Electrolux EON32000X Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend
kasutusjuhend
Pliit
EON32000
2 electrolux
Sisukord
Ohutusalaseid märkusi ..................... 3
Seadme kirjeldus ............................. 4
Enne esimest kasutamist .................. 6
Keeduplaatide käsitsemine............... 7
Ahju käsitsemine.............................. 9
Kasutamine, tabelid ja näpunäited..... 13
Puhastamine ja hooldus.................... 24
Mis teha, kui …................................. 30
Jäätmekäitlus .................................. 31
Paigaldusjuhend .............................. 32
Garantii/klienditeenindus .................. 36
Teenindus........................................ 41
Electrolux. Thinking of you.
Share more of our thinking at www.electrolux.com
5
Jäetakse õigus teha muutusi
Käesolevas kasutusjuhendis on kasutatud järgmisi hoiatusmärke:
1
Tähtis info teie isikliku ohutuse kohta ja info seadme kahjustamise vältimise kohta.
3Üldine info ja nõuanded
2Keskkonnainfo
electrolux 3
1 Ohutusalaseid märkusi
Elektriohutus
Seadet tohib ühendada ainult
vastavat kontsessiooni omav
spetsialist.
Kui seade on rikkis või vigastatud:
Keerake või lülitage kaitsmed välja.
Remonttöid seadme juures tohivad
läbi viia ainult spetsialistid.
Oskamatu remont võib olla
märkimisväärse ohu allikaks.
Pöörduge remondi korral meie
klienditeeninduse või seadme
müünud firma poole.
Laste turvalisus
Väikelapsi ei tohi kunagi järelvalveta
jätta, kui seade töötab.
Ohutu kasutamine
Isikud (kaasa arvatud lapsed), kes ei
suuda seadet oma psüühika,
närvisüsteemi või vaimsete võimete
häirete, kogemuste puudumise või
oskamatuse tõttu turvaliselt
kasutada, ei tohiks seda teha
järelevalveta või vastutava isiku
poolse juhendamiseta.
Seadet on lubatud kasutada ainult
kodumajapidamises toitude
keetmiseks, praadimiseks ja
küpsetamiseks.
Ettevaatust elektriseadmeid seadme
läheduses pistikutesse ühendades.
Ühendusjuhtmed ei tohi olla kiilutud
kuuma ahju ukse vahele.
Hoiatus: Põletusoht! Töö käigus
läheb ahju sisemus kuumaks.
Kui kasutate ahjus alkoholi
sisaldavaid komponente, võib tekkida
kergeltsüttiv alkoholi-õhusegu.
Hoidke seejuures seadmest eema
hõõhuvaid esemed, sädemed ja
lahtine tuli.
3 Märkus akrüülamiidi kohta
Vastavalt uusimatele teaduslikele
tõdemustele võib toiduainete
intensiivne pruunistamine, eriti tärklist
sisaldavate toiduainete puhul,
põhjustada terviselle akrüülamiidist
tininininininingitud ohtu. Seepärast
soovitame küpsetada võimalikult
madalatel temperatuuridel ja toite
mitte liiga tugevasti pruunistada.
Nii väldite te seadme kahjustamist
Ärge vooderdage ahju
alumiiniumkilega ega asetage ahju
põrandale küpsetusplaati, potti vms.,
kuna vastasel korral kahjustab tekkiv
kuumus ahjuemaili.
Küpsetusplaadilt tilkuv puuviljamahl
jätab plekke, mida ei ole võimalik
eemaldada. Väga niiskete kookide
jaoks kasutage sügavat plaati.
Ärge asetage ahju uksele esemeid.
Ärge kunagi valage vett otse kuuma
ahju. See võib põhjustada
emailikahjustusi ja värvimuutust.
Jõudu rakendades, eriti esiklaasi
servadele, võib klaas puruneda.
Ärge hoidke kergestisüttivaid
esemeid ahjus. Need võivad ahju
sisselülitamisel süttida.
Ärge hoidke niiskeid toiduaineid
ahjus. See võib rikkuda emaili.
Ärge hoidke ahjus peale
jahutuspuhuri välja lülitamist avatud
toite. Küpsetusruumi või
ukseklaasidele võib kondenseeruda
niiskus, mis võib edasi kanduda ka
mööblile.
3 Märkus emailkatte kohta
Kui ahju emailkate muudab
kasutamise tagajärjel värvi, ei
vähenda see seadme sobivust
tavaliseks või lepingule vastavaks
kasutamiseks. Seega ei kujuta see
endast garantii alla kuuluvat viga.
4 electrolux
Seadme kirjeldus
Üldvaade
Kontrollpaneel
Täisklaasist uks
Kontrollpaneel
Ukse käepide
Ahju funktsioonid Temperatuuri-/aja valik
Keeduplaatide lüliti
Funktsiooniklahvid
Keeduplaatide lüliti
Töö-kontrolldiood
Temperatuuri-/
aja-näit
Temperatuuri kontrolldiood
electrolux 5
Ahju varustus
Ahju lisavarustus
Rest
Nõude, koogivormide, praadimise ja
grilltükkide jaoks.
Küpsetusplaat
Kookide ja küpsiste jaoks.
Rasvapann
Küpsetamiseks ja praadimiseks,
kasutatakse ka rasva kogumisplaadina.
Lihavarras
Lihatükkide valmimisastme täpseks
määramiseks.
Pealtkuumus ja grillimis-küttekeha
Ahju valgustus
Lihavarras pistikupesa
Ventilaator
Altkuumus
Kasutustasandid
Sisselükatav võre, eemaldatav
6 electrolux
Enne esimest kasutamist
Päevaaja reguleerimine ja
muutmine
Elektrivõrku ühendamise või
voolukatkestuse järel vilgub Päevaaeg
automaatselt.
1. Juba seadistatud päevaaja
muutmiseks nuppu ja üheaegselt
vajutada, kuni funktsiooni tuli
Päevaaeg vilgub.
2. Seadistage nupu või abil täpne
päevaaeg.
Umbes 5 sekundi möödudes vilkumine
lõpeb ja näidule ilmub seadistatud
päevaaeg.
Seade on töövalmis.
3 Päevaaeg on võimalik muuta vaid
siis, kui Lühike aeg sisse ei ole
lülitatud.
Esimene puhastamine
Enne küpsetusahju esmakordset
kasutamist tuleb see põhjalikult
puhastada.
1 Tähelepanu: Ärge kasutage teravaid
küürimisvahendeid! Need võivad
pealispinda vigastada.
3 Kasutage metallesise puhul
standardseid puhastusvahendeid.
1. Keerake küpsetusahju
funktsioonilüliti asendisse
valgustus .
2. Eemaldage kõik lisatarvikud ja
paigaldusvõred ning puhastage need
nõudepesuvahendi sooja lahusega.
3. Peske ka küpsetusahi
nõudepesuvahendi sooja lahusega
puhtaks ja kuivatage see.
4. Puhastage seadme esikülg niiske
lapiga.
electrolux 7
Keeduplaatide käsitsemine
3 Järgige oma monteeritava
keeduplaadi kasutusjuhendit. Selles
on tähtsaid juhtnööre
toiduvalmistamisel kasutatavate
nõude, kasutamise, puhastamise ja
hoolduse kohta.
Soojusastmed
Teil on võimalik seadistada
soojusastmeid vahemikus 1 - 9.
Vaheseadistused on võimalikud
vahemikus 2 - 7.
1 = nõrgeim võimsus
9 = kõrgeim võimsus
= teise rõnga sisse lülitamine
2 Lülitage keedutsoon ca. 5-10 minutit
enne toiduvalmistamise lõppu välja, et
kasutada jääksoojust. Nii säästate
elektrit.
Soojusastme seadistamine
1. Valige eelkeetmiseks/
pruunistamiseks hästi kõrge võimsus.
2. Lülitage niipea, kui hakkab tekkima
aur või rasv on kuum, tagasi soovitud
edasivalmistamise astmele.
Keeduplaatide lüliti
ees vasakul taga vasakul taga paremal ees paremal
8 electrolux
3. Keetmisprotsessi lõpetamiseks
keerake tagasi asendisse Väljas.
3 Töö kontrolllamp põleb nii kaua kuni
keeduplaat töötab.
Kahe ringiga/küpsetuspoti keeduvälja sisse lülitamine
1 Kahe ringi ehk küpsetuspoti
keeduvälja lüliti keeratakse paremale
poole sisse ning seda ei tohi üle tõkke
edasi keerata!
1. Keerake kahe ringi/küpsetuspoti
keeduvälja lülitit paremale. Keerake
edasi üle asendi 9 ja kerge takistuse
sümbolile kuni tuntava takistuseni.
2. Seejärel keerake tagasi soovitud
soojusastmeni.
3. Keetmisprotsessi lõpetamiseks
keerake tagasi asendisse VÄLJAS.
3 Kahe ringi/küpsetuspoti keeduvälja
järgmisel sisselülitamisel tuleb
suurem kuumutusrõngas uuesti sisse
lülitada.
electrolux 9
Ahju käsitsemine
Ahju sisse- ja väljalülitamine
1. Keerake küpsetusahju funktsiooni
lüliti soovitud funktsioonile.
2. Keerake temperatuurivaliku lüliti
soovitud temperatuurile.
Töö kontrolldiood põleb seni, kuni
küpsetusahi töötab.
Temperatuuri kontroldiood põleb seni,
kuni küpsetusahi üles kuumeneb.
3. Keerake küpsetusahju välja
lülitamiseks küpsetusahju
funktsiooni- ja temperatuurivaliku
lülitid uuesti asendisse Väljas.
3 Ventilaator
Ventilaator lülitub automaatselt sisse,
et hoida seadme pealispind jahedana.
Pärast ahju väljalülitamist jätkab
ventilaator seadme jahutamiseks
tööd ja lülitub seejärel automaatselt
välja.
Küpsetusahju funktsiooni valik Temperatuurivalik
Temperatuuri-/aja-näit
Seadme tööd näitav kontrolltuli
LülitiLüliti
Temperatuuri kontrolldiood
Näidik Lihasond
10 electrolux
Ahju funktsioonid
Ahju jaoks on teie käsutuses järgmised
funktsioonid:
Resti, küpsetusplaadi ja
rasvapanni paigaldamine
3 Väljatõmbekaitse ja
kallutuskindlus
Kõigil sisse lükatavatel osadel on
paremal ja vasakul ääres väike
allapoole suunatud kumerus
väljatõmbekaitseks.
Paigaldage sisse lükatavad osad alati
nii, et kõnealused kumerus oleks
ahjus tahapoole suunatud. Nimetatud
kumerused on tähtsad ka sisse
lükatavate osade kallutuskindluse
jaoks.
Küpsetusplaadi või rasvapanni
paigaldamine:
Lükake küpsetusplaat või rasvapann
soovitud paikalduskõrguse juhtvarvade
vahele.
Ahju funktsioonid Kasutamine
Valgustus
Selle funktsiooniga võite te kpüsetusahjusisemust, näit.
puhastamiseks,
valgustada
.
Kuum õhk küpsetamiseks
kuni kahel tasandil
.
Seadistage küpsetusahju temperatuur 20-40 °C madalamaks kui
pealt- või altkuumuse puhul.
Pealt-/altkuumus Küpsetamiseks
ja
praadimiseks
ühel
tasandil
.
Altkuumus
Kookide
järelküpsetamiseks
, millel on
krõbedad põhjad
.
Sulatamine
Näit.
tordi, või, leiva, puuvilja või muude
külmutatud
toiduainete
soojendamiseks ja sulatamiseks
.
Grill
Lamedate toiduainete
grillimiseks
, kui need paigutatakse
resti
keskele
ja
röstimiseks
.
Suurepinnaline grill
Õhukeste toiduainete
grillimiseks
suuremates
kogustes
ning
röstimiseks
.
Kuumaõhugrill
Suuremate lihatükkide või linnuliha
praadimiseks
ühel tasandil.
See funktsioon sobib ka
gratineerimiseks
ja
üleküpsetamiseks
.
electrolux 11
Resti paigaldamine:
Paigaldage rest nii, et jalused oleks
suunatud alla.
Lükake rest soovitava kasutuskõrguse
juhtvarvade vahele.
3 Resti ümbritsev kõrgendatud raam
annab nõudelelisakaitse libisemise
vastu.
Resti ja rasvapanni paigaldamine
koos:
Asetage rest rasvapannile.
Lükake rasvapann soovitava
kasutuskõrguse juhtvarvade vahele.
Lisafunktsioonid
Seadistada on võimalik kas Lühike aeg
või Lihavarras .
3 Üldised viited
Ühe funktsiooni välja valimise järel
vilgub näidik u. 5 sekundiks. Selle aja
jooksul saate Te sisestada klahvide
või abil soovitud ajad.
Soovitud aja sisestamise järel vilgub
näit veelkord u. 5 sekundiks.
Sisestatud aeg hakkab jooksma.
Signaaltooni on võimalik lõpetada
suvalise lüliti vajutamisega.
Küpsetusahju soovitava funktsiooni
või temperatuuri võib välja valida enne
või peale kella funktsioonide
seadistamist.
Keerake valmimisprotsessi järel
küpsetusahju funktsiooni- ja
temperatuurivaliku lülitid uuesti
asendisse VÄLJAS.
Lühike aeg
Lühiaja seadistamiseks.
Lihavarras
Sisetemperatuuri seadistamiseks.
Aja- või temperatuurinäit
Seadistusklahvid
12 electrolux
Lühike aeg
3 Sellel funktsioonil puudub mõju
küpsetusahju tööle.
1. Vajutage suvalist klahvi.
Näidikul hakkab vilkuma “0.00”.
2. Seadistage 5 sekundi jooksul klahvide
või abil soovitud lühiaeg (maks.
2 tundi 30 minutit).
5 sekundi järel ilmub näidule
allesjäänud aeg.
Kui aeg on lõppenud, ilmub näidikule
“0.00” ja 2 minuti vältel kõlab signaal.
3. Signaaltoon lülitatakse välja suvalise
lüliti vajutamisega.
Lihavarras
1 Tähelepanu: Kasutada tohib ainult
kaasasolevat lihasondi!
Asendamiseks kasutage ainult
originaalvaruosa!
1. Viige lihasondi ots võimalikult
tervenisti niimoodi valmistatavasse
toitu, et selle tipp asuks valmistatava
toidu keskel.
2. Lükake lihasondi pistik lõpuni
praeahju külgseinas asuvasse
pistikupessa.
3. Seadistage lüliti või abil soovitud
sisetemperatuur.
electrolux 13
Näit lülitub hetkel valitsevale
sisetemperatuurile.
3 Sisetemperatuuri näidatakse alates
30°C.
4. Küpsetusahju funktsioon ja
küpsetusahju temperatuur
seadistada.
Niipea, kui saavutatakse etteantud
tuumatemperatuur, kostub helisignaal.
5. Vajutage signaali välja lülitamiseks
suvalist klahvi.
6. Küpsetusahju funktsioonide valiku ja
temperatuuri valiku lüliti pöörake
väljalülitamise asendisse.
1 Hoiatus: Lihasond on kuum! Pistiku ja
otsa välja tõmbamisega kaasneb
põletusoht!
7. Tõmmake lihasondi pistik
pistikupesast välja ja võtke
valmistatav toit küpsetusahjust välja.
Liha sisetemperatuuri muutmine
Vajadusel muutke temperatuuri klahvi
või abil.
Kasutamine, tabelid ja näpunäited
Keetmistabel
Järgnevas tabelis toodud andmed on
ligikaudsed.
Aste
Küpsemis-
protsess
Sobib Kestvus
Märkusi/
näpunäiteid
0
Järelsoojus VÄLJAS-
asend
1
Soojashoidmine
Valmis toitude
soojashoidmine
vastavalt
vajadusele
Kinni katta
14 electrolux
3 Soovitame keemaajamisel või
pruunistamisel kasutada kõige
kõrgemat keetmisastet ning lasta
pikema valmimisajaga toitudel
seejärel sobival astmel valmida.
1 Ülekuumenenud rasvad ja õlid
süttivad väga kiiresti.
Tähelepanu! Tuleoht!
Küpsetamine
Küpsetusahju funktsioon: Kuum õhk
või Pealt-/altkuumus
Küpsetusvormid
Pealt-/altkuumus jaoks sobivad
tumedast metallist ja kattekihiga
vormid.
Kuum õhk jaoks sobivad ka
heledad metallvormid.
Kasutustasemed
Pealt-/altkuumus abil küpsetamine
in võimalik ainult ühel tasemel.
Kuum õhk abil saate kuivasid
küpsiseid ja väikesi küpsiseid korraga
2 küpsetusplaadil küpsetada.
1-2
Sulatamine
Sauce hollandaise,
Või, šokoloaadi, žealtiini
sulatamine
5-25 min. Aeg-ajaltsegada
Aeglasel tulel
küpsetamine
Omlett, munahüüve 10-40 min. Kaane all küpsetada
2-3
Nõrgal tulel
paisutamine
Riisi ja piimatoitude
rgal tulel paisutamine
Valmistoitudeülessoojen
damine
25-50 min.
Lisage riisile vähemalt
kahekordne kogus
vedelikku, piimatoite
tuleb aega-ajalt
segada
3-4
Hautamine
Hautamine
Juurvilja, kala hautamine
Liha moorimine
20-45 min.
Juurvilja puhul lisada
pisut vedelikku
(mõned
dessertlusikatäied)
4-5
Keetmine
Kartulite auruga
keetmine
20-60 min.
Kasutage vähe
vedelikku, näit. maks.
¼
l vett
750 g kartulite kohta
Suuremate toidu
koguste, ühepajatoitude
ja suppide keetmine
60-150 min.
Kuni 3 l vedelikku
pluss lisandid
6-7
Õrn
praadimine
Šnitsel, Cordon bleu,
karbonaad, frikadellid,
praevorstid, maks, jahust
kastmepõhi, muad,
pannkook, sõõrikute
friteerimine
pidevaltküpset
ada
Vahepeal keerata
7-8
Tugev
praadimine
Kartulikoogid,
kintsutükid, praeliha,
nuudlid
5-15 min.
panni kohta
Vahepeal keerata
9
Keema ajamine
pruunistaminefritee
rimine
Suure veekoguse keemaajamiseks, nuudlite keetmiseks, liha
pruunistamiseks (guljaššmoorpraad), krõbekartulite friteerimine
Aste
Küpsemis-
protsess
Sobib Kestvus
Märkusi/
näpunäiteid
electrolux 15
1 küpsetusplaat:
nt 3. kasutustase
1 küpsetusvorm:
nt 1. kasutustase
2 küpsetusplaati:
nt 1. ja 3. kasutustase
Üldised viited
Paigaldage ahjuplaat nii, et kallak
oleks suunatud ette!
Te võite Pealt-/altkuumus või Kuum
õhk juures küpsetada restil ka
kahte küpsetusvormi samaaegselt
küpsetada. Küpsetusaeg ei pikene
oluliselt.
3 Sügavkülmutatud toiduaineid
kasutades võivad küpsetusplaadid
kumeraks tõmbuda. See on tingitud
suurest temperatuurierinevusest
sügavkülmutatud toiduainete ja ahju
temperatuuri vahel. Pärast plaatide
jahtumist taastub nende esialgne
kuju.
Viited küpsetustabelite kohta
Te leiate tabelitest valiku roogasid koos
nende jaoks vajalike
temperatuuriandmete, valmimisaegade ja
sisestustasanditega.
Temperatuurid ja küpsetusajad on
orienteeruvad väärtused, kuna need
sõltuvad taigna koostisest, kogusest
ja küpsetusvormist.
Me soovitame sisestada esimesel
korral väiksema temperatuuriväärtuse
ja alles vajadusel, nt kui Te soovite
tugevamat pruunistust või kui
küpsetusaeg on liiga pikk, valida
kõrgema temperatuuri.
Kui Te ei leia oma retsepti jaoks
konkreetseid andmeid, kasutage
orienteerumiseks sarnase küpsetise
andmeid.
Kookide küpsetamisel
küpestusplaatidel või vormidel mitmel
tasandil võib küpsetusaeg 10-15
minutit pikeneda.
Mahlaseid küpsetisi (nt pitsad,
puuviljakoogid jne) küpsetatakse ühel
tasandil.
Küpsetamiseks erinevate kõrguste
kasutamine võib alguses viia erineva
pruunistumiseni. Sellisel juhul ärge
palun temperatuuriseadistusi
muutke. Pruunisuse erinevused
tasakaalustuvad küpsetusprotsessi
käigus.
Teie uus küpsetusahi võib omada
senisest erinevat
küpsetus-/praadimiskäitumist.
Seetõttu sobitage sisseharjunud
seaded (temperatuur, valmistusajad)
ja kasutustasemed järgnevates
tabelites toodud soovitustega.
2 Pikemate küpsetusaegade puhul
võite Te küpsetusahju umbes 10
minutit enneküpsetusaja lõppu välja
lülitada ja kasutada jääkkuumust.
Tabelid kehtivad juhul, kui vastupidist
öedlud ei ole, küpsetise asetamiseks
külma küpsetusahju.
16 electrolux
Küpsetustabel
Küpsetise
liik
Küpsetusahjufun
ktsioon
Sisestusk
õrgus
Tempe-
ratuur °C
Aeg
h:min
Küpsetised vormides
Vormikook Kuum õhk 1 150-160 0:50-1:10
Liivataignakook/kuningakook Kuum õhk 1 140-160 1:10-1:30
Biskviittort Kuum õhk 1 140 0:25-0:40
Biskviittort Pealt-/
altkuumus
1 160 0:25-0:40
Muretaignast tordipõhi Pealt-/
altkuumus
3 180-200 0:10-0:25
Munataignast tordipõhi Kuum õhk 3 150-170 0:20-0:25
Kaetud õunatort Pealt-/
altkuumus
1 170-190 0:50-1:00
Õunakook (2vormi
Ø
20cm,
diagonaalse kattega)
Kuum õhk 1 160 1:10-1:30
Õunakook (2vormi
Ø
20cm,
diagonaalse kattega)
Pealt-/
altkuumus
1 180 1:10-1:30
Pikantne tort
(nt Quiche Lorraine)
Pealt-/
altkuumus
1 180-200 0:30-1:10
Juustukook Pealt-/
altkuumus
1 170-190 1:00-1:30
Küpsetised küpsetusplaatidel
Pärmipõimik/kringel Pealt-/
altkuumus
3 170-190 0:30-0:40
Jõulu-rosinasai Pealt-/
altkuumus
3 160-180
1)
0:40-1:00
Leib (rukkileib)
-kõigepealt
-seejärel
Pealt-/
altkuumus
1
250
1)
160-180
0:20
0:30-1:00
Tuuletaskud/ekläärid Kuum õhk 3 160-170
1)
0:15-0:30
Rullbiskviit Pealt-/
altkuumus
3 180-200
1)
0:10-0:20
Kuiv plaadikook Kuum õhk 3 150-160 0:20-0:40
Või-/suhkrukook Pealt-/
altkuumus
3 190-210
1)
0:15-0:30
Puuviljakook
(pärmitaignal/munataignal)
2)
Kuum õhk 3 150 0:35-0:50
Puuviljakook
(pärmitaignal/munataignal)
2)
Pealt-/
altkuumus
3 170 0:35-0:50
Puuviljakook muretaignal Pealt-/
altkuumus
3 170-190 0:40-1:20
electrolux 17
Tundliku kattega
plaadikoogid (n t kohupiima,
koore, või-mandli-suhkru
segu)
Pealt-/
altkuumus
3 160-180
1)
0:40-1:20
Pitsa (rohke kattega)
2
Pealt-/
altkuumus
1 190-210
1)
0:30-1:00
Pitsa (õhuke) Pealt-/
altkuumus
1 230-250
1)
0:10-0:25
Õhuke plaadileib Pealt-/
altkuumus
1 250-270 0:08-0:15
Õhuke plaadikook (CH) Pealt-/
altkuumus
1 200-220 0:35-0:50
Väikeküpsetised
Muretaignaküpsised Kuum õhk 3 150-160 0:06-0:20
Muretaignaküpsised Kuum õhk 1 / 3 150-160 0:06-0:20
Pritsiküpsised Kuum õhk 3 140 0:20-0:30
Pritsiküpsised Kuum õhk 1 / 3 140 0:25-0:40
Pritsiküpsised Pealt-/
altkuumus
3 160
1)
0:20-0:30
Munataignaküpsised Kuum õhk 3 150-160 0:15-0:20
Munataignaküpsised Kuum õhk 1 / 3 150-160 0:15-0:20
Munavalgeküpsised, besee Kuum õhk 3 80-100 2:00-2:30
Mandli- ja pähkliküpsised Kuum õhk 3 100-120 0:30-0:60
Väikesed pärmiküpsetised Kuum õhk 3 150-160 0:20-0:40
Väikesed
lehttaignapsetised
Kuum õhk 3 170-180
1)
0:20-0:30
Saiakesed Kuum õhk 3 160
1)
0:20-0:35
Saiakesed Pealt-/
altkuumus
3 180
1)
0:20-0:35
Small Cakes (20tk
psetusplaadi kohta)
Kuum õhk 3 140
1)
0:20-0:30
Small Cakes (20tk
psetusplaadi kohta)
Kuum õhk 1 / 4 140
1)
0:25-0:40
Small Cakes (20tk
psetusplaadi kohta)
Pealt-/
altkuumus
3 170
1)
0:20-0:30
1) Küpsetusahi eelkuumutada
2) Kogumisplaadi või rasvapanni kasutamine
Küpsetise
liik
Küpsetusahjufun
ktsioon
Sisestusk
õrgus
Tempe-
ratuur °C
Aeg
h:min
18 electrolux
Soovitusi küpsetamiseks
Tabel Vormiroad ja üleküpsetatud toit
Küpsetustulemus Võimalik põhjus Lahendus
Kook on alt liiga hele Vale sisestuskõrgus Asetage kook madalamale
Kook kukub kokku
(muutub libedaks,
pundub, veetriibud)
Liiga kõrge küpsetustemperatuur Seadke küpsetustemperatuur
veidi madalamaks
Liiga lühike küpsetusaeg Pikendage küpsetusaega
Küpsetusaegu ei saa
kõrgema
küpsetustemperatuuriga
lühendada
Taignas on liiga palju vedelikku Kasutage vähem vedelikku
Pidage silmas segamisaegu, eriti
köögimasinate kasutamisel
Kook on liiga kuiv Liiga madal küpsetustemperatuur Seadke küpsetustemperatuur
kõrgemaks
Liiga pikk küpsetusaeg Lühendage küpsetusaega
Kook pruunistub
ebaühtlaselt
Liiga kõrge küpsetustemperatuur ja
liiga lühike küpsetusaeg
Seadke küpsetustemperatuur
madalamaks ja pikendage
küpsetusaega
Taigen on ebaühtlaselt jaotatud Jaotage taigen ühtlaselt
küpsetusplaadile
Kook ei valmi määratud
küpsetusaja jooksul
Liiga madal temperatuur Seadke küpsetustemperatuur
veidi kõrgemaks
To it Ahju funktsioon
Kasuta-
mistasand
Tempera-
tuur
°C
Aeg
tundi:
min.
Nuudlivorm Pealt-/altkuumus 1 180-200 0:45-1:00
Lasanje Pealt-/altkuumus 1 180-200 0:25-0:40
Üleküpsetatudjuurvili
1)
Kuumaõhugrill 1 160-170 0:15-0:30
Üleküpsetatud baguettid
1)
Kuumaõhugrill 1 160-170 0:15-0:30
Magusad vormiroad Pealt-/altkuumus 1 180-200 0:40-0:60
Kalavormid Pealt-/altkuumus 1 180-200 0:30-1:00
Täidetud juurvili Kuumaõhugrill 1 160-170 0:30-1:00
1) Ahju eelsoojendamine
electrolux 19
Tabel sügavkülmutatudvalmistoidud
Praadimine
Ahju funktsioon: Pealt-/altkuumus
või Kuumaõhugrill
Praadimisnõud
Praadimiseks sobivad igasugused
kuumakindlad nõud (tootja andmeid
jälgida!).
Suuri praad võite te praadida otse
väljavoolava vedeliku
kinnipüüdmiseks mõeldud suurel
plaadil või röstvõrel, mille all on
suur pann.
Kõiki lahjasid lihasorte soovitame
praadida kaanega praepotis Nii
jääb liha mahlasem.
Kõiki lihasorte, millel peab olema
koorik, võite praadida ilma kaaneta
praepotis.
3 Märkusi praetabeli kohta
Järgnevas tabelis toodud andmed on
ligikaudsed.
Soovitame praadida liha ja kala
praeahjus ainult siis, kui see
kaalub vähemalt 1kg.
Et vältida väljavoolava lihamahla või
rasva kinnikõrbemist, soovitame
lisada praenõusse pisut vedelikku.
Keerake praadi vajadusel (pärast 1/
2 - 2/3 küpsetusaja möödumist).
Kasktke suuri praade ja linnuliha
küpsetamise ajal mitu korda
praevedelikuga. Seeläbi on
praadimistulemus parem.
Lülitage ahi ca. 10 minutit enne
praadimisaja lõppu välja, et kasutada
ära jääksoojus.
Praadimistabel
Küpsetatav toit Ahju funktsioon Tasand
Temperatuur
°C
Aeg
Sügavkülmutatud
pitsa
Pealt-/altkuumus 3
vastavalt tootja
andmetele
vastavalt tootja
andmetele
Krõbekartulid
1)
(300-600 g)
Kuumaõhugrill 3 200-220
vastavalt tootja
andmetele
Baguetid Pealt-/altkuumus 3
vastavalt tootja
andmetele
vastavalt tootja
andmetele
Puuviljakook Pealt-/altkuumus 3
vastavalt tootja
andmetele
vastavalt tootja
andmetele
1) Märkus: krõbekartuleid tuleb aeg-ajalt 2 kuni 3 korda pöörata
Liha sort Kogus Ahjufunk-tsioon
Praa-
dimista-
sand
Tempe-
ratuur
°C
Aeg
Tund: Min.
Loomaliha
Moorpraad 1-1,5 kg
Pealt-/
altkuumus
1 200-250 2:00-2:30
Rostbiif või filee
Kõrguse cm
kohta
- seest punane
Kõrguse cm
kohta
Kuumaõhugrill 1 190-200
1)
0:05-0:06
- seest roosa
Kõrguse cm
kohta
Kuumaõhugrill 1 180-190 0:06-0:08
20 electrolux
- läbiküpsenud
Kõrguse cm
kohta
Kuumaõhugrill 1 170-180 0:08-0:10
Sealiha
Õlg, kael, sink 1-1,5 kg Kuumaõhugrill 1 160-180 1:30-2:00
Karbonaad,
Kassler
1-1,5 kg Kuumaõhugrill 1 170-180 1:00-1:30
Pikkpoiss 750 g-1 kg Kuumaõhugrill 1 160-170 0:45-1:00
Seakoot
(eelnevalt
keedetud)
750 g-1 kg Kuumaõhugrill 1 150-170 1:30-2:00
Vasikaliha
Vasikapraad 1 kg Kuumaõhugrill 1 160-180 1:30-2:00
Vasikakoot 1,5-2 kg Kuumaõhugrill 1 160-180 2:00-2:30
Lammas
Lambakints,
lambapraad
1-1,5 kg Kuumaõhugrill 1 150-170 1:15-2:00
Lambaselg 1-1,5 kg Kuumaõhugrill 1 160-180 1:00-1:30
Ulukiliha
Jäneseselg,
jänesekoivad
kuni 1 kg
Pealt-/
altkuumus
3 220-250
1)
0:25-0:40
Hirve-/ põdraselg 1,5-2 kg
Pealt-/
altkuumus
1 210-220 1:15-1:45
Hirve-/
põdrakints
1,5-2 kg
Pealt-/
altkuumus
1 200-210 1:30-2:15
Linnuliha
Linnu osad
200-250g
tk
Kuumaõhugrill 1 200-220 0:35-0:50
Poolik kana
400-500g
tk
Kuumaõhugrill 1 190-210 0:35-0:50
Kana, broiler 1-1,5 kg Kuumaõhugrill 1 190-210 0:45-1:15
Part 1,5-2 kg Kuumaõhugrill 1 180-200 1:15-1:45
Hani 3,5-5 kg Kuumaõhugrill 1 160-180 2:30-3:30
Kalkun 2,5-3,5 kg Kuumaõhugrill 1 160-180 1:45-2:30
Kalkun 4-6 kg Kuumaõhugrill 1 140-160 2:30-4:00
Kala (hautamine)
Terved kalad 1-1,5 kg
Pealt-/
altkuumus
1 210-220 0:45-1:15
1) Küpsetusahju eelsoojendamine
Liha sort Kogus Ahjufunk-tsioon
Praa-
dimista-
sand
Tempe-
ratuur
°C
Aeg
Tund: Min.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44

Electrolux EON32000X Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend