Aeg-Electrolux 30005VA-WN Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend
COMPETENCE 30005VA
Elektripliit
Kasutusjuhend
SEE ONGI KVALITEET
2
Lugupeetud klient,
lugege käesolev kasutusjuhend hoolikalt läbi. Pöörake tähelepanu eelkõige
ohutuse alasele lõigule esimestel lehekülgedel. Hoidke kasutusjuhend
tuleviku tarvis alles. Andke juhend seadme võimalikule uuele omanikule
edasi.
Tekstis kasutatakse järgmisi sümboleid:
Ohutusalane informatsioon
Hoiatus: Juhised, mis tagavad Teie ohutuse.
Tähelepanu: Juhised, mis aitavad vältida seadme kahjustusi.
Märkused ja praktilised nõuanded
Keskkonnaalane informatsioon
1. Need numbrid juhendavad Teid sammhaaval seadme kasutamisel.
2.…
3.…
Kasutusjuhendist leiate juhised võimalike rikete iseseisvaks
kõrvaldamiseks, vaadake peatükki “Mida teha, kui...”.
See seade ei ole mõeldud kasutamiseks füüsiliste, psüühiliste või vaimsete
puuetega isikute (sh laste) poolt ega isikute poolt, kellel puudub vastsavad
kogemused ja teadmised, v.a. juhul, kui nende üle teostab järelvalvet või
neid juhendab seadme kasutamise osas isik, kes on nende turvalisuse eest
vastutav.
3
Sisukord
Kasutusjuhend...................................................................……….
Ohutus..............……………………………………………………….
Utiliseerimine........................................................................................
Seadme kirjeldus............................................................................……
Üldvaade................................................................................................
Juhtpaneel..............................................................................................
Pliidiplaat................................................................................................
A
hju varustus.....................................................................................….
Ahju tarvikud..........................................................................................
Enne esimest kasutuskorda...................................................................
Keedualade kasutamine.................................................................……
Kuumutusvõimsuse valimine.................................................................
Ahju kasutamine .........................................................................………
Ahju sisse- ja väljalülitamine .................................................................
Ahjufunktsioonid .........................................................................………
Resti, küpsetusplaadi ja rasvapanni paigaldamine ……………………..
Rasvafiltri paigaldamine/eemaldamine …………………………………..
Kasutusvaldkonnad, tabelid ja nõuanded ………………………………..
Keedunõud .......................................................................................….
Küpsetamine .........................................................................................
Küpsetusaegade table ……………………………………………………..
Vormi- ja ahjuroogade tabel...........................……………………………
Külmutatud valmisroogade table ………………………………………….
Praadimine.................................................................................……….
Praadimisaegade tabel.....................................................………………
Grillimine .......................................................................................….…
Grillimisaegade table .......................................................................…..
Konserveerimine ......................................................................….…….
Puhastamine ja hooldus ...................................................................….
Seadme välispinnad .....................................................................…….
5
5
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
12
12
13
14
14
15
16
17
19
22
22
23
23
25
25
26
27
27
4
Pliidiplaat .............................................................................................……
Pliidiplaadi raam...................................................................................……
Ahju sisepinnad....................................................................................……
Tarvikud .....................................................................………………………
Rasvafilter .....................................................................……………………
Tugirestid .....................................................................…………………….
Ahjukambri valgustus .....................................................................………
Ahjuuks .....................................................................………………………
Nõude panipaik .....................................................................……………..
Mida teha, kui .....................................................................……………….
Paigaldusjuhised.............................................................…………………..
Paigaldamine .....................................................................………………..
Seadme tasakaalu seadmine.....................................................................
Ohutusjuhised seadme paigaldajale...………………………………………..
27
28
28
28
29
29
29
30
31
32
33
33
33
34
5
Kasutusjuhend
Ohutus
Antud seade vastab järgmistele EL-i direktiividele:
- 73/23/EMÜ välja antud 19.02.1973 (Madalpingedirektiiv)
- 89/336/EMÜ välja antud 03.05.89 (Elektromagnetilise ühilduvuse
direktiiv, kaasaarvatud muudatusdirektiiv 92/31/EMÜ)
- 93/68/EMÜ välja antud 22.07.1993 (CE-vastavusmärgise direktiiv)
Elektriohutus
• Seadme võib paigaldada ainult litsentseeritud spetsialist.
• Seadme rikete või kahjustuste korral: Keerake kaitsekorgid välja või
lülitage kaitselülitid välja.
• Seadme remonti võivad teostada üksnes vastava kvalifikatsiooniga
spetsialistid. Asjatundmatult teostatud remonditööd võivad põhjustada
ohtlikke olukordi. Kui seade vajab remonti, pöörduge kohaliku
klienditeeninduskeskuse või edasimüüja poole.
Laste ohutus
• Ärge jätke väikelapsi seadme töötamise ajal järelevalveta.
Ohutus kasutamise ajal
• Seadet võib kasutada üksnes koduses majapidamises ning ainult toitude
keetmiseks, praadimiseks ja küpsetamiseks.
• Ärge kasutage elektripliiti ruumi kütmiseks.
• Ülekuumenenud rasv ja õli võivad kergesti süttida. Kui Te valmistate toite
rasvas või õlis (nt friikartuleid), siis peab küpsetamisprotsessi pidevalt
jälgima.
• Kui Te kasutate pika varrega küpsetusnõusid, siis keerake vars sellisesse
asendisse, et ta ei ulatuks üle pliidiserva. Jälgige seejuures ka seda, et
vars ei asuks kuuma või sooja keeduala kohal.
• Ettevaatust elektriseadmete ühendamisel seadme läheduses asuvatesse
pistikupesadesse. Elektrijuhtmed ei tohi puutuda vastu kuumasid
keedualasid ega jääda kuuma ahjuukse vahele.
• Lülitage keedualad iga kord pärast kasutamist välja.
Hoiatus: Põletusoht! Töötades läheb ahju siseruum tuliseks.
• Kui Te kasutate ahjus alkoholi sisaldavaid aineid, võib tekkida kergesti
süttiv segu alkoholist ja õhust. Sellisel juhul avage ahjuuks ettevaatlikult.
Jälgige, et läheduses ei oleks leeke, sädemeid ega lahtist tuld.
Nii väldite seadme kahjustamist
• Ärge kasutage pliidiplaati tööpinnana ega asetage sinna esemeid.
Ärge kasutage keedualasid ilma nõudeta ega ka täiesti tühjade nõudega.
6
• Jälgige seejuures, et pliidiplaadile ei satuks happelisi vedelikke (nt
äädikas, sidrunimahl, katlakivi lagundavad ained), kuna vastasel juhul
tekivad plaadile matid kohad.
• Teravad ja kõvad esemed, mis pliidiplaadile kukuvad, võivad pliidiplaati
kahjustada.
• Hoidke kõiki esemeid ning materjale, mis võivad sulada (nt plastmass,
foolium jne), pliidiplaadist eemal.
• Ärge asetage ahju põrandale alumiiniumfooliumi ega rasvapanne,
küpsetusplaate, potte jne, kuna need võivad kuumuse toimel kahjustada
ahju emailpinda.
• Küpsetusplaadilt tilkuv puuviljamahl jätab plekid, mida ei ole hiljem
võimalik eemaldada. Seetõttu kasutage puuviljakookide küpsetamiseks
sügavapõhjalist rasvapanni.
• Ärge koormake avatud ahjuust.
• Ärge kunagi kallake vett otse kuuma ahju. Selle tulemusel võivad
emailpinnad kahjustada saada.
• Löökide ja muu jõu tulemusena võib ukseklaas puruneda, eriti ohtlikud on
selles suhtes löögid esiklaasi servadele.
• Ärge hoidke ahjus süttivaid esemeid või aineid. Need võivad ahju
sisselülitamisel süttida.
• Ärge hoidke ahjus suure vedelikusisaldusega toiduaineid. Selle tulemusel
võivad emailpinnad kahjustada saada.
Utiliseerimine
Pakkematerjalide utiliseerimine
Kõik pakendina kasutatud materjalid on keskkonnasõbralikud ja
taaskasutatavad.
Plastikmaterjalid on tähistatud vastavate märkidega, nt >PE< , >PS< jne.
Utiliseerige pakkematerjalid neile ette nähtud kogumiskonteineritesse
vastavalt nende tähistele.
Vana seade
Utiliseerige oma vana seade vastavalt Teie elukohas kehtivatele nõuetele.
Hoiatus: Et vanast seadmest ei lähtuks enam ohtu, tehke palun seade
enne utiliseerimist kasutuskõlbmatuks. Selleks ühendage seade
vooluvõrgust lahti ja eemaldage seadme küljest elektrikaabel.
Tootel või selle pakendil asuv sümbol näitab, et seda toodet ei tohi
kohelda majapidamisjäätmetena. Selle asemel tuleb toode anda vastavasse
elektri- ja elektroonikaseadmete taastöötlemiseks kogumise punkti. Toote
õige utiliseerimise kindlustamisega aitate ära hoida võimalikke negatiivseid
tagajärgi keskkonnale ja inimtervisele, mida võiks vastasel juhul põhjustada
selle toote ebaõige käitlemine. Lisainfo saamiseks selle toote taastö-
ötlemise kohta võtke ühendust kohaliku linnavalitsuse, oma majapidamisjäät-
mete utiliseerimisteenuse või kauplusega, kust te toote ostsite.
7
Seadme kirjeldus
Üldvaade
Juhtpaneel
Nõude panipaik
Täisklaasuks
Ukse käepide
8
Juhtpaneel
Temperatuuri valik
Keedualade nupud
Ahjufunktsioonid
Töösoleku indikaatortuli
Temperatuuri kontrolltuli
Pliidiplaat
Keeduala,
1200W
Keeduala,
1200W
Jääksoojuse näidik
Keeduala,
1800W
Ahjus tekkiva auru väljumisava
Keeduala,
1800W
9
Ahju varustus
Ahju tarvikud
Rest
Nõude, koogivormide, prae ja grilli
jaoks.
Küpsetusplaat
Kookide ja küpsiste jaoks.
Universaalpann
Mahlaste kookide ja praadide jaoks;
saab kasutada küpsetusplaadina või
rasvapannina.
10
Enne esimest kasutuskorda
Esimene puhastamine
Enne esmakordset kasutamist tuleb seade hoolikalt puhastada.
Puhastage klaaskeraamilist pliidiplaati niiske lapiga.
Tähelepanu: Ärge kasutage teravaid, abrasiivseid puhastusvahendeid!
Pealispind võib kahjustada saada.
Metallist esipaneeli puhastamisel kasutage tavalisi müügil olevaid
puhastusvahendeid.
1. Keerake ahjufunktsioonide juhtnupp asendisse „Valgustus“.
2. Eemaldage kõik tarvikud ja tugirestid ning puhastage need
nõudepesuvahendi ja sooja veega.
3. Puhastage ka ahju sisepinnad nõudepesuvahendi ja sooja veega ning
kuivatage.
4. Puhastage esipaneel niiske lapiga.
Keedualade kasutamine
Keeduala sisselülitamisel võib see veidi aega sumiseda. See on kõikide
klaaskeraamiliste keedualade eripära ning ei mõjuta mitte mingil viisil
seadme funktsioneerimist ega eluiga.
Kuumutusvõimsus
Kuumutusvõimsust on võimalik seadistada vahemikus 1 – 12.
1 = kuumutusvõimsus on madalaim
12 = kuumutusvõimsus on kõrgeim
Lülitage keeduala umbes 5 – 10 minutit enne toidu valmistamise lõppu
välja, nii saate kasutada seadme jääksoojust. Nõnda säästate energiat.
Keedualade nupud
Taga vasakul Ees vasakul Ees paremal Taga paremal
11
Kuumutusvõimsuse valimine
1. Valige kuumutusvõimsus.
2. Keeduala töö lõpetamiseks keerake
vastav juhtnupp asendisse väljas tagasi.
Jääksoojuse näidik
Indikaator süttib põlema, kui vastav keeduala on kuum ning hoiatab nõnda
selle vastu minemise eest.
Ka pärast keeduala väljalülitamist kustub vastav jääkkuumuse indikaator
alles siis, kui keeduala on maha jahtunud.
Seadme jääksoojust saate kasutada toiduainete sulatamiseks ning toitude
soojas hoidmiseks.
Tähelepanu! Senikaua, kuni jääksoojuse indikaator põleb, on olemas
põletusoht.
Tähelepanu! Voolukatkestuse korral kustub jääksoojuse näidik ning seega
ka hoiatus olemasoleva jääksoojuse eest. Pliidiplaadist lähtuv põletusoht on
aga ikkagi alles. Põletusohtu saate vältida tähelepaneliku käitumisega.
12
Ahju kasutamine
Ahju sisse- ja väljalülitamine
A
hjufuntsioonid
Temperatuuri valik
Töösoleku indikaatortuli
Temperatuuri kontrolltuli
1. Keerake ahjufunktsioonide juhtnupp soovitud funktsiooni peale.
2. Keerake temperatuuri juhtnupp soovitud temperatuurile.
Punane töösoleku indikaatortuli põleb senikaua, kuni ahi töötab.
Punane temperatuuri kontrolltuli põleb senikaua, kuni ahi soojeneb.
3. Ahju väljalülitamiseks keerake ahjufunktsioonide ja temperatuuri
juhtnupp asendisse null.
13
Ahjufunktsioonid
Teie ahjul on järgmised funktsioonid:
Valgustus
Selle funktsiooniga saate Te ahju sisemust valgustada (nt ahju
puhastamiseks).
Ülalt/altkuumutus
Küpsetamiseks ja praadimiseks ühel tasandil.
Altkuumutus
Pudeda põhjaga kookide järelküpsetamine.
Ülalt/altkuumutus + ventilaator
Praadimiseks ja küpsetamiseks kuni kahel tasandil korraga.
Ahju temperatuur seadke 20 – 40 °C madalamaks kui ülalt/altkuumutuse
puhul.
Suurepinnaline grill
Suurema koguse madalate toiduainete (nt lihalõigud, kala) grillimiseks
ning ka röstimiseks.
Infrapunagrill
Suuremate lihatükkide ja linnuliha praadimiseks ühel tasandil. See
funktsioon sobib ka gratineerimiseks ja üleküpsetamiseks.
14
Resti, küpsetusplaadi ja rasvapanni paigaldamine
Küpsetusplaadi või rasvapanni
paigaldamine:
Lükake küpsetusplaat või rasvapann
soovitud töötasandile.
Resti paigaldamine:
Lükake rest soovitud töötasandile.
Rasvafiltri paigaldamine/eemaldamine
Kasutage rasvafiltrit ainult praadimisel,
et kaitsta tagaseina küttekeha
rasvapritsmete eest.
Rasvafiltri paigaldamine
Võtke rasvafiltri pidemest ning paigaldage
filter ahju tagaseinas oleva avause
(ventilaatoriava) ees olevatesse
kinnitustesse ülevalt alla.
Eemaldage seadmest rasvafilter
Võtke rasvafiltril pidemest ning tõstke filter
kinnitustest välja.
15
Kasutusvaldkonnad, tabelid ja nõuandd
Keedunõud
• Head keedunõud tunnete ära nende põhja abil. Põhi peaks olema
võimalikult paks ning tasane.
• Jälgige uute pottide ja pannide ostmisel nõude põhja läbimõõtu. Tootjad
märgivad tihti oma toodetele nõu ülaserva läbimõõdu.
• Alumiinium- või vaskpõhjaga nõud võivad põhjustada klaaskeraamilise
pinna värvuse muutust, mida on võimatu või siis väga raske eemaldada.
• Ärge kasutage valurauast või kahjustatud põhjaga potte, mille põhi on
kare või sooneline. Nõu lükkamisel võivad tekkida permanentsed kriimud.
• Külmalt on pottide põhjad tavaliselt
veidikene sissepoole kaardus. Nad ei
või mitte mingil juhul olla väljapoole
kaardus.
• Kui Te kasutate spetsiaalnõusid (nt
kiirkeedupott, wokpann jne), siis järgige
palun vastava nõu tootja juhiseid.
Nõuanded energia säästmiseks
• Asetage nõud alati juba enne
sisselülitamist keedualale.
• Kui võimalik, siis pange potile alati kaas
peale.
• Lülitage keedualad enne valmistamisaja
lõppu välja, nõnda saate kasutada
jääksoojust.
• Poti põhi ja keeduala peaksid olema
sama suurusega.
16
Keedualadega toidu valmistamine
Järgnevalt esitatud andmed on ligikaudsed. Millist kuumutusvõimsust tuleb
toidu valmistamisel kasutada, sõltub nõude kvaliteedist ning valmistatava
toidu liigist ja kogusest.
Juhtnupu
asend
Küpsetusprotsess
Milleks sobilik
11-12 Keema ajamine
Suure koguse vee keema ajamine,
makaronide keetmine10
10-11 Tugev praadimine
Friikartulite valmistamine, liha
pruunistamine (nt guljašš), keetmine (nt
kartulipuder), praadimine (nt lihalõigud,
fileetükid)
8-9 Nõrk praadimine
Liha praadimine, šnitsel, cordon bleu,
frikadellid, kotletid, grillvorstid, maks,
munad, rasvas pruunistatud jahu, kala,
liha vms taignas
5-7 Keetmine
Suuremate koguste keetmine,
ühepajatoidud ja supid, kartulite
keetmine, puljongi keetmine
4-6
Hautamine,
aurutamine
Juurviljade hautamine, liha smoorimine,
riisipudingu keetmine
3-5 Paisutamine
Riisi ja piimatotude paisutamine
(vahepeal segada), väiksema koguse
kartulite või juurviljade hautamine,
valmistoitude soojendamine
1-3 Sulatamine
Omlett, muna kuubikud, hollandi kaste,
toitude soojas hoidmine; šokolaadi, või,
želatiini sulatamine
0
Järelsoojus, Väljas asend
Pruunistamiseks ja keema ajamiseks soovitame kasutada kõige kõrgemat
kuumusaset („12“) ning seejärel küpsetage/keetke toitu parajal kuumusastmel edasi.
Ülekuumenenud rasv ja õli võivad kergesti süttida. Kui Te valmistate toite rasvas või
õlis (nt friikartuleid), siis ärge lahkuge seadme juurest.
17
Küpsetamine
Ahjufunktsioon: Ülalt/altkuumutus
või Ülalt/altkuumutus + ventilator
Küpsetusvormid
Ülalt/altkuumutuse funktsiooniga sobivad tumedast metallist või
kattekihiga küpsetusvormid.
Funktsiooniga „Ülalt/altkuumutus + ventilaator“ sobivad ka heledad
metallist küpsetusvormid.
Töötasandid
Funktsiooniga „Ülalt/altkuumutus“ saab küpsetada ainult ühel
töötasandil korraga.
Funktsiooniga „Ülalt/altkuumutus + ventilaator“ saate küpsetada
kuni kahel küpsetusplaadil korraga:
1 küpsetusplaat:
nt töötasand 2
1 küpsetusvorm:
nt töötasand 1
küpsetusplaati:
töötasandid 1 ja 3
18
Üldised nõuanded
Asetage küpsetusplaat ahju nii, et kaldus serv oleks eespool!
Funktsioonidega „Ülalt/altkuumutus“
või „Ülalt/altkuumutus + ventilaator“
võite küpsetamiseks restile asetada ka kaks küpsetusvormi üheaegselt.
Küpsetusaeg sellest märkimisväärselt ei pikene.
Nõuanded küpsetusaegade tabelite osas
Tabelitest leiate terve rea küpsetiste valmistamiseks sobivad
küpsetustemperatuurid, küpsetusajad ja töötasandid.
Esitatud temperatuurid ja küpsetusajad on ligikaudsed, kuna need olenevad
taigna liigist, kogusest ja küpsetusvormist.
Esimesel korral soovitame valida madalama küpsetustemperatuuri ja
seejärel seda vajadusel tõsta, nt kui soovite tugevamat pruunistust või
küpsemine kestab liiga kaua.
Kui Te ei leia tabelist konkreetsele retseptile vastavaid andmeid, lähtuge
mõne sarnase küpsetise kohta esitatud andmetest.
Kookide küpsetamise aeg võib mitmel töötasandil küpsetusplaatidel või
vormides küpsetades 10 – 15 minuti võrra pikeneda.
Suure vedelikusisaldusega küpsetised (nt pitsad, puuviljakoogid jne)
valmistatakse ühel töötasandil.
Ebaühtlase kõrgusega küpsetised võivad küpsetusprotsessi alguses
pruunistuda erinevalt. Sellisel juhul ärge muutke temperatuuri seadistust.
Küpsetusprotsessi jooksul pruunistuvad küpsetised ühtlaselt.
Pikemate küpsetusaegade puhul võite ahju ca 10 minutit enne küpsetusaja
lõppu välja lülitada ja nõnda järelsoojust kasutada. Küpsetusaegade tabelites
toodud andmed kehtivad, juhul kui pole märgitud teisiti, külma ahju pandava
toidu kohta.
19
Küpsetusaegade table
Küpsetise liik Ahjufunktsioon
Töö-
tasand
Tempera-
tuur
o
C
Küpsetusaeg
h: min
Küpsetised vormides
Vormikook või keeks
Ülalt/altkuumutus+
ventilator
1 150-160 0:50-1:10
Liivakook/plaadikook
Ülalt/altkuumutus+
ventilator
1 140-160 1:10-1:30
Biskviitort
Ülalt/altkuumutus+
ventilator
1 140-160 0:25-0:40
Muretaignast tordipõhi
Ülalt/altkuumutus 3 180-200
0:10-0:25
Biskviiditaignast tordipõhi
Ülalt/altkuumutus+
ventilator
3 150-170 0:20-0:25
Kattega õunatort
Ülalt/altkuumutus 1 170-190 0:50-1:00
Vürtsikas pirukas (nt
Quiche Lorraine)
Ülalt/altkuumutus 1 180-200 0:30-1:10
Juustutort
Ülalt/altkuumutus 1 170-190 1:00-1:30
Küpsetusplaadil valmistatavad küpsetised
Stritsel, kringel
Ülalt/altkuumutus 3 170-190 0:30-0:40
Puuviljakeeks
Ülalt/altkuumutus 3 160-180
1)
0:40-1:00
Rukkileib
- kõigepealt
- seejärel
Ülalt/altkuumutus 2
250
1)
160-180
0:20
0:30-1:00
Tuuletaskud/ekleerid
Ülalt/altkuumutus+
ventilator
2 190-200
1)
0:10-0:20
Rullbiskviit
Ülalt/altkuumutus 1 170-190
1)
0:15-0:20
Purukook, kuiv
Ülalt/altkuumutus+
ventilator
3 150-160 0:20-0:40
Võikook, suhkrukook
Ülalt/altkuumutus 3 190-210
1)
0:15-0:30
Puuviljakook (pärmitaigen/
biskviiditaigen)
2)
Ülalt/altkuumutus+
ventilator
3 150-170 0:25-0:50
Puuviljakook (muretaigen)
Ülalt/altkuumutus 3 160-170 0:40-1:20
Õrna kattega plaadikoogid
(nt kohupiim, vahukoor)
Ülalt/altkuumutus 2 170-190 0:50-1:10
Pitsa (rohke kattega)
2)
Ülalt/altkuumutus 1 190-210
1)
0:30-1:00
Pitsa (õhuke)
Ülalt/altkuumutus 1 230-250
1)
0:10-0:25
Karask
Ülalt/altkuumutus 1 250-270 0:08-0:15
Lahtised pirukad (Šveitsi
pirukad)
Ülalt/altkuumutus 1 210-230
1)
0:30-0:50
20
Väikesed küpsetised
Muretaignaküpsised3)
Ülalt/altkuumutus+
ventilator
3 150-160 0:06-0:20
Tordipritsiga tehtud
küpsised
3)
Ülalt/altkuumutus+
ventilator
3 140-150 0:10-0:40
Biskviitküpsised
3)
Ülalt/altkuumutus+
ventilator
3 150-160 0:15-0:20
Beseed
Ülalt/altkuumutus+
ventilator
3 80-100 2:00-2:30
Kookosküpsised
Ülalt/altkuumutus+
ventilator
3 100-120 0:30-0:60
Väikesed küpsetised
pärmitaignast
Ülalt/altkuumutus+
ventilator
3 150-160 0:20-0:40
Väikesed küpsetised
lehttaignast
Ülalt/altkuumutus+
ventilator
3 170-180
1)
0:20-0:30
Saiakesed
Ülalt/altkuumutus+
ventilator
3 170-190
1)
0:20-0:35
1) Ahi tuleb eelsoojendada
2) Kasutage universaalpanni ehk rasvavanni.
3) Võimalik küpsetada 2 tasandil
Küpsetamine mitmel töötasandil korraga
Ülalt/altkuumutus +
ventilaator
Töötasand (altpoolt
loetuna)
Küpsetise liik
2 töötasandit
Temperatuur
°C
Küpsetus-
aeg (h :
min)
Küpsetusplaadil valmistatavad küpsetised
Tuuletaskud/ekleerid
1/3 160-180
1)
0:35-0:60
Purukook, kuiv
1/3 140-160 0:30-0:60
Väikesed küpsetised
Muretaignaküpsised
1/3 150-160 0:15-0:35
Tordipritsiga tehtud
küpsised
1/3 140-150 0:20-0:60
Biskviitküpsised
1/3 160-170 0:25-0:40
Beseed
1/3 80-100 2:10-2:50
Kookosküpsised
1/3 100-120 0:40-1:20
Väikesed küpsetised
pärmitaignast
1/3 160-170 0:30-0:60
Väikesed küpsetised
lehttaignast
1/3 170-180
1)
0:30-0:50
Saiakesed
1/3 180-190
1)
0:30-0:55
1) Ahi tuleb eelsoojendada
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40

Aeg-Electrolux 30005VA-WN Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend