Electrolux EOB64201X Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend
kasutusjuhend
Integreeritud elektriahi
EOB64201
Electrolux. Thinking of you.
Tulge jagama meie mõtteid aadressil www.electrolux.com
Sisukord
Ohutusinfo 2
Seadme kirjeldus 4
Igapäevane kasutamine 5
Vihjeid ja näpunäiteid 9
Puhastus ja hooldus 19
Mida teha, kui... 22
Jäätmekäitlus 22
Jäetakse õigus teha muutusi
Ohutusinfo
Enne paigaldamist ja kasutamist lugege ka-
sutusjuhend hoolega läbi.
Enda ja oma vara ohutuse tagamiseks
Looduse säästmiseks
Seadme asjakohaseks kasutamiseks.
Hoidke juhend alles, et see oleks käepärast
ka siis, kui seadme teise kohta viite või edasi
müüte.
Tootja ei vastuta vale paigaldamise või eba-
õige kasutuse tõttu tekkinud kahjude eest.
Laste ja ohustatud isikute turvalisus
Ärge lubage seadet kasutada lastel ega
füüsilise või sensoorse puudega inimestel
ega isikutel, kel puuduvad selleks vajalikud
kogemused või oskused. Kui nad siiski
seadmega töötavad, peab neid juhenda-
ma või jälgima isik, kes vastutab nende
turvalisuse eest.
Hoidke pakkematerjalid lastele kättesaa-
matus kohas. Lämbumis- või vigastusoht!
Hoidke lapsed ja väikesed koduloomad
seadmest eemal, kui selle uks on lahti või
kui seade töötab. Vigastus- või püsiva ter-
visekahjustuse oht.
Kui seade on varustatud lüliti luku või klah-
viluku funktsiooniga, siis kasutage neid.
See hoiab ära laste ja väikeloomade sead-
me tahtmatu kasutuse.
Üldised ohutusjuhised
Ärge muutke seadme tehnilisi omadusi.
Sellega kaasneb seadme vigastamise ja
kahjustamise oht.
Ärge jätke seadet järelevalveta, kui see
töötab.
Lülitage seade välja pärast iga kasutuskor-
da.
Paigaldamine
Seadme võib paigaldada ja ühendada ai-
nult kvalifitseeritud elektrik. Pöörduge voli-
tatud teeninduskeskusse. See on vajalik
ehituslike kahjude ja füüsiliste vigastuste
vältimiseks.
Veenduge, et seade ei ole transportimisel
viga saanud. Vigastatud seadet ühendada
ei tohi. Vajaduse korral võtke ühendust tar-
nijaga.
Enne esmakordset kasutamist eemaldage
seadmelt kogu pakend, kleebised ja kat-
tekihid. Ärge eemaldage andmesilti. See
võib seadme garantii kehtetuks muuta.
Järgida tuleb seadme kasutuskoha riigis
kehtivaid seadusi, määrusi, direktiive ja
standardeid (ohutuseeskirjad, materjalide
korduvkasutamist puudutavad määrused,
elektri- ja gaasiohutuse reeglid jne)!
Veenduge, et paigaldamise ajal on seade
toitevõrgust lahutatud.
See seade on raske. Selle teisaldamisel te-
gutsege ettevaatlikult. Kasutage alati kait-
sekindaid. Ärge kunagi tõmmake seadet
käepidemest.
Seadme ühendus vooluvõrguga tuleb va-
rustada mitmepooluselise lahklülitiga, mille
lahutatud kontaktide vahemik on vähemalt
3 mm.
Kasutada tuleb nõuetekohaseid isolat-
siooniseadiseid: kaitselüliteid, kaitsmeid
(keermega kaitsmed tuleb pesast eemal-
dada), maalekkevoolu kaitsmeid ja kon-
taktoreid.
Veenduge, et seade on paigaldatud kind-
late struktuuride alla ja kõrvale.
Järgida tuleb minimaalset kaugust teistest
seadmetest ja moodulitest.
2 electrolux
Seadet ei tohi paigutada alusele.
Sisse-ehitatud ahjud ja pliidid paigaldatak-
se spetsiaalse ühendussüsteemi abil.
Ohutuse kaalutlustel tuleb omavahel kom-
bineerida ainult sama tootja seadmeid.
Elektriühendus
Seade peab olema maandatud.
Kontrollige, kas andmeplaadil toodud
elektriandmed vastavad teie kohalikule
vooluvõrgule.
Teave pinge kohta on toodud andmesildil.
Kasutage alati nõuetekohaselt paigalda-
tud maandatud pistikupesa.
Kui ühendate elektriseadmed vooluvõrku,
siis veenduge, et toitekaabel ei satu kok-
kupuutesse seadme kuuma uksega ega
jää selle lähedusse.
Ärge kasutage mitmik-pistikuid, vaheü-
hendusi ega pikenduskaableid. Tuleoht.
Ärge asendage toitekaablit ega muutke
seda. Pöörduge teeninduskeskuse poole.
Jälgige, et seadme taga olevat toitepistikut
(kui kohaldatav) ega juhet ei muljutaks ega
vigastataks.
Veenduge, et pärast paigaldamist on ta-
gatud juurdepääs toitepistikule.
Seadet vooluvõrgust eemaldades ärge
tõmmake toitekaablist. Tõmmake alati toi-
tepistikust – kui kohaldatav.
Kasutamine
See seade on ette nähtud ainult koduseks
kasutamiseks. Ärge kasutage seda äri- või
tööstuslikul otstarbel.
Kasutage seadet ainult koduseks toiduval-
mistamiseks. Nii väldite kehalisi vigastusi ja
varalist kahju.
Ärge kasutage seadet tööpinnana ega
hoiukohana.
Ärge pange seadmesse, selle lähedusse
või peale süttivaid või süttiva ainega määr-
dunud esemeid ja/või sulavaid esemeid
(plastmasse, alumiiniumi). Plahvatus- ja tu-
leoht.
Seadme sisemus muutub kasutamise käi-
gus väga kuumaks. Põletusoht. Kasutage
kindaid, kui tarvikuid või keedunõusid si-
sestate või eemaldate.
Hoidke alati seadmest eemale, kui avate
töötava seadme ukse. Tuline aur võib
seadmest välja paiskuda. Nahapõletuse
oht.
