juhiseid vt tootja juhiseid
Kartulikrõp-
sud
1)
Konvektsioon
ringikujulise küt-
teelemendiga
3 200-220 vt tootja juhiseid
Pikad saiad Ül./Al. Kuumutus 3 vt tootja juhiseid vt tootja juhiseid
Puuviljakoogid Ül./Al. Kuumutus 3 vt tootja juhiseid vt tootja juhiseid
1) Märkus. Keerake krõpse valmimise ajal 2 või 3 korda
Röstimine
Röstimisnőud
Kasutage röstimiseks kuumakindlaid nőu-
sid (palun lugege tootja juhiseid).
Suuri praetükke võib valmistada sügaval
küpsetuspannil või küpsetuspanni kohale
asetatud ahjurestil (ainult mõne mudeli pu-
hul).
Röstige lahja liha röstimisvormis kaane
all. Nii jääb liha mahlasem.
•Kőiki lihasorte, mida vőib pruunistada vői
millele soovitakse koorikut, vőib röstida
röstimisvormis ilma kaaneta.
Tabelis toodud andmed on ainult orien-
tiirid.
Näpunäiteid röstimistabeli
kasutamiseks.
Röstige liha ja kala, mis kaalub üle 1 kg.
Valage röstimispannile pisut vett, et liha-
mahl või rasv pannile ei kõrbeks.
Vajadusel keerake liha (1/2 - 2/3 küpsetu-
saja möödudes).
Paremate tulemuste saamiseks pintselda-
ge suuri looma- ja linnuliha tükke küpseta-
mise ajal mitu korda praemahlaga.
Lülitage ahi umbes 10 minutit enne rösti-
misaja lõppu välja, et kasutada ära jääk-
soojus.
14 electrolux
Loomaliha
Liha tüüp Kogus Ahju funktsioon Riiuli
ta-
sand
Tempera-
tuur °C
Aeg
(h:min)
Seapraad 1 - 1,5 kg Ül./Al. Kuu-
mutus
1 200 - 250 2:00 - 2:30
Rostbiif või filee iga senti-
meetri koh-
ta
- pooltoores
1)
iga senti-
meetri kohta
Konvekt-
sioongrillimine
1 190 - 200 0:05 - 0:06
- seest roosa (keskmine) iga senti-
meetri kohta
Konvekt-
sioongrillimine
1 180 - 190 0:06 - 0:08
- täiesti küps iga senti-
meetri kohta
Konvekt-
sioongrillimine
1 170 - 180 0:08 - 0:10
1) eelkuumutage ahi
Sealiha
Liha tüüp Kogus Ahju funktsioon Riiuli
ta-
sand
Tempera-
tuur °C
Aeg
(h:min)
Abatükk, kael, kints 1-1,5 kg Konvekt-
sioongrillimine
1 160 - 180 1:30 - 2:00
Karbonaad, ribipraad 1-1,5 kg Konvekt-
sioongrillimine
1 170 - 180 1:00 - 1:30
Pikkpoiss 750 g - 1 kg Konvekt-
sioongrillimine
1 160 - 170 0:45 - 1:00
Seakoot (eelkeedetud) 750 g - 1 kg Konvekt-
sioongrillimine
1 150 - 170 1:30 - 2:00
Vasikaliha
Liha tüüp Kogus Ahju funktsioon Riiuli
ta-
sand
Tempera-
tuur °C
Aeg
(h:min)
Vasikapraad 1 kg Konvekt-
sioongrillimine
1 160 - 180 1:30 - 2:00
Vasikakoot 1,5 -2 kg Konvekt-
sioongrillimine
1 160 - 180 2:00 - 2:30
Lambaliha
Liha tüüp Kogus Ahju funktsioon Riiuli
ta-
sand
Tempera-
tuur °C
Aeg
(h:min)
Lambakoot, lambapraad 1 - 1,5 kg Konvekt-
sioongrillimine
1 150 - 170 1:15 - 2:00
Lamba seljatükk 1 - 1,5 kg Konvekt-
sioongrillimine
1 160 - 180 1:00 - 1:30
electrolux 15
Ulukiliha
Liha tüüp Kogus Ahju funktsioon Riiuli
ta-
sand
Tempera-
tuur °C
Aeg
(h:min)
Jänese seljatükk, jänese-
koib
1)
kuni 1 kg Ül./Al. Kuu-
mutus
3 220 - 250 0:25 - 0:40
Hirve seljatükk 1,5 - 2 kg Ül./Al. Kuu-
mutus
1 210 - 220 1:15 - 1:45
Hirve koot 1,5 - 2 kg Ül./Al. Kuu-
mutus
1 200 - 210 1:30 - 2:15
1) eelkuumutage ahi
Linnuliha
Liha tüüp Kogus Ahju funktsioon Riiuli
ta-
sand
Tempera-
tuur °C
Aeg
(h:min)
Linnuliha portsjonitükid 200 - 250
g / tk
Konvekt-
sioongrillimine
1 200 - 220 0:35 - 0:50
Pool kana 400 - 500
g / tk
Konvekt-
sioongrillimine
1 190 - 210 0:35 - 0:50
kana, broiler 1 - 1,5 kg Konvekt-
sioongrillimine
1 190 - 210 0:45 - 1:15
Part 1,5 - 2 kg Konvekt-
sioongrillimine
1 180 - 200 1:15 - 1:45
Hani 3,5 - 5 kg Konvekt-
sioongrillimine
1 160 - 180 2:30 - 3:30
Kalkun 2,5 - 3,5 kg Konvekt-
sioongrillimine
1 160 - 180 1:45 - 2:30
Kalkun 4-6 kg Konvekt-
sioongrillimine
1 140 - 160 2:30 - 4:00
Kala (aurutatud)
Liha tüüp Kogus Ahju funktsioon Riiuli
ta-
sand
Tempera-
tuur °C
Aeg
(h:min)
Terve kala 1 - 1,5 kg Ül./Al. Kuu-
mutus
1 210 - 220 0:45 - 1:15
Grillimine
Kasutage grillimisfunktsiooni alati mak-
simaalsel temperatuuril
Tähtis Hoidke grillides ahjuuks alati kinni
Grillifunktsiooni puhul soojendage ahju
5 minutit ette.
Asetage riiul grillimistabelis soovita-
tud tasandile.
Pange rasvapann alati esimesele riiu-
litasandile.
Grillige ainult õhemaid liha- või kala-
tükke.
Et näha, millist ahju funktsiooni tuleb ka-
sutada, vt palun ahju funktsioonide ni-
mekirja igapäevase kasutamise peatü-
kist.
Grillitav toit Riiuli tasand Kellaaeg
1. külg 2. külg
Burgerid 4 8 - 10 min 6 - 8 min
Seafilee 4 10 - 12 min 6 - 10 min
16 electrolux
Grillitav toit Riiuli tasand Kellaaeg
1. külg 2. külg
Vorstid 4 8 - 10 min 6 - 8 min
Fileetükid, vasikafilee 4 6 - 7 min 5 - 6 min
Filee või loomaliha,
rostbiif (u 1 kg)
3 10 - 12 min 10 - 12 min
Röstleib/-sai
1)
3 4 - 6 min 3 - 5 min
Kattega röstleib/-sai 3 6 - 8 min -------
1) Ärge soojendage ette
Hoidistamine
Kasutage ainult ühesuuruseid tavalisi pur-
ke.
Ärge kasutage keeratava kaane või bajo-
nettkinnisega kaasi ega metallist kaasi.
Kasutage alt esimest riiulitasandit.
Kasutage küpsetusplaati. Sellele mahub
maksimaalselt kuus 1-liitrist purki.
Täitke kõik purgid ühekõrguselt ja sulge-
ge korralikult.
Pange purgid riiulile, jälgides, et need ei
puutuks üksteise vastu.
Valage umbes 1/2 l vett küpsetusplaadile,
et ahjus oleks piisavalt niiskust.
Kui esimeses purgis tekivad vedelikku mul-
lid (u. 35-60 minuti pärast 1-liitriste purki-
de puhul), lülitage ahi välja või seadke tem-
peratuuriks 100°C (vt tabelit).
Et näha, millist ahju funktsiooni tuleb ka-
sutada, vt palun ahju funktsioonide ni-
mekirja igapäevase kasutamise peatü-
kist.
Pehme puuvili
Säilitamine Temperatuur, °C Tasasel tulel soo-
jendamise aeg
minutites.
Jätkake küpseta-
mist temperatuu-
ril 100 °C, minuti-
tes.
Maasikad, mustikad, vaarikad,
küpsed karusmarjad
160 - 170 35 - 45 ---
Poolküpsed karusmarjad 160 - 170 35 - 45 10 - 15
Luuvili
Säilitamine Temperatuur, °C Tasasel tulel soo-
jendamise aeg mi-
nutites.
Jätkake küpseta-
mist temperatuu-
ril 100 °C, minuti-
tes.
Pirnid, küdooniad, ploomid 160 - 170 35 - 45 10 - 15
Köögiviljad
Säilitamine Temperatuur, °C Tasasel tulel soo-
jendamise aeg
minutites.
Jätkake küpseta-
mist temperatuu-
ril 100 °C, minuti-
tes.
Porgandid
1)
160 - 170 50 -60 5 - 10
Kurgid 160 - 170 50 - 60 ---
Aedviljasegu 160 - 170 50 - 60 15
Nuikapsas, herned, asparaagus 160 - 170 50 - 60 15 - 20
1) Jätke seisma, kui ahi on välja lülitatud
electrolux 17
Kuivatamine
Katke ahju riiulid küpsetuspaberiga kinni.
Et näha, millist ahju funktsiooni tuleb ka-
sutada, vt palun ahju funktsioonide ni-
mekirja igapäevase kasutamise peatü-
kist.
Köögiviljad
Kuivatatav toit Tempera-
tuur, °C
Riiuli tasand Aeg tundides (üldju-
his)
1 tasand 2 tasandit
Oad 60 - 70 3 1 / 4 6 - 8
Paprika (ribad) 60 - 70 3 1 / 4 5 - 6
Supiköögivili 60 - 70 3 1 / 4 5 - 6
Seened 50 - 70 3 1 / 4 6 - 8
Ürdid 40 - 50 3 1 / 4 2 - 3
Puuviljad
Kuivatatav toit Tempera-
tuur, °C
Riiuli tasand Aeg tundides (üldju-
his)
1 tasand 2 tasandit
Ploomid 60 - 70 3 1 / 4 8 - 10
Aprikoosid 60 - 70 3 1 / 4 8 - 10
Õunaviilud 60 - 70 3 1 / 4 6 - 8
Pirnid 60 - 70 3 1 / 4 6 - 9
Sulatamine
Võtke toit pakendist välja ja pange taldrik-
uga ahjuriiulile.
Ärge katke taldriku ega kausiga kinni.
See võib sulamisaega oluliselt pikendada.
Pange ahju riiul alt esimesele tasandile.
Et näha, millist ahju funktsiooni tuleb ka-
sutada, vt palun ahju funktsioonide ni-
mekirja igapäevase kasutamise peatü-
kist.
Toit Sulatusaeg (minuti-
tes)
Täiendav sulatusaeg
(minutites)
Märkused
Kana, 1000 g 100-140 20-30 Pange kana tagurpidi
keeratud alustassile,
mis on asetatud suure-
le plaadile; pöörake
poole küpsetusaja
möödudes
Liha, 1000 g 100-140 20-30 Pöörake poole valmis-
tusaja möödudes
Liha, 500 g 90-120 20-30 Pöörake poole valmis-
tusaja möödudes
Forell, 150g 25-35 10-15 -------
Maasikad, 300g 30-40 10-20 -------
Või, 250 g 30-40 10-15 -------
Vahukoor, 2 x 200 g 80-100 10-15 Vahukoort saab ka va-
hustada, kui see on
veel kohati kergelt kül-
munud
18 electrolux
Toit Sulatusaeg (minuti-
tes)
Täiendav sulatusaeg
(minutites)
Märkused
Kreemikook, 1400 g 60 60 -------
Lihatermomeeter
Et näha, millist ahju funktsiooni tuleb ka-
sutada, vt palun ahju funktsioonide ni-
mekirja igapäevase kasutamise peatü-
kist.
Loomaliha
Valmistatav toit Liha sisetemperatuur, °C
Ribilõik või fileetükk, väheküps 45 - 50
Ribilõik või fileetükk, poolküps 60 - 65
Ribilõik või fileetükk, täisküps 75 - 80
Sealiha
Valmistatav toit Liha sisetemperatuur, °C
Sea abatükk, kints, kael 80 - 82
Karbonaad (ristluutükk), suitsutatud seakarbo-
naad
75 - 80
Pikkpoiss 75 - 80
Vasikaliha
Valmistatav toit Liha sisetemperatuur, °C
Vasikapraad 75 - 80
Vasikakoot 85 - 90
Lambaliha/lammas
Valmistatav toit Liha sisetemperatuur, °C
Lambakints 80 - 85
Lamba seljatükk 80 - 85
Lambapraad, lambakoot 75 - 80
Ulukiliha
Valmistatav toit Liha sisetemperatuur, °C
Jänese seljatükk 70 - 75
Jänesekoib 70 - 75
Terve jänes 70 - 75
Hirve seljatükk 70 - 75
Hirvekoot 70 - 75
Teave akrüülamiidide koht
Tähtis Uusimate teaduslike andmete
kohaselt on toidu pruunistamisel (eriti
tärklist sisaldavate toiduainete puhul)
tekkivad akrüülamiidid tervisele ohtlikud.
Seetõttu soovitame valmistada toitu
võimalikult madalal temperatuuril ning toitu
mitte liialt pruunistada.
PUHASTUS JA HOOLDUS
Hoiatus Vt jaotist "Ohutusinfo".
Puhastage seadme esikülge pehme lapi-
ga ning sooja vee ja pesuvahendi lahuse-
ga.
electrolux 19
Kasutage metallpindade puhastamiseks
tavalist puhastusainet
Puhastage ahju sisemust pärast iga kasu-
tuskorda. Nii saate mustust hõlpsamini ee-
maldada ja see ei kõrbe kinni.
Eemaldage tugev mustus spetsiaalset ah-
jupuhastusvahendit kasutades.
Pärast iga kasutuskorda puhastage kõik
ahju tarvikud (kasutades pehmet lappi,
sooja vett ja puhastusainet) ja laske neil
kuivada.
Kui kasutate teflonkattega tarvikuid, siis är-
ge puhastage neid intensiivsete puhastu-
sainetega või tervaservaliste esemetega
ega nõudepesumasinas. See võib kahjus-
tada teflonkatet!
Ahju lagi
Puhastamiseks saab ahju laes oleva küttee-
lemendi lihtsalt alla keerata.
Hoiatus Enne kütteelemendi alla
keeramist lülitage seade välja.
Veenduge, et seade on maha jahtunud.
Põletusoht!
Kütteelemendi allakeeramine
1. Eemaldage ahjuriiuli latid.
2. Võtke kütteelemendi eespoolsest osast
mõlema käega kinni.
3. Tõmmake see vastu vedrustusjõudu et-
tepoole ja mööda külglatte välja.
4. Kütteelement vajub alla.
Nüüd saab ahju lage puhastada.
Kütteelemendi tagasiasetamine
1. Kütteelemendi tagasiasetamisel korrake
neid toiminguid vastupidises järjestuses.
Tähtis Paigutage kütteelement korralikult
ahju siseseina mõlemal küljel olevate tugede
peale.
2. Pange tagasi ahjuriiuli latid.
Riiulijuhikud
Riiulijuhikute eemaldamine
1. Tőmmake riiulijuhiku esiosa küljeseinast
eemale.
2. Tőmmake riiulijuhiku tagumine osa külje-
seinast eemale ja vőtke ära.
2
1
Riiulijuhikute tagasipanek
Pange riiulijuhikud tagasi vastupidises järjes-
tuses.
Tähtis! Riiuli ümarad otsad peavad jää-
ma suunaga ettepoole!
Ahju lamp
Hoiatus Elektrilöögi oht!
Enne ahju lambi vahetamist:
Lülitage ahi välja.
Eemaldage elektrikilbist kaitsmed või lüli-
tage välja peakaitse.
Pange ahju lapp, et kaitsta ahju lampi ja
klaasist katet.
Ahjuvalgusti pirni vahetamine / klaaskatte
puhastamine
1. Klaaskatte eemaldamiseks keerake se-
da vastupäeva.
20 electrolux
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24

Electrolux EON64100X Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend