Electrolux EOB32100K Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend

See käsiraamat sobib ka

kasutusjuhend
Küpsetusahi
EOB32100
2 electrolux
Sisukord
Ohutusalaseid märkusi ..................... 3
Seadme kirjeldus ............................. 4
Enne esimest kasutamist .................. 6
Ahju käsitsemine.............................. 6
Kasutamine, tabelid ja näpunäited..... 11
Puhastamine ja hooldus.................... 20
Mis teha, kui …................................. 27
Paigaldusjuhend .............................. 28
Jäätmekäitlus .................................. 31
Garantii/klienditeenindus .................. 32
Teenindus........................................ 37
Electrolux. Thinking of you.
Share more of our thinking at www.electrolux.com
5
Jäetakse õigus teha muutusi
Käesolevas kasutusjuhendis on kasutatud järgmisi hoiatusmärke:
1
Tähtis info teie isikliku ohutuse kohta ja info seadme kahjustamise vältimise kohta.
3Üldine info ja nõuanded
2Keskkonnainfo
electrolux 3
1 Ohutusalaseid märkusi
Elektriohutus
Seadet tohib ühendada ainult
vastavat kontsessiooni omav
spetsialist.
Kui seade on rikkis või vigastatud:
Keerake või lülitage kaitsmed välja.
Remonttöid seadme juures tohivad
läbi viia ainult spetsialistid.
Oskamatu remont võib olla
märkimisväärse ohu allikaks.
Pöörduge remondi korral meie
klienditeeninduse või seadme
müünud firma poole.
Laste turvalisus
Väikelapsi ei tohi kunagi järelvalveta
jätta, kui seade töötab.
Ohutu kasutamine
Isikud (kaasa arvatud lapsed), kes ei
suuda seadet oma psüühika,
närvisüsteemi või vaimsete võimete
häirete, kogemuste puudumise või
oskamatuse tõttu turvaliselt
kasutada, ei tohiks seda teha
järelevalveta või vastutava isiku
poolse juhendamiseta.
Seadet on lubatud kasutada ainult
kodumajapidamises toitude
keetmiseks, praadimiseks ja
küpsetamiseks.
Ettevaatust elektriseadmeid seadme
läheduses pistikutesse ühendades.
Ühendusjuhtmed ei tohi olla kiilutud
kuuma ahju ukse vahele.
Hoiatus: Põletusoht! Töö käigus
läheb ahju sisemus kuumaks.
Kui kasutate ahjus alkoholi
sisaldavaid komponente, võib tekkida
kergeltsüttiv alkoholi-õhusegu.
Hoidke seejuures seadmest eema
hõõhuvaid esemed, sädemed ja
lahtine tuli.
3 Märkus akrüülamiidi kohta
Vastavalt uusimatele teaduslikele
tõdemustele võib toiduainete
intensiivne pruunistamine, eriti tärklist
sisaldavate toiduainete puhul,
põhjustada terviselle akrüülamiidist
tininininininingitud ohtu. Seepärast
soovitame küpsetada võimalikult
madalatel temperatuuridel ja toite
mitte liiga tugevasti pruunistada.
Nii väldite te seadme kahjustamist
Ärge vooderdage ahju
alumiiniumkilega ega asetage ahju
põrandale küpsetusplaati, potti vms.,
kuna vastasel korral kahjustab tekkiv
kuumus ahjuemaili.
Küpsetusplaadilt tilkuv puuviljamahl
jätab plekke, mida ei ole võimalik
eemaldada. Väga niiskete kookide
jaoks kasutage sügavat plaati.
Ärge asetage ahju uksele esemeid.
Ärge kunagi valage vett otse kuuma
ahju. See võib põhjustada
emailikahjustusi ja värvimuutust.
Jõudu rakendades, eriti esiklaasi
servadele, võib klaas puruneda.
Ärge hoidke kergestisüttivaid
esemeid ahjus. Need võivad ahju
sisselülitamisel süttida.
Ärge hoidke niiskeid toiduaineid
ahjus. See võib rikkuda emaili.
Ärge hoidke ahjus peale
jahutuspuhuri välja lülitamist avatud
toite. Küpsetusruumi või
ukseklaasidele võib kondenseeruda
niiskus, mis võib edasi kanduda ka
mööblile.
3 Märkus emailkatte kohta
Kui ahju emailkate muudab
kasutamise tagajärjel värvi, ei
vähenda see seadme sobivust
tavaliseks või lepingule vastavaks
kasutamiseks. Seega ei kujuta see
endast garantii alla kuuluvat viga.
4 electrolux
Seadme kirjeldus
Üldvaade
Kontrollpaneel
Täisklaasist uks
Kontrollpaneel
Ukse käepide
Ahju funktsioonid Temperatuurivalik
Funktsiooniklahvid
Töö-kontrolldiood
Temperatuuri-/aja-näit
Temperatuuri kontrolldiood
electrolux 5
Ahju varustus
Ahju lisavarustus
Rest
Nõude, koogivormide, praadimise ja
grilltükkide jaoks.
Küpsetusplaat
Kookide ja küpsiste jaoks.
Rasvapann
Küpsetamiseks ja praadimiseks,
kasutatakse ka rasva kogumisplaadina.
Lihavarras
Lihatükkide valmimisastme täpseks
määramiseks.
Pealtkuumus ja grillimis-küttekeha
Ahju valgustus
Lihavarras pistikupesa
Ventilaator
Altkuumus
Kasutustasandid
Sisselükatav võre, eemaldatav
6 electrolux
Enne esimest kasutamist
Päevaaja reguleerimine ja
muutmine
Elektrivõrku ühendamise või
voolukatkestuse järel vilgub Päevaaeg
automaatselt.
1. Juba seadistatud päevaaja
muutmiseks nuppu ja üheaegselt
vajutada, kuni funktsiooni tuli
Päevaaeg vilgub.
2. Seadistage nupu või abil täpne
päevaaeg.
Umbes 5 sekundi möödudes vilkumine
lõpeb ja näidule ilmub seadistatud
päevaaeg.
Seade on töövalmis.
3 Päevaaeg on võimalik muuta vaid
siis, kui Lühike aeg sisse ei ole
lülitatud.
Esimene puhastamine
Enne küpsetusahju esmakordset
kasutamist tuleb see põhjalikult
puhastada.
1 Tähelepanu: Ärge kasutage teravaid
küürimisvahendeid! Need võivad
pealispinda vigastada.
3 Kasutage metallesise puhul
standardseid puhastusvahendeid.
1. Keerake küpsetusahju
funktsioonilüliti asendisse
valgustus .
2. Eemaldage kõik lisatarvikud ja
paigaldusvõred ning puhastage need
nõudepesuvahendi sooja lahusega.
3. Peske ka küpsetusahi
nõudepesuvahendi sooja lahusega
puhtaks ja kuivatage see.
4. Puhastage seadme esikülg niiske
lapiga.
Ahju käsitsemine
3 Küpsetusahi on varustatud
langetatavate lülititega
küpsetusahjufunktsioonide ja
temperatuurivaliku jaoks. Vajutage
electrolux 7
kasutamiseks vastavale lülitile. Lüliti
tuleb siis välja.
Ahju sisse- ja väljalülitamine
1. Keerake küpsetusahju funktsiooni
lüliti soovitud funktsioonile.
2. Keerake temperatuurivaliku lüliti
soovitud temperatuurile.
Töö kontrolldiood põleb seni, kuni
küpsetusahi töötab.
Temperatuuri kontroldiood põleb seni,
kuni küpsetusahi üles kuumeneb.
3. Keerake küpsetusahju välja
lülitamiseks küpsetusahju
funktsiooni- ja temperatuurivaliku
lülitid uuesti asendisse Väljas.
3 Ventilaator
Ventilaator lülitub automaatselt sisse,
et hoida seadme pealispind jahedana.
Pärast ahju väljalülitamist jätkab
ventilaator seadme jahutamiseks
tööd ja lülitub seejärel automaatselt
välja.
Ahju funktsioonid
Ahju jaoks on teie käsutuses järgmised
funktsioonid:
Küpsetusahju funktsioonide valik Temperatuuri valimine
Temperatuuri-/aja-näit
Töö-kontrolldiood
LülitiLüliti
Temperatuuri kontrolldiood
Lihasondi näit
Ahju funktsioonid Kasutamine
Valgustus
Selle funktsiooniga võite te kpüsetusahjusisemust, näit.
puhastamiseks,
valgustada
.
Kuum õhk küpsetamiseks
kuni kahel tasandil
.
Seadistage küpsetusahju temperatuur 20-40 °C madalamaks kui
pealt- või altkuumuse puhul.
8 electrolux
Resti, küpsetusplaadi ja
rasvapanni paigaldamine
3 Väljatõmbekaitse ja
kallutuskindlus
Kõigil sisse lükatavatel osadel on
paremal ja vasakul ääres väike
allapoole suunatud kumerus
väljatõmbekaitseks.
Paigaldage sisse lükatavad osad alati
nii, et kõnealused kumerus oleks
ahjus tahapoole suunatud. Nimetatud
kumerused on tähtsad ka sisse
lükatavate osade kallutuskindluse
jaoks.
Küpsetusplaadi või rasvapanni
paigaldamine:
Lükake küpsetusplaat või rasvapann
soovitud paikalduskõrguse juhtvarvade
vahele.
Resti paigaldamine:
Paigaldage rest nii, et jalused oleks
suunatud alla.
Lükake rest soovitava kasutuskõrguse
juhtvarvade vahele.
3 Resti ümbritsev kõrgendatud raam
annab nõudelelisakaitse libisemise
vastu.
Pealt-/altkuumus Küpsetamiseks
ja
praadimiseks
ühel
tasandil
.
Altkuumus
Kookide
järelküpsetamiseks
, millel on
krõbedad põhjad
.
Sulatamine
Näit.
tordi, või, leiva, puuvilja või muude
külmutatud
toiduainete
soojendamiseks ja sulatamiseks
.
Grill
Lamedate toiduainete
grillimiseks
, kui need paigutatakse
resti
keskele
ja
röstimiseks
.
Suurepinnaline grill
Õhukeste toiduainete
grillimiseks
suuremates
kogustes
ning
röstimiseks
.
Kuumaõhugrill
Suuremate lihatükkide või linnuliha
praadimiseks
ühel tasandil.
See funktsioon sobib ka
gratineerimiseks
ja
üleküpsetamiseks
.
Ahju funktsioonid Kasutamine
electrolux 9
Resti ja rasvapanni paigaldamine
koos:
Asetage rest rasvapannile.
Lükake rasvapann soovitava
kasutuskõrguse juhtvarvade vahele.
Lisafunktsioonid
Seadistada on võimalik kas Lühike aeg
või Lihavarras .
3 Üldised viited
Ühe funktsiooni välja valimise järel
vilgub näidik u. 5 sekundiks. Selle aja
jooksul saate Te sisestada klahvide
või abil soovitud ajad.
Soovitud aja sisestamise järel vilgub
näit veelkord u. 5 sekundiks.
Sisestatud aeg hakkab jooksma.
Signaaltooni on võimalik lõpetada
suvalise lüliti vajutamisega.
Küpsetusahju soovitava funktsiooni
või temperatuuri võib välja valida enne
või peale kella funktsioonide
seadistamist.
Keerake valmimisprotsessi järel
küpsetusahju funktsiooni- ja
temperatuurivaliku lülitid uuesti
asendisse VÄLJAS.
Lühike aeg
3 Sellel funktsioonil puudub mõju
küpsetusahju tööle.
1. Vajutage suvalist klahvi.
Näidikul hakkab vilkuma “0.00”.
2. Seadistage 5 sekundi jooksul klahvide
i abil soovitud lühiaeg (maks.
2 tundi 30 minutit).
Lühike aeg
Lühiaja seadistamiseks.
Lihavarras
Sisetemperatuuri seadistamiseks.
Aja- või temperatuurinäit
Seadistusklahvid
10 electrolux
5 sekundi järel ilmub näidule
allesjäänud aeg.
Kui aeg on lõppenud, ilmub näidikule
“0.00” ja 2 minuti vältel kõlab signaal.
3. Signaaltoon lülitatakse välja suvalise
lüliti vajutamisega.
Lihavarras
1 Tähelepanu: Kasutada tohib ainult
kaasasolevat lihasondi!
Asendamiseks kasutage ainult
originaalvaruosa!
1. Viige lihasondi ots võimalikult
tervenisti niimoodi valmistatavasse
toitu, et selle tipp asuks valmistatava
toidu keskel.
2. Lükake lihasondi pistik lõpuni
praeahju külgseinas asuvasse
pistikupessa.
3. Seadistage lüliti või abil soovitud
sisetemperatuur.
Näit lülitub hetkel valitsevale
sisetemperatuurile.
3 Sisetemperatuuri näidatakse alates
30°C.
electrolux 11
4. Küpsetusahju funktsioon ja
küpsetusahju temperatuur
seadistada.
Niipea, kui saavutatakse etteantud
tuumatemperatuur, kostub helisignaal.
5. Vajutage signaali välja lülitamiseks
suvalist klahvi.
6. Küpsetusahju funktsioonide valiku ja
temperatuuri valiku lüliti pöörake
väljalülitamise asendisse.
1 Hoiatus: Lihasond on kuum! Pistiku ja
otsa välja tõmbamisega kaasneb
põletusoht!
7. Tõmmake lihasondi pistik
pistikupesast välja ja võtke
valmistatav toit küpsetusahjust välja.
Liha sisetemperatuuri muutmine
Vajadusel muutke temperatuuri klahvi
või abil.
Kasutamine, tabelid ja näpunäited
Küpsetamine
Küpsetusahju funktsioon: Kuum õhk
või Pealt-/altkuumus
Küpsetusvormid
Pealt-/altkuumus jaoks sobivad
tumedast metallist ja kattekihiga
vormid.
Kuum õhk jaoks sobivad ka
heledad metallvormid.
Kasutustasemed
Pealt-/altkuumus abil küpsetamine
in võimalik ainult ühel tasemel.
Kuum õhk abil saate kuivasid
küpsiseid ja väikesi küpsiseid korraga
2 küpsetusplaadil küpsetada.
1 küpsetusplaat:
nt 3. kasutustase
1 küpsetusvorm:
nt 1. kasutustase
12 electrolux
2 küpsetusplaati:
nt 1. ja 3. kasutustase
Üldised viited
Paigaldage ahjuplaat nii, et kallak
oleks suunatud ette!
Te võite Pealt-/altkuumus või Kuum
õhk juures küpsetada restil ka
kahte küpsetusvormi samaaegselt
küpsetada. Küpsetusaeg ei pikene
oluliselt.
3 Sügavkülmutatud toiduaineid
kasutades võivad küpsetusplaadid
kumeraks tõmbuda. See on tingitud
suurest temperatuurierinevusest
sügavkülmutatud toiduainete ja ahju
temperatuuri vahel. Pärast plaatide
jahtumist taastub nende esialgne
kuju.
Viited küpsetustabelite kohta
Te leiate tabelitest valiku roogasid koos
nende jaoks vajalike
temperatuuriandmete, valmimisaegade ja
sisestustasanditega.
Temperatuurid ja küpsetusajad on
orienteeruvad väärtused, kuna need
sõltuvad taigna koostisest, kogusest
ja küpsetusvormist.
Me soovitame sisestada esimesel
korral väiksema temperatuuriväärtuse
ja alles vajadusel, nt kui Te soovite
tugevamat pruunistust või kui
küpsetusaeg on liiga pikk, valida
kõrgema temperatuuri.
Kui Te ei leia oma retsepti jaoks
konkreetseid andmeid, kasutage
orienteerumiseks sarnase küpsetise
andmeid.
Kookide küpsetamisel
küpestusplaatidel või vormidel mitmel
tasandil võib küpsetusaeg 10-15
minutit pikeneda.
Mahlaseid küpsetisi (nt pitsad,
puuviljakoogid jne) küpsetatakse ühel
tasandil.
Küpsetamiseks erinevate kõrguste
kasutamine võib alguses viia erineva
pruunistumiseni. Sellisel juhul ärge
palun temperatuuriseadistusi
muutke. Pruunisuse erinevused
tasakaalustuvad küpsetusprotsessi
käigus.
Teie uus küpsetusahi võib omada
senisest erinevat
küpsetus-/praadimiskäitumist.
Seetõttu sobitage sisseharjunud
seaded (temperatuur, valmistusajad)
ja kasutustasemed järgnevates
tabelites toodud soovitustega.
2 Pikemate küpsetusaegade puhul
võite Te küpsetusahju umbes 10
minutit enneküpsetusaja lõppu välja
lülitada ja kasutada jääkkuumust.
Tabelid kehtivad juhul, kui vastupidist
öedlud ei ole, küpsetise asetamiseks
külma küpsetusahju.
Küpsetustabel
Küpsetise
liik
Küpsetusahjufun
ktsioon
Sisestusk
õrgus
Tempe-
ratuur °C
Aeg
h:min
Küpsetised vormides
Vormikook Kuum õhk 1 150-160 0:50-1:10
Liivataignakook/kuningakook Kuum õhk 1 140-160 1:10-1:30
Biskviittort Kuum õhk 1 140 0:25-0:40
Biskviittort Pealt-/
altkuumus
1 160 0:25-0:40
Muretaignast tordipõhi Pealt-/
altkuumus
3 180-200 0:10-0:25
electrolux 13
Munataignast tordipõhi Kuum õhk 3 150-170 0:20-0:25
Kaetud õunatort Pealt-/
altkuumus
1 170-190 0:50-1:00
Õunakook (2vormi
Ø
20cm,
diagonaalse kattega)
Kuum õhk 1 160 1:10-1:30
Õunakook (2vormi
Ø
20cm,
diagonaalse kattega)
Pealt-/
altkuumus
1 180 1:10-1:30
Pikantne tort
(nt Quiche Lorraine)
Pealt-/
altkuumus
1 180-200 0:30-1:10
Juustukook Pealt-/
altkuumus
1 170-190 1:00-1:30
Küpsetised küpsetusplaatidel
Pärmipõimik/kringel Pealt-/
altkuumus
3 170-190 0:30-0:40
Jõulu-rosinasai Pealt-/
altkuumus
3 160-180
1)
0:40-1:00
Leib (rukkileib)
-kõigepealt
-seejärel
Pealt-/
altkuumus
1
250
1)
160-180
0:20
0:30-1:00
Tuuletaskud/ekläärid Kuum õhk 3 160-170
1)
0:15-0:30
Rullbiskviit Pealt-/
altkuumus
3 180-200
1)
0:10-0:20
Kuiv plaadikook Kuum õhk 3 150-160 0:20-0:40
Või-/suhkrukook Pealt-/
altkuumus
3 190-210
1)
0:15-0:30
Puuviljakook
(pärmitaignal/munataignal)
2)
Kuum õhk 3 150 0:35-0:50
Puuviljakook
(pärmitaignal/munataignal)
2)
Pealt-/
altkuumus
3 170 0:35-0:50
Puuviljakook muretaignal Pealt-/
altkuumus
3 170-190 0:40-1:20
Tundliku kattega
plaadikoogid (n t kohupiima,
koore, või-mandli-suhkru
segu)
Pealt-/
altkuumus
3 160-180
1)
0:40-1:20
Pitsa (rohke kattega)
2
Pealt-/
altkuumus
1 190-210
1)
0:30-1:00
Pitsa (õhuke) Pealt-/
altkuumus
1 230-250
1)
0:10-0:25
Õhuke plaadileib Pealt-/
altkuumus
1 250-270 0:08-0:15
Õhuke plaadikook (CH) Pealt-/
altkuumus
1 200-220 0:35-0:50
Küpsetise
liik
Küpsetusahjufun
ktsioon
Sisestusk
õrgus
Tempe-
ratuur °C
Aeg
h:min
14 electrolux
Soovitusi küpsetamiseks
Väikeküpsetised
Muretaignaküpsised Kuum õhk 3 150-160 0:06-0:20
Muretaignaküpsised Kuum õhk 1 / 3 150-160 0:06-0:20
Pritsiküpsised Kuum õhk 3 140 0:20-0:30
Pritsiküpsised Kuum õhk 1 / 3 140 0:25-0:40
Pritsiküpsised Pealt-/
altkuumus
3 160
1)
0:20-0:30
Munataignaküpsised Kuum õhk 3 150-160 0:15-0:20
Munataignaküpsised Kuum õhk 1 / 3 150-160 0:15-0:20
Munavalgeküpsised, besee Kuum õhk 3 80-100 2:00-2:30
Mandli- ja pähkliküpsised Kuum õhk 3 100-120 0:30-0:60
Väikesed pärmiküpsetised Kuum õhk 3 150-160 0:20-0:40
Väikesed
lehttaignapsetised
Kuum õhk 3 170-180
1)
0:20-0:30
Saiakesed Kuum õhk 3 160
1)
0:20-0:35
Saiakesed Pealt-/
altkuumus
3 180
1)
0:20-0:35
Small Cakes (20tk
psetusplaadi kohta)
Kuum õhk 3 140
1)
0:20-0:30
Small Cakes (20tk
psetusplaadi kohta)
Kuum õhk 1 / 4 140
1)
0:25-0:40
Small Cakes (20tk
psetusplaadi kohta)
Pealt-/
altkuumus
3 170
1)
0:20-0:30
1) Küpsetusahi eelkuumutada
2) Kogumisplaadi või rasvapanni kasutamine
Küpsetise
liik
Küpsetusahjufun
ktsioon
Sisestusk
õrgus
Tempe-
ratuur °C
Aeg
h:min
Küpsetustulemus Võimalik põhjus Lahendus
Kook on alt liiga hele Vale sisestuskõrgus Asetage kook madalamale
Kook kukub kokku
(muutub libedaks,
pundub, veetriibud)
Liiga kõrge küpsetustemperatuur Seadke küpsetustemperatuur
veidi madalamaks
Liiga lühike küpsetusaeg Pikendage küpsetusaega
Küpsetusaegu ei saa
kõrgema
küpsetustemperatuuriga
lühendada
Taignas on liiga palju vedelikku Kasutage vähem vedelikku
Pidage silmas segamisaegu, eriti
köögimasinate kasutamisel
electrolux 15
Tabel Vormiroad ja üleküpsetatud toit
Tabel sügavkülmutatudvalmistoidud
Kook on liiga kuiv Liiga madal küpsetustemperatuur Seadke küpsetustemperatuur
kõrgemaks
Liiga pikk küpsetusaeg Lühendage küpsetusaega
Kook pruunistub
ebaühtlaselt
Liiga kõrge küpsetustemperatuur ja
liiga lühike küpsetusaeg
Seadke küpsetustemperatuur
madalamaks ja pikendage
küpsetusaega
Taigen on ebaühtlaselt jaotatud Jaotage taigen ühtlaselt
küpsetusplaadile
Kook ei valmi määratud
küpsetusaja jooksul
Liiga madal temperatuur Seadke küpsetustemperatuur
veidi kõrgemaks
Küpsetustulemus Võimalik põhjus Lahendus
To it Ahju funktsioon
Kasuta-
mistasand
Tempera-
tuur
°C
Aeg
tundi:
min.
Nuudlivorm Pealt-/altkuumus 1 180-200 0:45-1:00
Lasanje Pealt-/altkuumus 1 180-200 0:25-0:40
Üleküpsetatudjuurvili
1)
Kuumaõhugrill 1 160-170 0:15-0:30
Üleküpsetatud baguettid
1)
Kuumaõhugrill 1 160-170 0:15-0:30
Magusad vormiroad Pealt-/altkuumus 1 180-200 0:40-0:60
Kalavormid Pealt-/altkuumus 1 180-200 0:30-1:00
Täidetud juurvili Kuumaõhugrill 1 160-170 0:30-1:00
1) Ahju eelsoojendamine
Küpsetatav toit Ahju funktsioon Tasand
Temperatuur
°C
Aeg
Sügavkülmutatud
pitsa
Pealt-/altkuumus 3
vastavalt tootja
andmetele
vastavalt tootja
andmetele
Krõbekartulid
1)
(300-600 g)
Kuumaõhugrill 3 200-220
vastavalt tootja
andmetele
Baguetid Pealt-/altkuumus 3
vastavalt tootja
andmetele
vastavalt tootja
andmetele
Puuviljakook Pealt-/altkuumus 3
vastavalt tootja
andmetele
vastavalt tootja
andmetele
1) Märkus: krõbekartuleid tuleb aeg-ajalt 2 kuni 3 korda pöörata
16 electrolux
Praadimine
Ahju funktsioon: Pealt-/altkuumus
või Kuumaõhugrill
Praadimisnõud
Praadimiseks sobivad igasugused
kuumakindlad nõud (tootja andmeid
jälgida!).
Suuri praad võite te praadida otse
väljavoolava vedeliku
kinnipüüdmiseks mõeldud suurel
plaadil või röstvõrel, mille all on
suur pann.
Kõiki lahjasid lihasorte soovitame
praadida kaanega praepotis Nii
jääb liha mahlasem.
Kõiki lihasorte, millel peab olema
koorik, võite praadida ilma kaaneta
praepotis.
3 Märkusi praetabeli kohta
Järgnevas tabelis toodud andmed on
ligikaudsed.
Soovitame praadida liha ja kala
praeahjus ainult siis, kui see
kaalub vähemalt 1kg.
Et vältida väljavoolava lihamahla või
rasva kinnikõrbemist, soovitame
lisada praenõusse pisut vedelikku.
Keerake praadi vajadusel (pärast 1/
2 - 2/3 küpsetusaja möödumist).
Kasktke suuri praade ja linnuliha
küpsetamise ajal mitu korda
praevedelikuga. Seeläbi on
praadimistulemus parem.
Lülitage ahi ca. 10 minutit enne
praadimisaja lõppu välja, et kasutada
ära jääksoojus.
Praadimistabel
Liha sort Kogus Ahjufunk-tsioon
Praa-
dimista-
sand
Tempe-
ratuur
°C
Aeg
Tund: Min.
Loomaliha
Moorpraad 1-1,5 kg
Pealt-/
altkuumus
1 200-250 2:00-2:30
Rostbiif või filee
Kõrguse cm
kohta
- seest punane
Kõrguse cm
kohta
Kuumaõhugrill 1 190-200
1)
0:05-0:06
- seest roosa
Kõrguse cm
kohta
Kuumaõhugrill 1 180-190 0:06-0:08
- läbiküpsenud
Kõrguse cm
kohta
Kuumaõhugrill 1 170-180 0:08-0:10
Sealiha
Õlg, kael, sink 1-1,5 kg Kuumaõhugrill 1 160-180 1:30-2:00
Karbonaad,
Kassler
1-1,5 kg Kuumaõhugrill 1 170-180 1:00-1:30
Pikkpoiss 750 g-1 kg Kuumaõhugrill 1 160-170 0:45-1:00
Seakoot
(eelnevalt
keedetud)
750 g-1 kg Kuumaõhugrill 1 150-170 1:30-2:00
Vasikaliha
Vasikapraad 1 kg Kuumaõhugrill 1 160-180 1:30-2:00
Vasikakoot 1,5-2 kg Kuumaõhugrill 1 160-180 2:00-2:30
electrolux 17
Pinnagrill
Küpsetusahju funktsioon: Grill või
Suurepinnaline grill maksimaalsel
temperatuuril.
1 Tähelepanu: Grillige alati suletud
ahjuuksega.
3 Soojendage tühja ahju grill
funktsioonidega alati 5 minutit
ette!
Grillimiseks asetage võre
soovitatavale kasutustasemele.
Rasvapüüdmisplaad asetage alati
altpoolt 1. kasutustasemele.
Grillimisajad on ligikaudsed.
Grillimine sobib eriti lamedatele liha-
ja kalatükkidele.
Lammas
Lambakints,
lambapraad
1-1,5 kg Kuumaõhugrill 1 150-170 1:15-2:00
Lambaselg 1-1,5 kg Kuumaõhugrill 1 160-180 1:00-1:30
Ulukiliha
Jäneseselg,
jänesekoivad
kuni 1 kg
Pealt-/
altkuumus
3 220-250
1)
0:25-0:40
Hirve-/ põdraselg 1,5-2 kg
Pealt-/
altkuumus
1 210-220 1:15-1:45
Hirve-/
põdrakints
1,5-2 kg
Pealt-/
altkuumus
1 200-210 1:30-2:15
Linnuliha
Linnu osad
200-250g
tk
Kuumaõhugrill 1 200-220 0:35-0:50
Poolik kana
400-500g
tk
Kuumaõhugrill 1 190-210 0:35-0:50
Kana, broiler 1-1,5 kg Kuumaõhugrill 1 190-210 0:45-1:15
Part 1,5-2 kg Kuumaõhugrill 1 180-200 1:15-1:45
Hani 3,5-5 kg Kuumaõhugrill 1 160-180 2:30-3:30
Kalkun 2,5-3,5 kg Kuumaõhugrill 1 160-180 1:45-2:30
Kalkun 4-6 kg Kuumaõhugrill 1 140-160 2:30-4:00
Kala (hautamine)
Terved kalad 1-1,5 kg
Pealt-/
altkuumus
1 210-220 0:45-1:15
1) Küpsetusahju eelsoojendamine
Liha sort Kogus Ahjufunk-tsioon
Praa-
dimista-
sand
Tempe-
ratuur
°C
Aeg
Tund: Min.
18 electrolux
Grillimistabel
Sulatamine
Ahju funktsioon: Sulatamine (ilma
temperatuuriseadistuseta)
Pakkige toit taldrikule lahti ja asetage
röstvõrele.
Ärge katke sulatatavat toitu taldriku
või kausiga kinni, sest see pikendab
sulamisaega oluliselt.
Sulatamiseks pange röstvõre 1.
tasandile alt.
Sulatamistabel
Kuivatamine
Küpsetusahju funktsioon: Kuum õhk
Kasutage võileiva- või
küpsetuspaberiga kaetud võresid.
Saavutate parema tulemuse, kui
lülitate poole kuivatusaja järel
küpsetusahju välja, avate selle ning
lasete parimal juhul öö jooksul
jahtuda.
Seejärel kuivatage kuivatatavad ained
lõpuni.
Grillitav toit
Tasand
Grillimisaeg
1. külg 2. külg
Frikadellid 4 8-10 min. 6-8 min.
Seafilee 4 10-12 min. 6-10 min.
Praevorstid 4 8-10 min. 6-8 min.
Veisefilee, vasika praelõik 4 6-7 min. 5-6 min.
Veisefilee, rostbiif (ca. 1 kg) 3 10-12 min. 10-12 min.
Röstleivad
1)
3 4-6 min. 3-5 min.
Kattega röstleivad 3 6-8 min. ---
1) Kasutage grillimisvõret ilma suure pannita, ärge eelsoojendage
To it
Sulamisaeg
Min.
Järelsula-
misaeg min.
Märkus
Kana, 1000 g 100-140 20-30
Asetage kana tagurpidi keeratud alustassil
suurde taldrikusse.
Poole aja möödudes pöörake ümber
Liha, 1000g 100-140 20-30 Poole aja möödudes pöörake ümber
Liha, 500g 90-120 20-30 Poole aja möödudes pöörake ümber
Forell, 150g 25-35 10-15 ---
Maasikad, 300g 30-40 10-20 ---
Või, 250g 30-40 10-15 ---
Koor, 2 x 200g 80-100 10-15
Ka koort, milles on kergelt külmunud kohti,
saab hästi vahustada
Tort, 1400g 60 60 ---
electrolux 19
Hoidiste valmistamine
Ahju funktsioon: Altkuumus
Kasutage hoidiste valmistamiseks
ainult kaubanduses saadaolevaid
ühesuuruseid purke.
Twist-Off- või bajonett-sulguriga
purgid ning metallpurgid ei sobi.
Hoidiste valmistamiseks kasutage alt
1. tasandit.
Kasutage hoidiste valmistamiseks
plaati. Sellele mahub kuni kuus
üheliitrist purki.
Klaasid peavad olema kõik
ühekõrguselt täidetud ja klambriga
kinni pandud.
Asetage klaasid nii plaadile, et need
üksteist ei puudutaks.
Valage ca. 1/2 vett plaadile, et ahjus
oleks piisavalt niiskust.
Kohe kui vedelik esimestes purkides
pärlendama hakkab
(1-liitristespurkides umbes 35-
60 minuti pärast), ahi välja lülitada või
temperatuuri 100°C vähendada (vt
tabelit).
Kuivatatavad
ained
Temperatuur,
°C
Kasutustase
Aeg tundides
(ligikaudne)
1 tase 2 taset
Köögivili
Oad 60-
70
3 1 / 4 6-8
Paprika (ribad) 60-
70
3 1 / 4 5-6
Supiköögivili 60-
70
3 1 / 4 5-6
Seened 50-
60
3 1 / 4 6-8
Maitsetaimed 40-50 3 1 / 4 2-3
Puuviljad
Kreegid 60-
70
3 1 / 4 8-10
Aprikoosid 60-
70
3 1 / 4 8-10
Õunalõigud 60-
70
3 1 / 4 6-8
Pirnid 60-
70
3 1 / 4 6-9
20 electrolux
Hoidistamistabel
Toodud hoidistamisajad ja temperatuurid
on ligikaudsed
Puhastamine ja hooldus
1 Hoiatus: Puhastamiseks tuleb seade
välja lülitada ning jahutada.
Hoiatus: Turvalisuse tagamiseks ärge
puhastage seadeldist auruejektori või
kõrgsurve puhastusvahendiga.
Tähelepanu: Ärge kasutage
puhastusvahendeid, teravaid
puhastusriistu või küürijaid.
Ärge kasutage ahju ukseklaasi
puhastamiseks karedaid
abrasiivpuhastajaid või teravaid
metallkaabitsaid, kuna need võivad
kriipida pinda, mille tulemuseks võib
olla klaasi purunemine.
Seade väljastpoolt
Seadme esikülg pühkige pehme lapi
ja sooja veega üle.
Metallist esikülgede puhul kasutage
tavalist hooldusvahendit.
Palun ärge kasutage
küürimisvahendeid ega abrasiivseid
švamme.
Küpsetusahju sisemus
Puhastage seade peale iga kasutust. Nii
saab määrdumisi kõigelihtsamalt
eemaldada ja nad eipõle kinni.
1. Lülitage puhastamise ajaks sisse
küpsetusahju valgustus.
2. Peske küpsetusahi peale iga kasutust
nõudepesuvahendi lahusega ja
kuivatage.
3 Eemaldage tugevad määrdumised
spetsiaalsete küpsetusahju
puhastusvahenditega.
1 Tähelepanu: Küpsetuasahju
puhastuspihusti kasutamisel tuleb
kindlasti järgida tootja ettekirjutusi!
Lisaseadmed
Kõik ahju lükatavad osad (röstvõre,
küpsetusplaat, võred jne) tuleb pärast
Hoidistatav materjal
Tempera-
tuur
°C
Sissekeetmine
kuni pärlendamise
alguseni
min.
Keetmise
jätkamine
100°C juures
min.
Marjad
Maasikad, mustikad, vaarikad,
küpsedtikrid
160-170 35-45 ---
Toored tikrid 160-170 35-45 10-15
Luuviljad
Pirnid, viigid, ploomid 160-170 35-45 10-15
Juurvili
Porgandid
1)
160-170 50-60 5-10
Kurgid 160-170 50-60 ---
Mixed Pickles 160-170 50-60 15
Nuikapsas, herned 160-170 50-60 15-20
1) Väljalülitatud küpsetusahjus seista lasta
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40

Electrolux EOB32100K Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend
See käsiraamat sobib ka