Emaili kahjustamise ja värvimuutuse välti-
miseks:
ärge pange otse seadme põhjale min-
geid esemeid ja ärge katke seda alumii-
niumfooliumiga;
ärge pange kuuma vett otse seadmes-
se;
ärge hoidke niiskeid nõusid ja toitu
seadmes pärast toiduvalmistamise lõ-
petamist.
Emaili värvimuutus ei avalda mõju seadme
jõudlusele
Ärge kasutage pliiti, kui see on kokkupuu-
tes veega. Ärge käsitsege seadet märgade
kätega.
Ärge avaldage survet avatud uksele.
Sulgege alati seadme uks, isegi grillimisel.
Puhastus ja hooldus
Enne hooldust lülitage seade välja ja lahu-
tage see toitevõrgust.
Enne hooldust veenduge, et seade on ma-
ha jahtunud. Põletusoht. Klaaspaneelide
purunemise oht.
Hoidke seade alati puhtana. Rasva või toi-
dujääkide kogunemine võib põhjustada tu-
lekahju.
Regulaarne puhastamine hoiab ära pinna-
kattematerjali kahjustumise
Isikliku ohutuse ja oma vara säästmise hu-
vides puhastage seadet ainult vee ja see-
biga. Ärge kasutage kergsüttivaid tooteid
või tooteid, mis võivad põhjustada korro-
siooni.
Ärge puhastage seadet aurupuhastite,
kõrgsurvepuhastite, teravate esemete, ab-
rasiivsete puhastusvahendite, abrasiivsete
käsnade ega plekieemaldajatega
Kui kasutate ahjuspreid, siis järgige tootja
juhiseid. Ärge pihustage puhastusvahendit
rasvafiltrile (kui kohaldatav), kütteelementi-
dele ega termostaadi andurile.
Ärge puhastage klaasust abrasiivsete pu-
hastusvahendite ega metallkaabitsaga. Si-
seklaasi kuumuskindel pind võib mõrane-
da ja puruneda.
Ukse klaaspaneelid muutuvad kahjustumi-
sel hapraks ja võivad puruneda. Need tu-
leb asendada. Pöörduge teeninduskesku-
se poole.
Olge ettevaatlik, kui eemaldate seadmelt
ukse. Uks on raske!
electrolux 3
Ärge puhastage katalüütilist emaili (kui ko-
haldatav).
Ahjuvalgusti
Enne ahjuvalgusti asendamist lahutage
seade vooluvõrgust. Elektrilöögi oht!
Teeninduskeskus
Masinat tohib remontida või hooldada ai-
nult volitatud tehnik. Pöörduge volitatud
teeninduskeskusse.
Kasutage ainult originaalvaruosi.
Seadme kõrvaldamine
Kehaliste vigastuste vältimiseks
Lahutage seade vooluvõrgust.
Lõigake toitekaabel seadme küljest lahti
ja visake ära.
Kõrvaldage ukse fiksaator. See takistab
laste ja väikeloomade seadmesse kinni-
jäämist. Lämbumisoht.
Seadme kirjeldus
Ülevaade
12
13
7
8
10
11
1
2 63 4 5
9
1 Juhtpaneel
2 Toiteindikaator
3 Ahju funktsioonide juhtnupp
4 Ekraan
5 Temperatuuri juhtnupp
6 Temperatuuri tuli
7 Kütteelement
8 Lihasondi pesa
9 Ahjuvalgusti
10 Ventilaator
11 Altkuumus
12 Ahjuriiuli liugurid, eemaldatavad
13 Riiuli asendid
Ahju tarvikud
Ahju riiul
Nõude, koogivormide ja grilltükkide jaoks
Lame küpsetusplaat
Kookide ja küpsiste jaoks.
Sügav röstimispann
Küpsetamiseks ja praadimiseks või rasva-
pannina.
Lihasond
Liha küpsusastme mõõtmiseks.
4 electrolux
Igapäevane kasutamine
Hoiatus Vt jaotist "Ohutusinfo".
Esmane puhastamine
Eemaldage seadmest kõik osad.
Enne esmakordset kasutamist tuleb seade
puhastada.
Tähtis Vt jaotist "Puhastus ja hooldus".
Kellaaja seadmine
Ahi hakkab tööle alles pärast aja seadis-
tamist.
Seadme ühendamisel elektrivõrku või voolu-
katkestuse ajal hakkab ajafunktsiooni indi-
kaator automaatselt vilkuma.
Õige kellaja seadmiseks kasutage + " või " -
" nuppu.
Umbes 5 sekundi pärast vilkumine lakkab ja
ekraanile kuvatakse kellaaeg.
Aja muutmiseks ei tohi määrata auto-
maatset funktsiooni (Kestvus
või lõpp
) samal ajal.
Ahju kasutamiseks vajutage tagasitõm-
matavale nupule. Siis tuleb nupp välja.
Ahju sisse- ja väljalülitamine
1. Ahju funktsiooni valimiseks keerake ahju-
funktsioonide nuppu.
2. Temperatuuri valimiseks keerake tempe-
ratuuri reguleerimise nuppu.
Toite indikator süttib, kui ahi hakkab töö-
le.
Temperatuuri indikaator süttib, kui ahju
temperatuur tõuseb.
3. Ahju väljalülitamiseks keerake ahjufunkt-
sioonide nupp ja temperatuuri reguleeri-
mise nupp välja.
Jahutusventilaator
Ventilaator lülitub automaatselt sisse seadme
pindade jahutmiseks. Kui lülitate seadme väl-
ja, siis jäävad ventilaatorid seadme jahtumi-
seni tööle.
Ahju funktsioonid
Ahju funktsioon Kasutamine
Valgus Selle funktsiooni abil saate valgustada ahju sisemust.
Konvektsioon ringikujulise
kütteelemendiga
Samaaegseks küpsetamiseks maksimaalselt kolmel ahjuta-
sandil. Vähendage ahju temperatuuri (20-40 °C) võrreldes
ülemise/alumise kuumutusega. Ka toidu kuivatamiseks.
Pitsa Ühel ahjutasandil toitude küpsetamiseks, mis vajavad inten-
siivsemat pruunistamist ja krõbedat põhja. Vähendage ahju
temperatuuri (20-40 °C) võrreldes ülemise/alumise kuumutu-
sega.
Ül./Al. Kuumutus Ahju ühel tasandil küpsetamiseks ja röstimiseks.
Põhjakuumutus Krõbeda või mureda põhjaga kookide küpsetamiseks ja toidu
hoidistamiseks.
Sulatamine Külmutatud toidu sulatamiseks.
Grill Lamedate toiduainete grillimiseks grilliala keskel ning röstimi-
seks.
Maksigrill Lamedate toiduainete suures koguses grillimiseks ja röstimi-
seks.
electrolux 5
Ahju funktsioon Kasutamine
Konvektsioongrillimine Suuremate liha- või linnuliha tükkide praadimiseks ühel ta-
sandil. Ka gratineerimiseks ja pruunistamiseks.
Ahjutarvikute sissepanek
Pange lame küpsetusplaat või sügav rösti-
mispann teleskoopsiinidele. Kinnitage serva-
des olevad augud teleskoopsiinidel olevates-
se kinnitustihvtidesse.
Pange ahju riiul teleskoopsiinidele nii, et jalad
on suunatud alla.
Kõrge serv ahju riiuli ümber on täiendav
kaitse, mis takistab nõude mahalibise-
mist.
Ahju riiuli ja sügava röstimispanni ühes-
koos sissepanek
Pange ahju riiul sügavale röstimispannile.
Pange ahju riiul ja sügav röstimispann tele-
skoopsiinidele. Kinnitage servades olevad
augud teleskoopsiinidel olevatesse kinnitus-
tihvtidesse.
Lihatermomeeter
Lihatermomeeter mõõdab temperatuuri liha
sisemuses. Kui liha saavutab määratud tem-
peratuuri, lülitub ahi automaatselt välja.
Määrata tuleb kaks temperatuuri:
Ahju temperatuur: Vt küpsetustabelit
Temperatuur liha sisemuses: Vt lihatermo-
meetri tabelit
Tähtis Kasutage ainult juuresolevat
lihatermomeetrit või originaalvaruosi
Hoiatus Lihatermomeeter on kuum!
Põletusoht! Lihatermomeetri otsa ja
pistikut eemaldades olge ettevaatlik.
1. Ühendage lihatermomeetri pistik ahju kül-
jeseinal olevasse pistikusse.
2. Torgake lihatermomeetri teravik võimali-
kult sügavale liha sisse.
1
2
3.
Vajutage üha uuesti valikunupule
,
kuni lihatermomeetri indikaator
hak-
kab vilkuma.
6 electrolux
4. Kasutage lihasisemuse temperatuuri
määramiseks " + " / " - " nuppe. Tem-
peratuuri võib määrata vahemikus 30 °C
kuni 99 °C.
Vt tabelist soovitatud väärtusi.
5. Kasutage ahju soovitud funktsiooni ja
temperatuuri valimiseks juhtnuppe.
6. Kui liha saavutab määratud sisemise
temperatuuri, lülitub ahi automaatselt väl-
ja.
7. Võtke lihatermomeeter ära.
Kui liha ei ole küllalt küps, korrake ülaltoodud
toiminguid ja valige liha sisemuse jaoks kõr-
gem temperatuur.
Ekraan
1 2
456
3
1 Lihatermomeetri indikaator
2 Ajanäit
3 Funktsiooni indikaatorid
4
Nupp " + "
5 Valikunupp
6
Nupp " - "
Kellafunktsioonide seadmine
1. Vajutage üha uuesti valikunupule, kuni
hakkab vilkuma vajaliku funktsiooni indi-
kaator.
2.
Alarmkella aja
, kestvuse või lõpu
määramiseks kasutage " + " või " - "
nuppu.
Vastava funktsiooni indikaator süttib.
Kui ajaperiood on lõppenud, vilgub funkt-
siooni indikaator ja 2 minuti vältel kostab
helisignaal.
Funktsioonide Kestvus ja Lõpp puhul
lülitub ahi automaatselt välja.
3. Signaali katkestamiseks vajutage suvali-
sele nupule.
Kella funktsioon Kasutamine
Kellaaeg Näitab aega. Aja määramiseks, muutmiseks või kontrollimiseks
Pöördloenduse tai-
mer
Mahalugemisaja seadistamiseks.
Kui aeg saab täis, kõlab signaal.
See funktsioon ahju tööd ei mõjuta.
Kestus Et määrata, kui kaua on ahi kasutusel.
Lõpp Ahjufunktsiooni väljalülitusaja määramiseks.
Kestvust ja Lõppu võib kasutada
samaaegselt, kui ahi tuleb hiljem auto-
maatselt sisse ja välja lülitada. Sel juhul
määrake kõigepealt Kestvus
, seejä-
rel Lõpp
.
Kella funktsioonide tühistamine
1. Vajutage üha uuesti valikunupule, kuni
hakkab vilkuma vajaliku funktsiooni indi-
kaator.
2. Vajutage ja hoidke nuppu " - ".
Mõne sekundi pärast lülitub kella funktsi-
oon välja.
electrolux 7
Mehaaniline ukselukk
Seadme kohaletoimetamisel on ukselukk
deaktiveeritud.
Ukseluku aktiveerimine ja
deaktiveerimine
1. Võtke mõlemalt poolt ukseliistu (B) üle-
mistest servadest kinni ja suruge sisse-
poole, et vabastada kinnitusnaga. Seejä-
rel eemaldage ukseliist seda ülespoole
tõmmates.
B
2. Aktiveerimiseks, samm a. Deaktiveerimi-
seks, samm b.
a) Aktiveerige ukselukk: eemaldage lu-
kusti (1), nihutage seda 4 mm vasa-
kule (2) ja lükake sisse tagasi (3).
1
2
3
b) Deaktiveerige ukselukk:
demonteerige lukusti: eemaldage lu-
kusti (1).
1
Eemaldage kate (2) ukseliistu alumise
serva küljest (B) ja lükake sisse (3).
2
3
3. Võtke mõlemalt poolt ukseliistust (B) kin-
ni, asetage see ukse siseservale ja lükake
ukseliist (B) ukse ülaserva sisse.
B
Tähtis Ukseliistu (B) avatud küljel on
juhtsoon (C) See tuleb asetada ukse välimise
paneeli ja juhtnurga (D) vahele. Kinnitusnaga
(E) peab klõpsuga kohale minema.
C
D
E
Ahjuukse avamine
1. Hoidke lukustit all.
2. Avage uks.
8 electrolux
Ahjuukse sulgemine
Sulgege uks ilma lukustit vajutamata.
Ukseluku deaktiveerimine
Ukselugu deaktiveerimiseks tuleb lukustit
uuesti paremale nihutada. Toimige nagu ülal-
pool kirjeldatud.
Tähtis Seadme väljalülitamine ei eemalda
mehaanilist ukselukku.
Vihjeid ja näpunäiteid
Akrüülamiidide informatsioon
Tähtis Vastavalt teaduse uusimatele
andmetele on toidu praadimisel (eriti tärklist
sisaldavate toiduainete puhul) tekivad
akrüülamiidid tervisele ohtlikud. Seetõttu
soovitame valmistada toitu võimalikult
madalatel temperatuuridel ning toitu mitte
liialt pruunistada.
Ukse sisekülg
Ahju ukse siseküljelt võib leida:
riiulitasandite numbrid
info ahju funktsioonide, tüüpilistele toitu-
dele soovitatud tasandite ja temperatuuri-
de kohta.
Tabelis toodud temperatuurid ja küpse-
tusajad on vaid orientiirid. Need olene-
vad retseptidest, kasutatud komponen-
tide kvaliteedist ja kogusest.
Küpsetamine
Üldised juhised
Uus ahi võib küpsetada või röstida erine-
valt võrreldes eelmise seadmega. Kohan-
dage oma tavalisi seadeid (temperatuur,
küpsetamise ajad) ja riiuli tasandeid tabelis
olevate väärtustega.
Pikemate küpsetusaegade korral võib ahi
umbes 10 minutit enne küpsetusaja lõppu
välja lülituda, et kasutada ära jääksoojus.
Külmutatud toidu kasutamisel võivad
ahjus olevad plaadid küpsetamise ajal
kaardu tõmbuda. Plaatide mahajahtumi-
sel nende normaalne kuju taastub.
Kuidas kasutada küpsetustabeleid
Esimesel korral soovitame kasutada ma-
dalamat temperatuuri.
Kui te ei suuda leida mõne konkreetse ret-
septi jaoks seadeid, otsige sarnast retsep-
ti.
Küpsetamise aega võib pikendada 10-15
minuti võrra, kui küpsetate kooke rohkem
kui ühel tasandil.
Alguses ei pruunistu erineval kõrgusel ole-
vad koogid ja küpsetised võrdselt. Sel ju-
hul ärge muutke temperatuuriseadet. Eri-
nevused ühtlustuvad küpsetamise ajal.
Nõuandeid küpsetamiseks
Küpsetamistulemu-
sed
Võimalik põhjus Lahendus
Kook ei ole alt piisavalt
pruunistunud
Vale küpsetustasand Pange kook madalamale küpsetustasandile
Kook vajub (muutub
nätskeks, tombuliseks,
jutiliseks)
Ahju temperatuur on liiga kõr-
ge
Kasutage madalamat soojusastet
Kook vajub (muutub
nätskeks, tombuliseks,
jutiliseks)
Küpsetusaeg on liiga lühike Valige pikem küpsetusaeg
Ärge suurendage temperatuuri, et küp-
setusaega vähendada
electrolux 9
Küpsetamistulemu-
sed
Võimalik põhjus Lahendus
Kook vajub (muutub
nätskeks, tombuliseks,
jutiliseks)
Koostises on liiga palju vede-
likku
Kasutage vähem vedelikku. Jälgige koosti-
sosade segamise aegu, eriti siis, kui kasu-
tate mikserit
Kook on liiga kuiv
Ahju temperatuur on liiga ma-
dal
Seadke ahju temperatuur kõrgemaks
Kook on liiga kuiv Küpsetusaeg on liiga pikk Valige lühem küpsetusaeg
Kook ei pruunistu ühtla-
selt
Ahju temperatuur on liiga kõr-
ge ja küpsetusaeg on liiga lü-
hike
Seadke ahju temperatuur kõrgemaks ja va-
lige pikem küpsetusaeg
Kook ei pruunistu ühtla-
selt
Koostisainete segu ei ole üht-
lane
Pange koostisainete segu ühtlaselt plaadile
Kook ei saa määratud
küpsetusaja jooksul val-
mis
Temperatuur on liiga madal Kasutage veidi kõrgemat ahjutemperatuuri
astet
Küpsetamine ühel tasandil – küpsetamine vormides
Küpsetise tüüp Ahju funktsioon Tasand Temperatuur
(°C)
Aeg (h:min)
Rõngaskook või briošš Konvektsioon rin-
gikujulise kütteele-
mendiga
1 150 - 160 0:50 - 1:10
Madeirakook/puuvilja-
koogid
Konvektsioon rin-
gikujulise kütteele-
mendiga
1 140 - 160 1:10 - 1:30
Biskviitkook Konvektsioon rin-
gikujulise kütteele-
mendiga
1 140 0:25 - 0:40
Biskviitkook Ül./Al. Kuumutus 1 160 0:25 - 0:40
Pirukapõhi – muretai-
nast
1)
Konvektsioon rin-
gikujulise kütteele-
mendiga
3 170-180 0:10 - 0:25
Pirukapõhi – biskviittai-
nast
Konvektsioon rin-
gikujulise kütteele-
mendiga
3 150 - 170 0:20 - 0:25
Õunakook Ül./Al. Kuumutus 1 170 - 190 0:50 - 1:00
Õunakook (2 vormi, Ø
20 cm, paigutatud dia-
gonaalselt)
Konvektsioon rin-
gikujulise kütteele-
mendiga
1 160 1:10 - 1:30
Õunakook (2 vormi, Ø
20 cm, paigutatud dia-
gonaalselt)
Ül./Al. Kuumutus 1 180 1:10 - 1:30
Lahtine pirukas (nt
quiche)
Konvektsioon rin-
gikujulise kütteele-
mendiga
1 160 - 180 0:30 - 1:10
Juustukook Ül./Al. Kuumutus 1 170 - 190 1:00 - 1:30
1) Eelkuumutage ahi
10 electrolux
Küpsetamine ühel ahjutasandil – koogid/küpsetised/saiad küpsetusplaatidel
Küpsetise tüüp Ahju funktsioon Tasand Temperatuur
(°C)
Aeg (h:min)
Pärmitainast kringel/
pärg
Ül./Al. Kuumutus 3 170 - 190 0:30 - 0:40
Jõulukook
1)
Ül./Al. Kuumutus 3 160 - 180 0:40 - 1:00
Leib (rukkileib) Ül./Al. Kuumutus 1
- kõigepealt
1)
230 0:25
- seejärel 160 - 180 0:30 - 1:00
Tuuletaskud/ekleerid
1)
Ül./Al. Kuumutus 3 160 - 170 0:15 - 0:30
Rullbiskviit
1)
Ül./Al. Kuumutus 3 180 - 200 0:10 - 0:20
Kuiv purukook Konvektsioon rin-
gikujulise küttee-
lemendiga
3 150 - 160 0:20 - 0:40
Mandlikook/suhkru-
koogid
1)
Ül./Al. Kuumutus 3 190 - 210 0:15 - 0:30
Puuviljakoogid (pärmi-
tainast/biskviittainast)
2)
Konvektsioon rin-
gikujulise küttee-
lemendiga
3 150 0:35 - 0:50
Puuviljakoogid (pärmi-
tainast/biskviittainast)
2)
Ül./Al. Kuumutus 3 170 0:35 - 0:50
Liivatainast puuvilja-
koogid
Konvektsioon rin-
gikujulise küttee-
lemendiga
3 160 - 170 0:40 - 1:20
Õrna kattega (nt kohu-
piim, koor, keedu-
kreem) pärmitaigna-
koogid
1)
Ül./Al. Kuumutus 3 160 - 180 0:40 - 1:20
Pitsa (rohke kattega)
1)2)
Konvektsioon rin-
gikujulise küttee-
lemendiga
1 180 - 200 0:30 - 1:00
Pitsa (õhuke põhi)
1)
Konvektsioon rin-
gikujulise küttee-
lemendiga
1 200 - 220 0:10 - 0:25
Kergitamata leib Konvektsioon rin-
gikujulise küttee-
lemendiga
1 200 - 200 0:08 - 0:15
Tordid (CH) Konvektsioon rin-
gikujulise küttee-
lemendiga
1 180 - 200 0:35 - 0:50
1) Eelkuumutage ahi
2) Kasutage sügavat röstimispanni
electrolux 11
Küpsetamine ühel ahjutasandil – küpsised
Küpsetise tüüp Ahju funktsioon Tasand Temperatuur
(°C)
Aeg (h:min)
Muretainast küpsised Konvektsioon rin-
gikujulise küttee-
lemendiga
3 150 - 160 0:06 - 0:20
Viini saiad Konvektsioon rin-
gikujulise küttee-
lemendiga
3 140 0:20 - 0:30
Viini saiad
1)
Ül./Al. Kuumutus 3 160 0:20 - 0:30
Biskviitsegust küpsi-
sed
Konvektsioon rin-
gikujulise küttee-
lemendiga
3 150 - 160 0:15 - 0:20
Munavalgest küpseti-
sed, besee
Konvektsioon rin-
gikujulise küttee-
lemendiga
3 80 - 100 2:00 - 2:30
Mandliküpsised Konvektsioon rin-
gikujulise küttee-
lemendiga
3 100 - 120 0:30 - 0:60
Pärmitainast küpsised Konvektsioon rin-
gikujulise küttee-
lemendiga
3 150 - 160 0:20 - 0:40
Lehttainaküpsised
1)
Konvektsioon rin-
gikujulise küttee-
lemendiga
3 170 - 180 0:20 - 0:30
Kuklid
1)
Konvektsioon rin-
gikujulise küttee-
lemendiga
3 160 0:20 - 0:35
Kuklid
1)
Ül./Al. Kuumutus 3 180 0:20 - 0:35
Väikesed koogid (20 tk
plaadil)
1)
Konvektsioon rin-
gikujulise küttee-
lemendiga
3 140 0:20 - 0:30
Väikesed koogid (20 tk
plaadil)
1)
Ül./Al. Kuumutus 3 170 0:20 - 0:30
1) Eelkuumutage ahi
Küpsetamine rohkem kui ühel ahjutasandil – koogid/küpsetised/leivad
küpsetusplaatidel
Küpsetise tüüp
Konvektsioon
ringikujulise
kütteelemen-
diga
2 tasandit
Konvektsioon
ringikujulise
kütteelemendi-
ga
3 tasandit
Temperatuur
(°C)
Aeg (h:min)
Tuuletaskud/ekleerid
1)
1 / 4 --- 160 - 180 0:35 - 0:60
Kuiv purukook 1 / 3 --- 140 - 160 0:30 - 0:60
1) Eelkuumutage ahi
12 electrolux
Küpsetamine rohkem kui ühel tasandil – küpsised/väikesed koogid/küpsetised/
kuklid
Küpsetise tüüp
Konvektsioon
ringikujulise
kütteelemen-
diga
2 tasandit
Konvektsioon
ringikujulise
kütteelemendi-
ga
3 tasandit
Temperatuur
(°C)
Aeg (h:min)
Muretainast küpsised 1 / 3 1 / 3 /5 150 - 160 0:15 - 0:35
Viini saiad 1 / 3 1 / 3 /5 140 0:20 - 0:60
Biskviitsegust küpsised 1 / 3 --- 160 - 170 0:25 - 0:40
Munavalgest küpsised,
beseed
1 / 3 --- 80 - 100 2:10 - 2:50
Mandliküpsised 1 / 3 --- 100 - 120 0:40 - 1:20
Pärmitainast küpsised 1 / 3 --- 160 - 170 0:30 - 0:60
Lehttainaküpsised
1)
1 / 3 --- 170 - 180 0:30 - 0:50
Kuklid 1 /4 --- 160 0:30 - 0:45
Väikesed koogid (20 tk
plaadil)
1)
1 /4 --- 140 0:25 - 0:40
1) Eelkuumutage ahi
Pitsa tabel
Et näha, millist ahju funktsiooni tuleb ka-
sutada, vt palun ahju funktsioonide ni-
mekirja igapäevase kasutamise peatü-
kist.
Küpsetise tüüp Riiuli tasand Temperatuur °C Aeg (min.)
Pitsa (õhuke põhi)
1)
1 180 - 200 20 - 30
Pitsa (rohke kattega) 1 180 - 200 20 - 30
Tordid 1 180 - 200 45 - 60
Spinatipirukas 1 160 - 180 45 - 60
Lotringi pirukas 1 170 - 190 40 - 50
Juustukook, ümmargu-
ne
1 140 - 160 60 - 90
Juustukook plaadil 1 140 - 160 50 - 60
Õunakook, kattega 1 150 - 170 50 - 70
Köögiviljapirukas 1 160 - 180 50 - 60
Kergitamata leib
1)
1 250 - 270 10 - 20
Lehttainakook
1)
1 160 - 180 40 - 50
Flammekuchen (pitsale
sarnanev Elsassi toit)
1)
1 250 - 270 12 - 20
Pirukad (venepärane
pitsa)
1)
1 180 - 200 15 - 25
1) Eelkuumutage ahi
electrolux 13
Vormiroogade ja gratäänide tabel
Toit Ahju funktsioon Riiuli
ta-
sand
Temperatuur
°C
Aeg h: Minimaal-
ne
Pastavorm Ül./Al. Kuumutus 1 180-200 0:45-1:00
Lasanje Ül./Al. Kuumutus 1 180-200 0:25-0:40
Gratineeritud aedviljad
1)
Konvektsioon ringi-
kujulise kütteele-
mendiga
1 160-170 0:15-0:30
Juustuga üleküpseta-
tud pikad saiad
1)
Konvektsioon ringi-
kujulise kütteele-
mendiga
1 160-170 0:15-0:30
Magusad vormiroad Ül./Al. Kuumutus 1 180-200 0:40-0:60
Kalavormid Ül./Al. Kuumutus 1 180-200 0:30-1:00
Täidetud köögiviljad Konvektsioon ringi-
kujulise kütteele-
mendiga
1 160-170 0:30-1:00
1) eelkuumutage ahi
Valmistoidud
Valmistatav
toit
Ahju funktsioon Riiuli tasand Temperatuur
°C
Kellaaeg
Külmutatud
pitsa
Ül./Al. Kuumutus 3 vt tootja juhiseid vt tootja juhiseid
Kartulikrõpsud
1)
Konvektsioon
ringikujulise küt-
teelemendiga
3 200-220 vt tootja juhiseid
Pikad saiad Ül./Al. Kuumutus 3 vt tootja juhiseid vt tootja juhiseid
Puuviljakoogid Ül./Al. Kuumutus 3 vt tootja juhiseid vt tootja juhiseid
1) Märkus. Keerake krõpse valmimise ajal 2 või 3 korda
Röstimine
Röstimisnőud
Kasutage röstimiseks kuumakindlaid nőu-
sid (palun lugege tootja juhiseid).
Suuri praetükke vőib röstida otse sügavas
röstimispannis vői ahju riiulil sügava rösti-
mispanni kohal. (Kui olemas)
Röstige lahja liha röstimisvormis kaane all.
Nii jääb liha mahlasem.
•Kőiki lihasorte, mida vőib pruunistada vői
millele soovitakse koorikut, vőib röstida
röstimisvormis ilma kaaneta.
Tabelis toodud andmed on ainult orien-
tiirid.
Näpunäiteid röstimistabeli kasutamiseks.
Röstige liha ja kala, mis kaalub üle 1 kg.
Valage röstimispannile pisut vett, et liha-
mahl või rasv pannile ei kõrbeks.
Vajadusel keerake liha (1/2 - 2/3 küpsetu-
saja möödudes).
Paremate tulemuste saamiseks pintselda-
ge suuri looma- ja linnuliha tükke küpseta-
mise ajal mitu korda praemahlaga.
Lülitage ahi umbes 10 minutit enne rösti-
misaja lõppu välja, et kasutada ära jääk-
soojus.
14 electrolux
Loomaliha
Liha tüüp Kogus Ahju funktsioon Riiuli
ta-
sand
Tempera-
tuur °C
Aeg
(h:min)
Seapraad 1 - 1,5 kg Ül./Al. Kuu-
mutus
1 200 - 250 2:00 - 2:30
Rostbiif või filee iga senti-
meetri koh-
ta
- pooltoores
1)
iga senti-
meetri kohta
Konvekt-
sioongrillimine
1 190 - 200 0:05 - 0:06
- seest roosa (keskmine) iga senti-
meetri kohta
Konvekt-
sioongrillimine
1 180 - 190 0:06 - 0:08
- täiesti küps iga senti-
meetri kohta
Konvekt-
sioongrillimine
1 170 - 180 0:08 - 0:10
1) eelkuumutage ahi
Sealiha
Liha tüüp Kogus Ahju funktsioon Riiuli
ta-
sand
Tempera-
tuur °C
Aeg
(h:min)
Abatükk, kael, kints 1-1,5 kg Konvekt-
sioongrillimine
1 160 - 180 1:30 - 2:00
Karbonaad, ribipraad 1-1,5 kg Konvekt-
sioongrillimine
1 170 - 180 1:00 - 1:30
Pikkpoiss 750 g - 1 kg Konvekt-
sioongrillimine
1 160 - 170 0:45 - 1:00
Seakoot (eelkeedetud) 750 g - 1 kg Konvekt-
sioongrillimine
1 150 - 170 1:30 - 2:00
Vasikaliha
Liha tüüp Kogus Ahju funktsioon Riiuli
ta-
sand
Tempera-
tuur °C
Aeg
(h:min)
Vasikapraad 1 kg Konvekt-
sioongrillimine
1 160 - 180 1:30 - 2:00
Vasikakoot 1,5 -2 kg Konvekt-
sioongrillimine
1 160 - 180 2:00 - 2:30
Lambaliha
Liha tüüp Kogus Ahju funktsioon Riiuli
ta-
sand
Tempera-
tuur °C
Aeg
(h:min)
Lambakoot, lambapraad 1 - 1,5 kg Konvekt-
sioongrillimine
1 150 - 170 1:15 - 2:00
Lamba seljatükk 1 - 1,5 kg Konvekt-
sioongrillimine
1 160 - 180 1:00 - 1:30
electrolux 15
Ulukiliha
Liha tüüp Kogus Ahju funktsioon Riiuli
ta-
sand
Tempera-
tuur °C
Aeg
(h:min)
Jänese seljatükk, jänese-
koib
1)
kuni 1 kg Ül./Al. Kuu-
mutus
3 220 - 250 0:25 - 0:40
Hirve seljatükk 1,5 - 2 kg Ül./Al. Kuu-
mutus
1 210 - 220 1:15 - 1:45
Hirve koot 1,5 - 2 kg Ül./Al. Kuu-
mutus
1 200 - 210 1:30 - 2:15
1) eelkuumutage ahi
Linnuliha
Liha tüüp Kogus Ahju funktsioon Riiuli
ta-
sand
Tempera-
tuur °C
Aeg
(h:min)
Linnuliha portsjonitükid 200 - 250 g /
tk
Konvekt-
sioongrillimine
1 200 - 220 0:35 - 0:50
Pool kana 400 - 500 g /
tk
Konvekt-
sioongrillimine
1 190 - 210 0:35 - 0:50
kana, broiler 1 - 1,5 kg Konvekt-
sioongrillimine
1 190 - 210 0:45 - 1:15
Part 1,5 - 2 kg Konvekt-
sioongrillimine
1 180 - 200 1:15 - 1:45
Hani 3,5 - 5 kg Konvekt-
sioongrillimine
1 160 - 180 2:30 - 3:30
Kalkun 2,5 - 3,5 kg Konvekt-
sioongrillimine
1 160 - 180 1:45 - 2:30
Kalkun 4-6 kg Konvekt-
sioongrillimine
1 140 - 160 2:30 - 4:00
Kala (aurutatud)
Liha tüüp Kogus Ahju funktsioon Riiuli
ta-
sand
Tempera-
tuur °C
Aeg
(h:min)
Terve kala 1 - 1,5 kg Ül./Al. Kuu-
mutus
1 210 - 220 0:45 - 1:15
Grillimine
Kasutage grillifunktsiooni alati koos
maksimaalse temperatuuri sättega
Tähtis Hoidke grillides ahjuuks alati kinni
Grillifunktsiooni puhul soojendage ahju 5
minutit ette.
Asetage riiul grillimistabelis soovitatud
tasandile.
Pange rasvapann alati esimesele riiu-
litasandile.
Grillige ainult õhemaid liha- või kala-
tükke.
Et näha, millist ahju funktsiooni tuleb ka-
sutada, vt palun ahju funktsioonide ni-
mekirja igapäevase kasutamise peatü-
kist.
Grillitav toit Riiuli tasand Aeg
1. külg 2. külg
Burgerid 4 8 - 10 minutit 6 - 8 minutit
Sealihafilee 4 10 - 12 minutit 6 - 10 minutit
16 electrolux
Grillitav toit Riiuli tasand Aeg
1. külg 2. külg
Vorstikesed 4 8 - 10 minutit 6 - 8 minutit
Fileelõigud, vasikasteik 4 6 - 7 minutit 5 - 6 minutit
Veisefilee, rostbiif (ligi-
kaudu 1 kg)
3 10 - 12 minutit 10 - 12 minutit
Röstsai
1)
3 4 - 6 minutit 3 - 5 minutit
Kattega röstsai 3 6 - 8 minutit -------
1) Mitte eelkuumutada
Hoidistamine
Kasutage ainult ühesuuruseid tavalisi pur-
ke.
Ärge kasutage keeratava kaane või bajo-
nettkinnisega kaasi ega metallist kaasi.
Kasutage alt esimest riiulitasandit.
Kasutage küpsetusplaati. Sellele mahub
maksimaalselt kuus 1-liitrist purki.
Täitke kõik purgid ühekõrguselt ja sulgege
korralikult.
Pange purgid riiulile, jälgides, et need ei
puutuks üksteise vastu.
Valage umbes 1/2 l vett küpsetusplaadile,
et ahjus oleks piisavalt niiskust.
Kui esimeses purgis tekivad vedelikku mul-
lid (u. 35-60 minuti pärast 1-liitriste purkide
puhul), lülitage ahi välja või seadke tempe-
ratuuriks 100°C (vt tabelit).
Et näha, millist ahju funktsiooni tuleb ka-
sutada, vt palun ahju funktsioonide ni-
mekirja igapäevase kasutamise peatü-
kist.
Pehme puuvili
Hoidis Temperatuur, °C Kuumutusaeg ta-
sase keemiseni
minutites
Jätkake küpseta-
mist 100°C juures,
minutites
Maasikad, mustikad, vaarikad,
küpsed karusmarjad
160 - 170 35 - 45 ---
Poolküpsed karusmarjad 160 - 170 35 - 45 10 - 15
Luuvili
Hoidis Temperatuur, °C Kuumutusaeg ta-
sase keemiseni
minutites
Jätkake küpseta-
mist 100°C juures,
minutites
Pirnid, küdooniad, ploomid 160 - 170 35 - 45 10 - 15
Köögiviljad
Hoidis Temperatuur, °C Kuumutusaeg ta-
sase keemiseni
minutites
Jätkake küpseta-
mist 100°C juures,
minutites
Porgandid
1)
160 - 170 50 -60 5 - 10
Kurgid 160 - 170 50 - 60 ---
Aedviljasegu 160 - 170 50 - 60 15
Nuikapsas, herned, asparaagus 160 - 170 50 - 60 15 - 20
1) Jätke seisma, kui ahi on välja lülitatud
Kuivatamine
Katke ahju riiulid küpsetuspaberiga kinni.
Et näha, millist ahju funktsiooni tuleb ka-
sutada, vt palun ahju funktsioonide ni-
mekirja igapäevase kasutamise peatü-
kist.
electrolux 17
Köögiviljad
Kuivatatav toit Tempera-
tuur, °C
Riiuli tasand Aeg tundides (soovi-
tuslik)
1 tasand 2 tasandit
Oad 60 - 70 3 1 / 4 6 - 8
Pipraribad 60 - 70 3 1 / 4 5 - 6
Köögiviljad supi jaoks 60 - 70 3 1 / 4 5 - 6
Seened 50 - 70 3 1 / 4 6 - 8
Ürdid 40 - 50 3 1 / 4 2 - 3
Puuviljad
Kuivatatav toit Tempera-
tuur, °C
Riiuli tasand Aeg tundides (soovi-
tuslik)
1 tasand 2 tasandit
Ploomid 60 - 70 3 1 / 4 8 - 10
Aprikoosid 60 - 70 3 1 / 4 8 - 10
Õunaviilud 60 - 70 3 1 / 4 6 - 8
Pirnid 60 - 70 3 1 / 4 6 - 9
Sulatamine
Võtke toit pakendist välja ja pange taldrik-
uga ahjuriiulile.
Ärge katke taldriku ega kausiga kinni. See
võib sulamisaega oluliselt pikendada.
Pange ahju riiul alt esimesele tasandile.
Et näha, millist ahju funktsiooni tuleb ka-
sutada, vt palun ahju funktsioonide ni-
mekirja igapäevase kasutamise peatü-
kist.
Roog Sulatusaeg (minuti-
tes)
Täiendav sulatusaeg
(minutites)
Märkused
Kana, 1000 g 100-140 20-30 Pange kana tagurpidi
keeratud alustassile,
mis on asetatud suurele
taldrikule; pöörake
poole sulatusaja möö-
dudes
Liha, 1000 g 100-140 20-30 Pöörake poole sulatu-
saja möödudes
Liha, 500 g 90-120 20-30 Pöörake poole sulatu-
saja möödudes
Forell, 150g 25-35 10-15 -------
Maasikad, 300g 30-40 10-20 -------
Või, 250 g 30-40 10-15 -------
Rõõsk koor, 2 x 200 g 80-100 10-15 Koort saab ka vahusta-
da, kui see on veel ko-
hati kergelt külmunud
Kreemikook, 1400 g 60 60 -------
Lihatermomeeter
Et näha, millist ahju funktsiooni tuleb ka-
sutada, vt palun ahju funktsioonide ni-
mekirja igapäevase kasutamise peatü-
kist.
18 electrolux
Loomaliha
Valmistatav toit Liha sisetemperatuur (°C)
Ribi või filee, poolküps 45 - 50
Ribi või filee, keskmiselt küpsetatud 60 - 65
Ribi või filee, läbiküpsetatud 75 - 80
Sealiha
Valmistatav toit Liha sisetemperatuur (°C)
Sea abatükk, kintsutükk, kaelakarbonaad 80 - 82
Karbonaad (seljatükk), suitsetatud seapraad 75 - 80
Pikkpoiss 75 - 80
Vasikaliha
Valmistatav toit Liha sisetemperatuur (°C)
Vasikapraad 75 - 80
Vasikakoot 85 - 90
Lamba- / talleliha
Valmistatav toit Liha sisetemperatuur (°C)
Lambakints 80 - 85
Lamba seljatükk 80 - 85
Lambapraad, lambakints 75 - 80
Ulukiliha
Valmistatav toit Liha sisetemperatuur (°C)
Jänese seljatükk 70 - 75
Jänese kintsutükk 70 - 75
Terve jänes 70 - 75
Hirve seljatükk 70 - 75
Hirve kintsutükk 70 - 75
Puhastus ja hooldus
Hoiatus Vt jaotist "Ohutusinfo".
Puhastage seadme esiosa ehme lapi abil
sooja vee ja puhastusvahendiga.
Metallpindade puhastamiseks kasutage
tavalist puhastusvahendit
Puhastage ahju sisemust pärast iga kasu-
tamist. Nii on kergem mustust eemaldada
ja see ei põle sisse.
Puhastage rasket mustust spetsiaalse ah-
jupuhastusvahendiga.
Puhastage kõiki ahju tarvikuid (pehme lapi,
sooja vee ja puhastusvahendiga) pärast
iga kasutamist ja laske neil kuivada.
Kui teil on kõrbemiskindla kattega tarvi-
kuid, ärge puhastage neid agressiivsete
puhastusvahendite või teravate objektide-
ga ega nõudepesumasinas. See võib kõr-
bemiskindla katte hävitada!
Riiulijuhikud
Riiulijuhikute eemaldamine
1. Tőmmake riiulijuhiku esiosa küljeseinast
eemale.
electrolux 19
2. Tőmmake riiulijuhiku tagumine osa külje-
seinast eemale ja vőtke ära.
Riiulijuhikute tagasipanek
Pange riiulijuhikud tagasi vastupidises järjes-
tuses.
Tähtis! Riiuli ümarad otsad peavad jää-
ma suunaga ettepoole!
Ahju teleskoopjuhikud
Riiuli teleskoopjuhikute paigaldamiseks vőt-
ke kőigepealt ära riiuli tugisiinid (vt alajaotist
"Riiuli tugisiinide eemaldamine").
Teleskoopjuhikute paigaldamine
1.
Paigaldate riiuli teleskoopjuhikud küljesei-
na tahaossa.
2. Suruge riiuli teleskoopjuhikute esiosa
vastu küljeseina.
Tähtis
Veenduge, et riiuli teleskoopjuhikute
kinnituspoldid oleksid suunatud ettepoole.
Teleskoopjuhikute eemaldamine
Eemaldage teleskoopjuhikud vastupidises
järjekorras.
Ahju lamp
Hoiatus Elektrilöögi oht!
Enne ahju lambi vahetamist:
Lülitage ahi välja.
Eemaldage elektrikilbist kaitsmed või lüli-
tage välja peakaitse.
Pange ahju lapp, et kaitsta ahju lampi ja
klaasist katet.
Ahjuvalgusti pirni vahetamine / klaaskatte
puhastamine
1. Klaaskatte eemaldamiseks keerake seda
vastupäeva.
2. Puhastage klaaskate.
3. Keerake sisse sobiv kuumakindel ahju-
valgusti pirn, mis talub 300 °C.
4. Paigaldage klaaskate.
Ahju lambipirni väljavahetamine (seadme
vasakul küljel) Klaasist katte puhastamine
1. Vőtke ära vasakpoolne riiulijuhik.
2. Kasutage klaaskatte äravőtmiseks rist-
pea-kruvikeerajat.
20 electrolux
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24

Electrolux EOB64201X Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend